Επικοινωνία

Ο Ερμής επηρεάζει τον τρόπο σκέψης και επικοινωνίας ενώ εκπροσωπεί τον εύστροφο και αναλυτικό νου 

Ο πλανήτης Ερμής είναι ένας πλανήτης γρήγορος (εξάλλου του δόθηκε το όνομα του αγγελιοφόρου των θεών ακριβώς γιατί κινείται γρήγορα) που κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο σε 88 ημέρες. Αστρολογικά είναι ο κυβερνήτης πλανήτης των Διδύμων και της Παρθένου και επηρεάζει τον λόγο, την έκφραση, τα κινητικά νεύρα αλλά και την ακοή. Ο Ερμής εκπροσωπεί τον εύστροφο και αναλυτικό νου, την ικανότητα κρίσης αλλά και την κριτική, την διπλωματία και την διπλοπροσωπία. Λατρεύει τα ταξίδια  και τις εμπειρίες που αποκομίζει μέσα από αυτά.

Η θέση του σε έναν αστρολογικό χάρτη αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα και τις επιλογές που κάνει ο καθένας στη ζωή του αλλά και το επάγγελμα που του ταιριάζει.Αν δεν γνωρίζεις σε ποιο ζώδιο βρισκόταν ο Ερμής την ημέρα που γεννήθηκες κάλεσε τώρα στο 901 600 0429.  Έμπειροι αστρολόγοι είναι πάντα διαθέσιμοι για μια πλήρη ανάλυση του ωροσκοπίου σου!

Αν έχεις τον Ερμή στον

Κριό

Το άτομο είναι εύστροφο, με ικανότητα στην συγγραφή ή στην ομιλία, γρήγορο στις απαντήσεις του, έξυπνο, παρατηρητικό και με οξύ νου. Μερικές φορές παρασύρεται σε υπερβολές, γίνεται σαρκαστικό, είναι ενθουσιώδες ή ευερέθιστο. Μπορεί να συγγράψει ή να δημοσιεύσει κείμενα και να κάνει φίλους ανάμεσα σε συγγραφείς, αναγνώστες ή ανθρώπους των γραμμάτων. Η θέση αυτή ευνοεί μάλλον τα σύντομα γραπτά έργα και όχι τα περίπλοκα, αλλά το άτομο ίσως να είναι ένας γρήγορος και πολυγραφότατος συγγραφέας , με γόνιμη διάνοια, πρωτότυπος και επινοητικός. Το άτομο θα είναι το πιο έξυπνο από την οικογένειά του ή το πιο διάσημο στα θέματα που κυβερνώνται από τον πλανήτη. Αν έχει δυσμενείς όψεις απειλεί με προβλήματα στο κεφάλι ή στα έντερα, προκαλώντας επίσης μια τάση για ασθένειες με πυρετό ή ατυχήματα που έχουν σχέση με το κεφάλι. Υπάρχει πιθανότητα πολλών σύντομων ταξιδιών.

Ταύρο

Το άτομο αργεί να αποφασίσει, αλλά είναι σταθερό και επίμονο όταν παίρνει μια απόφαση, και θα επιδείξει μεγάλη υπομονή και επιμονή σε όλα τα θέματα και τις επιδιώξεις που αφορούν την απόκτηση γνώσης. Αγαπά τα χρήματα και τα αποκτήματα και ίσως κερδίσει χρήματα από τις ασχολίες που υποδηλώνονται από τους Διδύμους ή την Παρθένο. Η θέση αυτή δεν προδιαθέτει για ταξίδια, παρά μόνο για χρηματικά θέματα ή για χάρη κάποιου άλλου ή για θέματα υγείας. Χαρίζει μια κοινωνική, φιλική και στοργική διάθεση, με κάποια τάση προς τη θρησκεία και την τέχνη, την μουσική ή την ποίηση, το άτομο είναι ικανό για έντονη διανοητική εργασία και πιθανόν να διαθέτει καλή μνήμη. Αν προσβάλλεται, θα δείχνει μερικές φορές μεγάλη ευερεθιστικότητα και οργή.

Διδύμους

Η θέση αυτή φέρνει σε πρωταγωνιστικό ρόλο όλα αυτά που υποδηλώνονται από τους Διδύμους , των οποίων ο Ερμής είναι κυβερνήτης. Χαρίζει στο άτομο τάση για ταξίδια, για διάβασμα και μελέτη, αν και ίσως χωρίς σύστημα. Ενδιαφέρεται για πολλά θέματα, ακολουθεί δύο διαφορετικές ασχολίες ή μελέτες ταυτόχρονα, ή αλλάζει γρήγορα από τη μια στην άλλη. Κάνει το άτομο κατάλληλο για κάθε ασχολία που υποδηλώνεται από τους Διδύμους ή την Παρθένο (ο Ερμής κυβερνά αυτά τα δυο ζώδια) και ίσως να αποκτήσει κάποια διάκριση σε θέματα ή ασχολίες που συνδέονται με αυτά τα ζώδια.

Καρκίνο

Το άτομο είναι ήσυχο, με καλό χιούμορ, συγκαταβατικό και κοινωνικό στον χαρακτήρα και την ομιλία του. Μερικές φορές είναι ευμετάβλητο, ο νους του συλλαμβάνει πολλά θέματα και έχει μια πλατειά θεώρηση και κατανόηση των πραγμάτων. Η μνήμη είναι καλή και ο νους υγιής και ισχυρός, αν και όχι πάντα γρήγορος ή άγρυπνος. Υπάρχει μια αίσθηση ρυθμού και κίνησης η οποία θα εκδηλωθεί είτε φυσικά με τον χορό ή τον αθλητισμό, είτε διανοητικά με την μουσική ή την ποίηση. Το άτομο θα κερδίζει χρήματα μέσω ασχολιών και υποθέσεων που συνδέονται με την γη ή την ιδιοκτησία, μέσω του υδάτινου στοιχείου και μέσω αδελφών, εξαδέλφων και της μητέρας ή της δικής της πλευράς της οικογένειας. Αγαπά το νερό και θα ταξιδεύει στο νερό, ειδικά σε σύντομα ταξίδια. Γενικώς έχει μια τάση προς τα ταξίδια. Υπάρχει πιθανότητα να μελετήσει αποκρυφιστικά θέματα και ίσως να είναι υπνοβάτης, ονειρευτής, ή να διαθέτει κάποιο αποκρυφιστικό χάρισμα. Η θέση αυτή μπορεί να συμβαδίζει με την διαίσθηση και με κάποια ιδιοφυία, ειδικά αν άλλες επιρροές είναι αρμονικές. Το άτομο είναι υπηρέτης πολλών, κάνει φίλους μεταξύ ατόμων που έχουν στοιχεία Παρθένου ή Καρκίνου, επίσης ανάμεσα σε άτομα κατώτερης τάξης, από τον ίδιο και μερικές φορές ανάμεσα σε εκείνους που ερευνούν τα μυστικά ή απόκρυφα θέματα. Είναι μια πολύ ευνοϊκή θέση για την προσχώρηση σε διάφορες κοινότητες, συλλόγους και εταιρίες και το άτομο εργάζεται καλύτερα σε μια εταιρία ή σε συνδυασμό με συναδέλφους ή συνεργάτες παρά μόνο του. Είναι καλή θέση για την πέψη, αλλά η κατάσταση του νου και του στομάχου επενεργούν και αλληλεπιδρούν η μια πάνω στην άλλη σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι συνήθως. 

Λέοντα

Το άτομο είναι αποφασιστικό και θετικό, καλόκαρδο και συγκαταβατικό αλλά φιλήδονο και τρυφηλό. Γενικώς ανέρχεται σε μια λίγο πολύ εξέχουσα ή υπεύθυνη θέση σε θέματα που υποδηλώνονται από τον τρίτο και τον έκτο οίκο και είναι ικανό να κατευθύνει, να διευθύνει και να ελέγχει άλλους σε αυτά τα θέματα. Ίσως να αποκτήσει χρήματα μέσω καλλιτεχνικών ή επιχειρησιακών εγχειρημάτων ή σχεδιασμού και θα υπάρχουν σύντομα ταξίδια εξαιτίας αυτών των θεμάτων. Θα αγαπά τα παιδιά, τη μουσική, το τραγούδι, την ποίηση ή τις καλές τέχνες. Ίσως να αφιερώνει υπερβολικό χρόνο σε διανοητικές αναζητήσεις και έτσι να παραμελεί τα άλλα του καθήκοντα. Σε αυτές τις αναζητήσεις ή ασχολίες όμως, θα επιδεικνύει επιμονή και διανοητική συγκέντρωση. Δεν είναι τόσο τυχερή θέση για θέματα της Παρθένου όσο για θέματα των Διδύμων ( ζώδια που κυβερνά ο Ερμής) και αν ο πλανήτης προσβάλλεται από δύσκολες όψεις ίσως προκύψουν προβλήματα. Συκοφαντία ή προδοσία από βοηθούς ή υφιστάμενους ή προβλήματα με τους ανωτέρους του στα επαγγελματικά. Σε θέματα υγείας ενδεχομένως να προκύψει μια αδύναμη καρδιά ή ασθένειες των εντέρων ενώ υπάρχει κίνδυνος εμπλοκής με ναρκωτικά.

Παρθένο

Η διάνοια είναι ενεργή και περιεκτική, το άτομο μαθαίνει εύκολα του αρέσει η επιστήμη και η θεωρητική φιλοσοφία και γενικώς να μελετάει και να διαβάζει,  έχει καλή μνήμη και μπορεί να επωφεληθεί από τις μελέτες του στην καθημερινή ζωή. Είναι πρακτικό και ωφελιμιστικό άτομο, γίνεται καλός  γραμματέας, υπάλληλος ή βοηθός σε οποιαδήποτε θέση όπου έχει σημασία η διάνοια ή γενικώς η διανοητική εργασία, αλλά υπάρχει πιθανότητα να μελετάει  πάρα πολλά θέματα και να ασχολείται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. 'Έχει μια φυσική τάση προς τις ασχολίες και δουλειές της Παρθένου και ίσως να αποκτήσει κακές συνήθειες και εξαρτήσεις. Ίσως  να χρειαστεί να ταξιδεύει για λόγους υγείας. Η θέση αυτή είναι ελαφρώς αντίθετη προς τη δημόσια επιτυχία ή τη μεγάλη δημοτικότητα στα γραπτά,  στις μελέτες και στις ομιλίες, αν και το άτομο πιθανόν να πετύχει πολλά σε αυτούς τους τομείς με έναν ήσυχο τρόπο, ή σε έναν τομέα που δεν το φέρνει στο προσκήνιο σαν ηγέτη ή σαν επικεφαλής· η επιρροή του βοηθού θα εντοπίζεται πάντα. Ίσως να γράψει ή να μελετήσει τα απόκρυφα ή τα ψυχικά θέματα, ή ίσως η επιρροή να πάρει τη μορφή της ασχολίας με συγκριτικώς μη δημοφιλή ή ξεχασμένα θέματα και ζητήματα που δεν χαρίζουν δημοτικότητα ή φήμη. Αν ο Ερμής προσβάλλεται  το άτομο ενδέχεται να υποφέρει από ασθένειες των εντέρων.

BANNER ΘΕΜΗΣ

Ζυγό 

Η θέση αυτή είναι ευνοϊκή για μελέτες, συγγραφή, διάβασμα και εκπαιδευτικές ασχολίες γενικώς, σε συνεργασία με κάποιο άλλο άτομο. Μπορεί να υπάρχει ή να μην υπάρχει τεχνική συνεργασία στο θέμα αλλά είναι σίγουρο ότι κατά την εκτέλεση αυτών των ασχολιών το άτομο θα συνεργαστεί με κάποιον άλλο, γενικώς από δική του επιθυμία, αλλά μερικές φορές  και από ανάγκη. 'Ίσως να κερδίζει χρήματα μέσω κάποιων από τις ασχολίες της Παρθένου και η ιδέα της συνεργασίας ή του συνεταιρισμού θα έρθει  και πάλι στο  προσκήνιο. Ο γάμος θα είναι γάμος διανοητικής συντροφικότητας, γάμος του νου μάλλον παρά των συναισθημάτων. Ίσως να υπάρξει γάμος με κάποιο άτομο του μακρινού συγγενικού περιβάλλοντος ή με κάποιο κατώτερο από το άτομο από την άποψη των χρημάτων. Θα υπάρχουν αρμονικές σχέσεις με τα αδέλφια, τα ξαδέλφια και τα ανίψια.  Αν ο Ερμής προσβάλλεται από αρνητικές όψεις ίσως υπάρχουν πολλά και μεγάλα εμπόδια στο γάμο και η ευτυχία ή η επιτυχία στις ερωτικές υποθέσεις είναι πολύ αμφίβολη. Η θέση είναι ευνοϊκή για την εκπαίδευση και τη διάνοια και ως ένα βαθμό για την ποίηση, την μουσική, την τέχνη, και λοιπά. Ενισχύει τη διαίσθηση. Χαρίζει αγάπη για την κοινωνικότητα και τη συντροφικότητα, αρέσκεια στις διανοητικές απολαύσεις και διασκεδάσεις και για τα παιδιά.

Σκορπιό 

Το άτομο είναι θετικό στις απόψεις του, πεισματάρικο και δύσκολα πείθεται. Θα παρασύρεται σε μεγάλο ενθουσιασμό για οποιονδήποτε σκοπό ασπάζεται και σε μεγάλη περιφρόνηση ή απέχθεια για οποιαδήποτε πραγματική ή φανταστική αδικία. Μπορεί να ακολουθήσει μια διαδοχή σκέψεων διανοητική συγκέντρωση. Είναι ένας άνθρωπος ζωηρός και δραστήριος στο νου, έξυπνος και σαρκαστικός και θα έχει μεγάλη ευχέρεια στα λόγια και στην εκμάθηση γλωσσών, εκτός αν προσβάλλει ο Κρόνος. Έχει επιδεξιότητα στα χέρια, είναι πολυμήχανος και πλούσιος σε διανοητικές ικανότητες και μπορεί να επινοήσει ή να  ανακαλύψει κάτι μεγάλης πρακτικής χρησιμότητας.  Του αρέσει να κοιτάζει κάτω από την επιφάνεια για τις αιτίες των πραγμάτων, να ερευνάει τα μυστήρια και να λύνει προβλήματα. Ανάλογα με τη θέση του στη ζωή μπορεί να είναι χημικός, μέντιουμ, αλχημιστής,  χειρουργός, ντετέκτιβ, στρατιώτης, μεταλλουργός, αλλά η διανοητική του ευφυΐα του θα εκδηλωθεί σα κάθε περίπτωση. Μπορεί να γίνει πανίσχυρος υπνωτιστής, θεραπευτής ή να ελέγχει με τη θέληση. Θα συναντήσει κινδύνους ενώ ταξιδεύει, κυρίως σε σύντομα θαλάσσια ταξίδια και ίσως ένας αδελφός , στενός συγγενής ή κάποιο πρόσωπο που το επηρεάζει αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Αν ο Ερμής προσβάλλεται από αρνητικές όψεις η συμπεριφορά του θα είναι πολύ ασταθής.

Τοξότη

Ο νους είναι δίκαιος, γενναιόδωρος και ειλικρινής. Το άτομο έχει τάση προς κάποιο σοβαρό είδος θρησκείας, ακόμη και αν είναι ανορθόδοξο και έχει ικανότητες  για την ιατρική, την επιστήμη και τη φιλολογία. Το άτομο είναι πολύ δραστήριο νοητικά και ίσως επίσης και σωματικά, αλλά πολύ ευμετάβλητο. Θα μελετά περισσότερα υπό ένα θέματα ταυτόχρονα ή θα ακολουθεί περισσότερες από μια ασχολίες και θα περνάει γρήγορα από το ένα θέμα στο άλλο. Ως συγγραφέα η τάση του είναι να ασχολείται με τη θρησκεία, τη φιλοσοφία ή την επιστήμη κα να γράφει βιβλία (ή φυλλάδια, γιατί κατά κανόνα είναι ένας ενθουσιώδης προπαγανδιστής) μάλλον παρά σύντομα άρθρα ή εφήμερη λογοτεχνία. Σπανίως ασχολείται με απλά και δημοφιλή θέματα και είτε το ύφος του είτε το θέμα με το οποίο ασχολείται σπανίως είναι απλό και άμεσο, αλλά είτε είναι περίπλοκο είτε του λείπει η σαφήνεια. Μπορεί να πάρει μια καλή εκπαίδευση, θεμελιώδη μάλλον παρά επιφανειακή ή πνευματώδη και οι διανοητικές του ικανότητες δεν εκδηλώνονται προς όφελός του στα χρόνια ή κατά τη νεότητά του. Μπορεί να συγγράφει ή να δημοσιεύσει σε συνεργασία ή να βοηθηθεί ή να αναγκαστεί με κάποιον τρόπο να συγγράψει.  Του αρέσει η πεζοπορία τα ταξίδια ή η ιππασία. Υπάρχει πιθανότητα ασθένειας στη διάρκεια ταξιδιού ή μπορεί να ταξιδέψει για λόγους  υγείας.  Νιώθει έλξη για τα φάρμακα, την ιατρική, τη διατροφή και ίσως ακολουθήσει κάποια ασχολία που συνδέεται με την Παρθένο. Θα υπάρχουν κάποια προβλήματα σχετικά με την εκπαίδευση, το συγγράμματα, τα αδέλφια  και τα σύντομα ταξίδια. Υπάρχει πιθανότητα πολλών ταξιδιών.

Αιγόκερω

Το άτομο Θα κερδίσει διάκριση και ίσως φήμη μέσω κάποιας ασχολίας που εξουσιάζεται από τους Διδύμους και την Παρθένο. Θα είναι προσεκτικό, διπλωματικό, λεπτό και βαθύ, ολόκληρη η φύση του σπανίως ή ποτέ δεν έρχεται στην  επιφάνεια. Μπορεί να επηρεάσει άλλους ανθρώπους μέσω της διανοίας του.  Θα υπάρχει πάντα μια σοβαρή όψη στον χαρακτήρα του και με μια καλή εκπαίδευση θα στραφεί προς σοβαρές και βαθιές μελέτες, ή προς κάποιο είδος μυστικισμού. Αν η θέση προσβάλλεται ή δεν αντισταθμίζεται από καλές όψεις, θα υπάρχει άσχημος χαρακτήρας, μυστικοπάθεια, πονηριά και έλλειψη ευθύτητας ή διπλοπροσωπία. Η θέση αυτή είναι ευνοϊκή για την απόκτηση τιμών και επαίνων στο σχολείο ή μέσω της δύναμης του χαρακτήρα. Το άτομο θα είναι έξυπνο ή πιο μορφωμένο από τα αδέλφια του και θα διακρίνεται κάπως σε όλα τα θέματα που κυβερνώνται από τον Ερμή, είναι φιλόδοξο σε αυτά τα θέματα και είναι εστιασμένο στη δική του εξέλιξη. Ίσως να έχει ένα κυβερνητικό πόστο, ή να καταλάβει μια σημαντική θέση ως διευθυντής ή υπεύθυνος κάτω από την εξουσία κάποιου άλλου. Η απασχόληση θα απαιτεί πολλά σύντομα ταξίδια.  

Υδροχόο

Η θέση αυτή ενισχύει την διάνοια, χαρίζει καλή μνήμη και ισχυρό και περιεκτικό νου. Αυξάνει οποιαδήποτε τάση προ την καλλιέργεια του νου, προς την επιστήμη, την φιλολογία ή την θρησκεία. Το άτομο έχει σταθερές απόψεις, αποστρέφεται την αλλαγή και δεν επηρεάζεται εύκολα στις ιδέες του. Είναι ικανό για σκληρή διανοητική εργασία , είναι πρωτότυπο και του αξίζει μια καλή εκπαίδευση. Έχει φίλους και γνωστούς μεταξύ των ατόμων που έχουν χαρακτηριστικά Διδύμων ή Παρθένου και που ακολουθούν ασχολίες που συμφωνούν με αυτά τα ζώδια. Είναι πιθανό να προσχωρήσει σε κάποια κοινότητα ή εταιρία που υποδηλώνονται από αυτά τα ζώδια ή να ακολουθήσει μια από τις αντίστοιχες ασχολίες. Το άτομο θα ταξιδεύει για κάποιον συγκεκριμένο σκοπό και όχι συχνά για χάρη του ίδιου του ταξιδιού. Ο Ερμής είναι ισχυρός σε αυτό το ζώδιο, η επιστημονική και κριτική επιρροή του ιδιαιτέρως. Σε έναν μικρό βαθμό το άτομο κλίνει προς μια διανοητική μορφή θρησκείας και ίσως προς κάποιου είδους μυστικισμό ενώ ενισχύεται η διαίσθηση.

BANNER  ΛΟΥΙΖΑ

Ιχθύeς

Το άτομο είναι δίκαιο, μεγαλόψυχο και με χιούμορ. Οι υποθέσεις που υποδηλώνονται από τα ζώδια των Διδύμων και της Παρθένου πιθανόν να υποφέρουν λόγω εξαπάτησης, προδοσίας και δόλιων πράξεων. Ίσως να υπάρχουν προβλήματα τέτοιας φύσεως από βοηθούς, υφιστάμενους ή υπαλλήλους ή ίσως το άτομο, όταν κατέχει το ίδιο μα τέτοια θέση, να προκαλέσει ή να κατηγορηθεί οτι προκάλεσε αυτά τα προβλήματα σε άλλους. Έχει ερευνητική και αναλυτική ικανότητα και μια τάση προς τέτοια εργασία. Μπορεί να εργάζεται ήρεμα, ανεπαίσθητα και στο σκοτάδι. Πιθανό είτε να ανακαλύψει μυστήρια είτε να τα σχεδιάσει. Μπορεί να μιλά, να γράφει και να δρα διπλωματικά και προσεκτικά και, αν ο Ερμής έχει καλές όψεις, θα έχει μεγάλη ικανότητα ως ευφάνταστος συγγραφέας. Έχει ταλέντο για τις διασκεδάσεις ή για ασχολίες που προσφέρουν πεδίο για αυτές τις τάσεις και μπορεί να κερδίσει σημαντική επιτυχία ή φήμη μέσω ομιλιών, τραγουδιού, μουσικής, συγγραφής, μέσω γραφικής ή γραμματειακής εργασίας και από οτιδήποτε εξαρτάται από την ευστροφία και την επιδεξιότητα των χεριών. Όσον αφορά σε αυτή τη θέση, το άτομο ασχολείται με πολλά θέματα μάλλον παρά με ένα και έχει την τάση να ακολουθεί ταυτόχρονα δύο γραμμές μελέτης ή εργασίας. Ίσως να έχει κάποια σχέση με τη νοσηλευτική , την ιατρική. Τις φυλακές, τα νοσοκομεία, αλλά γενικώς υπάρχει απώθηση ή δυσαρέσκεια σχετικά με τέτοιες εργασίες η οποία είναι δυνατόν να μειωθεί αν μπορεί να εργαστεί σε συνεργασία ή σε συνδυασμό με κάποιον άλλο. Αυτή η θέση απειλεί με κάποια αδυναμία στις περιοχές που εξουσιάζονται από την Παρθένο ή τους Ιχθύς και ίσως να υπάρχει πρόβλημα σε σχέση με την εκπαίδευση, τα θαλάσσια ταξίδια ή τα αδέλφια.Σε αυτές όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις πολλά εξαρτώνται από τη θέση του πλανήτη στο ωροσκόπιο. Διότι μια δυσμενής θέση σε οίκο θα αναιρέσει πολλές από τις καλές υποσχέσεις ενός ευνοϊκού ζωδίου, και το αντίστροφο.

 Πηγή:  "Αστρολογία  για όλους" Alan Leo   

Astrologos team Από Astrologos team