Αρμονία

Η Αφροδίτη εκφράζει την δημιουργικότητα και την κοινωνικότητα, αλλά και την καλή αίσθηση του γούστου

Η Αφροδίτη, είναι ένας πλανήτης εσωτερικός- βρίσκεται δηλαδή κοντύτερα από τη Γη μας σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο ενώ η διάρκεια της μέρας αυτού του πλανήτη συμπίπτει σχεδόν με εκείνη της δικής μας. Είναι ο φωτεινός Αποσπερίτης που διακρίνουμε στη δύση του Ήλιου ή ο Αυγερινός όταν κάποιες φορές στη διάρκεια του χρόνου ανατέλλει πριν τον Ήλιο. Είναι ένας θηλυκός  πλανήτης που κυβερνά το ζώδιο του Ταύρου και του Ζυγού (μέχρι να ανακαλυφθεί ο κυβερνήτης του δεύτερου) ενώ βρίσκεται σε έξαρση στους Ιχθύς. Εκφράζει την αγάπη και την αρμονία, την δημιουργικότητα την κοινωνικότητα και την καλή αίσθηση του γούστου ενώ επηρεάζει τον τομέα του γάμου και των σχέσεων γενικότερα. 

Κριός

Η θέση αυτή της Αφροδίτης δείχνει άτομο θερμό στον έρωτα, ένα άτομο που δυσκολεύεται να συγκρατήσει τα συναισθήματά του από τη στιγμή που θα τα χαρίσει σε ένα πρόσωπο.  Επιζητά τη αγάπη και τον θαυμασμό και επηρεάζεται πολύ εύκολα από την έλξη του αντίθετου φύλου. Η θέση αυτή χαρίζει στο άτομο κάποιο βαθμό δημοτικότητας και ικανότητα να κάνει εύκολα φίλους. Υπάρχει πιθανότητα να ερωτευτεί και να παντρευτεί νωρίς, μερικές φορές μάλιστα με βιαστικό γάμο. Υπάρχει κάποιος κίνδυνος (αν η Αφροδίτη προσβάλλεται από τον Άρη) το άτομο να δίνει μεγάλη σημασία στον αναγκαίο περιορισμό των συναισθημάτων και των παθών. Υπάρχει κάποιο ταλέντο για τη μουσική, την ποίηση ή την ζωγραφική και μεγάλος ενθουσιασμός, αν και ελάχιστη αφοσίωση, στη μελέτη τους. Τους αρέσουν τα ωραία ρούχα και τα κοσμήματα ενώ δεν λείπει μια τάση προς επίδειξη. Η Αφροδίτη σε αυτό το ζώδιο είναι μάλλον ευνοϊκή για τα χρήματα, αλλά ο χαρακτήρας είναι ελεύθερος και γενναιόδωρος και ίσως να υπάρξουν επακόλουθες χρηματικές απώλειες, πολλά έξοδα και χάσιμο χρημάτων μέσω των πράξεων ή των λαθών του ιδίου του ατόμου.

Ταύρος

Μια στοργική φύση, πιστή στον έρωτα και γενικώς σταθερή, θεληματική, αποφασιστική, θετική και αμετακίνητη στις απόψεις. Ο γάμος είναι πιθανός, αλλά μερικές φορές καθυστερεί. Θα παρεμβληθούν κάποια προβλήματα σχετικά με τον γάμο, είτε εξαιτίας χρημάτων είτε εξαιτίας θανάτου-πιθανόν του μελλοντικού συντρόφου- είτε χωρισμού από τον αγαπημένο ? ίσως να υπάρχει ασυμφωνία χαρακτήρων ή μια ανυποχώρητη στάση από τη μια ή την άλλη πλευρά. Τα χειρότερα προβλήματα δε θα εμφανιστούν, εκτός αν υπάρχουν άσχημες όψεις, αν και ο γάμος ίσως να γίνει για τα χρήματα από τη μια πλευρά. Η θέση είναι γενικώς ευνοϊκή για χρήματα και αποκτήματα ? υπάρχει πιθανότητα για χρήματα από κληρονομιά, συνεργασία ή γάμο και υπάρχει καλοτυχία στις επιχειρήσεις και στο εμπόριο γενικώς. Το άτομο αγαπά τα χρήματα, αλλά ωστόσο είναι γενναιόδωρο με αυτά και κερδίζει οικονομικά μέσω κάποιου επαγγέλματος που υποδηλώνεται από την Αφροδίτη.

BANNER - ΜΕ ΑΓΑΠΑΕΙ

Δίδυμοι

Το άτομο έχει κοινωνική συμπεριφορά, χιούμορ και είναι φιλικό, έχει σαφείς ιδέες και είναι διαισθητικό. Είναι πρωτότυπο και επινοητικό και θα μπορούσε να λάβει καλή εκπαίδευση. Έχει τάση προς τη θρησκεία, ειδικά ενός ποιητικού ή μυστικιστικού είδους. Το άτομο θα πετύχει αρκετά ως συγγραφέας, ομιλητής, μουσικός ή καλλιτέχνης, καθώς η θέση αυτή εκλεπτύνει τον νου και τα αισθήματα και τείνει σε μια από αυτές τις κατευθύνσεις – η θέση μερικές φορές χαρίζει ωραίο γραφικό χαρακτήρα. Διατηρείται αρμονία ανάμεσα στο άτομο και τα αδέλφια και τα ξαδέλφια του. Θα κερδίσει χρήματα μέσω θεμάτων που υποδηλώνονται από τους Διδύμους και θα έχει περισσότερες από μια ασχολίες ή θα λαμβάνει χρήματα από περισσότερες από μια πηγές. Θα υπάρχει ευχαρίστηση και κέρδος από μακρινά και κοντινά ταξίδια. Η θέση ευνοεί το γάμο και τη δημοτικότητα και υπάρχει πιθανότητα περισσότερων από μια ερωτικών σχέσεων η γάμων. Το άτομο θα παντρευτεί ή θα έχει ερωτική σχέση με έναν μακρινό συγγενή, ή η σύζυγος μπορεί να έρθει από μακρινό μέρος. Υπάρχει κάποια τάση για ερωτοτροπία και αστάθεια στον έρωτα.

Καρκίνος

Η θέση αυτή σχετίζει στενά το άτομο με έναν από τους γονείς, πιθανόν τη μητέρα, και το στρέφει προς την οικογενειακή ζωή ? είναι συναισθηματικό, στοργικό, καλόκαρδο και ευφάνταστο. Η θέση δεν είναι απόλυτα τυχερή ούτε για γάμο ούτε για χρήματα και φέρνει εμπόδια και στα δύο. Θα υπάρχει σημαντική διαφορά ηλικίας ή θέσης ανάμεσα στο άτομο και στον σύντροφο του γάμου και ο γάμος ίσως να καθυστερήσει για διάφορους λόγους, μερικές φορές εξαιτίας χρημάτων ή απασχόλησης ? ένας γονέας – είτε του ατόμου είτε του συντρόφου– θα βοηθήσει με κάποιον ιδιαίτερο τρόπο ή θα εμποδίσει τον γάμο. Τα χρήματα ή τα αποκτήματα κερδίζονται από τους γονείς του ατόμου ή του συντρόφου στο γάμο και μέσω κάποιας ασχολίας που συνδέεται είτε με το υδάτινο στοιχείο είτε με σπίτια και ιδιοκτησία ? κάποιο μη δημοφιλές, ταπεινό ή σχετικά λαϊκό επάγγελμα αποτελεί επίσης πηγή εσόδων.  

Λέων

Καλόκαρδο άτομο ? τα αισθήματα και οι συμπάθειες διεγείρονται εύκολα, ενώ η αγάπη είναι ένθερμη, σταθερή και πολύ πιστή στο αντικείμενό της. Ο γάμος πιθανόν να είναι από έρωτα και έλξη ή από κεραυνοβόλο έρωτα. Το άτομο είναι δημοφιλές και του αρέσει η κοινωνικότητα, η συντροφιά, οι φίλοι, η επίδειξη, το γλέντι, οι απολαύσεις και κάθε είδους διασκεδάσεις ? του είναι πάρα πολύ δύσκολο να ζήσει μόνο μια αποτραβηγμένη ζωή, πρέπει να αναμιγνύεται με τον κόσμο και να απολαμβάνει την συντροφιά τω ν άλλων. Θα τραβήξει την προσοχή των ανωτέρων του ή ατόμων της ανώτερης τάξης και θα ευεργετηθεί μέσω αυτών κοινωνικά και οικονομικά. Η θέση μπορεί να χαρίσει σημαντικό ταλέντο ή ιδιοφυΐα για κάτι που υποδηλώνεται από την Αφροδίτη – ποίηση, ζωγραφική, μουσική, θέατρο κλπ. Το άτομο κερδίζει χρήματα είτε με κερδοσκοπία είτε με κάποιο επάγγελμα που συνδέεται με τους νέους. Υποδηλώνεται επίσης γάμος, γέννηση και ευημερία των παιδιών.  

Παρθένος

Αυτή η θέση προκαλεί καθυστέρηση στον γάμο ή απογοήτευση στον έρωτα, στη συνεργασία ή το γάμο. Το άτομο μπορεί να παντρευτεί κάποιον με διαφορετική θέση στη ζωή από τη δική του, πιθανόν κατώτερη. Κερδίζει χρήματα μέσω υπηρετών ή υφισταμένων, ή εργαζόμενο το ίδιο σε τέτοια θέση, επίσης μέσω ασχολιών που συνδέονται με το γήινο στοιχείο ή με την ιατρική, τα φάρμακα, τις τροφές, τη νοσηλεία, τη γεωργία ή την κηπουρική . Η θέση αυτή συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας και χαρίζει καλή πέψη και όρεξη.

Ζυγός

Αυτή η θέση ενισχύει την καλύτερη όψη του στοιχείου της Αφροδίτης στη φύση. Αυξάνει τη συμπάθεια και την ευγένεια του χαρακτήρα, συμβάλλει στην κοινωνικότητα και στη δημοτικότητα και χαρίζει αγάπη για την ποίηση, την μουσική ή τις καλές τέχνες. Είναι ευνοϊκή για φιλία, έρωτα και γάμο. Το άτομο κερδίζει χρήματα μέσω των πραγμάτων που υποδηλώνονται από την Αφροδίτη και ευεργετείται κάτω από την κατεύθυνση κάποιου άλλου ή τη συνεργασία με άλλους, είτε πρόκειται για φίλους, συνεργάτες, ή ανωτέρους. Υπάρχει πιθανότητα χρημάτων μέσω  γάμου.

Σκορπιός

Αυτή η θέση αυξάνει τα πάθη, τις συγκινήσεις και τις ορέξεις του σώματος και χαρίζει αγάπη για την πολυτέλεια, τις απολαύσεις και τον εντυπωσιασμό. Το άτομο είναι θερμό στον έρωτα και παθιασμένο στα συναισθήματα του. Μερικές φορές η θέση προσδίδει υπερβολική αμεσότητα ή ευθύτητα τρόπων στους άντρες και έλλειψη αυτοσυγκράτησης και μετριοπάθειας στις γυναίκες, και είναι πιθανόν να αποδυναμώσει το αίσθημα της ηθικής σε θέματα του έρωτα. Ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι απαραίτητο να εκδηλωθεί, αν το ωροσκόπιο είναι καλό από άλλες απόψεις. Πολλά εξαρτώνται από το ανερχόμενο ζώδιο(το ζώδιο του ωροσκόπου).Το άτομο θα έλκεται από το αντίθετο φύλο και είναι σίγουρο ότι λίγο πολύ θα έχει ατυχίες εξαιτίας αυτού. Θα υπάρχει κάποιου είδους πρόβλημα στο φλερτ, στον έρωτα και στο γάμο, αν και θα διαφέρει πολύ σε διαφορετικά ωροσκόπια. Απογοήτευση στον έρωτα, καθυστέρηση στον έρωτα ή στον γάμο, διαφωνία ή ζήλια είναι οι μορφές με τις οποίες μπορεί να εκδηλωθεί. Χρήματα μέσω κληρονομιάς, δωρεάς, συνεργασίας ή γάμου είναι πιθανό, αλλά υπάρχει πάντα καθυστέρηση ή προβλήματα σχετικά με αυτά και οι άσχημες όψεις ενδέχεται να το εμποδίσουν ολοκληρωτικά. Τα χρήματα θα κερδίζονται επίσης μέσω επαγγελμάτων που σχετίζονται με το υδάτινο στοιχείο, ή μέσω ασχολιών που συνδέονται με τους νεκρούς. Υπάρχει πιθανότητα το άτομο να είναι σπάταλο, να κάνει υπερβολικά έξοδα ή, για κάποιο λόγο, να μην μπορεί να κάνει οικονομία.

Τοξότης

Η θέση αυτή ενισχύει τη φαντασία και το αίσθημα του ρομαντισμού και της ομορφιάς. Σε μια πολύ εκλεπτυσμένη φύση θα χαρίσει μεγάλη αγάπη για την ομορφιά στην ποίηση, στη ζωγραφική, στη μουσική κλπ. Επίσης τάση ανώτερης ή μυστικιστικής φύσης προς τη θρησκεία, μεγάλη διαίσθηση και αγάπη για όλα τα ευγενικά, όμορφα, καλά και αρμονικά πράγματα. Σε ένα λιγότερο εξελιγμένο άτομο αυτές οι ιδεαλιστικές τάσεις πιθανόν να εκδηλωθούν με μια υπερβολικά ευαίσθητη, στοργική φύση. Το άτομο θα παντρευτεί κάποιον από τους μακρινούς συγγενείς του ή διαφορετικά, κάποιον από μεγάλη απόσταση, πιθανόν έναν ξένο. Το άτομο θα έλκεται πολύ από το αντίθετο φύλο και ίσως αποδειχτεί ασταθές στα αισθήματά του. Τα χρήματα θα κερδίζονται από τα επαγγέλματα που ανήκουν στον Τοξότη: θρησκεία, εκκλησία, ανώτερα είδη φιλολογικής και διανοητικής εργασίας και εκείνα που σχετίζονται με τις ανώτερες ιδιότητες του νου, επίσης εκείνα που συνδέονται με τη ζωώδη πλευρά του ζωδίου, τα άλογα, την αποστολή εμπορευμάτων, τα μακρινά και κοντινά ταξίδια, τον αθλητισμό. Επίσης θα κερδίζονται χρήματα από δυο διαφορετικές πηγές ταυτόχρονα. Αυτή η θέση ευνοεί τα ταξίδια και τις περιπέτειες, ειδικά για ευχαρίστηση. Ευνοεί κάπως τα χρήματα μέσω κληρονομιάς ή συνεργασίας και υπάρχει πιθανότητα για περισσότερους από έναν γάμους ή σοβαρές ερωτικές σχέσεις.  

BANNER - ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Αιγόκερως

Η θέση αυτή συμβάλλει στην δημοτικότητα και στην εύνοια των μεγαλυτέρων, των ανωτέρων, των αφεντικών, των δασκάλων και εκείνων που ανήκουν στις ανώτερες τάξεις της ζωής. Βοηθά το άτομο να ανέλθει σε κάποια θέση ευθύνης και κέρδους. Χαρίζει πολλούς φίλους ή γνωριμίες και δημοτικότητα. Η θέση είναι μάλλον καλή για επιχειρήσεις, εμπόριο, επενδύσεις, τραπεζικές εργασίες, μετοχές και μερίδια. Το άτομο κερδίζει μέσω αυτών και μέσω επιχειρήσεων που είναι μάλλον δημόσιες παρά ιδιωτικές, όπως και μέσω ασχολιών που το φέρνουν ενώπιον πολλών μάλλον παρά λίγων. Κερδίζει επίσης μέσω του γήινου στοιχείου , είτε άμεσα είτε έμμεσα: η θέση είναι ευνοϊκή, για παράδειγμα, για έναν έμπορο πολύτιμων λίθων. Ο γάμος καθυστερεί για λόγους που οφείλονται στην ηλικία, στα χρήματα, στο επάγγελμα ή στους γονείς. Ο σύντροφος του γάμου πιθανόν να είναι μεγαλύτερος από το άτομο και ίσως να είναι πιο πλούσιος ή ανώτερης κοινωνικής τάξης, αν και μερικές φορές συμβαίνει το αντίθετο. Το άτομο είναι έντονα συνδεδεμένο με έναν από τους γονείς, πιθανόν τον πατέρα, και ευεργετείται περισσότερο μέσω αυτού του γονέα.  

Υδροχόος

Η θέση αυτή χαρίζει πολλούς φίλους και γνωστούς, κάποιοι από τους οποίους είναι πιο πλούσιοι από το άτομο, το οποίο ευεργετείται οικονομικά μέσω κάποιων από αυτούς. Πολλοί φίλοι μεταξύ του αντίθετου φύλου. Η θέση χαρίζει πολλές και αξιοσημείωτες ερωτικές σχέσεις, αν και με διαφορά ηλικίας και πιθανά προβλήματα σχετικά με αυτές, επίσης κίνδυνο μηχανορραφιών και μερικές φορές γάμο στη μέση ηλικία ή στα γεράματα. Τα αποκρυφιστικά θέματα ή αυτά που υποδηλώνονται από τον Ουρανό θα παίξουν κάποιο ρόλο στον έρωτα ή στο γάμο και θα συμβούν παράξενα ή αναπάντεχα γεγονότα: μπορεί να αρχίσει ξαφνικά μια ερωτική σχέση ή ξαφνικά να διακοπεί, ή ίσως να υπάρξει ένωση χωρίς γάμο ή ένας πλατωνικός γάμος. Αυτή η θέση της Αφροδίτης χαρίζει ικανότητα για τη μουσική, τη ποίηση ή την ζωγραφική και αγάπη για την ομορφιά. Θα υπάρχει αγάπη για τις απολαύσεις και την κοινωνική ζωή και το άτομο πιθανόν να προσχωρήσει σε κάποια κοινότητα ή εταιρία για ευχαρίστηση ή για κέρδος. Η θέση ευνοεί τα χρήματα μέσω συνεργασίας, συνεταιρισμού με άλλους, εταιριών, κοινοτήτων, επιχειρήσεων και σε κάποιο βαθμό, μέσω επενδύσεων ή τραπεζικών λογαριασμών. Είναι καλή για την απόκτηση χρημάτων μέσω δημόσιων επιχειρημάτων, επαγγελμάτων που φέρνουν το άτομο ενώπιον του πλήθους ή μέσω της βοήθειας φίλων και συνεταίρων. Χαρίζει κάποια διαίσθηση και προδιαθέτει για την καλλιέργεια του νου.  

Ιχθύες

Η θέση αυτή αυξάνει την συναισθηματική πλευρά της φύσης και χαρίζει έντονη αγάπη για την ομορφιά, η οποία μπορεί να βρει έκφραση μέσω της μουσικής, της ζωγραφικής ή κάποιας από τις ασχολίες της Αφροδίτης. Το άτομο είναι εύθυμο, του αρέσει η συντροφιά, η κοινωνικότητα και οι φιλικές σχέσεις, είναι ειρηνικό, συγκαταβατικό, φιλεύσπλαχνο και μερικές φορές νωθρό. Πιθανόν να ακολουθήσει περισσότερες από μια ασχολίες ή επαγγέλματα ταυτόχρονα, ή ταυτόχρονα ή μπορεί να αλλάζει από τον ένα στον άλλο. Ίσως να κερδίζει χρήματα μέσω φιλανθρωπίας, δωρεών από φίλους και γνωστούς, μέσω της ζωγραφικής, της μουσικής κλπ ή από κάποιο σκοτεινό ή υποδεέστερο επάγγελμα. Αν προσβάλλεται έντονα, ίσως να χάσει πολλά χρήματα ή να είναι σχεδόν αδύνατον να τα κερδίσει, και ίσως να έχει οικονομική απώλεια μέσω παραπλάνησης, απάτης ή από δικές τους πράξεις. Σε ένα άσχημο ωροσκόπιο το άτομο δεν θα είναι πολύς σχολαστικό ως προς τις μεθόδους απόκτησης του χρήματος. Υπάρχει πιθανότητα για περισσότερους από έναν γάμους ή ερωτικές σχέσεις και το άτομο ίσως να είναι άστατο και αδιάφορο στα συναισθηματικά θέματα, η μπορεί να υπάρξει κάποιος μυστικός γάμος ή αρραβώνας. Θα παντρευτεί άτομο κατώτερης τάξης ή θα υποφέρει οικονομικά λόγω γυναίκας. Αν η θέση προσβάλλεται, μπορεί να εμπλακεί εις βάρος του με το αντίθετο φύλο και ίσως να υπάρξουν καθυστερήσεις και εμπόδια στο γάμο.    

Πηγή:  "Αστρολογία  για όλους" Alan Leo     

Astrologos team Από Astrologos team