Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά

Οι σχέσεις δεν επηρεάζονται από τη διαφορά στα χρόνια αλλά στις αντιλήψεις και την πνευματική ωριμότητα

Τι εξασφαλίζει περισσότερη αρμονία και επικοινωνία μέσα στη σχέση; Οι κοντινές ηλικίες; Να είναι ο άντρας πολύ μεγαλύτερος; Η κοινωνική καταξίωση τους ενός από τα δύο μέλη της σχέσης; Η υλική εξασφάλιση; Πάντως δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να αποδεικνύει ότι η διαφορά ηλικίας επηρεάζει την αρμονία της σχέσης. Όλα κρίνονται κατά περίπτωση. Εξαρτάται από τους δύο συντρόφους το κατά πόσον θα βγουν κερδισμένοι από μια τέτοια σχέση, όσον αφορά την προσωπική τους εξέλιξη και ωρίμανση. 

Πλανήτες που ενώνουν και πλανήτες που χωρίζουν

 Η αστρολογία έχει να μας πει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για το συνταίριασμα των ανθρώπων ανάλογα με τη διαφορά ηλικίας τους. Όταν δυο άνθρωποι είναι γεννημένοι σε σχετικά κοντινές χρονολογίες, κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν στα ίδια ζώδια τους λεγόμενους «αργούς» ή συλλογικούς πλανήτες του ωροσκοπίου τους: τον Κρόνο, τον Ποσειδώνα, τον Δία, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα. Οι πλανήτες αυτοί, που κάνουν πολλά χρόνια να μετακινηθούν από ζώδιο σε ζώδιο, καθορίζουν τη συνειδητότητα, τον πνευματικό προσανατολισμό, τις εσωτερικές μεταμορφώσεις, την κοινωνική στάση για ολόκληρες γενεές ανθρώπων.BANNER -margarita

Οι λεγόμενοι «γρήγοροι» ή προσωπικοί πλανήτες, δηλαδή ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Άρης, η Αφροδίτη και ο Ερμής καθορίζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου. Αυτοί μετακινούνται πιο γρήγορα από ζώδιο σε ζώδιο. Η ταχύτερη είναι η Σελήνη, που αλλάζει ζώδιο κάθε δυόμισι μέρες. Ο πιο αργός είναι ο Πλούτωνας, που μένει σε κάθε ζώδιο από 12 μέχρι 30 χρόνια. Πώς μεταφράζονται όλα αυτά στην πράξη;

Το κάθε ζώδιο έχει κάποια πράγματα που ανέχεται σε μια σχέση και κάποια όχι... Μάθε ποια είναι αυτά εδώ

Αν δυο άνθρωποι έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας, και άρα οι αργοί πλανήτες τους βρίσκονται σε διαφορετικά ζώδια, πιθανόν θα έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να τα «βρουν» σε θέματα ωριμότητας, κοινωνικής στάσης, πνευματικής εξέλιξης. Είναι αυτό που λέμε «χάσμα των γενεών», αλλά σε πιο προχωρημένο επίπεδο. Το κατά πόσον θα ταιριάξουν στην καθημερινή τους ζωή, εξαρτάται και από τους υπόλοιπους πλανήτες, με τις αρμονικές ή δυσαρμονικές όψεις που σχηματίζουν στη συναστρία. Άλλωστε και με τη διαφορά ηλικίας μπορεί να προκύψουν ευνοϊκές όψεις των αργών πλανητών. Για παράδειγμα ο Κρόνος, που μπορεί να δώσει διάρκεια, αντοχή και υπευθυνότητα σε μια σχέση, πιθανόν να σχηματίζει εξάγωνο με τον Κρόνο ενός συντρόφου που θα έχει 5 χρόνια διαφορά. Ή τρίγωνο, αν η διαφορά της ηλικίας στο ζευγάρι είναι 9-10 ή 18-20 χρόνια. Στα 14 χρόνια διαφορά όμως οι δυο Κρόνοι βρίσκονται σε αντίθεση, πράγμα αρκετά… ζόρικο για τους δυο συντρόφους. Αλλά και πάλι, αυτό είναι μόνο ένα στοιχείο, ανάμεσα στα τόσα που παίζουν ρόλο στο κατά πόσον εναρμονίζονται τα δυο ωροσκόπια.

Πιθανόν, βέβαια, να φαίνεται πιο λογικό να προτιμήσει κανείς μια ανέφελη σχέση. Άλλωστε ο σκοπός δεν είναι να ταιριάζουμε με τον άλλον σε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα; Να βρούμε εκείνον που θα σκέφτεται όπως εμείς, θα του αρέσουν τα ίδια, θα αντιδρά με τον ίδιο τρόπο…

Είναι, τελικά; Αν σε μια σχέση αναζητείς την ταύτιση, πιθανόν θα τη βρεις. Αλλά πιθανόν και να διαπιστώσεις ότι, από ένα σημείο και πέρα, δεν προχωράς και έχεις «βαλτώσει». Είναι σαν να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Εκτός αν εξαρχής ήθελες μόνο τη συντροφιά (ίσως και την οικονομική ενίσχυση) για μια ευχάριστη ζωή, και τη συνεισφορά των γονιδίων για τη διαιώνιση του είδους.

Όμως οι σχέσεις που μας βοηθούν πραγματικά να εξελιχθούμε είναι οι δύσκολες. Εκείνες που πρέπει να κάνουμε βήματα, και ο ένας και ο άλλος, για να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας. Και να δεχτούμε τον άλλο, να αγαπήσουμε το αλλιώτικο που έχει να συνεισφέρει σε εμάς και στη σχέση. Όχι να προσπαθήσουμε να τον κάνουμε όμοιο με εμάς.

Σκέψου το με μια παρομοίωση: Το κόκκινο και το πράσινο είναι αντίθετα χρώματα. Αν τα ανακατέψεις, έχεις ένα απαίσιο καφέ-γκρι. Αν τα βάλεις δίπλα-δίπλα, το ένα αναδεικνύει την ομορφιά του άλλου. Και με τις σχέσεις αυτό ισχύει, πάνω κάτω…

Τι λέει ο δικός σου αστρολογικός χάρτης; Ο αστρολογικός σου χάρτης μπορεί να σου δείξει τι πιθανότητες έχεις να δημιουργήσεις σοβαρή σχέση ή ακόμα και να παντρευτείς ένα πρόσωπο με το οποίο έχεις αρκετή διαφορά ηλικίας. O 7ος οίκος που επηρεάζει τον τομέα του γάμου είναι πολύ σημαντικός για το θέμα που εξετάζουμε, ενώ πολύ σοβαρό ρόλο στην ερμηνεία του έχει και ο κυβερνήτης πλανήτης του οίκου. Για παράδειγμα, αν σε έναν αστρολογικό χάρτη ο 7ος Οίκος βρίσκεται στον Καρκίνο, ο κυβερνήτης του οίκου αυτού είναι η Σελήνη.

Εδώ μπορείς να δεις τον πλανήτη που κυβερνά το κάθε ζώδιο

Κριός             κυβερνήτης     Άρης

Ταύρος          κυβερνήτης     Αφροδίτη

Δίδυμοι          κυβερνήτης      Ερμής

Καρκίνος     κυβερνήτης     Σελήνη

Λέων              κυβερνήτης     Ήλιος

Παρθένος      κυβερνήτης     Ερμής

Ζυγός            κυβερνήτης    Αφροδίτη

Σκορπιός     κυβερνήτης      Πλούτωνας

Τοξότης         κυβερνήτης      Δίας

Αιγόκερως    κυβερνήτης      Κρόνος

Υδροχόος      κυβερνήτης     Ουρανός

Ιχθύες          κυβερνήτης    Ποσειδώνας

Αν δεν γνωρίζεις τον αστρολογικό σου χάρτη κάλεσε τώρα στο 14901 και ο Σταύρος Μιχαήλος με τους συνεργάτες του θα σου αναλύσουν με κάθε λεπτομέρεια τις θέσεις των πλανητών την ημέρα που γεννήθηκες! 14901

 Σχέσεις με μικρότερο άντρα ή γυναίκα

 Πιθανόν να προτιμάς ή να δεσμεύεσαι σοβαρά με αρκετά νεώτερους συντρόφους, αν έχεις την Αφροδίτη, τον Άρη, τη Σελήνη ή/και τον κυβερνήτη του 7ου Οίκου σου:

•    Στους Διδύμους, την Παρθένο, τον Υδροχόο ή τον Τοξότη.

•    Σε σύνοδο, αντίθεση ή τετράγωνο με τον Ουρανό, τον Δία ή τον Ερμή.

•    Στον 3ο, τον 6ο ή τον 11ο Οίκο.

Επίσης αν έχεις τον Ουρανό, τον Δία ή τον Ερμή στον 7ο Οίκο.

Σχέσεις με μεγαλύτερο άντρα ή γυναίκα

 Πιθανόν να προτιμάς ή να δεσμεύεσαι σοβαρά με αρκετά μεγαλύτερους συντρόφους αν έχεις την Αφροδίτη, τον Άρη, τη Σελήνη ή/και τον κυβερνήτη του 7ου Οίκου σου:

•    Στον Αιγόκερω ή τον Υδροχόο.

•    Σε σύνοδο, αντίθεση ή τετράγωνο με τον Κρόνο και τον Ουρανό.

•    Στον 10ο ή τον 11ο Οίκο.

Επίσης αν έχεις τον Κρόνο, τον Ουρανό ή τη Σελήνη στον 7ο Οίκο.

Άλλες ενδείξεις που αυξάνουν την πιθανότητα της σχέσης με μεγαλύτερο άτομο είναι:

• Να έχεις κυβερνήτη του 7ου Οίκου σου τον Κρόνο (δηλαδή ο 7ος Οίκος σου να βρίσκεται στον Αιγόκερω), και ο Κρόνος να βρίσκεται στον 5ο Οίκο σου.

• Να έχεις τον Ήλιο σου στον 10ο Οίκο.

• Να πέφτει ο Αιγόκερως στον 10ο Οίκο σου.

Μερικές ενδείξεις ακόμα για σχέσεις με διαφορά ηλικίας 

•  Ουρανός και ο Υδροχόος στον 10ο ή τον 11ο Οίκο σημαίνουν σχέσεις που ξεφεύγουν από την πεπατημένη. Εδώ περιλαμβάνεται λοιπόν και η μεγάλη διαφορά ηλικίας με τον σύντροφο.

•    Ο Δίας στον 9ο ή τον 12ο Οίκο δείχνει μια ανοιχτή διάθεση, και άρα μια πιο ελεύθερη αντιμετώπιση των σχέσεων.

•    Ο Ερμής στον 3ο ή στον 6ο Οίκο δείχνει έλξη προς άτομα νέα ή με νεανικότητα.

  • Η Σελήνη στον 4ο Οίκο φανερώνει μια τάση του ατόμου να αναζητά έναν γονιό στον σύντροφό του (όπως με ένα άτομο μεγαλύτερης ηλικίας) ή να παίζει ο ίδιος τον ρόλο του γονιού προς αυτόν (με ένα άτομο νεώτερο).

•    Τέλος, αν η Αφροδίτη σου είναι σε σύνοδο με τον ωροσκόπο κάποιου ατόμου, πιθανόν θα σου αρέσει σε βαθμό που να μη δώσεις καμιά σημασία στην ηλικία του.


BANNER 901_με_αγαπαει_300x250


 

 

 

 

Astrologos team Από Astrologos team