Ανταγωνισμός

Αλλαγές, αιφνιδιασμοί και ξεκαθαρίσματα

Χαμός γίνεται στα προγράμματα  των ιδιωτικών καναλιών, αλλά και της δημόσιας τηλεόρασης, έχοντας μπει σε ένα κλίμα αλλαγών και οριστικών ξεκαθαρισμάτων.

Ο σταθμός με τις περισσότερες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις τον τελευταίο καιρό, είναι ο  Alpha, που σαν Ζυγός προσπαθεί να ισορροπήσει και να έχει μια υψηλή αισθητική. Οι αλλαγές αφορούν τις σειρές «Αστέρια την άμμο» η οποία σταματά να προβάλλεται στην Ελλάδα στις 2/12 καθώς η μεσημεριανή ζώνη, όπως θα δούμε παρακάτω ανήκει αλλού. Επίσης και η σειρά  «Κρατάς μυστικό» της βραδινής ζώνης της Παρασκευής, σχεδιάζεται να αλλάξει ώρα και μέρα.

Ήδη έχει γίνει αλλαγή και στην βραδινή καθημερινή σειρά «Έρωτας μετά» που προβάλλεται πλέον σε ένα επεισόδιο τη φορά και όχι σε δύο, τελειώνοντας πριν την προβολή των «Αγριων μελισσών» του Ant-1.

Τέλος, ο σταθμός ψάχνει και για νέο πρόσωπο, διεύθυνσης προγράμματος.

Πρόβλημα υπάρχει και στην ΕΡΤ, που σαν Ιχθείς με τον Ποσειδώνα σε πλήρη έξαρση γενικότερη, καταφεύγει σε ουτοπίες, όπως ήταν η εκπομπή «Δέκα» με την Όλγα Τρέμη, η οποία κόστισε ένα υπέρογκο ποσό, με το ποσοστό τηλεθέασης να μην αγγίζει ούτε το 2%.

Ο ΣΚΑΙ που σαν καλός Κριός γεμάτος παρόρμηση κάνει γρήγορες κινήσεις, έχει πρόβλημα επικοινωνιακό, εφόσον μετράει άλλη μία πρόσφατη αποχώρηση, αυτή της Αμαλίας Κυπαρίσση σε νευραλγική θέση, ψάχνοντας αντικαταστάτη/τρια. Τα δύο πρόσωπα που ακούγονται είναι πρώην στελέχη του Mega και του Ant-1. Στην αναζήτηση για ένα ξεχωριστό πρόσωπο που θα παρουσιάζει το «My style rocks”, μπορεί να λειτουργήσει το ανατρεπτικό στοιχείο του χάρτη του σταθμού, ενώ η μεσημεριανή ζώνη με το «Καλό μεσημεράκι» του Παρθένου Νίκου Μουτσινά, έχει σαρώσει.

Τέλος ο Ant1, σαν Αιγόκερως των πρώτων ημερών, είναι λογικό να απολαμβάνει τις επιλογές του, υποδεχόμενος τον Δία που θα τον εκτοξεύσει.

Η Υδροχόος Μαρία Μπεκατώρου, πάει πολύ καλά στο «still standing» με το παιχνίδι να είναι το δημοφιλέστερο σε σχέση με τα άλλα, ενώ η σειρά «Άγριες Μέλισσες» καθηλώνει δικαίως.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της διέλευσης του Δία στον Αιγόκερω που περνάει στο ζώδιο στις 2/12, αυξάνοντας όπως θα δούμε στην ανάλυση γι αυτόν, τις φιλοδοξίες και τον ανταγωνισμό.

Μέσα στον Δεκέμβριο, θα δούμε πολλές ανακατατάξεις, συμφωνίες και εκπλήξεις, εφόσον στις 15/12 κορυφώνεται η αρμονική  όψη Δία – Ουρανού.

Ο δε Ιανουάριος θα είναι καθοριστικός μήνας για τις φιλοδοξίες όλων, καθώς θα φανεί ποιος είναι ο ισχυρός και ποιος κάνει κουμάντο, με τη σύνοδο Κρόνου–Πλούτωνα στον Αιγόκερω και όχι μόνο.


BANNER - 14901_yellow

Κατερινα Σαλωνικη Από Κατερινα Σαλωνικη