Συνεχής αγώνας

Ο Κρόνος  εκπροσωπεί την ανάγκη για κοινωνική καταξίωση και οικονομική επιτυχία

Ο Κρόνος είναι ένας πλανήτης αρσενικός, που κυβερνά τον Αιγόκερω ενώ παλαιότερα, πριν ανακαλυφθεί ο Ουρανός, ήταν και κυβερνήτης του Υδροχόου. Η περιστροφή του γύρω από τον Ήλιο διαρκεί σχεδόν 30 χρόνια, παραμένει δηλαδή σε κάθε ζώδιο γύρω στα δυόμισι χρόνια και οι διελεύσεις του σχετίζονται με την επιβράβευση των κόπων όσων εργάστηκαν με σύνεση και πρόγραμμα αλλά και την επίπληξη μέσα από τα εμπόδια και τις αντιξοότητες που φέρνει σε όσους επιμένουν να μην παίρνουν τη ζωή και τις υποχρεώσεις της στα σοβαρά. Στην αστρολογία εκπροσωπεί την αυτοσυγκέντρωση, την ωριμότητα, την ανάγκη για κοινωνική καταξίωση αλλά και οικονομική επιτυχία, την μοναχικότητα, την αυστηρότητα αλλά και την πείρα. Ανατομικά προκαλεί ευαισθησία στα οστά, τα δόντια, το δέρμα ενώ μερικές φορές οι άνθρωποι που έχουν ισχυρή επιρροή από αυτόν τον πλανήτη δείχνουν μεγαλύτεροι από την ηλικία τους 

Η θέση του σε έναν αστρολογικό χάρτη αποκαλύπτει πολλά για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις ευθύνες μας, τον τρόπο που επιλέγουμε να αγωνιστούμε για να διακριθούμε στο στίβο της ζωής αλλά και το κατά πόσο εκφράζουμε με άνεση την προσωπικότητα μας

Βέβαια, όπως συμβαίνει και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, πολλά εξαρτώνται από τη θέση του πλανήτη στο ωροσκόπιο. Διότι μια δυσμενής θέση σε οίκο θα αναιρέσει πολλές από τις καλές υποσχέσεις ενός ευνοϊκού ζωδίου και το αντίστροφο.

Αν δεν γνωρίζεις σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου κάλεσε τώρα στο 901 600 0618Οι έμπειροι αστρολόγοι-συνεργάτες του www.astrologos.gr είναι πάντα διαθέσιμοι για να απαντήσουν σε κάθε σου ερώτηση!

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Το άτομο είναι πιθανόν να διακριθεί λίγο ή πολύ στον τομέα του. Έχει φιλοδοξία, αγάπη για δύναμη και ανώτερες θέσεις και μπορεί να ασκήσει εξουσία πάνω σε άλλους, να επηρεάσει και να κατευθύνει άλλους. Είναι κατά κάποιον τρόπο οργανωτής, μπορεί να σχεδιάσει και να ρυθμίσει, και είναι εξαιρετικά διπλωματικός, αν και κάπως δύσπιστος. 'Έχει αυτοπεποίθηση και σιγουριά, αλλά μερικές φορές μπορεί να δείξει αυστηρότητα, ακεφιά και αγάπη για την απομόνωση. Έχει πολλές γνωριμίες, αλλά λίγους στενούς φίλους. Κάνει φίλους μακριά από την πατρίδα του, μέσω επιστολών, γραπτών, ταξιδιών και, κυρίως, μέσω του πατέρα, των αδελφών ή των ανωτέρων τον παρά μέσω προσωπικής προσπάθειας. Η θέση αυτή προσδίδει μια δόση ιδιοτέλειας και σκληραίνει κάπως τη λεπτότερη πλευρά της φύσης. Μπορεί να προσθέσει κάποιο βαθμό ευερεθιστότητας, ή ακόμη και άσχημου χαρακτήρα σε περιπτώσεις εκνευρισμού. Η μοίρα του ατόμου στη ζωή, ειδικά η δημόσια σταδιοδρομία ή το επάγγελμά του, είναι σε μεγάλο βαθμό δική του επιλογή και οι ατυχίες τον είναι συχνά δικό του λάθος ή οφείλονται στις δικές του πράξεις, άμεσα ή έμμεσα. Θα επιτύχει μέσω σύνδεσης με εταιρίες οργανισμούς, κοινοπραξίες, μεγάλες επιχειρήσεις, και λοιπά. Η θέση δεν είναι πολύ τυχερή όσον αφορά τους γονείς. Σε πολλές περιπτώσεις η σχέση του πατέρα με το άτομο είναι πολύ στενή και ίσως να ασκεί σημαντικό έλεγχο πάνω στο άτομο, αλλά η επιρροή αυτή είναι πιο συχνά άτυχη παρά το αντίθετο. Σε μερικές περιπτώσεις ίσως να υπάρχει σαφής δυσπιστία ανάμεσα στον πατέρα και στο άτομο, αλλά αυτό μόνο όταν ο Κρόνος έχε άσχημες όψεις.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ 

Η θέση αυτή τείνει να κάνει το άτομο τολμηρό, πολύ σταθερό και επίμονο στην επιδίωξη των σκοπών του, έχει ήρεμη, αργή, ευγενική φύση, εκτός αν προσβάλλεται, αλλά διεγείρεται εύκολα η οργή και το πάθος του. Η θέση δεν είναι καλή για τα οικονομικά θέματα και (αν δεν υπάρχουν πολύ καλές όψεις) τα χρήματα έρχονται πολύ αργά ή σπαταλούνται άσκοπα. Υπάρχει πιθανότητα κληρονομιάς, ειδικά μέσω ενός γονέα — πιθανόν του πατέρα — και το άτομο ίσως να κερδίσει χρήματα (ή να χάσει, αν προσβάλλεται) μέσω δημόσιων επιχειρήσεων, επενδύσεων, μετοχών, μερισμάτων, τραπεζών, εταιριών, ή κερδοσκοπίας σε αυτούς τους τομείς. Οι καλές όψεις τον Δία, της Σελήνης και της Αφροδίτης προς τον Κρόνο είναι οι καλύτερες για τα οικονομικά θέματα. Επειδή ο Κρόνος έχει μεγαλύτερη δύναμη στο δεύτερο μέρος της ζωής παρά στα πρώτα χρόνια, η επιρροή τον συχνά εμφανίζεται και αλλάζει ύστερα από αυτή την πρώτη περίοδο (είκοσι οκτώ έως τριάντα χρόνια). Αυτό ισχύει εξίσου για όποιο ζώδιο και αν καταλαμβάνει ο Κρόνος. Το άτομο είναι συνήθως προσεκτικό και οικονόμο στα χρηματικά ζητήματα — είτε από τάση είτε από αναγκαιότητα — και μερικές φορές ακόμη και φιλάργυρο. Οπωσδήποτε υπάρχει μια τάση προς την ιδιοτέλεια.

BANNER - ΑΘΑΝΑΣΙΑ

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Η θέση αυτή θα φέρει προβλήματα και δυσκολίες, ειδικά στα πρώτα χρόνια της ζωής. Οι δυσκολίες αυτές σχετίζονται με την εκπαίδευση, τη γραφική και τη φιλολογική εργασία, τα αδέλφια και τα σύντομα ταξίδια. Ωστόσο μπορεί να υπάρχει σημαντική διανοητική ικανότητα, δύναμη χαρακτήρα, λεπτότητα σκοπού, βάθος σκέψης, ικανότητα για επιστημονική εργασία ή για επινοήσεις και ανακαλύψεις. Αν έχει καλές όψεις, το άτομο κερδίζει μια μικρή επιτυχία ή φήμη μέσω των θεμάτων που κυβερνώνται από τους Διδύμους και μπορεί να ακολουθήσει ένα επάγγελμα που εξουσιάζεται από αυτό το ζώδιο. Αν όμως ο πλανήτης προσβάλλεται, θα υπάρχουν προβλήματα μέσω όλων αυτών των Θεμάτων. Υπάρχει κάποια ευερεθιστότητα, έλλειψη ευθύτητας, σκληρή διανοητική φύση, κυνισμός και πικρία. Η θέση δεν είναι πολύ καλή για τον πατέρα.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

 Αυτή η θέση είναι άτυχη για τις κοσμικές θέσεις, τις τιμές, τα πλούτη, τα αποκτήματα και τη γενική επιτυχία στη ζωή. Φέρνει πολλά προβλήματα στις επιχειρήσεις, στην εργασία και στο επάγγελμα. Υπάρχει κίνδυνος για κατάρρευση, απώλεια φήμης, οικονομικά προβλήματα και φτώχεια, ειδικά αν προσβάλλεται από τη Σελήνη, την Αφροδίτη ή τον Δία. Δεν είναι καλή για τους γονείς (ειδικά για τον πατέρα)? ο ένας ή πεθαίνει πρόωρα ή υπάρχει αποξένωση ή χωρισμός με κάποιο τρόπο. Μπορεί να συμβάλει στον μεντιουμισμό ή σε κάποιο είδος αποκρυφισμού. Δεν είναι ευνοϊκή για την κατοικία και την ιδιοκτησία ακινήτων. Σε έναν μικρό βαθμό είναι κακή για το γάμο. Το επάγγελμα μπορεί να είναι σχετικά μη δημοφιλές, κατώτερης τάξης ή ευτελές.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Αυτή η θέση βοηθά το άτομο να ανελιχθεί στη ζωή και του χαρίζει δύναμη, εξουσία ή υπευθυνότητα. Σε μεγάλα ή σε μικρά πράγματα θα ξεχωρίσει, ως ένα βαθμό, από το πλήθος των συνηθισμένων ανθρώπων. Χαρίζει εύνοια από ανωτέρους και από εκείνους που βρίσκονται σε ανώτερη κοινωνική τάξη, και ίσως να υπάρχουν δώρα ή κληροδοτήματα από τον πατέρα ή τους ανωτέρους όμως, αν προσβάλλεται έντονα, αυτές οι όψεις θα εμποδιστούν ή θα αντιστραφούν, ανάλογα με τη φύση τον προσβάλλοντος πλανήτη ή πλανητών. Μειώνει ελαφρώς τη ζωτικότητα και μπορεί να επηρεάσει την καρδιά. Προσδίδει κάποια χροιά ιδιοτέλειας, το άτομο μπορεί να είναι κάπως ψυχρό και συγκρατημένο. 'Ίσως υπάρξουν σκάνδαλα εξαιτίας ερωτικών υποθέσεων ή εξαιτίας των παθών. Δεν είναι καλή όσον αφορά τα παιδιά και μειώνει τον αριθμό τους. Μπορεί να υποδηλώνει πρόωρο θάνατο τον πατέρα ή χωρισμό από αυτόν. Ο πατέρας θα παρέμβει σε μια ερωτική υπόθεση ή, αν η θέση έχει καλές όψεις, μπορεί να την προκαλέσει.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Χαρίζει έναν τακτικό, κριτικό, αναλυτικό νου και πολύ σοβαρή έκφραση, αν ο Κρόνος έχει εξέχουσα θέση στο ωροσκόπιο. Τείνει προς μια πρωτότυπη και ικανή διάνοια, κατάλληλη για να ασχοληθεί με βαθιά θέματα. Αυτό πιθανόν να μην είναι προς όφελος του ατόμου στα πρώτα χρόνια της ζωής και ως παιδί το άτομο μπορεί να θεωρηθεί ακόμη και βραδύνου, εκτός αν υπάρχει βοήθεια από κάποιο άλλο σημείο του ωροσκοπίου. Η τάση για σοβαρότητα θα φτάνει ως την ακεφιά ή την μελαγχολία, ή θα υπάρχει  διστακτικότητα και αυτοσυγκράτηση. Υπάρχει πιθανότητα απογοήτευσης ή ανατροπών στο επάγγελμα, στην εργασία ή στην σταδιοδρομία. Ίσως υπάρξει ματαίωση των φιλοδοξιών, μια επιθυμία για άνοδο που δεν πραγματοποιείται, ή το άτομο θα παραμείνει στάσιμο εξαιτίας ενός μη δημοφιλούς  επαγγέλματος, εξαιτίας κακής υγείας,  ή ίσως να εμποδιστεί στα σχέδια του από τον πατέρα του. Δεν είναι καλή θέση όσον αφορά τον πατέρα, ο οποίος μπορεί να απομυζά το άτομο με κάποιο τρόπο ή ίσως να μην το συμπαθεί. Αν δεν υπάρχουν καλές όψεις, το άτομο υποφέρει εξαιτίας βοηθών, υφισταμένων και υπαλλήλων, ενώ το ίδιο δεν είναι πολύ τυχερό σε οποιαδήποτε τέτοια θέση. Αν όμως ο πλανήτης δέχεται βοήθεια από την Αφροδίτη, τον Δία ή τους φωτοδότες, επιτυγχάνει ως επιστάτης ή ως υπεύθυνος και ευεργετείται από τη σχέση με τον πατέρα του. Το άτομο θα ταξιδεύει κυρίως για δουλειές ή για λόγους υγείας, αν ταξιδεύει καθόλου.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

Αν δεν υπάρχει προσβολή, πρόκειται γενικώς για καλή θέση. Θα υπάρχει κάποια διαφορά στην ηλικία,στην κοινωνική θέση ή στα πλούτη ανάμεσα στο άτομο και στον σύντροφό του στο γάμο ή στον συνεργάτη στην επιχείρηση. Ένας από τους δυο ευεργετείται από το γάμο (ή τη συνεργασία), ή μπορεί να κερδίσουν και οι δυο-για παράδειγμα, ο ένας να κερδίσει πλούτη και ο άλλος θέση. Ένας από τους δυο ίσως να παρακινείται από την επιθυμία για πλούτη ή κοινωνική θέση στο γάμο, και θα κερδίσει είτε από το ένα από αυτά είτε και από τα δυο. Ο ένας από τους δυο συντρόφους θα είναι πιο ψυχρός, πιο αυστηρός, ή θα επιθυμεί περισσότερο τα πλούτη ή την θέση από τον άλλο. Αυτός γενικώς είναι ο σύζυγος (ή η σύζυγος) και αυτός που κερδίζει (πλούτη ή θέση) είναι ο σύντροφος στον γάμο. Μερικές φορές όμως μπορεί να κερδίσει και το άτομο ή, όπως αναφέρθηκε, μπορεί να κερδίσουν και οι δυο. Ο πατέρας του ατόμου (ή ο σύντροφος στον γάμο) γενικώς θα επηρεάσει το γάμο και ίσως να κάνει κάτι για να το επιφέρει ?αν όμως υπάρχει προσβολή, ένας από τους πατέρες θα εμποδίσει ή θα προσπαθήσει να εμποδίσει τον γάμο. Αυτός πιθανότατα να είναι ο πατέρας του ατόμου, αλλά ίσως να είναι και οι δύο. Όλα όσα ειπώθηκαν εδώ για τον γάμο ισχύουν λίγο πολύ για τον σύντροφο και τους συνεργάτες γενικά. Η θέση είναι ευνοϊκή για τις συνεργασίες ειδικά με άτομα μεγαλύτερα ή καλύτερης κοινωνικής τάξης από το άτομο ή τον πατέρα. Η θέση, η δύναμη, το μεγαλείο ή τα χρήματα κερδίζονται μέσω συνεργασίας , εταιριών ή συνεταιρισμών με άλλους. Μειώνει κάπως την ιδιοτέλεια, την αυστηρότητα και την απομόνωση του Κρόνου, διευρύνει τις συμπάθειες και προδιαθέτει σε περισσότερο ενδιαφέρον για τους άλλους. Είναι ελαφρώς ευνοϊκή για τη θρησκεία και τη μυστικιστική πλευρά της. Κάθε προσβολή θα μειώνει το καλό και θα φέρνει το αντίθετο κακό, ανάλογα με τη φύση του προσβάλλοντος πλανήτη, και τότε η τάση για φιλία και συνεργασία θα μετατρέπεται σε δυσαρμονία, αντίθεση, εχθρότητα, ζηλοτυπία και λοιπά.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Η θέση αυτή αυξάνει τη δύναμη του χαρακτήρα, τη δύναμη της θέλησης, την αγάπη για δύναμη και εξουσία, την ικανότητα ελέγχου των άλλων και την απέχθεια για τις αντιθέσεις και τους περιορισμούς. Μπορεί να δημιουργήσει έναν πολύ δυναμικό, ισχυρό, ακόμη και ταραχώδη χαρακτήρα, εκτός αν αντισταθμίζεται από καλή επιρροή από τούς ευεργέτες. Η τάση της θέσης είναι μάλλον κριτική και, αν δεν υπάρχουν καλές όψεις ή δεν συνοδεύεται από ευεργέτες σε εξέχουσα θέση, είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσει κακό παρά καλό. Βλάπτει την τιμή και την υπόληψη, μπορεί να προκαλέσει αντιδημοτικότητα ή σκάνδαλο και, αν δεν υπάρχουν καλές όψεις, απειλεί με συντριβή, ανατροπή, κατάρρευση ή πτώση.  Αν υπάρχουν καλές όψεις, ή οι ευεργέτες είναι ισχυροί, δημιουργεί έναν χαρακτήρα κυριαρχικό αλλά και λεπτό, ο οποίος θα διακριθεί μέσω συνωμοσιών και αντι-συνωμοσιών, καθώς και ανθρώπων με επιρροή, μέσω τρόπων τους οποίους δεν αντιλαμβάνονται. Μπορεί επίσης να χαρίσει διάκριση και δύναμη σε πράγματα που είναι μυστικά, κρυμμένα, απόκρυφα, μυστικιστικά ή από την άλλη, αντιδημοτικά και κατώτερης τάξης. Μερικές φορές τέλος, σε ένα δυσμενές ωροσκόπιο μπορεί να χαρίσει φήμη για κακουργήματα ή για αίσχη. Δεν είναι πολύ ευνοϊκή για το επάγγελμα ή για κάθε δημόσια επιδίωξη, επειδή τείνει προς τη διάσπαση, τη συντριβή, τη διάλυση το χωρισμό. Το ίδιο ισχύει και για τον πατέρα? είτε πεθαίνει νωρίς στη ζωή του ατόμου, είτε θα υπάρχει δυσαρμονία ή χωρισμός. Ίσως προκαλέσει προβλήματα στο άτομο ή ακόμη και τον θάνατο σε ακραίες περιπτώσεις. Όταν δεν υπάρχουν κακές όψεις , η θέση είναι καλή για τα επαγγέλματα που σχετίζονται με το θάνατο και τις υποθέσεις ή τα αγαθά των νεκρών, επίσης με τις χημικές ουσίες, την υγιεινή και λοιπά. Η επιρροή της στην υγεία είναι μάλλον επικίνδυνη στα πρώτα χρόνια της ζωής αλλά, αν αυτό ξεπεραστεί, ευνοεί την μακροζωία, ειδικά αν έχει καλές όψεις. Οι κίνδυνοι έρχονται από προσβολή μολυσματικών ασθενειών. Υπάρχει επίσης κάποια πιθανότητα θανάτου που συμβαίνει σε δημόσιο χώρο ή με έναν λίγο ή πολύ δημόσιο τρόπο. Η θέση είναι ευνοϊκή για την προσχώρηση σε μυστικιστικές, αποκρυφιστικές ή κρυφές εταιρίες ή ομάδες.

BANNER -ΡΙΤΑ

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Η θέση αυτή επιτρέπει στο άτομο να κερδίσει χρήματα ή να καταλάβει κάποια θέση μέσω κάποιου επαγγέλματος ή ασχολίας που ευνοείται από τον Τοξότη. Η ακριβής επιρροή της πάνω στη θρησκεία φαίνεται να διαφέρει ανάλογα με τις άλλες επιρροές που συνεργάζονται με αυτήν ή που την ανταγωνίζονται σε οποιοδήποτε ωροσκόπιο. Τείνει να προσδίδει κάποιο βαθμό δύναμης, διάκρισης, εξουσίας ή ευθύνης σε θρησκευτικά ζητήματα, ανάλογα με τη σφαίρα ζωής του ατόμου. Σε μερικές περιπτώσεις ίσως να υπάρχει τάση προς κάποιο είδος φιλοσοφίας, ή προς την πολιτική, αλλά γενικώς προς την αυστηρή και σοβαρή πλευρά του θέματος. Αν το άτομο ανήκει σε ορθόδοξη θρησκεία, η θέση αυτή τείνει προς τη σοβαρότητα, την ειλικρίνεια και την αφοσίωση, αν ανήκει όμως σε ανορθόδοξη, θα χαρίσει στο άτομο φιλοσοφική ή πρωτότυπη σκέψη και ερευνητική διάνοια, μαζί με μια διάθεση να αντιταχθεί στη θρησκεία ή να υιοθετήσει νέες απόψεις, με την ίδια ωστόσο σοβαρότητα και αυστηρότητα. Τείνει να ανυψώνει και να χαρίζει διάκριση ή δύναμη μέσω κάποιας δραστηριότητας στον θρησκευτικό ή στον νομικό τομέα, και τα χρήματα ή τα αποκτήματα μπορεί να έρθουν μέσα από το ίδιο κανάλι ή, αν η θέση προσβάλλεται, να χαθούν μέσω αυτού. Η θρησκεία, η φιλοσοφία, οι βαθύτερες όψεις του νου, της επιστήμης, τα ταξίδια, οι περιηγήσεις, η ναυτιλία, τα θέματα που σχετίζονται με άλογα, όλα αυτά θα προσφέρουν ένα στόχο, ανάλογα με τη θέση του ατόμου στη ζωή· αν μάλιστα υποστηρίζεται κατάλληλα από άλλες επιρροές στο ωροσκόπιο, το άτομο ίσως γίνει σπουδαίος θεολόγος, διακεκριμένος φιλόσοφος, διάσημος εξερευνητής, διαπρεπής οικονομολόγος, και λοιπά. Αν έχει άσχημες όψεις, θα υπάρχει αντιθέτως απώλεια των κερδών σε αυτούς τούς τομείς και αντιδημοτικότητα, ή ακόμη και αρνητική διασημότητα. Το άτομο θα ακολουθεί δύο ασχολίες ταυτόχρονα ή θα ενδιαφέρεται για δύο θέματα μαζί, και θα μοιράζει το χρόνο του ανάμεσά τους, ή ίσως να αλλάξει το επάγγελμά του ύστερα από λίγο. Τα χρήματα έρχονται μέσω του πατέρα, από τον οποίο το άτομο ίσως να χωριστεί νωρίς εξαιτίας κάποιας αιτίας που προέκυψε από τα ταξίδια, τη θρησκεία, τη φιλοσοφία, την πολιτική, και λοιπά. Κερδίζει φίλους μεταξύ ατόμων θρησκευτικής και φιλοσοφικής φύσης και μπορεί να προσχωρήσει σε κάποια τέτοια εταιρία, σύλλογο ή ομάδα.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Η θέση αυτή τείνει να ανυψώνει το άτομο ή να χαρίζει δύναμη, εξουσία, έλεγχο, κυριαρχία, ανεξαρτησία, φιλοδοξία, μερικές φορές μεγάλη ιδιοτέλεια ή μοναξιά και απομόνωση. Φυσικά, η επιρροή της τροποποιείται ανάλογα με τη σφαίρα ζωής του ατόμου. Αυτή είναι η γενική επιρροή και μπορεί να εκδηλωθεί στο βαθμό των ευκαιριών που παρέχει σε κάθε τομέα της ζωής-εμπορικό, πολιτικό, στρατιωτικό, νομικό, οικονομικό και λοιπά. Συνήθως θεωρείται ότι προκαλεί μεγάλη ατυχία στο επάγγελμα και στα οικονομικά ζητήματα, με έσχατη ανατροπή ή κατάρρευση. Παρόλα αυτά αμφισβητείται αν η επιρροή του πλανήτη έχει διαχωριστεί επαρκώς από εκείνη οποιουδήποτε άλλου άτυχου συνδυασμού που μπορεί να υπάρχει στο ωροσκόπιο. Αν εξεταστεί μεμονωμένα, η επιρροή φαίνεται να είναι της φύσης που αναφέρθηκε πιο πάνω, πράγμα που μπορεί να είναι τυχερό για έναν καλό συνδυασμό και ατυχές για έναν κακό. Ο Κρόνος στον Αιγόκερω, δεχόμενος κακές όψεις, ειδικά από τη Σελήνη, είναι πολύ άτυχος και κάθε επιρροή που δέχεται το άτομο θα εκδηλωθεί μέσω του πατέρα, του επαγγέλματος, της κοινωνικής θέσης, της δύναμης, της φήμης και λοιπά. Σε αυτή τη θέση ο Κρόνος φαίνεται να κάνει το άτομο πολύ εγωκεντρικό. Σε μια αδύναμη ή άτυχη προσωπικότητα αυτό θα εκδηλωθεί ως μελαγχολία, απελπισία, κακοκεφιά, σοβαρότητα και ίσως να φέρει μοναξιά και απομόνωση, την οποία μπορεί να έχει ή να μην έχει επιδιώξει το άτομο. Σε μια ισχυρή προσωπικότητα φέρνει φιλοδοξία, αγάπη για δύναμη και υπευθυνότητα και αν δεν τον εμποδίζουν ο Δίας, η Αφροδίτη ή ο Ήλιος, μεγάλη εγωιστική αδιαφορία για τα συμφέροντα των άλλων.

Ο Κρόνος σε αυτό το ζώδιο έχει μια ενδιαφέρουσα  σημασία. Αν το πρώτο σημείο του Κριού (αρχή της άνοιξης) θεωρηθεί ότι αντιπροσωπεύει τη σύλληψη, το πρώτο σημείο του Αιγόκερω(αρχή του ηλιοστασίου) θα αντιπροσωπεύει τη γέννηση? ο Αιγόκερως και ο κυβερνήτης του, ο Κρόνος θα είναι τότε τα σύμβολα του ανθρώπου και της ανθρώπινης ψυχής γενικώς -της ισχυρής ευδιάκριτης σαφούς ατομικότητας με δύναμη πάνω στον εαυτό και πάνω στον κόσμο. Αυτός είναι ο αστρολογικό λόγος που  τόσο πολλοί παγκόσμιοι ήρωες και σωτήρες έχει συμβολικά θεωρηθεί ότι γεννήθηκαν στην εποχή του έτους που υποδηλώνεται από τον Αιγόκερω (περίοδος των Χριστουγέννων).

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Σε αυτή τη θέση, αν είναι εντελώς απαλλαγμένος από προσβολή, ο Κρόνος χαρίζει δύναμη και καλή τύχη σε οποιαδήποτε ή σε όλες τις δραστηριότητες που υποδηλώνονται από αυτό το ζώδιο. Χαρίζει επιτυχία στο άτομο μέσω εταιριών, συλλόγων, συντεχνιών ή ομάδων που έχουν κάποιον κοινό σκοπό. Το ανυψώνει και χαρίζει είτε γενική επιτυχία είτε διάκριση, θέση και εξουσία μέσω αυτών των θεμάτων. Είναι καλή για τα άτομα εκείνα που ασχολούνται με την πολιτική, τα κοινά (δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια) και για όλους όσοι κατέχουν παρόμοιες επίσημες θέσεις σε κάποιον οργανισμό, κρατικό ή λαϊκό, καθώς επίσης σε σωματεία, μυστικές εταιρίες και λοιπά. Είναι καλή για εκείνους που είναι επικεφαλείς μεγάλων κινημάτων ή που έχουν εξέχουσα θέση σε αυτά. Η επιρροή της είναι μάλλον πιο δημοκρατική από εκείνη του Αιγόκερω, αν και το γεγονός αυτό ίσως να μην εμποδίσει τα άτομα να είναι συντηρητικά, συγκρατημένα και δεσποτικά. Όταν όμως οι τάσεις τους δεν είναι δημοκρατικές, η μοίρα συχνά ρίχνει αυτά τα άτομα σε λαϊκά κινήματα και μερικές φορές τα βάζει σε θέσεις ανταγωνισμού ή αντίθεσης με την ανώτερη εξουσία. Αν δέχεται καλές όψεις με την Αφροδίτη ή τον Δία η θέση ευνοεί την απόκτηση πλούτου μέσω μετοχών, μεριδίων, εταιριών, κερδοσκοπίας και λοιπά ή μέσω του πατέρα μιας κυβερνητικής ή δημόσιας απασχόλησης, ή αξιωμάτων που σχετίζονται με δημόσιους οργανισμούς. Αν έχει άσχημες όψεις, μπορεί να φέρει μεγάλη ατυχία μέσω κάποιου από αυτούς τους τομείς, ανάλογα με τη φύση του προσβάλλοντος πλανήτη. Υπάρχει μια προδιάθεση για τον μυστικισμό ή τον αποκρυφισμό. Το άτομο είναι συνήθως ευρέως γνωστό και θα έχει πολλές γνωριμίες, έστω και αν έχει λίγους φίλους. Αν πάλι, προσβάλλεται, ίσως να υποφέρει μέσω των φίλων και να γίνει θύμα ψευδών κατηγοριών, εξαπάτησης ή σκανδάλου.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ

Η θέση αυτή δεν είναι τυχερή και ελάχιστο καλό μπορεί να αναμένεται από αυτήν, εκτός και αν έχει καλές όψεις.  Είναι δυσμενής για το επάγγελμα, τη δημόσια θέση, την υπόληψη και τη δημοτικότητα. Το άτομο θα υποφέρει σοβαρά μέσω αυτών και ίσως υπάρξει όνειδος ή δυσφήμηση στους τομείς αυτούς. Οι ανώτεροι, οι Αρχές και όσοι κατέχουν υψηλές θέσεις έχουν την τάση να είναι εχθρικοί προς το άτομο, ή κατά κάποιο τρόπο να μην το συμπαθούν. Έχει πολλούς επικριτές καθώς και εχθρούς και ανειλικρινείς φίλους. Αν είναι το ίδιο το άτομο σε ανώτερη θέση, υπάρχει πιθανότητα επιθέσεων από τους υφισταμένους του και ίσως να εκπέσει ή να εκτεθεί. Μερικές φορές υπάρχουν προβλήματα μέσω του πατέρα , έλλειψη συμπάθειας, εχθρότητα, χωρισμός, οικονομικές δυσκολίες ή μπορεί ο πατέρας να χάσει τη θέση του στην κοινωνία και να αντιμετωπίσει ο ίδιος δυσκολίες. Αν έχει καλές όψεις μπορεί να έρθει ευεργεσία ή χρήματα μέσω των υποθέσεων, των ασχολιών ή των ατόμων που υποδηλώνονται από τους Ιχθύς, όπως είναι τα νοσοκομεία, τα εργαστήρια, οι φιλανθρωπικοί οργανισμοί, τα άσυλα, οι μυστικές ή ιδιωτικές εργασίες ή, σε μερικές περιπτώσεις, οι παράνομες ασχολίες. Αν η θέση προσβάλλεται, το άτομο θα υποφέρει μέσω κάποιου από αυτούς τους τομείς, καθώς θα συναντήσει πολλές ατυχίες και θα γίνει αντικείμενο μεγάλης αδικαιολόγητης έχθρας και καταδίωξης.

Πηγή:  "Αστρολογία  για όλους" Alan Leo   

Astrologos team Από Astrologos team