Απρόσιτος

Σκανδαλωδώς όμορφος 

Γεννήθηκε σαν σήμερα στις 8/11/1935 στις 3.25 το πρωί στο Sceaux της Γαλλίας. O γοητευτικός, σκανδαλωδώς όμορφος και απρόσιτος  Delon, καθιερώθηκε στην Ευρώπη σαν ένας από τους διασημότερους ηθοποιούς.
Στην Αμερική δεν είχε αυτή την αναγνώριση, ίσως γιατί εκεί, το ταλέντο είναι συνυφασμένο και με άλλες προϋποθέσεις, στις  οποίες δεν έδειχνε διατεθειμένος  να συμμετέχει.

«Μπορσαλίνο», «Τρεις φορές σκληρός», «Ο Ρόκο και τ' αδέλφια του», «Ο γατόπαρδος», «H έκλειψη», μερικές από τις ταινίες που τον χαρακτήρισαν.

Συνδέθηκε με μεγάλους έρωτες και μεγάλα σκάνδαλα (ακόμη και με μια δολοφονία, του πρώην σωματοφύλακά του Στεφάν Μάρκοβιτς το 1968, γνωστή και ως «υπόθεση Μάρκοβιτς». Η έρευνα της αστυνομίας είχε μια συγκομιδή από παράνομες δραστηριότητες, όπως εμπόριο ναρκωτικών και πορνογραφικού υλικού, στις οποίες φέρονταν αναμεμειγμένοι πολλοί «ευυπόληπτοι» πολίτες, μεταξύ των οποίων και ο Ντελόν, ο οποίος ανακρίθηκε κατ' επανάληψη, χωρίς όμως να προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του.

Απέκτησε 4 παιδιά από 3 διαφορετικές γυναίκες και διατηρούσε συνεχώς παράλληλες σχέσεις. Η προσωπική του ζωή ήταν ταραχώδης με θυελλώδεις έρωτες, ενώ από την τελευταία του σχέση με το μοντέλο Rosalie Van Breemen χώρισε το 2002, αποκτώντας άλλα δύο παιδιά.

Ο σαγηνευτικός σκληρός του κινηματογράφου φαίνεται να ήταν σκληρός γενικότερα. Δεν έκρυψε ποτέ τα ακροδεξιά του φρονήματα, διέπρεψε σε ρόλους κακών τους οποίους ερμήνευσε με ιδιαίτερη - έως παρεξηγήσεως - άνεση, την οποία διατήρησε και μετά την κυκλοφορία της βιογραφίας του δηλώνοντας:

«Σε όλη μου τη ζωή έπαιζα τους ρόλους μου σαν να ήμουν εγώ. Για τα υπόλοιπα δεν μου καίγεται καρφί.»

Σκορπιός με ωροσκόπο Ζυγό και Σελήνη στον Κριό, ένας άγριος συνδυασμός, που ημέρωνε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

O Delon με τον Άρη στον Αιγόκερω σε δυσαρμονική όψη με τη Σελήνη στον Κριό, η οποία ήταν σε κόντρα με τον ωροσκόπο και αυτός σε κόντρα με τον Άρη, διακατέχονταν από μια συγκεκριμένη συναισθηματική σκληρότητα. 

Ο Ερμής στο Ζυγό σε κόντρα με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό και σε αρμονία με τον Κρόνο, δηλώνει κυνικότητα και επιθετικότητα περισσότερο βέβαια λεκτική, αλλά και μια σταθερή σκέψη, στην προκειμένη περίπτωση, εντελώς παγιωμένη.

Αντιπροσωπευτικότατη είναι η τελευταία του δήλωση σε συνέντευξή του, «Ξερνάω με αυτόν τον κόσμο, φεύγω χωρίς λύπη».

Ο Ήλιος του σε αρμονική όψη με τον Ποσειδώνα στον 12ο οίκο, του χάρισε την καλλιτεχνική του έξαρση και η αρμονική όψη του Ήλιου με το μεσουράνημα, την τεράστια αναγνώριση και επιτυχία.

Παρά την ψυχική σκληρότητα που εκπέμπει το ωροσκόπιο, o κυβερνήτης του 5ου οίκου Ουρανός, είναι σε αρμονική όψη με τον Κρόνο, οικοθετημένο εκεί.

Σίγουρα τσιγκουνεύεται το χαμόγελο, αλλά όταν το δίνει είναι αφοπλιστικά ειλικρινές.


BANNER


Κατερινα Σαλωνικη Από Κατερινα Σαλωνικη