Περιέργεια

Δίδυμοι( 21 Μαΐου έως 20 Ιουνίου): Ζώδιο του Αέρα, μεταβλητό, αρσενικό, με λέξη κλειδί "επικοινωνία"

Αυτό είναι το πρώτο ζώδιο της αέρινης τριπλότητας και το πρώτο από τα μεταβλητά ζώδια. Η αέρινη τριπλότητα κυβερνά τη διανοητική κατάσταση της ανθρωπότητας οπότε εκείνοι που είναι γεννημένοι σε αυτό το ζώδιο ζουν κυρίως στο νου. Ωστόσο, επειδή το ζώδιο αυτό ανήκει στη μεταβλητή ομάδα, οι εκπρόσωποι του είναι «δυαδικοί» - πράγμα που, όντας το κύριο χαρακτηριστικό των μεταβλητών ζωδίων, προκαλεί μια τάση να εκφράζουν δύο καταστάσεις και μια τάση να επηρεάζονται πολύ εύκολα. Το ζώδιο αυτό κυβερνά τους πνεύμονες και τα χέρια, που έχουν διπλή λειτουργία, και τα άτομα των Διδύμων σπανίως είναι ευχαριστημένα με μια μόνο απασχόληση ή επιδίωξη, ενώ φαίνεται να το απολαμβάνουν όταν έχουν να κάνουν δύο πράγματα κάθε φορά.

Μπορούν να προσαρμοστούν πάρα πολύ γρήγορα στο περιβάλλον τους, γι'αυτό είναι αξιοσημείωτοι για τη μεταβλητότητά τους, ενώ είναι πολύ ευαίσθητοι, αν και έχουν την ικανότητα να εκλογικεύουν και να αναλύουν τα αισθήματά τους. Τους αρέσει η αλλαγή και η ποικιλία και είναι πάντα τα καλύτερα άτομα στα οποία μπορείτε να βασιστείτε σε μια έκτακτη ανάγκη, επειδή μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα στις απαιτήσεις της στιγμής. Τους αρέσει η ποικιλομορφία της σκέψης και γοητεύονται από τις διανοητικές αναζητήσεις, τις οποίες μερικές φορές φτάνουν στα άκρα. Φαίνεται ότι τούς αρέσει ιδιαίτερα να αφήνουν τα έργα τους μισοτελειωμένα. Θα αναλάβουν ένα πράγμα, θα το τελειώσουν εν μέρει και ύστερα θα πάνε σε κάποιο άλλο, το οποίο επίσης έχουν την τάση να το αφήνουν ατέλειωτο. Συνεπώς το καλύτερο έργο τους γίνεται όταν συνεργάζονται με άλλους, γιατί όταν δουλεύουν μαζί με ανθρώπους που κατανοούν τις ιδιαιτερότητες τους είναι ικανοί για μεγάλα επιτεύγματα: παρόλα αυτά, το πνεύμα της ποικιλομορφίας συχνά τους κάνει να βιώνουν δύο άκρα στη  διάρκεια της ζωής τους.

BANNER  ΛΟΥΙΖΑ

Μπορούν να είναι γενναιόδωροι αλλά επίσης τσιγκούνηδες μπορεί να αντιδρούν απότομα και να δείχνουν μια ανυποχώρητη στάση και όμως να είναι αρκετοί δειλοί και νευρικοί. Είναι συντηρητικοί αλλά και προοδευτικοί, εντελώς ιδεαλιστικά άτομα, που οι άλλοι δυσκολεύονται πολύ να τα κατανοήσουν. `Έχουμε γνωρίσει άτομα γεννημένα σε αυτό το ζώδιο που εξέφρασαν την επιθυμία να βρίσκονται σε δύο μέρη την ίδια στιγμή.

Γενικώς όμως τα άτομα των Διδύμων υποκύπτουν μάλλον στην παρόρμηση, πράγμα που γενικά κρίνει και ποια γραμμή θα ακολουθήσουν. Φαίνεται να είναι ανίκανα να αντέξουν οποιαδήποτε ανησυχία ή άγχος, που τα κάνει υπερβολικά νευρικά. Όταν όμως αφεθούν να επεξεργαστούν τα σχέδιά τους, σύμφωνα με τη δική τους, ιδιόμορφη μέθοδο, μπορούν να κάνουν πάρα πολύ χρήσιμο έργο. Πρώτα όμως πρέπει να αντιληφθούν ότι αποτελούνται από πολλά τμήματα, θα λέγαμε. `Όταν μπορούν να αλλάζουν τους χρόνους της εργασίας και της σκέψης τους και να ζουν πράγματι μια ζωή αλλαγής, τότε τα καταφέρνουν πολύ καλά· αρκεί να έχουν ποικιλία. Αυτό τούς κάνει να φαίνονται άστατοι και αναποφάσιστοι στους φίλους τους, είναι όμως ο δικός τους ιδιόμορφος τρόπος εργασίας και, επομένως, απόλυτα σωστός γι' αυτούς. Σε όλη τους τη ζωή πρέπει να περιμένουν διπλές εντυπώσεις και πολλές αντιφατικές καταστάσεις συνείδησης. Επειδή είναι πολύ ευαίσθητοι, νευρικοί και σε μεγάλη ένταση, καλό θα ήταν να αναλύουν κάθε ιδιαίτερη διάθεση στην οποία βρίσκονται και να προσπαθούν να μην παρασύρονται υπερβολικά από τη σφαίρα σκέψης των άλλων. Είναι φιλόδοξοι, αλλά πρόκειται κυρίως για μια διανοητική φιλοδοξία για εκλέπτυνση και καλύτερες συνθήκες ζωής.

Δίδυμοι και υγεία

Το ζώδιο των Διδύμων κυβερνά τους πνεύμονες, τους ώμους, τους βραχίονες και τις παλάμες, και η ασθένεια ή η κακή υγεία στους εκπροσώπους του προκαλείται κυρίως από υπερβολική δραστηριότητα ή ανησυχία-αυτό προκαλεί νευρικές διαταραχές (που ανήκουν στην αέρινη τριπλότητα) και καταναλωτικές τάσεις (που ανήκουν στα μεταβλητά ζώδια). Επομένως το κύριο μέλημά τους θα πρέπει να είναι να αποφεύγουν την υπερβολική έξαψη και να φυλάγονται από το άγχος και την ανησυχία. Μερικές φορές είναι αναγκαίο να μελετήσουν τους κανόνες της υγιεινής όσον αφορά τη δίαιτά τους και πάντα απαιτείται άφθονος ύπνος.

Δίδυμοι και επάγγελμα

Τα άτομα αυτά επιτυγχάνουν καλύτερα σε κάθε εργασία στην οποία χρησιμοποιούνται τα χέρια γίνονται έξοχοι βιβλιοθηκάριοι, υπάλληλοι και εμπορικοί αντιπρόσωποι. Τους αρέσει η ποικιλία στην απασχόληση, ή οι θέσεις όπου ο νους  ο νους μπορεί να ασχοληθεί  με δυο επιδιώξεις ταυτόχρονα. Η καλύτερη διέξοδος τους είναι η φιλολογική εργασία και τα καταφέρνουν καλά ως επιμελητές, ρεπόρτερ και δημοσιογράφοι, γιατί έχουν την ικανότητα να έρχονται σε επαφή με τον κοινό νου και, επομένως, να τροφοδοτούν κατάλληλα τα φιλολογικά γούστα του κοινού. Γίνονται καλοί λογιστές, δικηγόροι, συνοδοί, ταχυδρομικοί υπάλληλοι, διακοσμητές, δάσκαλοι, οδηγοί, δημοσιογράφοι, ομιλητές, πιλοποιοί, φωτογράφοι, διανομείς, σιδηροδρομικοί υπάλληλοι, γραμματείς και μεταφραστές.

Μπορούμε να συνοψίσουμε τους εκπροσώπους των Διδύμων, που έχουν γεννηθεί μεταξύ 22 Μαΐου και 20 Ιουνίου, ως άτομα δυαδικά και ανήσυχα, διανοητικά και αισθησιακά, νευρικά και ευέξαπτα. 'Όπως ο αέρας, στον οποίο ανήκουν, πρέπει να κινούνται συνεχώς από το ένα μέρος στο άλλο ή από τη μια σκέψη στην άλλη. Καθώς είναι το τελευταίο ζώδιο της διανοητικής τριπλότητας, φαίνεται ότι είναι ικανοί να εκφράζουν στον εαυτό τους τα δυο προηγούμενα ζώδια (έτσι, αν θεωρήσουμε τον Κριό σαν πατέρα και τον Ταύρο σαν μητέρα, οι Δίδυμοι μπορεί να θεωρηθούν το παιδί αυτών των δύο). Πράγματι, φαίνεται σα να προσπαθούν πάντα να συνδυάσουν το ιδανικό με το πρακτικό, τη ζωή με τη μορφή. Διότι όλα όσα περιέχονται στο πνεύμα-ύλη της θετικής και της αρνητικής ένωσης τον Κριού με τον Ταύρο αναζητούν έκφραση στη δική τους συνείδηση. Είναι, θα λέγαμε, τοποθετημένοι ανάμεσα σε δυο πόλους και καλούνται πάντα να αποφασίσουν προς ποια μεριά θα γείρουν, έτσι που η εμπειρία τους στη ζωή αποκτάται πάντα από τη

Διαθέτουν εξαιρετική οργανωτική ικανότητα και τη δυνατότητα να γίνουν πολύ έξυπνοι. Εύστροφοι και διανοητικά παρορμητικοί, φαίνεται να διαθέτουν μεγάλο μέρος από αυτό που συνιστά μια εμπνευσμένη φύση. Τα κύρια χαρακτηριστικά τους είναι η δύναμη και το κίνητρο και, όταν επιδιώξουν να ανακαλύψουν τα κίνητρα των πράξεών τους, ίσως θεωρηθούν πολύ προοδευτικοί, όταν όμως ζουν την ανισόρροπη προσωπική ζωή τους, τότε γίνονται φλύαροι και αναξιόπιστοι. Η εσωτερική φύση, ή πεπρωμένο, αυτού του ζωδίου είναι το ΚΙΝΗΤΡΟ.

Οι άνθρωποι αυτοί καλό είναι να παντρευτούν ένα άτομο που έχει γεννηθεί σε κάποιο ζώδιο του αέρα ή της πύρινης τριπλότητας.

Πηγή:  "Αστρολογία  για όλους" Alan Leo    


BANNER - ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Astrologos team Από Astrologos team