Πειραχτήρι

Ο μικρός Τοξότης  είναι ένα παιδί χαρούμενο, αισιόδοξο και με  αρκετή δόση  χιούμορ

Είναι πειραχτήρι και -παρόλο που  πολλές φορές μπορεί να γίνει κουραστικό-με ένα χαμόγελο γίνεται  εύκολα αγαπητό. Αρκετά κοινωνικό, θα έχει πολλούς φίλους και συνεχώς θα θέλει να βρίσκεται σε κίνηση ή και να παίζει αρκετές ώρες. Αλλάζει πολύ εύκολα γνώμη και παίρνει αποφάσεις  βιαστικά και απερίσκεπτα. Άνετα θα πει  αυτό που θέλει, χωρίς να σκεφτεί ότι  μπορεί να στενοχωρήσει κάποιον, ενώ οι  εκρήξεις θυμού του θα είναι συχνές, μικρής όμως διάρκειας, γιατί γρήγορα ξαναβρίσκει το κέφι του.

Πως επηρεάζει τον μικρό Τοξότη ο συνδυασμός Ήλιου-Ερμή στον αστρολογικό του χάρτη; Η απάντηση εδώ

Το χειρότερο για  το Τοξοτάκι είναι να το καταπιέσετε - δεν του αρέσει η πειθαρχία. Θα  αντιδράσει και δεν υπάρχει περίπτωση να υπακούσει, γι’ αυτό και η καλύτερη τακτική για το παιδί αυτό είναι να το ρίχνετε στο φιλότιμο και να κάνετε  διάλογο μαζί του με αρκετή υπομονή και ηρεμία. Του αρέσουν οι εκδρομές, τα ταξίδια, ακόμα κι ένας  περίπατος στο πάρκο τού δίνει  χαρά, αρκεί να είναι σε κίνηση και να νιώθει ελεύθερο, μια και  δεν του αρέσει να είναι  κλεισμένο στο σπίτι.

Το μεγάλωμα ενός μικρού Τοξότη είναι απολαυστικό για τους γονείς του!

Στο  σχολείο θα είναι αρκετά ζωηρό και άτακτο, παρ’ όλα αυτά  όμως θα το συμπαθούν οι  δάσκαλοί του. Συμμετέχει  ενεργά στην τάξη, λέει την  άποψή του και ανταποκρίνεται καλύτερα μόνο σε αυτά που του  αρέσουν. Βαριέται εύκολα και  αφήνει ότι έχει ξεκινήσει στη  μέση, γι’ αυτό από νωρίς  χρειάζεται να το μάθουν οι  γονείς του να είναι  υπομονετικό και επίμονο,  γιατί έχει πολλά προσόντα  και δυνατότητες να  προοδεύει. Του αρέσει ο  αθλητισμός - εκεί βγάζει όλη την  ενέργειά του και θα  είναι πρόθυμο να συμμετέχει στις  αθλητικές  δραστηριότητες  του σχολείου.  Ας δούμε όμως πώς λειτουργεί ο μικρός Τοξότης σύμφωνα με τη Σελήνη του.

Ήλιος στον Τοξότη και Σελήνη στον...

ΚΡΙΟΣ

Μεγάλη ενεργητικότητα και  παρορμητισμός είναι τα χαρακτηριστικά  του παιδιού αυτού,  που θέλει να είναι  αρχηγός σε όλα. Έχει έντονες εκρήξεις  θυμού και δοκιμάζει την υπομονή των γονιών του. Ανυπάκουο, θέλει να κάνει το δικό του και δεν δέχεται περιορισμούς.  Έχει φιλοδοξίες, θέλει να διαπρέπει σε  ό,τι κι αν ασχοληθεί και ως ένα βαθμό το πετυχαίνει. Πανέξυπνο, με μεγάλη αντίληψη, είναι καλό στο σχολείο, όμως  πρέπει να μάθει να είναι πιο υπομονετικό  και να ελέγχει τον παρορμητισμό του. Θα  έχει συχνές αλλαγές στη διάθεσή του το  μήνα αυτό, ενώ με την ανυπακοή του και τις απαιτήσεις του θα εκνευρίζει τους  γύρω του.

Βρες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

facebook: @Astrologos.gr

nstagram: @Astrologosgr

ΤΑΥΡΟΣ

Η Σελήνη είναι σε έξαρση στο ζώδιο του  Ταύρου και λειτουργεί ευνοϊκά για το  μικρό Τοξότη. Έχει αρκετή υπομονή και  επιμονή και δεν εγκαταλείπει εύκολα. Οι  επιδόσεις του στο σχολείο θα είναι πολύ καλές, αφού πάντα θα πηγαίνει σωστά  προετοιμασμένο. 'Έχει σταθερές  συνήθειες που δεν αλλάζει εύκολα, μια  και διαθέτει έντονο πείσμα. Δεμένο πολύ με την οικογένειά του, έχει την τάση να ζηλεύει τα αδέλφια του - αν έχει. Κάνει πολλές γνωριμίες και φιλίες και τις διατηρεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έ χει την τάση να χάνει το μέτρο στο φαγητό και στα γλυκά, οπότε καλό είναι οι γονείς του από μικρό να το μάθουν σε υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Μια επιβράβευση στο σχολείο του θα του  δώσει μεγάλη χαρά για αυτό το μήνα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Υπερκινητικό και εύστροφο, το παιδί  αυτό έχει μεγάλη ενέργεια και πάντα θα θέλει να κάνει πολλά πράγματα  ταυτόχρονα. Είναι περίεργο και θέλει να τα μαθαίνει όλα, γι’ αυτό οι γονείς του θα χρειαστεί να έχουν υπομονή για να του απαντούν στις ερωτήσεις που θα κάνει συνεχώς. Διαθέτει χιούμορ, είναι πειραχτήρι και κάνει πολύ εύκολα γνωριμίες και φιλίες. Οι αλλαγές στη διάθεσή του είναι συχνές και χάνει πολύ γρήγορα το ενδιαφέρον του για κάτι. Είναι ανυπόμονο - του αρέσει να αλλάζει

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το παιδί αυτό είναι δεμένο πολύ με την οικογένειά του, με  αποτέλεσμα να ανησυχεί και  να αγχώνεται για του δικού του. Κυκλοθυμικό και συναισθηματικό, του αρέσει να μένει μόνο του και ανοίγεται δύσκολα σε φίλιες. Είναι  σπιτόγατο και -όπου και να πάει- πάντα η ευχαρίστησή του θα είναι ο  γυρισμού στο σπίτι. Η Σελήνη στον  Καρκίνο δίνει στενό δέσιμο με τη μητέρα του. Η καλή του μνήμη το βοηθά στο σχολείο και στα μαθήματα και προσπαθεί να είναι  εντάξει στις υποχρεώσει του. Του  αρέσει ό,τι έχει να κάνει με το παρελθόν - να βλέπει παλιές οικογενειακές φωτογραφίες και να διαβάζει ιστορικά βιβλία. Δεν του αρέσει να το μαλώνουν μπροστά σε  τρίτου και, αν γίνει κάτι τέτοιο,  πληγώνεται και δεν το ξεχνά εύκολα.  Κάποιες αλλαγές ίσως το αγχώσουν το μήνα αυτό και η τάση του θα είναι  να μένει σπίτι. εικόνες και παραστάσεις συχνά γιατί  βαριέται εύκολα. Παρόλο που είναι πανέξυπνο παιδί και χωρίς πολύ κόπο  μαθαίνει γρήγορα, χρειάζεται από τους  γονείς να το μάθουν από νωρίς να  ολοκληρώνει ό,τι αρχίζει και να έχει  περισσότερη υπομονή και επιμονή. Του  αρέσουν τα ταξίδια και τα παιχνίδια  γνώσεων, καθώς επίσης ό,τι έχει να κάνει με ηλεκτρονικά και υπολογιστές. 

ΛΕΩΝ

Ο μικρός Τοξότης με Σελήνη στο Λέοντα είναι ένα παιδί αυθόρμητο, ενθουσιώδες  και γενναιόδωρο. Το χαρακτηρίζει  αστείρευτη αυτοπεποίθηση και έχει ισχυρή θέληση. Δίνει τον καλύτερό του εαυτό, για να πετύχει τους στόχους του. Είναι κοινωνικό και στους φίλους του είναι ανοιχτόκαρδο. Θέλει να ηγείται στις προσωπικές του σχέσεις, γι’ αυτό πολλές φορές μπορεί να θυμώνει και να μπλέκει σε καβγάδες, γρήγορα όμως του περνά. Του αρέσουν οι απολαύσεις, λατρεύει το  καλό φαγητό, τα ακριβά ρούχα και ό,τι φαίνεται στα μάτια του ωραίο. Η υπερβολή είναι στοιχείο της προσωπικότητας του παιδιού σας, γι’ αυτό από εσάς θα πρέπει από νωρίς  να μάθει την αυτοσυγκράτηση. Επιθυμίες  αρκετές και μεγάλη ενεργητικότητα θα  έχει το μήνα αυτό· θα θέλει να κάνει πολλά πράγματα μαζί, ενώ οι επαφές του  με φίλους θα είναι συχνές.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το Τοξοτάκι με Σελήνη στην Παρθένο  είναι ένα μεθοδικό και αναλυτικό παιδί  που το χαρακτηρίζει η υπομονή και η περιέργεια. Η αξία της φιλίας είναι πολύ σημαντική για αυτό, μπορεί να μην έχει πολλούς φίλους αλλά τις φιλίες του τις κρατά για χρόνια. Είναι ένα ήρεμο παιδί - δεν του αρέσουν οι εντάσεις, θέλει να περνά στιγμές μόνο του και του αρέσει η τάξη και το πρόγραμμα στη ζωή του. Το δωμάτιό του και τα πράγματά του είναι  πάντα οργανωμένα και προσεγμένα, για να βρίσκει πάντα με ευκολία αυτό που ψάχνει. Έχει την τάση να αγχώνεται με το παραμικρό και να ανησυχεί για ό,τι  συμβαίνει γύρω του. Θα πρέπει να το  βοηθήσετε να είναι πιο αισιόδοξο. Έχει υπεραναλυτική σκέψη και θα υπάρξουν στιγμές που η σκληρή κριτική του και τα  καυστικά του λόγια θα σας πικράνουν. Επικεντρωμένος στα καθήκοντά του, ο  μικρός Τοξότης θα είναι ήσυχος γι’ αυτό  το μήνα και θα τελειώσει κάτι που ίσως το είχε ξεκινήσει από καιρό.

ΖΥΓΟΣ

Ο Τοξότης με Σελήνη στο Ζυγό είναι ένα  παιδί κοινωνικό και ευχάριστο. Με  διπλωματικό τρόπο σάς καταφέρνει να μην του χαλάτε κανένα χατίρι, προσοχή  όμως γιατί είναι πολύ εύκολο να κακομάθει. Από νωρίς θα αντιληφτείτε το ταλέντο του σα ς τέχνες· του αρέσει η  ζωγραφική, η μουσική και ο χορός. Δίνει  έμφαση στην εξωτερική του εμφάνιση,  του αρέσουν τα ωραία ρούχα, να είναι πάντα καθαρό και περιποιημένο.  Προσοχή στις υπερβολές στο φαγητό  γιατί έχει ιδιαίτερη προτίμηση στα γλυκίσματα και στο γρήγορο φαγητό. Κάποιες φορές αμελεί τις υποχρεώσεις  του στο σχολείο. Με ήρεμο τρόπο θα πρέπει να το επαναφέρετε στην τάξη ...  Χαρούμενο, με διάθεση για βόλτες αυτό  το μήνα, θα ευχαριστηθεί με μικρά δωράκια και με επαφές με άτομα που έχει να δει καιρό.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Σελήνη στο Σκορπιό κάνει το μικρό  Τοξότη να είναι ένα συναισθηματικό παιδί και να βιώνει με υπερβολή όσα αισθάνεται. Είναι επίμονο και μπορεί να καταφέρει ό,τι βάλει στο μυαλό του, αρκεί να το έχει αποφασίσει. Του αρέσει η σταθερότητα – οι  αλλαγές το αποδιοργανώνουν και το στενοχωρούν.  Πολλές φορές η γκρίνια του και η τάση  του να υπερβάλει θα σας φέρουν στα όριά σας. Είναι από τα παιδιά  που δημιουργούν εύκολα συμπάθειες αλλά  και αντιπάθειες, όταν όμως κάποιος το αδικήσει, ποτέ δεν το ξεχνά και δεν συγχωρεί εύκολα. Ο συναισθηματισμός  του και η επιμονή του να κατακτά τους  στόχους του είναι στοιχεία που θα το βοηθήσουν και στη μετέπειτα ζωή του. Λίγο η γκρίνια, λίγο το παράπονο, όπως επίσης το πείσμα του σε πράγματα που θα θέλει να του πάρουν, το κάνουν να γίνεται  αρκετά κουραστικό. 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Πολύ ενθουσιώδες και ανυπόμονο, συχνά βιάζεται και όλα θέλει να τα κάνει  γρήγορα.  Έχει χιούμορ και του αρέσει να πειράζει τους γύρω του, ενώ μερικές  φορές μπορεί και να γίνεται  απότομο. Είναι ιδιαίτερα κοινωνικό και συμπάσχει στα προβλήματα των φίλων του σαν να  είναι δικά του. Δεν του αρέσει να περιορίζεται ή να καταπιέζεται.  Πανέξυπνο, θα συμμετέχεχ ενεργά στην  τάξη και -παρόλο που είναι  άτακτο- σπάνια δημιουργεί αντιπάθειες. ' Έχει μεγάλη φαντασία και δεν αποκλείεται να  αναπτύξει κάποιο καλλιτεχνικό ταλέντο. Λατρεύει τα ζώα και μπορεί να φέρει στο σπίτι κάποιο ζώο που θα βρει στο δρόμο  πεινασμένο ή χτυπημένο, για να το φροντίσει. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο  μικρός Τοξότης με Σελήνη  στον Αιγόκερω είναι ένα  φιλόδοξο και σταθερό παιδί  με ισχυρή θέληση και πείσμα. Βάζει  στόχους και με τις  πράξεις του και την επιμονή τους κατακτά.  Παρ’ όλα ια εμπόδια και τις  δυσκολίες, δεν το βάζει εύκολα  κάτω. Του αρέσει να ακούει τις  κουβέντες των μεγάλων, από τους  οποίους φροντίζει να παίρνει  παραδείγματα και να συμμετέχει σε  πολύωρες συζητήσεις. Ένα από τα κύρια γνωρίσματα του παιδιού σας  είναι ο αυτοέλεγχος και η αυτοσυγκράτηση, ενώ δύσκολα  εξωτερικεύει τα συναισθήματά του. Είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και  αποφασιστικό παιδί. Πρέπει να μάθει  να είναι πιο αισιόδοξο. Συνεπές στις υποχρεώσεις του για αυτό το μήνα,  το παιδί θα είναι λίγο κλεισμένο στον  εαυτό του. Μικρές βόλτες και περίπατοι του δίνουν χαρά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ένας μικρός επαναστάτης είναι το παιδί  αυτό. Είναι ανεξάρτητο, αυτόνομο και  δεν του αρέσει η καταπίεση. Γεμάτο  ιδέες, σκέψεις, απορίες, θέλει διαρκώς να  μαθαίνει καινούρια πράγματα και έχει  πρωτοποριακές ιδέες, πλούσια φαντασία  και καλλιτεχνικές τάσεις. Αρκετά  κοινωνικό, έχει  πολλούς φίλους και γνωριμίες και γίνεται ιδιαίτερα αγαπητό  στον κόσμο. Αγωνίζεται πάντα για το σωστό και το δίκαιο και για ό,τι του ανήκει. Μην προσπαθήσετε να του επιβληθείτε ή να το περιορίσετε με  αυταρχικό τρόπο γατί θα αποτύχετε. Η αποφασιστικότητα και η επιμονή του το βοηθούν σε κάθε του κίνηση. Αρκετές  επαφές και συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες του σχολείου θα έχει αυτό το μήνα, με αποτέλεσμα να είναι  αρκετά ενεργητικό και με ανεβασμένη  διάθεση.

ΙΧΘΥΕΣ

Το παιδί αυτό είναι ευαίσθητο και  συναισθηματικό, ενώ εξαρτάται και  επηρεάζεται πολύ από το οικογενειακό του περιβάλλον. ' Έχει την τάση να στενοχωριέται εύκολα και να υπερβάλει. Πολλές φορές με το κλάμα νομίζει  ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Σπάνια θα το δείτε να κάνει αταξίες, είναι ήρεμο  και ανέμελο. Αν και φαινομενικά είναι  ένα ήρεμο και ήσυχο παιδί, αν νιώσει  προδομένο, μπορεί να το δείτε εχθρικό και ύπουλο. Η αποφασιστικότητα και η  επιμονή είναι χαρακτηριστικά που του  λείπουν - δεν μπορεί να παίρνει μόνο του αποφάσεις και απογοητεύεται με την πρώτη δυσκολία. Από νωρίς πρέπει να μάθει από εσάς να είναι περισσότερο δραστήριο, να μη φοβάται την αποτυχία και να επιμένει μέχρι να βγαίνει  κερδισμένο. 

 

 

 

 

Astrologos team Από Astrologos team