Εξαρτήσεις

Θέλει και μπορεί να ζει ακραία, γιατί δεν την ενδιαφέρει το μέτριο και το γνωστό.

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου η μικρότερη κόρη της Ζωής Λάσκαρη και του επιφανή δικηγόρου, αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τις εξαρτήσεις της από τις ουσίες στις οποίες υπέκυψε στην εφηβεία της, φτάνοντας στην κοκαΐνη για να αισθάνεται καλά.

Περιγράφοντας τις μέρες εκείνες, μιλάει  αφοπλιστικά για τα δρώμενα αλλά και για το πώς βρήκε το θάρρος να τα αφήσει πίσω της, ακολουθώντας υγιεινές συνήθειες και αλλάζοντας τις επιλογές της.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας, στο να οδηγηθεί ένας άνθρωπος στην ουτοπία των ναρκωτικών.

Αστρολογικά μιλώντας, πρόκειται για μια Σκορπιό, με Σελήνη στον Κριό και αντίθεση με τον Πλούτωνα, κυβερνήτη του ζωδίου της. Αυτή η όψη δίνει εθισμούς αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετή σε έναν χάρτη.

Αυτό που γίνεται ιδανική συνοδεία, είναι η σύνοδος Ερμή, Άρη, Ποσειδώνα στον Τοξότη, που δημιουργεί την ανάγκη να νιώσει ελεύθερη, χωρίς καταπίεση, μέσα σε έναν διαφορετικό κόσμο από αυτόν που ζει.

Η σύνοδος Ήλιου, Ουρανού, Αφροδίτης στον Σκορπιό, δείχνει τον άνθρωπο που θέλει και μπορεί να ζει ακραία, γιατί δεν τον ενδιαφέρει το μέτριο και το γνωστό. Επιζητά να βουτήξει σε βαθιά αχαρτογράφητα νερά, γιατί αυτό είναι το νόημα για αυτόν.

Μιλώντας για εξαρτησιογόνες ουσίες, είναι πολύ δύσκολο να τις πετάξει από πάνω του ο εξαρτημένος άνθρωπος, αλλά στη δική της περίπτωση, είναι φανερό πως υπάρχουν ικανές ποσότητες δύναμης και θέλησης.

Ο Δίας στον Λέοντα που εκφράζει τη θέλησή της, στέκεται  στο παρατηρητήριό του έτοιμος να συνδράμει στα δύσκολα, εφόσον εναρμονίζεται με την τριπλή σύνοδο Ερμή, Άρη, Ποσειδώνα στον Τοξότη, προσφέροντας όμως όχι μόνο βοήθεια, αλλά και υπερβολή και στο κακό και στο καλό.

Η Μαρία -Ελένη Λυκουρέζου έχοντας ήδη έναν ακραίο χάρτη, βιώνει και τις καταστάσεις στα άκρα, μεταβαίνοντας εύκολα από το ένα στο άλλο.

Η Σελήνη στον Κριό που εκφράζει τη δύναμή της, εναρμονίζεται και αυτή με τους παραπάνω πλανήτες, αποτελώντας άλλον ένα βοηθητικό παράγοντα απεξάρτησης. Κάπως έτσι έφτασε στην πρόσφατη εμφάνισή της, να μνημονεύει τα 17 χρόνια της μακριά από τις ουσίες.

Γενικότερα, ο άκρως αντιφατικός της χάρτης, μπορεί να δώσει μια καλλιτέχνιδα που θα βρει διέξοδο στην τέχνη, εκφράζοντας τις βαθιές της συναισθηματικές λειτουργίες.


BANNER -margarita

Κατερινα Σαλωνικη Από Κατερινα Σαλωνικη