Επικοινωνία -  Όσοι ανήκουν σ' αυτό το ζώδιο έχουν μια παιδικότητα σε ό,τι κι αν αναλαμβάνουν και είναι πολύ διασκεδαστικοί. Η γοητεία είναι το δυνατό τους σημείο!

Οι Δίδυμοι είναι πνευματώδεις και έξυπνοι, ενεργητικοί, κοινωνικοί και απολαμβάνουν την αλλαγή

Οι Δίδυμοι (21 Μάιου έως 21 Ιουνίου) είναι ένα μεταβλητό ζώδιο του Αέρα και ο κυβερνών πλανήτης είναι ο Ερμής. Το φυτό του είναι ο φοίνικας, το λουλούδι του είναι ο κρίνος, οι πολύτιμοι λίθοι τον ο νεφρίτης και ο βήρυλλος. Τα χρώματα των Διδύμων είναι το κίτρινο και το μπλε.

Οι Δίδυμοι ταιριάζουν πάρα πολύ με Ζυγούς, Αιγόκερους και Ιχθύς.

Οι άνθρωποι που γεννιούνται στο ζώδιο των Διδύμων είναι πνευματώδεις και έξυπνοι, δίνουν βάρος στις διαφορετικές απόψεις και απολαμβάνουν την αλλαγή. Είναι ομιλητικοί, κοινωνικοί, ενεργητικοί, αυθόρμητοι και συχνά έχουν συγγραφικό χάρισμα. Όσοι ανήκουν σ' αυτό το ζώδιο έχουν μια παιδικότητα σε ό,τι κι αν αναλαμβάνουν και είναι πολύ διασκεδαστικοί. Η γοητεία είναι το δυνατό τους σημείο. Όπως θα περίμενε κανείς, οι Δίδυμοι είναι καλοί συγγραφείς, πωλητές, διασκεδαστές, φιλόσοφοι και δάσκαλοι.

Διάσημοι Δίδυμοι

Διακεκριμένοι άνθρωποι που ανήκουν στο ζώδιο αυτό είναι η Ισιδώρα Ντάνκαν,ο Πολ Γκογκέν,  ο Τόμας Χάρντι, ο Ζαν-Πολ Σαρτρ, ο Σωκράτης, ο Ρίχαρντ Στράους, η Βασίλισσα Βικτόρια, ο Ντιέγκο Βελάθκεθ και ο Ρίχαρντ Βάγκνερ. Οι Αντζελίνα Τζολί, Κωνσταντίνος Αργυρός, Ναόμι Κάμπελ, Ζωρζ Σαρή, Αντώνης Σαμαράς,Τζον Κένεντι, Θανάσης Βέγγος, Κώστας Καζάκος, Κόλιν Φάρελ, Μέριλιν Μονρόε, Μόργκαν Φρίμαν, Κατερίνα Γώγου, Γιώργος Φούντας, Καίτη Γαρμπή, Μαρία Μενούνος, Τζόνι Ντεπ, Νάταλι Πόρτμαν, Μιχάλης Κακογιάννης, Ζακ-Υβ Κουστώ, Παντελής Θαλασσινός, Ντίνος Ηλιόπουλος,  Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, Ντόναλντ Τραμπ,  Αντώνης Ρέμος, Νικόλ Κίντμαν, Λίτσα Πατέρα

BANNER  ΛΟΥΙΖΑ

Τα δύο άστρα των Διδύμων έχουν πυροδοτήσει διάφορες ερμηνείες από διάφορους λαούς του κόσμου.

Οι Σουμέριοι ήταν οι πρώτοι που είδαν δίδυμα στον αστερισμό των Διδύμων και ακολούθησαν οι Έλληνες, που πολύ συχνά ταύτιζαν τα δύο άστρα με τους δίδυμους Κάστορα και Πολυδεύκη. Αυτοί οι δύο άντρες είναι οι γνωστοί Διόσκουροι, «οι γιοι του Δία», αν και μόνο ένας από τους δύο ήταν πραγματικά γιος του Δία από τη Λήδα. Ο άλλος ήταν γιος του Τυνδάρεω, του συζύγου της Λήδας, και γι' αυτό το λόγο μερικές φορές τους αποκαλούν και Τυνδαρίδες. Οι Διόσκουροι ήταν οι θεοί των ναυτικών της Μεσογείου. Ο Κάστορας και ο Πολυδεύκης έκαναν γνωστή την παρουσία τους με τη φλόγα που στους μεταγενέστερους λαούς είναι γνωστή ως Φωτιά του Αγίου 'Ελμου (ένα διπλό φως, πιθανότατα τα ίδια τα άστρα).

Η φωτιά του Αγίου 'Ελμου, ένα ιερό πνεύμα (από τη λατινική φράση corpo santo, που σημαίνει «ιερό σώμα»), ήταν σφαιρική ή μπορούσε να πάρει τη μορφή φλόγας και εμφανιζόταν τη νύχτα στο κατάρτι ή στα ακροκέρατα, κυρίως όταν ο καιρός ήταν Θυελλώδης. Το όνομα Άγιος 'Ελμος αποδίδεται στο δομινικανό Πέδρο Γκονσάλες της Αστόργα (1190-1246) ή στον Άγιο 'Ερασμο, που ήταν και οι δύο προστάτες των ναυτικών.

Σύμφωνα με τους αρχαίους 'Έλληνες, εάν εμφανιζόταν ένα φως θα ξεσπούσε καταιγίδα. Εάν εμφανίζονταν και τα δύο, ο καιρός θα ήταν ευνοϊκός. Στη αρχαία Ελλάδα είναι γνωστά ως Φώτα των Διόσκουρων και η εμφάνισή τους θεωρείται οιωνός ναυαγίου. Μόνο οι κραυγές ενός χοίρου μπορούν να διώξουν μακριά αυτά και την κακοτυχία που φέρνουν. Στη Βρετάνη αυτό το φως θεωρείται φάντασμα και πραγματοποιούν δεήσεις για την απομάκρυνσή του. Οι γερμανικές φυλές πίστευαν ότι επρόκειτο για ένα νεκρό σύντροφο που προέβλεπε κάτι: καλό καιρό αν το φως ήταν έντονο, κακό καιρό αν ήταν αμυδρό.

Υπάρχει μια ιστορία που λέει ότι ο 'Έλληνας Σιμωνίδης συνέθεσε ένα ποίημα για ένα Θεσσαλό ευγενή ο οποίος, όμως, παραπονέθηκε γιατί ο Σιμωνίδης εξυμνούσε περισσότερο τους Διόσκουρους παρά τον ίδιο. 'Όταν ο ποιητής ζήτησε τον αμοιβή του, ο ευγενής του είπε να τη ζητήσει από τους Διόσκουρους. Κατά τη διάρκεια ενός συμποσίου που ακολούθησε, δύο άνδρες κατέφθασαν και ζήτησαν το Σιμωνίδη. Εκείνος τους ακολούθησε κατ λίγο αργότερα η οροφή του παλατιού κατέρρευσε, σκοτώνοντας τον τσιγκούνη ευγενή. Ο Σιμωνίδης ανταμείφθηκε μ' αυτό τον τρόπο από τους Διόσκουρους για την αφοσίωσή του.

Ο Κάστορας και ο αδερφός του ήταν και εξαιρετικοί ιππείς και σε αυτούς αποδίδεται η εφεύρεση των αρμάτων. Ο Πολυδεύκης λάμπει πιο έντονα από τον αδερφό του, αλλά αυτό είναι κατανοητό, είναι ο αθάνατος εκ των δύο. Ο Κάστορας ήταν περισσότερο γητευτής αλόγων και ο Πολυδεύκης ασχολείτο κυρίως με την πυγμαχία. Νίκησε τον σκληρό Άμυκο που κυβερνούσε τους Βεβρύκους, ένα λαό που είχαν επισκεφτεί οι Αργοναύτες κατά τη διάρκεια της αναζήτησης του χρυσόμαλλου δέρατος. 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες εορτάζονταν  κάτω από την αιγίδα των Διόσκουρων.

Άλλο ένα διάσημο ζευγάρι που μπορεί να θεωρηθεί ότι εκπροσωπείται από τον αστερισμό είναι ο Ζήθος και ο Αμφίονας, γιοι της Αντιόπης, της κόρης του βασιλιά της Θήβας, και του Δία, ο οποίος πήρε τη μορφή σατύρου για να την αποπλανήσει. Άλλα γνωστά πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας που συνδέονται μ' αυτά τα άστρα είναι ο Απόλλωνας και ο Ηρακλής, ο Τριπτόλεμος και ο Ιασίων, καθώς και ο Θησέας και ο Πειρίθους, που απήγαγαν μαζί την Ελένη και προσπάθησαν να απαγάγουν και την Περσεφόνη, τη σύζυγο του Άδη. 

Οι Εσκιμώοι λένε ότι είναι οι πάσσαλοι ενός ιγκλού, ενώ οι Άραβες τα ονομάζουν δύο παγόνια, δύο γαζέλες ή δύο φυτά που ανθίζουν. Μερικά από τα άστρα αποτελούν τμήμα του Μεγάλου Λέοντος (το πόδι του) στην αραβική παράδοση.

Οι Ινδοί τα ονομάζουν Πουναρβάρσου, δηλ. «οι δύο καλοί» ή μερικές φορές Άσγουινs, δηλ. «οι δύο καβαλάρηδες».

Οι χριστιανοί πίστευαν ότι ήταν δύο άγγελοι ή οι δίδυμοι γιοι της Ρεβέκκας, ο Ιακώβ και ο Ησαύ. Μερικοί πιστεύουν ότι είναι ο Ιωνάθαν και ο Δαβίδ και άλλοι τα συνδέουν με τον Αδάμ και την Εύα.

Ορισμένοι Ιταλοί βλέπουν αυτό τον αστερισμό σαν μια στοίβα από τούβλα και τον ταυτίζουν με το Ρώμο και το Ρωμύλο, που έχτισαν τη Ρώμη. Αυτή η ερμηνεία μπορεί να συνδέεται με το θρύλο του Αμφίονα και του Ζήθου, που έχτισαν τη Θήβα. Οι εβραίοι ταυτίζουν τον αστερισμό των Διδύμων με τη φυλή του Βενιαμίν.

Οι Κινέζοι συμπεριλαμβάνουν αυτά τα άστρα στον αστερισμό του Πιθήκου. Αργότερα ονομάστηκαν Γιν και Γιανγκ, δηλαδή οι δύο αρχές που διέπουν το αρσενικό και το θηλυκό. Μια ομάδα από τα άστρα ήταν η Τα Τσουν, δηλαδή «το μεγάλο δοχείο του κρασιού» και μια άλλη ένα πολεμικό τσεκούρι. Μια ομάδα ήταν «οι εφτά φεουδαρχικοί πρίγκιπες της Κίνας» και ακόμα μία τα Τσέι Τσινγκ, δηλ. «συσσωρευμένα καύσιμα». Οι κινεζικές ερμηνείες κυμαίνονται, όπως συνήθως, από το ουράνιο μέχρι το εγκόσμιο.

Οι Αυστραλοί ιθαγενείς βλέπουν το διάσημο ζευγάρι σαν νεαρούς άντρες απασχολημένους με το ετήσιο κυνήγι.

Οι Αφρικανοί Βουσμάνοι πιστεύουν ότι είναι νεαρά κορίτσια, γυναίκες της μεγάλης αντιλόπης τους.

Οι Ζουλού υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που γεννιούνται στο ζώδιο των Διδύμων είναι ιδιαίτερα συναισθηματικοί και μερικές φορές αναποφάσιστοι. Μπορούν να δώσουν την καρδιά τους σε πολλούς ανθρώπους. Είναι πολύ δημιουργικοί και πολύ καλοί φίλοι. Εάν νευριάσουν με κάποιον, θα τα ξαναβρούν γρήγορα μαζί του. Είναι ευαίσθητοι και ικανοί να γίνουν πνευματικοί ηγέτες.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έβλεπαν σ' αυτά τα άστρα το θεό Ώρο, ο οποίος είχε τον ήλιο και τη σελήνη αντί για μάτια. Κάποτε σε μια μάχη με το Σηθ, ο Όρος έχασε ένα από τα μάτια του, αλλά κατάφερε να το ξαναβρεί. Πρόκειται για το ιερό μάτι που έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορες επιγραφές και σε φυλαχτά για καλή τύχη.

Ο Τζίμινι Κρίκετ από τον Πινόκιο του Ντίσνεϊ έχει πάρει το όνομά του από το λατινικό όνομα του αστερισμού (Gemini) και, όπως οι Διόσκουροι, είναι αγαθοεργό πλάσμα.

Αυτός ο αστερισμός έχει επικρατήσει στο μυαλό μας και στην κοσμική παράδοση ως ζευγάρι, υποδηλώνοντας τις δυαδικότητες της ζωής, όπως η νύχτα και η μέρα ή η ζωή και ο θάνατος.

BANNER ΘΕΜΗΣ

 

 

 

 

   


 

 

 

 

Astrologos team Από Astrologos team