Πρόοδος

Ο Δίας εκπροσωπεί την δικαιοσύνη, την αισιοδοξία, τη φιλανθρωπία, την πνευματική εξέλιξη

Ο Δίας είναι ένας πλανήτης θηλυκός, που κυβερνά τον Τοξότη ενώ παλαιότερα, πριν ανακαλυφθεί ο Ποσειδώνας, ήταν και κυβερνήτης των Ιχθύων. Η περιστροφή του γύρω από τον Ήλιο διαρκεί 12 έτη, παραμένει δηλαδή σε κάθε ζώδιο ένα χρόνο.  Στην αστρολογία εκπροσωπεί τη δικαιοσύνη, την αγάπη στη μάθηση, την πνευματική εξέλιξη, την εύνοια, την θετική διάθεση και την αισιοδοξία. Ανατομικά προκαλεί ευαισθησία στο συκώτι και στομαχικές διαταραχές. Η θέση του σε έναν αστρολογικό χάρτη αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακήρα και την πορεία μας στη ζωή. Βέβαια, όπως συμβαίνει και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, πολλά εξαρτώνται από τη θέση του πλανήτη στο ωροσκόπιο. Διότι μια δυσμενής θέση σε οίκο θα αναιρέσει πολλές από τις καλές υποσχέσεις ενός ευνοϊκού ζωδίου και το αντίστροφο.

Αν δεν γνωρίζεις σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Ουρανός στον γενέθλιο χάρτη σου κάλεσε τώρα στο 901 600 0618. Οι έμπειροι αστρολόγοι-συνεργάτες του www.astrologos.gr είναι πάντα διαθέσιμοι για να απαντήσουν σε κάθε σου ερώτηση!

ΚΡΙΟΣ

Ένας γενναιόδωρος, ευθύς, θερμός και μεγαλόψυχος χαρακτήρας. Υπάρχει ισχυρή κλίση προς την επιστήμη, τη φιλολογία, τη θρησκεία, τη μελέτη, τα ταξίδια, την ανώτερη διανοητική καλλιέργεια ή οποιοδήποτε από τα θέματα που είναι αγαπητά σε όσους γεννήθηκαν στο ζώδιο του Τοξότη. Οποιοδήποτε από αυτά τα θέματα μπορεί να έχει εξέχουσα θέση στη ζωή του ατόμου. Σε άλλους ίσως να κυριαρχούν πλοία και ταξίδια, άλογα και ιπποδρομίες, ενώ οι διασκεδάσεις, οι ασχολίες και τα ενδιαφέροντα που βασίζονται σε οποιοδήποτε από αυτά θα τραβήξουν την προσοχή. Οικονομική επιτυχία υποδηλώνεται σε θέματα που αντιπροσωπεύονται από τον Κριό, ενώ η γενικότερη επιτυχία οφείλεται κυρίως στην προσωπική αξία και στις προσπάθειες του ατόμου. Χαράζει μόνο του το πεπρωμένο του, αν και μερικές φορές μπορεί να αντιμετωπίσει αντιξοότητες. Η θέση αυτή υποδηλώνει άτομο που είναι ως ένα βαθμό πρωτοπόρο ή επινοητικό, όχι πολύ συντηρητικό στη φύση του, που είναι γενικώς τυχερό και αξιοσέβαστο και φιλοδοξεί να προχωρήσει. Στη θρησκεία είναι συνήθως δραστήριο και ειλικρινές όποιες και αν είναι οι απόψεις του. Το σίγουρο είναι ότι θα αντιταχθεί στις καθιερωμένες απόψεις ως ένα βαθμό και θα υποστηρίξει νέες, είτε στη θρησκεία είτε σε κάποιον άλλο τομέα των δραστηριοτήτων πού εξουσιάζονται από τον Δία και κατά συνέπεια αντιπροσωπεύονται από τον Τοξότη. Ίσως να έχει δύο επαγγέλματα ή να αλλάξει τις επιδιώξεις του σε κάποια στιγμή της ζωής του. Λίγα παιδιά, αλλά με καλό χαρακτήρα. Αν προσβάλλεται άσχημα από τον Άρη, τον Κρόνο ή την Αφροδίτη, μπορεί να χάσει χρήματα με διάφορους τρόπους ή να κερδίζει με δυσκολία τα προς το ζην, μπορεί μάλιστα να φτάσει στην ένδεια. Όπως και να έχει όμως, αυτό θα οφείλεται, εν μέρει, σε δικό του λάθος.

ΤΑΥΡΟΣ

Η θέση αυτή χαρίζει χρηματικά κέρδη μέσω ασχολιών που συνδέονται κατά κάποιο τρόπο με την Εκκλησία, τη θρησκεία, τη φιλοσοφία, τη μάθηση και τις ανώτερες ιδιότητες του νου, το εμπόριο, τα ταξίδια και τα άλογα. Το άτομο είναι σταθερό στη θρησκεία και στις απόψεις του γενικώς, αφοσιωμένο, και δεν είναι επιρρεπές σε αλλαγές. Αγαπά το σπίτι και δεν ταξιδεύει πολύ, παρά μόνο για κάποιον συγκεκριμένο σκοπό, όπως είναι η υγεία, οι επιχειρήσεις ή το επάγγελμα. Θα κερδίσει μέσω των ακινήτων, της γεωργίας και των προϊόντων της γης, των ειδών διατροφής και λοιπά, αλλά ίσως να υπάρχει κάποια απώλεια μέσω αυτών των τομέων, αν ο πλανήτης προσβάλλεται. Κατά κανόνα το άτομο είναι τυχερό στα χρηματικά ζητήματα και συχνά είναι αποδέκτης κληροδοτημάτων και δώρων. Αν και συνήθως γενναιόδωρο, σε μερικές περιπτώσεις έχει την τάση να αγαπά το χρήμα για χάρη του χρήματος. Υπάρχει κάποιος βαθμός υπερηφάνειας αλλά έχει μια πολύ καλόκαρδη, στοργική φύση.

BANNER -ΡΙΤΑ

ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Η θέση αυτή χαρίζει καλή διάθεση, ευγένεια, ειλικρίνεια και αξιοπιστία. Το άτομο είναι ευμετάβλητο και ανήσυχο διανοητικά, συχνά μάλιστα και σωματικά, τον αρέσει η πρωτοτυπία και τα ταξίδια, αλλά του λείπει κάπως η επιμονή. Αυτή η θέση είναι ευνοϊκή για την εκπαίδευση και τη διανοητική καλλιέργεια, τη φιλολογία ή τη μελέτη. Υπάρχει τάση προς τη διανοητική πλευρά της θρησκείας, μερικές φορές προς τον μυστικισμό ή μια εκλεκτική θρησκεία, αλλά το άτομο μπορεί να είναι ευμετάβλητο και ασταθές στις απόψεις του, ή ακόμη και φανερά αδιάφορο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα γάμου με έναν μακρινό συγγενή ή κάποιον στενό συνεργάτη, ή ίσως για δύο γάμους. Ωστόσο στο γάμο θα υπάρχουν προβλήματα εξαιτίας αστάθειας ή προβλήματα που έχουν σχέση με επιστολές, ταξίδια ή συγγενείς. Σε έναν μικρό βαθμό το άτομο προκαλεί προβλήματα στη μητέρα, στους αδελφούς ή στις αδελφές ή έχει προβλήματα εξαιτίας τους - διαφορές ή αποχωρισμός -, ενώ υπάρχει κίνδυνος στη διάρκεια ταξιδιού, αλλά τίποτε από αυτά δεν θα είναι σοβαρό, εκτός αν ο πλανήτης προσβάλλεται. θα επικρατούν στη ζωή οι ασχολίες και οι υποθέσεις πού βρίσκονται υπό την εξουσία του Δία (όπως αυτές αναφέρονται στα ζώδια των Διδύμων και των Ιχθύων), αλλά ως έναν μικρό βαθμό η θέση είναι δυσμενής για την ιδιοκτησία γης ή ακινήτων. Υπάρχει συμπόνια, φιλανθρωπία, καλοκαγαθία και αδελφικά αισθήματα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το άτομο έχει χιούμορ, είναι φιλεύσπλαχνο, καλοκάγαθο, φιλάνθρωπο, θρησκευόμενο και, ως ένα βαθμό, υποχωρητικού χαρακτήρα και ευμετάβλητο στις απόψεις του. Μπορεί να αλλάξει τη θρησκεία του, ή να την ακολουθεί χαλαρά, και παρ' όλα αυτά να είναι ειλικρινές και αφοσιωμένο. Η συναισθηματική πλευρά της φύσης, η φαντασία και η διαίσθηση είναι ενισχυμένο και ίσως να εκδηλώνονται με διάφορους τρόπους - την ποίηση, τη μουσική ή τις καλές τέχνες, με μια τάση προς το ποιητικό ή το μυστικιστικό στη θρησκεία, με αγάπη για τα μυστήρια και για τα θαυμάσια πράγματα, την έρευνα του ψυχισμού και λοιπά. Το άτομο αγαπά την οικογενειακή ζωή και τους γονείς, ειδικά τη μητέρα, και υπάρχει πιθανότητα ενός ιδιαίτερου δεσμού ανάμεσα σε αυτό και στη μητέρα του. Θα υπάρχουν περιπετειώδη ταξίδια, κυρίως θαλάσσια, για ευχαρίστηση, για λόγους υγείας, και λοιπά - το άτομο ίσως να ταξιδεύει με έναν γονέα (ή εξαιτίας των γονέων). Αν η θέση προσβάλλεται πολύ, θα υπάρχουν προβλήματα που συνδέονται με τα ταξίδια και με το υδάτινο στοιχείο γενικώς, αλλά μάλλον δεν θα είναι σοβαρά. Υπόσχεται απογόνους εκτός αν προσβάλλεται, και θα υπάρχουν χρήματα ή κληρονομιά από τη μητέρα ή από τη δική της πλευρά της οικογένειας. Υπάρχει το ενδεχόμενο στα τελευταία χρόνια της ζωής του το άτομο να ζει μακριά από την πατρίδα.

ΛΕΟΝΤΑΣ

 Το άτομο είναι ειλικρινές, γενναιόδωρο, γενναιόφρον, μάλλον φιλόδοξο και αγαπά τη δύναμη, το μεγαλείο, το πομπώδες και την επίδειξη. Είναι κατάλληλο για δημόσια εργασία ή ασχολία στην οποία μπορεί να είναι επικεφαλής κάποιου εγχειρήματος και να κατευθύνει ή να ελέγχει άλλους. Υπάρχει κάτι το θεατρικό στο άτομο και μια αρέσκεια για το μεγαλείο και την τελετουργία ή για μεγάλα εγχειρήματα. Τα καταφέρνει καλά σε κυβερνητικές θέσεις ή σε κάποια εξέχουσα θέση. Υπάρχει μεγάλη έλξη προς τη θρησκεία, τη φιλοσοφία, τις ανώτερες επιστήμες, τις καλές τέχνες και την ανώτερη καλλιέργεια του νου γενικώς, συνεπώς μπορεί να διακριθεί σε κάποιον από αυτούς τους τομείς. Δεν υπάρχει μεγάλη τάση για ταξίδια, ίσως να υπάρχει ένα μεγάλο ταξίδι αλλά γενικώς τα ταξίδια γίνονται για κάποιον συγκεκριμένο σκοπό και όχι από την αγάπη των ταξιδιών. Η θέση ευνοεί τη διαίσθηση και την εκδήλωση της ιδιοφυίας και των ανώτερων ιδιοτήτων γενικώς. Αυξάνει τη ζωτικότητα, ενισχύει την κράση και ευνοεί τη γέννηση παιδιών. Το άτομο έχει βαθιά και ειλικρινή ερωτική φύση, παρακινείται εύκολα μέσω του έρωτα, είναι συμπονετικό, καλοκάγαθο και μεγαλόψυχο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Με τη θέση αυτή το άτομο είναι μάλλον προσγειωμένο στις θρησκευτικές απόψεις του, επιλέγοντας τη διανοητική ή ακόμη και τη σχετικά υλιστική θεώρηση των πραγμάτων παρά τη θεωρητική και την πνευματική. Αυτά τείνει να ωθεί την ανώτερη όψη του νου σε όλες τις κατευθύνσεις, φιλοσοφική ποιητική, θρησκευτική και λοιπά. Το άτομο είναι πρακτικό, ρεαλιστικό, αναλυτικό στη σκέψη, δύσπιστο και διστακτικό. Υπάρχει σημαντική ικανότητα για επιστημονική μελέτη και έρευνα των γεγονότων, επειδή διαθέτει μια διάνοια που ταξινομεί, αναλύει, μελετά και βγάζει συμπεράσματα. Αμφιβάλλει μέχρις ότου έχει λόγους για να πιστέψει και πάντα αναζητά την αιτία για καθετί- υπάρχει κάποια ικανότητα για διδασκαλία όταν έχει δεχτεί καλή εκπαίδευση. Το ίδιο το άτομο είναι πιστός συνάδελφος/συνεργάτης αλλά επίσης κατά κανόνα ευεργετείται μέσω των συναδέλφων/συνεργατών. Αν προσβάλλεται όμως, μπορεί να υποφέρει έντονα είτε ως βοηθός είτε εξαιτίας κάποιων βοηθών του στην εργασία και θα εκδηλωθεί προδοσία ή εξαπάτηση, νωθρότητα και ατυχίες διαφόρων ειδών. Η θέση αυτή τείνει κάπως προς τα επαγγέλματα της Παρθένου ή τον Τοξότη και υπάρχει μια ελαφρά τάση για ταξίδια, κυρίως χερσαία. Δεν είναι καλή για το συκώτι, την πέψη ή τα έντερα. Η επιρροή πάνω στο γάμο είναι πολύ μικρή αλλά δεν είναι καλή, ειδικά αν προσβάλλεται. Στο άτομο υπάρχει μερικές φορές έλλειψη μεθοδικότητας, αδυναμία στην εφαρμογή σχεδίων, αφηρημάδα.

ΖΥΓΟΣ

Η θέση αυτή ευνοεί την ειλικρίνεια και το θρησκευτικό αίσθημα και χαρίζει μια ευφάνταστη ή μυστικιστική διάθεση, με μια κλίση προς την ποίηση, τη μουσική, τη συνεργασία, τη συντροφικότητα και τις σχέσεις με τους άλλους. Το άτομο θα κερδίσει κάποιο βαθμό δημοτικότητας μπαξέ των φίλων και των γνωστών του. Η θέση είναι τυχερή για το γάμο και τη φιλία. Είναι μάλλον ευνοϊκή τόσο για τα μακρινά όσο και για τα σύντομα ταξίδια και θα υπάρχει αγάπη για τα ταξίδια. Το άτομο θα κερδίσει μέσω του γάμου ή μέσω του συνεργάτη ή συνεταίρου στην επιχείρηση. Αν όμως η θέση προσβάλλεται έντονα, θα υπάρχουν προβλήματα από φανερούς ή μυστικούς εχθρούς, απώλεια χρημάτων εξαιτίας μιας γυναίκας, εξαιτίας των αδελφών ή των φίλων, αντίθεση και προδοσία από φίλους ή συνεργάτες. Η θέση είναι ευνοϊκή θέση για φιλανθρωπικές δωρεές, ευσπλαχνία και βοήθεια τόσο από το άτομο όσο και προς αυτό, ανάλογα με τι περιστάσεις. Το άτομο συντηρεί τη στοργή των αδελφών και των φίλων. Ίσως να προκαλέσει την αντίθεση ή να συναντήσει εχθρότητα από τον κλήρο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ένας δραστήριος, σίγουρος, γόνιμος νους, στραμμένος σταθερά προς το σκοπό του. Υπάρχει ζήλος και επιμονή, γενναιοδωρία και ενθουσιασμός. Η θέση αυτή δηλώνει κάποιον που αγαπά τα μυστήρια, τα μυστικά και απόκρυφα πράγματα, είναι αναλυτικός και ταυτόχρονα εποικοδομητικός και καταστροφικός. Στη θρησκεία θετικός, μερικές φορές επιθετικός· έχει τάση προς κάποια μη δημοφιλή, σκεπτικιστική ή μυστικιστική θρησκεία ή φιλοσοφία. Η θέση είναι ελαφρώς καλή για τη γέννηση παιδιών, αλλά υπάρχει πιθανότητα απώλειας ενός εξ αυτών. Υπάρχει κίνδυνος και ατυχία από το νερό και τα ταξίδια, πιθανότητα ατυχήματος θανάτου μέσω νερού ή ενώ το άτομο ταξιδεύει. Τα χρήματα θα αποκτώνται μέσω των ασχολιών που υποδηλώνονται από τον Σκορπιό. Η θέση ενισχύει την ευφάνταστη και συναισθηματική πλευρά του χαρακτήρα και χαρίζει αγάπη για τις ηδονές, τις διασκεδάσεις και την επίδειξη.

BANNER ΘΕΜΗΣ

ΤΟΞΟΤΗΣ

Καθώς αυτός είναι ο οίκος της «χαράς» του Δία, ενισχύει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Δία και προικίζει το άτομο έντονα με αυτά. Χαρίζει αίσθηση του χιούμορ, ανεκτικότητα, ευγένεια, φιλελεύθερο πνεύμα, ευρύ νου και ευγενική φύση, ανθρωπιά, αγάπη της δικαιοσύνης, οίκτο και ευσπλαχνία. Η θέση είναι ευνοϊκή για τη φιλολογία, τα περιπετειώδη και τα μακρινά ταξίδια, τις ασχολίες με άλογα ή το εμπόριο, για επιτυχία και προαγωγή σε θρησκευτικά, φιλοσοφικά και μορφωτικά ιδρύματα. Συμβάλλει στη γενική καλοτυχία και επιτυχία. Κατά κανόνα το άτομο είναι ευλαβικό και ειλικρινές και είναι σίγουρο ότι θα εκδηλώσει τις καλύτερες ιδιότητες του νου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αυτή η θέση αφαιρεί από την ευθυμία, τη χαρούμενη διάθεση και το χιούμορ του Δία. Ο νους είναι πιο συγκρατημένος, πιο σοβαρός, λιγότερο αισιόδοξος. Είναι τυχερή για το επάγγελμα, γενικά, και ειδικότερο γιο μια δημόσια σταδιοδρομία ή κάποια στην οποία το άτομο θα είναι επικεφαλής άλλων ή θα έχει υφισταμένους.  Είναι καλή για χρήματα ή κληρονομιά από τον πατέρα ή από ανωτέρους και για την εύνοια και τη βοήθεια των ανωτέρων. Χαρίζει κάποια βαθμό δύναμης, δημοτικότητας, εκτίμησης και επιτυχίας σε κάθε δημόσια ή κυβερνητική θέση. Δημιουργεί μια τάση για περιπετειώδη ή μακρινά ταξίδια σε κάποια στιγμή στη ζωή και, αν το άτομο έχει γεννηθεί σε συνθήκες που να του παρέχουν οικονομική ασφάλεια, μπορεί να το στρέψει προς τη φιλοσοφία, τη μάθηση, το στοχασμό, καθώς και σε μια θρησκεία διανοητικού χαρακτήρα και όχι πάντα ορθόδοξη. Υπάρχει κατά κανόνα αίσθημα οικονομίας και σύνεση όσον αφορά τα χρήματα, αν και αυτό μπορεί κάλλιστα να ανατρέπεται από άλλα στοιχεία τον ωροσκοπίου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αυτή η θέση χαρίζει καλούς και ειλικρινείς φίλους. Μερικές φορές τείνει προ περίεργες πίστεις και δεισιδαιμονίες, αρέσκεια για ασυνήθιστα θέματα μελέτης ή έρευνας και σε ασυνήθιστες θρησκευτικές απόψεις, μερικές φορές βαθιές, μυστικιστικές ή απόκρυφες. Ενισχύει τη διαίσθηση, εκλεπτύνει και πνευματοποιεί κάπως το νου - ειδικά όταν υποστηρίζεται αλλού στο ωροσκόπιο-, τείνει προς τις πρωτότυπες και ανεξάρτητες απόψεις και ευνοεί την εκδήλωση ή την απόκτηση σχεδόν όλων των ανώτερων ιδιοτήτων του νου – θρησκευτικών, φιλανθρωπικών, φιλοσοφικών, επιστημονικών, μουσικών, ποιητικών και λοιπά. Καλοτυχία η ικανοποίηση έρχεται μέσω εταιριών, συλλόγων και λοιπά. Το άτομο μπορεί να έχει ασυνήθιστες ψυχικές ή πνευματικές εμπειρίες.

ΙΧΘΥΕΣ

Αυτή η θέση φέρνει καλοτυχία στο άτομο από ανθρώπους και υποθέσεις που υποδηλώνονται από τους Ιχθύς.  Δημιουργεί στο άτομο την προδιάθεση να είναι ευγενικό, φιλάνθρωπο, ήρεμο και σεμνό, μετριόφρον, κοινωνικό, μάλλον ευμετάβλητο και ευεπηρέαστο, ένα άτομο που του αρέσει η ησυχία, μερικές φορές νωθρό, με έλλειψη ενέργειας και ενεργητικότητας, και άλλες φορές ανήσυχο, άστατο και αναποφάσιστο. Δημιουργεί μια κάποια τάση για ταξίδια, ειδικά θαλάσσια. Στη θρησκεία υποδηλώνει ειλικρινή πίστη, συχνά με κάτι μυστικιστικό, απόκρυφο ή μυστικό και αυξάνει γενικά τη συναισθηματική και ευφάνταστη πλευρά του χαρακτήρα. Υπάρχει μια αρέσκεια για τα μυστικά και τα μυστήρια και ίσως κάποια ικανότητα για κάθε επάγγελμα που τα περιλαμβάνει, παραδείγματος χάρη,  ντετέκτιβ, δικηγόρος, αστυνομικός ή συγγραφέας έργων φαντασίας. Είναι μάλλον καλή για τους γονείς. Αν όμως ο πλανήτης προσβάλλεται έντονα  από κακεργέτες - ειδικά τον Άρη -, δεν θα φέρει μεγάλο καλό.  

Σε αυτές, όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, πολλά εξαρτώνται από τη θέση του πλανήτη στο ωροσκόπιο. Διότι μια δυσμενής θέση σε οίκο θα αναιρέσει πολλές από τις καλές υποσχέσεις ενός ευνοϊκού ζωδίου και το αντίστροφο.

Astrologos team Από Astrologos team