Έλξη και άπωση...

Ο έρωτας είναι ένστικτο, ο γάμος θέλει (και) λογική! 

Κεραυνοβόλοι έρωτες και μεγάλες αγάπες δεν ισούνται πάντοτε με ευτυχισμένες σχέσεις ζωής που οδηγούν σε ρομαντικούς γάμους και αιώνιες δεσμεύσεις... Οι άνθρωποι, εξάλλου, δεν παντρεύονται όλοι για τους ίδιους λόγους, κάποιοι το κάνουν για να έχουν ένα σπίτι, άλλοι για να εξασφαλιστούν οικονομικά, άλλοι γιατί φοβούνται τη μοναξιά και, βέβαια, οι περισσότεροι γιατί νομίζουν ότι είναι ερωτευμένοι. Ανεξαιρέτως του οποιοδήποτε ψυχολογικού κινήτρου όμως, τα περισσότερα ζευγάρια περιγράφουν ότι αυτό που τους ώθησε να πάρουν τη μεγάλη απόφαση ήταν ένα είδος συναισθήματος το οποίο περιγράφουν ως αγάπη.

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια ωριμότητας για τους περισσότερους ενήλικες για να διαπιστώσουν ότι τελικά έρωτας και γάμος δεν είναι απαραίτητα συνώνυμες έννοιες! Νεανικοί γάμοι, πριν από τα 30 πλέον, φορτισμένοι από τα παρορμητικά συναισθήματα της ηλικίας, ατενίζοντας με υπεραισιοδοξία το κοινό τους μέλλον, διαπιστώνουν πολύ νωρίς ότι μπορεί ο έρωτας να είναι τυφλός, ένας γάμος όμως απαιτεί να τα έχουμε τετρακόσια (τα μάτια)!

Σύμφωνα με έρευνες και στατιστικές, μακροχρόνια ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν συχνότερα κοινές απόψεις για τη ζωή και τη διαβίωσή τους αλλά εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες και ιδιοσυγκρασίες. Η σεξουαλικότητα δε δεν φαίνεται να είναι το κορυφαίο θέμα μεταξύ τους, αλλά περισσότερο η αμοιβαία κατανόηση και η συντροφικότητα που έχουν αναπτύξει με το πέρασμα του χρόνου.

Τα καλά νέα

Φυσικός νόμος της έλξης αλλά και της άπωσης

Η γνώμη της κλασικής αστρολογίας σε ό,τι αφορά την έλξη δύο ατόμων μεταξύ τους είναι ότι οι ίδιοι πλανήτες που δημιουργούν την έλξη ακριβώς οι ίδιοι αλλά με κακές γωνίες μπορεί να κατεδαφίσουν μια σχέση.  Ο Ήλιος, η Σελήνη, η Αφροδίτη και ο Άρης του ενός ατόμου στο ζώδιο του ωροσκόπου ή του 7ου οίκου του άλλου είναι μια από τις πιο ισχυρές ενδείξεις ότι θα αναπτυχθεί ιδιαίτερη έλξη μεταξύ τους σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Οι πλανήτες του ενός σε θετικές γωνίες (όψεις) με τον ωροσκόπο του άλλου, με προτιμότερη, βέβαια, τη σύνοδο είναι επίσης πολύ ισχυρή ένδειξη έλξης. Άρης και Αφροδίτη, αρσενικό και θηλυκό, κυβερνούν το σεξουαλικό ένστικτο και, σε σύνοδο μεταξύ τους, κάνουν τη σχέση ακατανίκητη και το ζευγάρι αχώριστο!

14901_ροζ_300χ250

Η Αφροδίτη σε σύνοδο, αντίθεση, τρίγωνο και εξάγωνο με τον Ήλιο ή τη Σελήνη του άλλου υπογράφει συναισθηματική σχέση με κοινά ενδιαφέροντα, ίδια οπτική γωνία των θεμάτων, κοινωνικότητα αλλά και αρμονική συντροφικότητα σε ισόποσες δόσεις!

Ο Άρης σε σύνοδο, τρίγωνο και εξάγωνο με τον Ήλιο ή τη Σελήνη του άλλου δημιουργεί την απαραίτητη σπινθηροβόλα κατάσταση για να ερωτευτούν αφόρητα. Η αντίθεση κάποιες φορές είναι επιθυμητή, κάποιες όχι, ανάλογα με την υπόλοιπη σύνθεση.

Τα άσχημα νέα

Οι προσωπικοί πλανήτες Ήλιος, Σελήνη, Αφροδίτη και Άρης σε σκληρές γωνίες τετραγώνου με τον Ουρανό, τον Κρόνο ή τον Πλούτωνα δημιουργούν εκπληκτική χημεία και ασκούν τρομακτική γοητεία στα μέλη μιας σχέσης, αλλά, δυστυχώς, με το παραμικρό εμπόδιο οι σχέσεις τινάζονται στον αέρα! Έτσι οι σχέσεις που φαινομενικά τουλάχιστον ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς αναπτύσσουν ανασφάλειες, με αποτέλεσμα να διαλύονται προτού καλά καλά το καταλάβουν!

Άρης και Αφροδίτη σε γωνία τετραγώνου μεταξύ τους, ενώ δημιουργούν έντονη έξαψη και ερωτική επιθυμία, ταυτόχρονα κάνουν τα άτομα να αρπάζονται μεταξύ τους, να θυμώνουν, να επικοινωνούν μόνο με κόντρες και αντιπαραθέσεις, αλλά τα προβλήματα να λύνονται διά μαγείας… μόνο στην κρεβατοκάμαρα.

Ο Κρόνος είναι τις περισσότερες φορές απαραίτητος σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις μακροβιότητας που δίνει σε μια σχέση. Μπορεί να εξελιχθεί όμως πολύ καταπιεστικός και αφόρητα επικριτικός αν δεν υπάρχει ισορροπία σε άλλους τομείς της συναστρίας. Ειδικότερα στις αντιθέσεις και τα τετράγωνα αφήνει μια γεύση έλλειψης στα μέλη μιας σχέσης.

Αγάπη είναι...

Δεν υπάρχει ιδανική συνταγή για αρμονικές σχέσεις και ιδανικούς γάμους. Συχνά βλέπουμε ζευγάρια που ερωτεύτηκαν με πάθος και, ενώ όλα γύρω τους φάνταζαν ιδανικά, να καταρρέουν στην πίεση και τη φθορά της καθημερινότητας. Γιατί στην πραγματικότητα αυτό που τροφοδοτεί αληθινά μια σχέση είναι μόνο η αγάπη. Και η αγάπη προϋποθέτει ελευθερία και δόσιμο. Μπορούμε να δώσουμε στους συντρόφους μας αγάπη, αλλά δεν μπορούμε να τους δώσουμε τις ιδέες μας. Θα πρέπει να αρκεστούμε με το να τις ανταλλάξουμε με τις δικές τους. Μπορούμε να στεγάσουμε το κορμί τους, αλλά δεν μπορούμε να στεγάσουμε την ψυχή τους, ούτε να φυλακίσουμε το πνεύμα τους…Σε μια ερωτική συναστρία για να έχει ευτυχή κατάληξη, δεν αρκεί το πάθος, η ένταση και η ερωτική διεκδίκηση.

Είναι πολύ σοφό αυτό που λέγεται ότι τρία πράγματα χρειάζονται σε μια σχέση! Πρώτον, σεβασμός, δεύτερον, θαυμασμός και, τρίτον, ερωτική έλξη. Όταν υπάρχουν τα δύο από τα τρία, το τρίτο έρχεται μόνο του..

 


901_με_αγαπαει_300x250

Astrologos team Από Astrologos team