Αλλαγή

Ο Ουρανός εκπροσωπεί το ξαφνικό, το απρόσμενο αλλά και την ανεξαρτησία και την επαναστατική διάθεση

Ο Ουρανός είναι ένας εξωτερικός όπως λέγεται πλανήτης, καθώς η τροχιά του είναι μακρύτερα από τον ήλιο σε σχέση με τη θέση του Κρόνου στο ηλιακό μας σύστημα. Ανακαλύφθηκε το 1781 και κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον ήλιο σε 84 περίπου χρόνια. Στην αστρολογία εκπροσωπεί το απρόβλεπτο, το ξαφνικό αλλά και την ανεξαρτησία και την επανάσταση ενώ επηρεάζει τη σύγχρονη τεχνολογία και την πρόοδο. Είναι κυβερνήτης του Υδροχόου και προκαλεί ευαισθησία στα νεύρα, τον εγκέφαλο και το κυκλοφοριακό σύστημα. 

Καθώς ο Ουρανός παραμένει για περισσότερο από εφτά χρόνια στο κάθε ζώδιο,  χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους υπολογισμούς με βάση τη θέση τους στο ζώδιο, περισσότερη από όση για οποιοδήποτε άλλο ουράνιο σώμα. Είναι σαφώς αδύνατον όλα τα άτομα που έχουν γεννηθεί στη διάρκεια αυτών των περιόδων να διαθέτουν τα συνοδευτικά χαρακτηριστικά και την τύχη ακριβώς στον ίδιο βαθμό.

Ο αναγνώστης  λοιπόν θα πρέπει να θεωρήσει αυτές τις περιγραφές με την πλέον γενική τους έννοια και τον συμβουλεύουμε να μη βασίσει καμία πρόγνωση πάνω στη θέση αυτού του πλανήτη, εκτός αν τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται υποστηρίζονται από συμπαθητικές πλανητικές θέσεις. Για παράδειγμα, αν ο Ουρανός βρίσκεται σε ζώδιο που υποδηλώνει μια δραστήρια διάνοια και αυτή η επιρροή συνοδεύεται από μια παρόμοια επιρροή από τον Ήλιο, τη Σελήνη ή τον Ερμή, τότε μπορεί να αναμένεται η πλήρης επίδρασή του. Αν όμως δεν συνοδεύεται, τότε η επιρροή του αποδυναμώνεται οε μεγάλο βαθμό και είναι πιο πιθανό να φαίνεται η δυσμενής όψη της φύσης του πλανήτη.

Αν δεν γνωρίζεις σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Ουρανός στον γενέθλιο χάρτη σου κάλεσε τώρα στο 901 600 0618Οι έμπειροι αστρολόγοι-συνεργάτες του www.astrologos.gr είναι πάντα διαθέσιμοι για να απαντήσουν σε κάθε σου ερώτηση!

 BANNER  ΛΟΥΙΖΑ

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Χαρίζει θετική σκέψη, δύναμη και αυθορμητισμό στο νου και έχει την τάση να κάνει τη συμπεριφορά ή την ομιλία βιαστική και ενίοτε απότομη. Το άτομο μπορεί να προσβάλει χωρίς να το θέλει, καθώς είναι υπερβολικά ντόμπρο και μερικές φορές του λείπει το τακτ και η αυτοσυγκράτηση. Η θέση αυτή αυξάνει το νοητικό σφρίγος και παρέχει ενεργητικότητα, καπατσοσύνη και επινοητικότητα. Χαρίζει μεγάλη ανεξαρτησία και αγάπη της ελευθερίας και, ως εκ τούτου, μερικές φορές προκαλεί διαφωνίες και αποξένωση.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Δεν είναι και τόσο καλή θέση για τα χρηματικά ζητήματα, εκτός αν έχει πολύ καλές όψεις. Τείνει να προκαλεί σκαμπανεβάσματα, ξαφνικές απώλειες ή μπερδεμένες καταστάσεις. Αν έχει όμως καλές όψεις, παρότι το άτομο θα συναντήσει εμπόδια, θα τα υπερπηδήσει μέσω της ευφυΐας και της Καπατσοσύνης του. Αυτή η θέση μερικές φορές υποδηλώνει χρήματα μέσω συνεργασίας, γάμου ή γνωριμιών.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Αυξάνει τη νοητική δύναμη και τη δραστηριότητα, χαρίζει πρωτοτυπία και καπατσοσύνη, κάποια εκκεντρικότητα του νου ή αγάπη για τα απόκρυφα ή τα ασυνήθιστα θέματα. Αν οι άλλες πλανητικές θέσεις επιτρέπουν την πλήρη έκφραση του, χαρίζει βάθος σκέψης, ικανότητα στην επιστήμη, στη φιλολογία ή στη μεταφυσική, με σημαντική επινοητική ικανότητα και κάποια διαίσθηση· σε οποιαδήποτε περίπτωση, μεγάλη αγάπη για τα ταξίδια και πολλοί φίλοι ανάμεσα στους ανθρώπους των γραμμάτων. Το άτομο μπορεί να υποστηρίξει μη δημοφιλείς σκοπούς, ή, αν προσβάλλεται, θα έχει προβλήματα μέσω της εκπαίδευσης, των επιστολών, των εξετάσεων και λοιπά και ίσως να διαφωνεί με τα αδέλφια του.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Λόγω αυτής της θέσης τα συναισθήματα και τα αισθήματα είναι ευαίσθητα, θίγονται εύκολα και διεγείρονται γρήγορα. Ίσως να προκληθούν προβλήματα ή αποξένωση στις οικογενειακές υποθέσεις και στην οικογενειακή ζωή· αν προσβάλλεται, υπάρχει απώλεια μέσω σπιτιών ή κτημάτων, προβλήματα στο σπίτι ή στον τόπο διαμονής και εμπόδια που σχετίζονται με το επάγγελμα, ειδικά στα πρώτα χρόνια της ζωής. Αυτή η θέση δημιουργεί μια ελαφριά τάση προς τον μεντιουμισμό, την ονειροπόληση ή τις αποκρυφιστικές εμπειρίες και μια τάση επίσης για ταξίδια.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Προβλήματα και εμπόδια στην οικογενειακή ζωή, ειδικά κατά τη νεαρή ηλικία,  απώλεια ή δυσκολίες μέσω του πατέρα με κάποιο τρόπο. Το άτομο εκδηλώνει μια περιφρόνηση για τη συμβατικότητα, μεγάλη αγάπη για την ελευθερία και την ανεξαρτησία, με μια επαναστατική διάθεση μερικές φορές, προκαλώντας έτσι τη δυσαρέσκεια των ανωτέρων του. Είναι άστατο και ευμετάβλητο στα ερωτικά θέματα ή, από την άλλη, υποφέρει πολύ στα θέματα αυτά εξαιτίας των άλλων. Όταν έχει καλές όψεις, είναι καλή θέση για δημόσια ή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία  και μπορεί να χαρίσει μεγάλη επιτυχία στον τομέα αυτό, αν και υπάρχει η πιθανότητα κοινωνικών εμποδίων ή ενοχλήσεων.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Υπάρχει πιθανότητα για εμπόδια ή περιορισμούς που σχετίζονται με το επάγγελμα, αξεπέραστεςc δυσκολίες,  ματαιωμένες φιλοδοξίες και πολλά προβλήματα μέσω των βοηθών ή υφισταμένων του. Αν υποστηρίζεται καλά από τις γενικές πλανητικές ενδείξεις,  η διανοητική ικανότητα είναι αυξημένη και το άτομο μπορεί να τα καταφέρει καλά στις συνεργασίες, στις σχέσεις του με άλλους ή στην εργασία για άλλους,  ειδικά στη χημεία στην  επιστήμη ή στην τέχνη. Κερδίζει μέσω δημόσιων ασχολιών ή εκείνων που συνδέονται με το κράτος ( ή ίσως με κάποια τοπική Αρχή), αλλά, αν έχει κακές όψεις, θα υπάρχει εχθρότητα σε αυτόν τον τομέα και πρέπει να φυλάγεται από τη δημόσια εχθρότητα και την κριτική. Ο νους είναι λεπτοφυής και διεισδυτικός, ανεξάρτητος και πρωτότυπος.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

 Τείνει νη προκαλεί εχθρότητα, ανταγωνισμό, αντίθεση, επικρίσεις, διακοπή φιλίας, ψύχρανση της συμπάθειας σε θέματα που σχετίζονται με το γάμο, τις συνεργασίες ή τις φιλίες.  Αυτό μπορεί να οφείλεται σε παρορμητισμό, σε ξεροκεφαλιά, σε κάποια ιδιομορφία του χαρακτήρα ή σε κάποια τάση απομόνωσης του ατόμου. Μερικές φορές υπάρχει βιαστική δέσμευση και γάμος, με κίνδυνο χωρισμού, διαζυγίου ή θανάτου του συντρόφου. Είναι καλή θέση για τις καλλιτεχνικές ή τις φιλολογικές ασχολίες και τείνει να φέρνει αυτά τα θέματα στη ζωή, ενώ στις περιπτώσεις όπου γάμος ή η συνεργασία βασίζεται πάνω πε τέτοια ενδιαφέροντα οι ενυπάρχοντες κίνδυνοι μειώνονται . Η θέση αυτή αυξάνει τη φαντασία, το γούστο και την αισθητική ικανότητα, και αν οι πλανητικές θέσεις το επιτρέπουν, χαρίζει αξιοσημείωτη διαίσθηση.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Το άτομο διαθέτει μεγάλη δύναμη θέλησης, αποφασιστικότητα, ικανότητα συγκέντρωσης και γενικώς, μεγάλη ισχυρογνωμοσύνη. Μπορεί να σπάσει, αλλά δει θα λυγίσει.  Αν οι άλλες θέσεις υποδηλώνουν διανοητικότητα, η θέση αυτή θα συνεργαστεί χαρίζοντας νοητική δύναμη, οξύνοια, δηκτικότητα,  ευφυΐα, εξυπνάδα, νοητική αντίληψη και κατανόηση. Σε μερικές περιπτώσεις δείχνει μια επιθετική, ανυπάκουη φύση, το άτομο συχνά βρίσκεται σε διάσταση με τους άλλους και μάλλον του αρέσει να βρίσκεται σε σύγκρουση με τον κόσμο. Αν οι αρνητικές επιρροές είναι ισχυρές, υπάρχει κάποια πιθανότητα αιφνίδιων ατυχημάτων, πτώσεων, πυροβολισμών, εκρήξεων, και λοιπά και σε ακραίες περιπτώσεις πιθανότητα  ξαφνικού θανάτου: αυτό το τελευταίο μόνο αν προσβάλλεται από αρνητικές όψεις.  Υπάρχει υπνωτιστική ικανότητα, ισχυρή δύναμη Θέλησης και μια γενική ικανότητα για πρακτική αποκρυφιστική έρευνα.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

 Η θέση αυτή αυξάνει τη φαντασία και την επινοητικότητα, συχνά επίσης τα θρησκευτικά αισθήματα και τις λεπτότερες συγκινήσεις. Υπάρχει μια τάση προς τον θρησκευτικό μυστικισμό, την τελετουργία ή τις πολύ προχωρημένες θρησκευτικές απόψεις. Εννοεί τα όνειρα ή τα οράματα και προδιαθέτει έντονα για ταξίδια,  ενώ συνεργάζεται με άλλες επιρροές για να αναπτύξει την ανώτερη όψη του νου σχεδόν προς κάθε κατεύθυνση για την οποία η πλατιά καλλιέργεια και η ανώτερη εκπαίδευση παρέχουν ένα σκοπό. Αν προσβάλλεται έντονα,  θα έρθουν προβλήματα από όλες αυτές τις πηγές, και επίσης μέσω τον συντρόφου στα γάμο.

BANNER -ΡΕΝΟΣ

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

 Αυτή η θέση βοηθά στην εκδήλωση περίσκεψης, σοβαρότητας και αυτοσυγκράτησης, όπως επίσης στην αύξηση της φιλοδοξίας, της σταθερότητας και της επιμονής. Αν υποστηρίζεται καλά από τις άλλες πλανητικές θέσεις, χαρίζει επιτυχία στις δημόσιες ασχολίες, αυτές που συνδέονται με τις δημοτικές Αρχές ή τους κυβερνητικούς οργανισμούς. Βοηθά στην ανέλιξη του ατόμου και στην τοποθέτησή του σε κάποια θέση εξουσίας ή ευθύνης, αλλά είναι καλύτερη για τα ειδικά επαγγέλματα που συνδέονται με αυτό τον πλανήτη (όπως είναι τα ηλεκτρικά ή βιομηχανικά μηχανήματα) παρά για τις συνηθισμένες ασχολίες. Υπάρχει κάποιος βαθμός οικογενειακής διαφωνίας ή προβλημάτων, ειδικά στα πρώτη χρόνια της ζωής, απώλεια του πατέρα ή χωρισμός από αυτόν. Αν η θέση προσβάλλεται, το άτομο θα αντιμετωπίσει τη δυσαρέσκεια των ανωτέρων του, την αντίθεση από αυτούς που κατέχουν εξουσία και  έντονη δημόσια κριτική, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος ξαφνικών ανατροπών και δυσκολιών στο επάγγελμα, με πολλές αλλαγές του τόπου διαμονής.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Η θέση αυτή αυξάνει τη διανοητική ικανότητα και χαρίζει πρωτοτυπία, ευστροφία, διανοητική ανεξαρτησία, επινοητικότητα και καπατσοσύνη, ενισχύει τη μνήμη και χαρίζει ιδιαίτερη αντίληψη και μεγάλη κλίση προς τη μόρφωση. Συχνά το άτομο μπορεί να ακολουθήσει περισσότερες από μία επιδιώξεις ή γραμμές σπουδών ταυτόχρονα. Μπορεί να εργαστεί καλά σε συνεργασία με άλλους και επομένως είναι κατάλληλο για μεγάλα εγχειρήματα, για εργοστάσια, εταιρίες, μεγάλες επιχειρήσεις, για τη δημόσια ζωή, για κάποιο πόστο στο δήμο. Κάθε πιθανή κλίση σε θέματα της φυσικής ή σε ασυνήθιστες έρευνες αυξάνεται με αυτή τη θέση και το άτομο έλκεται από φίλους που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα. Αν υποστηρίζεται καλά από ευνοϊκές πλανητικές θέσεις, το άτομο ευεργετείται μέσω των φίλων, των συνεργατών ή του γάμου αλλά, αν προσβάλλεται έντονα θα υπάρχουν προβλήματα και δυσαρμονία σε αυτούς τούς τομείς.ληψη τον ατόμου.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ

Αυτή η θέση τείνει προς τον μυστικισμό, το εσωτερικό θρησκευτικό αίσθημα, τις αποκρυφιστικές εμπειρίες, τα πολλά όνειρα. το έντονο ενδιαφέρον για όλα τα ψυχικά θέματα και τις σχέσεις με ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά. Αν προσβάλλεται, θα υπάρχουν προβλήματα μέσω αυτών των τομέων, επίσης αποξένωση από τους φίλους και τον κόσμο, ενώ μια έλλειψη κοινωνικότητας ή συμπάθειας μπορεί να εκδηλωθεί στα συνηθισμένα θέματα και το άτομο ίσως αντιμετωπίσει την εχθρότητα των άλλων. Υπάρχει μια πιθανότητα για ανατροπές και αναπάντεχες ατυχίες — ίσως κινδυνεύσει η υπόληψη τον ατόμου.

 Πηγή:  "Αστρολογία  για όλους" Alan Leo   

Astrologos team Από Astrologos team