Χαρούμενο παιδί

Ο  μικρός Τοξότης είναι ένα αισιόδοξο και  χαρούμενο παιδί με πολύ χιούμορ και καλή διάθεση

Ζώδιο μεταβλητό με  στοιχείο τη φωτιά και  κυβερνήτη το Δία, ο  μικρός Τοξότης είναι ένα αισιόδοξο και  χαρούμενο παιδί με πολύ χιούμορ και καλή διάθεση. Του αρέσει η ελευθερία και το χειρότερό του είναι να το  καταπιέζουν ή να του επιβάλλουν να κάνει  κάτι που δεν θέλει. Προτιμά να βρίσκεται  περισσότερο έξω από το σπίτι του παρά  μέσα και είναι αρκετά κοινωνικό, κάνοντας  εύκολα φίλους, μια και θέλει πάντα να  έχει συντροφιά στα παιχνίδια του. Δεν του  αρέσει να μένει μόνο και θα είναι η «ψυχή»  της παρέας.

Ποια είναι τα ταλέντα που ξεχωρίζουν σε ένα παιδί σύμφωνα με το ζώδιο του; Η απάντηση εδώ

Πανέξυπνο, αφομοιώνει τις γνώσεις  εύκολα, του αρέσει να μαθαίνει νέα  πράγματα, όπως επίσης του αρέσουν  και οι ξένες γλώσσες. Του αρέσει να διαβάζει πολλά βιβλία εκτός από τα μαθήματά του και στο σχολείο πάντα θα είναι προετοιμασμένο κατάλληλα ώστε να ανήκει στους καλούς μαθητές. Τα  ενδιαφέροντά του θα είναι πολλά και ό,τι  ξεκινά θα το κάνει με ενθουσιασμό, άσχετα αν στην πορεία αλλάξει γνώμη και θέλει να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Του αρέσουν τα ταξίδια πολύ, καθώς επίσης και τα ομαδικά αθλήματα.

Βρες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

facebook: @Astrologos.gr

nstagram: @Astrologosgr

Αγαπά τα ζώα και πάντα θα φέρνει σπίτι του κάποιο χτυπημένο ζωάκι, προκειμένου να το περιθάλψει. Ένα από  τα μειονεκτήματά του είναι η υπερβολή  και η έλλειψη υπομονής που το κάνουν να  παίρνει αποφάσεις ή να κάνει πράγματα χωρίς να σκεφτεί πρώτα, με αποτέλεσμα να μετανιώνει όταν βλέπει τα λάθη του.

Ο μικρός Τοξότης είναι κυκλοθυμικός διεκδικώντας την αγάπη και το ενδιαφέρον  από τους δικούς του ανθρώπους και, παρόλο που θα αγαπά τα αδέρφια του, πολλές φορές θα γίνεται ανταγωνιστικό και πάντα θα υπάρχει μια κρυφή ζήλια.

Σε αρνητική όψη, ο Ερμής κάνει το παιδί να γίνεται πικρόχολο και στενόμυαλο, ενώ  άνετα μπορεί να κάνει πονηριές και να  αποποιείται τις ευθύνες του πίσω από ένα αθώο χαμόγελο ή ένα ψέμα.

Οι γονείς του μικρού Τοξότη πρέπει  σε κάθε περίπτωση να τον βοηθήσουν  να ξεπεράσει τη βιασύνη του και να  αναπτύξει την τέχνη της υπομονής και  της αυτοσυγκράτησης, χρησιμοποιώντας πάντα όμως το διάλογο και ποτέ με τιμωρία ή πίεση, γιατί αντιδρά έντονα.

Τοξότης με Ερμή στον Σκορπιό

Ο Ερμής στο Σκορπιό κάνει το μικρό Τοξότη να έχει μεγαλύτερη υπομονή  και πολλές φορές να είναι καχύποπτος. Παρόλο που θα έχει φίλους, πάντα θα κρατά πράγματα για τον εαυτό του και δεν θα δίνει όλη την εμπιστοσύνη του. Έχει διαίσθηση, η οποία τον βοηθά να καταλαβαίνει πότε του  λένε ψέματα και να ξεφεύγει από τα δύσκολα. Του αρέσει να διαβάζει  πολλά βιβλία αποκομίζοντας  γνώσεις από αυτά, ενώ στο  σχολείο του θα είναι σωστά  προετοιμασμένος και πάντα θα  έχει απορίες και θα κάνει έξυπνες  παρατηρήσεις.

Υπερασπίζεται τις απόψεις του  και δεν αλλάζει εύκολα γνώμη, κρατώντας σταθερή και επίμονη  στάση, ενώ ο Ερμής στη θέση του Σκορπιού κάνει το μικρό Τοξότη  να πειθαρχεί στον εαυτό του να κάνει αυτά που πρέπει και να  περιορίζει την ανεξαρτησία  του. Είναι κτητικός, και έχει την τάση να θυμώνει εύκολα,  γρήγορα όμως προχωρά παρακάτω και επανέρχεται η καλή του διάθεση. Σέβεται  και αγαπά τους γονείς του διατηρώντας  ταυτόχρονα και την ανεξαρτησία του, όπως  επίσης η σχέση του με τα αδέρφια του (αν έχει) είναι αρκετά καλή και πάντα θα είναι πρόθυμο να τα βοηθήσει σε οποιαδήποτε ανάγκη.

Τοξοτης με Ερμή στον Τοξότη

Χαρούμενο, αισιόδοξο, ζωηρό και ιδιαίτερα  κοινωνικό, το παιδί αυτό θέλει να βρίσκεται  συνεχώς σε κίνηση και συνήθως έχει ποικίλα ενδιαφέροντα, ενώ παράλληλα επιδίδεται σε πολλές δραστηριότητες.  Πανέξυπνο και φιλοπερίεργο, του αρέσει  να διαβάζει πολλά βιβλία, να αποκτά και να συσσωρεύει γνώσεις επί παντός  επιστητού. Ως εκ τούτου, στο σχολείο είναι  πάντα μεταξύ των καλύτερων μαθητών. Η  κοινωνικότητά του είναι δεδομένη - έχει πολλούς φίλους και σπάνια θα δείτε το παιδί αυτό να είναι μόνο του. Του αρέσουν  επίσης πολύ τα ταξίδια και έχει μια ροπή  προς τις ξένες γλώσσες. Διαθέτει χιούμορ, προσαρμόζεται εύκολα και είναι πρόθυμο  να βοηθήσει όποτε του ζητηθεί. Η σχέση με τους γονείς του και τα αδέρφια του  εξελίσσεται σε γενικές γραμμές όμορφα  και αρμονικά, αρκεί ο μικρός Τοξότης  να μη αισθάνεται πως καταπιέζεται ή  περιορίζεται, γιατί τότε αντιδρά έντονα και  θυμώνει. Οι γονείς πρέπει να ξέρουν ότι  καλό είναι με το παιδί αυτό να μην είναι  υπερπροστατευτικοί, να το αφήνουν να έχει  την ανεξαρτησία του γιατί το έχει ανάγκη  και πάντα με το διάλογο θα καταφέρνουν  πιο πολλά απ’ ό,τι να το μαλώσουν. Οι  αθλητικές δραστηριότητες του αρέσουν, οπότε καλό είναι να ασχοληθεί με κάποιο  άθλημα ώστε να εκτονώνεται η ενέργειά του. Σε αρνητική όψη, ο Ερμής κάνει  το μικρό Τοξότη να είναι φλύαρος και  υπερβολικός, να μη συγκεντρώνεται  εύκολα και η επιπολαιότητά του να είναι σε μεγάλο βαθμό.

Τοξότης με Ερμή στον Αιγόκερω

Η παρουσία του Ερμή στο σπίτι του Κρόνου, που είναι κυβερνήτης του  Αιγόκερω, κάνει το μικρό Τοξότη  σοβαρό και πιο μετρημένο στα λόγια  του. Προσεκτικός στις υποχρεώσεις  του, πάντα θα σκέφτεται προτού πει  κάτι και θα υπερισχύει η λογική σε  ό,τι κάνει. Πολύ καλός μαθητής στο  σχολείο, θα έχει κλίση στα  μαθηματικά και θα βάζει υψηλούς  στόχους, τους οποίους θα υλοποιεί,  έτσι θα κάνει τους γονείς του να  καμαρώνουν για την πρόοδο του  παιδιού τους. Η κοινωνικότητά του  δεν θα είναι έντονη και, παρόλο που θέλει να έχει φίλους, θα δυσκολεύεται να κάνει γνωριμίες. Έχει τετράγωνη λογική και αποφεύγει να βγάλει επιπόλαια και βιαστικά συμπεράσματα, ενώ οι απόψεις του θα είναι πάντα σταθερές. Αγαπά και σέβεται τους γονείς του και τα αδέρφια του χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στο σπίτι, ενώ συχνά θα έχει τη διάθεση να βρίσκεται στο δωμάτιό του με ένα βιβλίο στο χέρι. Σε αρνητική όψη, ο Ερμής κάνει το μικρό Τοξότη να μη δέχεται τίποτα καινούριο και να μην προσαρμόζεται εύκολα. Καλύπτει τις  ανασφάλειές του μέσα από ένα  σοβαρό πρόσωπο και συχνά μπορεί  να γίνει σκληρός και απότομος.


BANNER  ΛΟΥΙΖΑ

 

Astrologos team Από Astrologos team