Αντοχή - Καθώς ο Ταύρος είναι το ζώδιο της σταθερότητας, κάνει εκείνους που έχουν γεννηθεί σε αυτό εξαιρετικά σίγουρους, πρακτικούς και προσγειωμένους

Ταύρος (21 Απριλίου ως 20 Μαϊου) Ζώδιο της Γης, σταθερό, θηλυκό, με λέξη κλειδί "απόκτημα"

Το ζώδιο αυτό είναι το πρώτο της γήινης τριπλότητας και το πρώτο των σταθερών ζωδίων, και σε αυτό κρύβεται θέληση και επιθυμία, που και οι δυο εκφράζονται, λίγο πολύ, στον χαρακτήρα του Ταύρου. Καθώς είναι το ζώδιο της σταθερότητας, κάνει εκείνους που έχουν γεννηθεί σε αυτό εξαιρετικά σίγουρους, πρακτικούς και προσγειωμένους. Είναι ακριβώς το αντίθετο από το προηγούμενο ζώδιο, καθώς ο Κριός είναι από κάθε άποψη ιδεαλιστής, ενώ ο Ταύρος είναι από κάθε άποψη πρακτικός.

BANNER - ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Οι Ταύροι είναι αργοί, βαρείς, υπομονετικοί, ανθεκτικοί, επίμονοι, εκτελεστικοί και πρακτικοί άνθρωποι. Είναι γνωστοί για τον συντηρητισμό τους και ποτέ δεν φαίνεται να σπαταλούν τις δυνάμεις τους, όπως κάνουν οι τύποι του Κριού, που τις σκορπίζουν παντού. Σε αυτό το ζώδιο γεννιούνται άνθρωποι με πολύ ισχυρή θέληση και όταν ζουν αποκλειστικά για τον εαυτό τους γίνονται εξαιρετικά πείσμονες. Μπορεί να είναι πολύ αποφασιστικοί, επίμονοι και δογματικοί. Συνήθως μιλούν με ήρεμη, σταθερή και αυταρχική έκφραση. Διαθέτοντας υπερβολική φυσική ζωτικότητα οι Ταύροι γίνονται μανιασμένοι και βίαιοι όταν οργιστούν υπερβολικά, αν και επειδή είναι συνήθως αργοί και προσεκτικοί αργούν πολύ να εξαγριωθούν. Όταν όμως εξεγερθούν βγαίνουν εκτός εαυτού από οργή. Μπορούν να προσφέρουν μεγάλο καλό με τη σταθερή, εποικοδομητική ικανότητά τους και είναι απόλυτα ικανοί να φέρουν σε πέρας όλα τα σχέδια που θα τους εμπιστευτεί κάποιος.

Διαθέτουν μεγάλη εγκαρτέρηση, είναι σταθεροί, υπομονετικοί και ανθεκτικοί. Είναι μυστικοπαθείς και πολύ συγκρατημένοι, αλλά ωστόσο κάνουν πιστούς φίλους. Είναι έξοχοι σύντροφοι για εκείνους που διαθέτουν ιδέες και ως συνεργάτες είναι αξιόπιστοι, ειλικρινείς και έμπιστοι. Φαίνεται να διαθέτουν μεγάλο απόθεμα ενέργειας, η οποία τους κάνει πολύ ανθεκτικούς μέχρι ώτου έρθει κάτι που θα απελευθερώσει τις αποθηκευμένες δυνάμεις τους. Είναι άφοβα και γενναιόδωρα και όταν έχουν ατομικοποιηθεί πλήρως, δεν συσσσωρεύουν πλούτη παρά μόνο για να κάνουν καλό με αυτά.

Όταν συγκεντρώνουν τη σκέψη τους, έχουν τεράστια δύναμη, και τότε η ΘΕΛΗΣΗ υπερισχύει της επιθυμίας. Όταν όμως επικρατεί περισσότερο η επιθυμία, τότε γίνονται πολύ κοσμικοί και έχουν την τάση να ικανοποιούνται με τα ευχάριστα πράγματα της ζωής, αρεσκόμενοι στο φαγητό και τις ανέσεις.

Ταύρος και υγεία

Η νοητική και σωματική ζωτικότητα των Ταύρων είναι φοβερή και τα άτομα που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο διαθέτουν συνήθως έξοχη κράση! Ο Ταύρος κυβερνά τον αυχένα και, ακριβώς όπως ο αυχένας χρησιμεύει για να στρέφεται πάνω του το κεφάλι, έτσι μπορεί να ειπωθεί ότι οι Ταύροι είναι καλύτεροι ως εργαζόμενοι και όχι ως εργοδότες. Όντας αξιόπιστοι, αποτελούν έξοχους δημόσιους λειτουργούς και αξιωματούχους και συχνά εκλέγονται από το κοινό ως αντιπρόσωποι του. Αυτό το ζώδιο εξουσιάζει επίσης τον λαιμό, και έτσι μπορεί να ειπωθεί ότι είναι το πιο ευαίσθητο μέρος του οργανισμό, ενώ, επειδή το ζώδιο αυτό είναι το πρώτο της ομάδας των σταθερών ζωδίων, ένα εκ των οποίων (ο Λέων) εξουσιάζει την καρδιά, αυτή η τελευταία επηρεάζεται εξαιτίας της συμπόνιας του. Όμως, καθώς ανήκει στην γήινη τριπλότητα, οι εκπρόσωποι του προσβάλλονται από υδρωπικία και όγκους.

Οπωδήποτε ο λαιμός θα πρέπει να έχει πάντα την κύρια προσοχή μας, και η εξάντληση εξαιτίας ομιλίας ή τραγουδιού θα πρέπει να αποφεύγεται. Οι Ταύροι είναι πιο πιθανόν να υποφέρουν από υπερβολική φυσική δύναμη παρά από την έλλειψη της και,όταν παρασύρονται σε αυτό που συχνά αποτελεί το μεγαλύτερο ελάττωμά τους, την τεμπελιά, τότε προκαλούνται πολλές διαταραχές, οι οποίες φέρνουν γρήγορα και μοιραία αποτελέσματα. Όταν στη φύση τους υπερισχύει η όψη της Αφροδίτης, υπάρχει τάση προς την αποπληξία και τον ξαφνικό θάνατο. Αν μπορούσαν να ενεργοποιήσουν λίγο περισσότερο το νου τους και να ζουν λιγότερο στα αισθήματά τους, θα μπορούσαν να ευεργετηθούν πάρα πολύ από άποψη υγείας. Σε όλες τις άλλες νοσηρές τάσεις θα πρέπει να αντιστέκονται σθεναρά, γιατί, αν ενδίδουν, αυτές τείνουν να αναπτύσσονται εις βάρος των Ταύρων.

BANNER -ΡΕΝΟΣ

Επαγγέλματα που ταιριάζουν στον Ταύρο

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν την ικανότητα να κερδίζουν χρήματα για τους άλλους και, καθώς ο Ταύρος είναι το δεύτερο σημείο του ζωδιακού, το οποίο κυβερνά τα χρήματα, είναι εξαιρετικά κατάλληλοι για όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον χειρισμό χρημάτων. Επομένως γίνονται καλοί τραπεζίτες, χρηματιστές, θησαυροφύλακες, ταμίες και επενδυτές. Όταν ζουν περισσότερο στην προσωπική τους φύση, είναι κατάλληλοι για μηχανικές και πολύ κουραστικές εργασίες, στις οποίες απαιτείται να εργάζεται αργά και υπομονετικά.

Τους συναντάμε ανάμεσα σε χρηματιστές, χημικούς βιομηχανιών, βιβλιοδέτες, στοιχειοθέτες, σχεδιαστές μόδας, διακοσμητές, ασφαλιστές, ανθοπώλες κλπ.

Είναι καλοί για κάθε εκτελεστικό έργο και κατά κανόνα είναι εξαιρετικοί τραγουδιστές και, μερικές φορές, ικανοί ηθοποιοί. Επιτυγχάνουν επίσης ως μαγνητικοί θεραπευτές, γιατροί και νοσοκόμοι, και στις αγροτικές ασχολίες ως γεωργοί, οπωροπαραγωγοί ή κηπουροί και επίσης ως οικοδόμοι και λοιπά. 

Οι Ταύροι γίνονται τα καλύτερα ψυχικά μέντιουμ! Είναι αξεπέραστοι ως μασέρ και θεραπευτές. Ευεργετούν πάντα τα άτομα που στερούνται ζωτικότητας, έχοντας την ικανότητα να θεραπεύουν και να καλμάρουν μαγνητικά εκείνους που είναι νευρικοί και ευέξαπτοι.

Ταύρος και αγάπη

Ο αληθινός Ταύρος μπορεί να ειπωθεί ότι έχει μεγάλη διάθεση να αγαπήσει και να αγαπηθεί, αλλά, επειδή το ζώδιο αυτό ανήκει στη γήινη τριπλότητα, πιο συχνά πρόκειται για μια φυσική παρόρμηση και ανάγκη ικανοποίησης συναισθηματικών και σωματικών αναγκών παρά για μια έλξη ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.
Ο κεραυνοβόλος έρωτας είναι μάλλον κάτι άγνωστο σε αυτούς καθώς προτιμούν να προχωρούν στις σχέσεις τους με αργά και σίγουρα βήματα ενώ είναι πρόθυμοι να κάνουν πολλές υποχωρήσεις προκειμένου να διατηρήσουν σε ικανοποιητικό επίπεδο την αρμονία στη ερωτική τους ζωή. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν είναι η τάση να θεωρούν τον σύντροφο τους κτήμα τους με αποτέλεσμα να γίνονται ανυπόφορα καταπιεστικοί και αφάνταστα ζηλιάρηδες κουράζοντας το ταίρι τους.

Θα ήταν καλό για τους ανθρώπους αυτούς να παντρευτούν κάποιο άτομο που έχει γεννηθεί σε ένα από τα άλλα γήινα ζώδια ή σε ένα από τα υδάτινα ζώδια για να εξασφαλιστεί η νοητική συγγένεια και η φυσική έλξη.

Πηγή:  "Αστρολογία  για όλους" Alan Leo     


BANNER - ΜΕ ΑΓΑΠΑΕΙ

Astrologos team Από Astrologos team