Ιδεαλιστές -Οι Υδροχόοι τα καταφέρνουν πολύ καλά με τις φιλανθρωπίες, ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι εφευρέτες, θεραπευτές και διανοούμενοι

Οι Υδροχόοι είναι ανθρωπιστές και ονειροπόλοι που ενδιαφέρονται για την δημιουργική αλλαγή

Ο Υδροχόος  (20 Ιανουαρίου-18 Φεβρουαρίου)  είναι σταθερό ζώδιο του Αέρα με σύγχρονο κυβερνήτη πλανήτη τον Ουρανό ενώ παραδοσιακός κυβερνήτης του είναι ο Κρόνος. Φυτό του είναι ο κισσός  και λουλούδι του η βιολέτα. Πολύτιμοι λίθοι του είναι ο αμέθυστος και το ζαφείρι ενώ χρώματα του είναι το μπλε και το πράσινο.

Ο Υδροχόος ταιριάζει με τους Ζυγούς και τους Διδύμους.

Οι Υδροχόοι τα καταφέρνουν πολύ καλά με τις φιλανθρωπίες, ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι εφευρέτες, θεραπευτές και διανοούμενοι Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Υδροχόου είναι αξιαγάπητοι ιδεαλιστές και ονειροπόλοι που ενδιαφέρονται για την ανθρωπότητα και την δημιουργική αλλαγή. Αυτές είναι οι αξίες που θα σηματοδοτήσουν την εποχή του Υδροχόου η οποία ξεκίνησε το 2000, την ημέρα της εαρινής ισημερίας, στις 20 Μαρτίου.   

Διάσημοι Υδροχόοι

Κάρολος Δαρβίνος, Τόμας Έντισον, Αβραάμ Λίνκολν, Αμαντέους Μότσαρτ, Βιρτζίνια Γουλφ, Λόρδος Βύρων, Ιωάννης Καποδίστριας, Πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό, Πωλ Νιούμαν, Νίνα Σιμόν,Φιλ Κόλινς, Κατερίνα Παπουτσάκη,Νόρα Βαλσάμη, Μηνάς Χατζησάββας, Όπρα Γουίνφρεϊ,Έλενα Παπαρίζου, Καλομοίρα Σαράντη, Σακίρα, Άστον Κούτσερ,Δημήτρης Ουγγαρέζος, Στέλιος Ρόκκος, Τζένιφερ Άνιστον, Ρόμπι Γουίλιαμς, Πάρις Χίλτον, Τέρενς Κουίκ, Τζον Τραβόλτα, Αντώνης Κανάκης,

Οι Αιγύπτιοι είχαν παρατηρήσει ότι ο Νείλος πλημμύριζε όταν ο Υδροχόος βούταγε την κούπα του μέσα στον ποταμό, προκαλώντας την υπερχείλιση του, ένα ετήσιο συμβάν ζωτικής σημασίας για να συνεχιστεί η γονιμότητα.

Κατά τον ίδιο τρόπο, οι Βαβυλώνιοι  έβλεπαν τον αστερισμό σαν μια θεά του νερού.

Στην ελληνική μυθολογία ο Υδροχόος ταυτίζεται με τον Γανυμήδη, τον αγαπημένο του Δία, που είχε απαγάγει ο αετός του. Ο Γανυμήδης είναι ο γιος του Λαοδέμοντα ή Τρώα, αρχαίου βασιλιά της Τροίας, και ήταν τόσο γοητευτικός που οι βασιλιάδες Τάνταλος και Μίνωας επιζητούσαν τη συμπάθεια του. Τελικά, κέρδισε ο Δίας, αρπάζοντας στην ουσία το νεαρό αγόρι. Ο ίδιος ο Δίας μπορεί να συνδέεται με αυτό το τον αστερισμό ακόμη πιο άμεσα. Ως θεός του κεραυνού-της βροχής και της καταιγίδας–ήταν εκείνος που πότιζε το χώμα, τη γη. Ο Υδροχόος είναι ο κεραστής του κλασικού κύκλου, που ρίχνει το νερό. Mπορεί να αντιπροσωπεύει την Ήβη, τη θεά που πολλές φορές ήταν επίσης ο οινοχόος των θεών.  

Ένας μεταγενέστερος ελληνικός μύθος συνδέει τον αστερισμό του Υδροχόου με την ιστορία του Δευκαλίωνα και της Πύρρας, των δύο «καλών ανθρώπων» οι οποίοι σώθηκαν από τον κατακλυσμό που έστειλε ο Δίας για να αφανίσει την διεφθαρμένη ανθρωπότητα, στην ελληνική εκδοχή της βιβλικής ιστορίας του Νώε. Το νερό της πλημμύρας είναι το στοιχείο που συνδέει τον Υδροχόο με τον Δευκαλίωνα.  

Ο αστερισμός του Υδροχόου βρίσκεται στην περιοχή που οι αρχαίοι αστρονόμοι είχαν ονομάσει Θάλασσα. Το νερό που τρέχει από την υδρία καταλήγει σε ένα λαμπρό αστέρι που ονομάζεται Φομαλχάουτ, από τις αραβικές λέξεις φομ αλ χουτ που σημαίνει «το στόμα του ψαριού». Ένα ψάρι που ονομάζεται Νότιος Ιχθύς, ένα από τα δυο ψάρια που αποτελούν τους Ιχθύες, φαίνεται ότι πίνει όλο το  νερό που κυλάει.

BANNER - 14901_red

Οι Ζουλού βλέπουν σε αυτό το ζώδιο ένα βαρκάρη, τον Ουσιλένγκα, και το Ουμπεμπέζι, το πουλί της φωτιάς της Αφρικής.  Πιστεύουν επίσης ότι οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Υδροχόου είναι ιδεαλιστές και πνευματικά ανεπτυγμένοι. Περιπλανώνται πολύ και προσπαθούν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα του κόσμου. Δεν είναι και οι πιο εύκολοι άνθρωποι του κόσμου για να τους αγαπήσει και να τους καταλάβει κανείς. Είναι παθιασμένοι με την αναζήτηση της αλήθειας, σπάνια όμως γνωρίζουν τι ακριβώς είναι αυτό που ψάχνουν, ένας ακόμη λόγος της περιπλάνησης τους.

Και στην Κίνα αυτός ο αστερισμός συνδέεται με το νερό. Μαζί με τους αστερισμούς του Τοξότη, του Αιγόκερω  και των Ιχθύων ήταν το αρχαίο ερπετό ή χελώνα Τιέν Γουέν , που συνδέεται με τον αυτοκράτορα Τσουν Χιν,κατά την βασιλεία του οποίου είχε σημειωθεί μεγάλη πλημμύρα.

Στην Ινδία η πανσέληνος στον αστερισμό του Υδροχόου ήταν η αφορμή για μια τελετή που διοργανωνόταν για τον εορτασμό της νίκης του φωτός κατά του σκότους.  Ο Τζουζέπε Μαρία Σέστι ταυτίζει τον Υδροχόο με τον Τρίτα Απτίπα, τον θεό των Υδάτων που ετοίμαζε το σόμα  για τον Ίνδρα.

Υπάρχει ένας περουβιανός θρύλος που αποκαλεί αυτό τον αστερισμό Μητέρα των Υδάτων. Και οι Σουμέριοι τον συνέδεαν με τον μήνα Σαμπάτου, που σημαίνει «η κατάρα της βροχής».

Οι Eβραίοι ταυτίζουν τον αστερισμό με τη φυλή του Ρουβήν, που σημαίνει «ασταθής  όπως το νερό» .

Οι Άραβες, μετά τον Μωάμεθ, απέφευγαν να αποδίδουν στους αστερισμούς ανθρώπινη μορφή και αποκαλούσαν αυτόν τον αστερισμό αλ-Νταλ που σημαίνει «ο κουβάς του πηγαδιού».

Οι χριστιανοί έβλεπαν σε αυτόν τον αστερισμό  τον Ιωάννη Βαπτιστή ή τον απόστολο Ιούδα ή ακόμη και τον Μωυσή, που σώθηκε από τα ύδατα.

Οι Αγγλοσάξονες τον αποκαλούσαν «εκείνος που ρίχνει το νερό».

Σε όλους αυτούς τους μύθους ο ήλιος προκαλεί τις βροχοπτώσεις όταν βρίσκεται σε συγκεκριμένη θέση στον ουρανό σε σχέση με τα άστρα. Ο μυθοπλαστικός νους συχνά δημιουργούσε σχέσεις αιτίου και αιτιατού μεταξύ δύο συμπτωματικών  γεγονότων: εάν   είναι Άνοιξη, όταν επιστρέφουν τα χελιδόνια στο Καπιστράνο, και τα χελιδόνια δεν επιστρέφουν στο Καπιστράνο τότε δεν θα έρθει η Άνοιξη. 

Όταν η σελήνη θα είναι στον έβδομο οίκο και ο Δίας ευθυγραμμιστεί με τον Άρη, τότε η ειρήνη θα κυβερνά τους πλανήτες και η αγάπη θα συνοδεύσει τα άστρα. Αυτή θα είναι η αυγή της εποχής του Υδροχόου. Τζέιμς Ράντο και Τζερόμ Ράγκνι, «Aquarius”,Hair


BANNER - 14901_yellow

 

 

Astrologos team Από Astrologos team