Αυτόφωτα σώματα - Η επιρροή που ασκούν οι απλανείς  αστέρες καθορίζει τη ζωή μας γενικότερα, και αποκαλύπτει το δρόμο  που θα ακολουθήσουμε σε αυτήν.

Οι απλανείς αστέρες ασκούν επιρροή όταν βρίσκονται σε επαφή με κάποιον πλανήτη του ωροσκοπίου

Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι πίστευαν ιδιαίτερα στη σημασία των θέσεων των πλανητών και των σταθερών αστέρων, πολύ πριν προκύψουν τα ωροσκόπια και οι σύγχρονες αστρολογικές έννοιες. Με την  πάροδο των χρόνων, μάλιστα, έγινε  εμφανές ότι ο κάθε άνθρωπος δέχεται  κοσμικές και αστρικές επιρροές κατά τη γέννησή του οι οποίες υποδεικνύουν την πορεία της μετέπειτα ζωής του. Ονομάστηκαν από τους αρχαίους «σταθεροί αστέρες», ώστε να διακρίνονται  από τους «περιπλανώμενους» αστέρες, που  αναγνωρίζονται ως πλανήτες. Σε αντίθεση με τους «περιπλανώμενους», των οποίων οι ουράνιες τροχιές είναι περιστροφές σε ένα επίπεδο, οι  απλανείς αστέρες έχουν μια ακριβή κίνηση ανεξάρτητη. Λόγω αυτής της ανεξάρτητης φύσης  τους, πιστεύεται ότι ασκούν επιρροή όταν είναι σε σύνοδο ή παραλληλία με έναν πλανήτη - είτε αυτός βρίσκεται στη γενέθλια θέση είτε είναι σε περιόδους διέλευσης.

Διάβασε εδώ την σημασία των απλανών αστέρων στον αστρολογικό σου χάρτη!

Συγκεκριμένα, ένας απλανής αστέρας  πρώτου μεγέθους στον ωροσκόπο ή στο μεσουράνημα στο γενέθλιο χάρτη σας δηλώνει ότι θα διακριθείτε στη ζωή και θα γίνετε «αστέρες» σε κάποιον από τους  τομείς της. Ένας από τους σημαντικότερους αστέρες, ο Αντάρης, ο οποίος βρίσκεται  στην 9 ° του Τοξότη, όταν κατευθύνεται στις  γωνίες του ωροσκοπίου, φέρνει περιόδους με έντονο άγχος. Πιστεύεται, μάλιστα, ότι είναι ισχυρότερος όταν βρίσκεται στις γωνίες.

Οι απλανείς αστέρες ενεργοποιούν τους πλανήτες και μπορεί να τροποποιήσουν τα αποτελέσματά τους, αλλά παράλληλα η ίδια η φύση του πλανήτη ασκεί μια ελεγχόμενη επιρροή πάνω στον αστέρα. Έτσι, για παράδειγμα, αν ο πλανήτης Άρης βρεθεί σε σύνοδο με έναν αστέρα της ίδιας φύσης με αυτόν, η δύναμη του αστέρα ενισχύεται. Αν βρεθεί  σε σύνοδο με έναν αστέρα της φύσης της  Αφροδίτης ή του Δία, αλλάζει και περιορίζεται. Δηλαδή, αν ένας πλανήτης σχηματίσει σύνοδο με έναν αστέρα παρόμοιας φύσης με τη δική του, ο αστέρας αποκτά μεγαλύτερη ένταση, ενώ, αν είναι αντίθετης φύσης, γίνεται ήπιος ή φθοροποιός και μπορεί να δημιουργήσει  προβλήματα στο χαρακτήρα του ατόμου.

Συνοψίζοντας, οι απλανείς αστέρες  αποτελούν ένα μεγάλο και σημαντικό  κεφάλαιο της αστρολογίας. Πρόκειται για αυτόφωτα σώματα, Ήλιους, με δικό τους πλανητικό σύστημα, οι οποίοι, λόγω της εξαιρετικά αργής κίνησής τους, που τους  κάνει να φαίνονται ακίνητοι, ονομάστηκαν απλανείς ή σταθεροί αστέρες από την αρχαιότητα. Ανεξάρτητοι εκ φύσεως, οι απλανείς αστέρες μπορούν να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο ανάλογα  με τη θέση στην οποία βρίσκονται και τον πλανήτη που επηρεάζουν.

Χαρακτηριστικά, όταν επηρεάζουν τον Ήλιο, κυριολεκτικά μας μεταμορφώνουν!Υπό την ενέργεια του απλανούς αστέρα, ειδικά αν βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο, αισθανόμαστε ότι καθορίζεται όχι μόνο η ίδια μας η ζωή αλλά και ο ίδιος μας ο εαυτός.

Αντίστοιχα, η σύνοδος κάποιου απλανούς αστέρα  με τη Σελήνη μας φέρνει πολλές  φορές αντιμέτωπους με  θεμελιώδη ερωτήματα της  ύπαρξης και μας  κάνει να αναρωτιόμαστε τι πραγματικά αναζητάμε στη ζωή μας. Όταν ένας απλανής  αστέρας ασκεί  επιρροή στον Ερμή, καθορίζει τον τρόπο επικοινωνίας και αντίδρασής μας σε διάφορες  καταστάσεις που  προκύπτουν, ενώ παράλληλα προσδιορίζει και τόσο τις ιδέες όσο και τις αρχές που μας διέπουν.

Η καλλιτεχνική  μας πλευρά και ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την τέχνη και την αρμονία ορίζονται από την όψη των απλανών αστέρων στην Αφροδίτη. Από την άλλη πλευρά, η επιρροή των  απλανών αστέρων στον Άρη ορίζει την εσωτερική μας ενέργεια καθώς και τις σεξουαλικές μας επιδόσεις. Ανάλογα με  τον αστέρα επίσης, μπορεί να μας προικίσει  ή όχι με δύναμη και θέληση.

Οι απλανείς αστέρες στο Δία υποδηλώνουν τον τρόπο που  ανακαλύπτουμε τον κόσμο και αντλούμε γνώση μέσα από αυτόν, ενώ στον Κρόνο ορίζουν τον τρόπο που θα δομήσουμε τη  ζωή μας αλλά και την κληρονομιά που θα  αφήσουμε στις επόμενες γενιές.

Τέλος, η επιρροή που ασκούν οι απλανείς  αστέρες στον ωροσκόπο μας καθορίζει τη ζωή μας γενικότερα, με τις χαρές αλλά και  τις λύπες, τις ευκολίες αλλά και τις δυσκολίες της και αποκαλύπτει το δρόμο  που θα ακολουθήσουμε σε αυτήν.

Επίσης, μπορούν να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο σε περιπτώσεις αντιμετώπισης συγκεκριμένων ασθενειών, όπως ένα πρόβλημα στο μάτι. Όπως  υπογραμμίζει η Bernadette Brady στο εξαιρετικό βιβλίο της «Brady's Book of Fixed Stars», είναι σημαντικό να προσδιορίσουμε ποιος αστέρας ανατέλλει, μεσουρανεί, δύει ή είναι στο Ναδίρ και επίσης εάν κάποιος άλλος πλανήτης ή αστέρας ανατέλλει την ίδια στιγμή. Επίσης, είναι απαραίτητο να εστιαστούμε στους  αστέρες που ανατέλλουν στον τόπο γέννησης.

Ποιοί είναι οι σημαντικότεροι αστέρες της ιατρικής αστρολογίας

Aculeus & Acumen

Και οι δύο αυτοί αστέρες βρίσκονται στον  αστερισμό του Τοξότη, στην 25° και την 28° αντίστοιχα. Ως  νεφελώματα, συνδέονται παραδοσιακά με  την απώλεια όρασης ή την εσωτερική όραση, την ενόραση. Ως ζευγάρι αστέρων, συνδέονται επίσης με επιθέσεις όχι μόνο σωματικές αλλά και πνευματικές, λεκτικές και ψυχικές. Συγκεκριμένα, ο Aculeus αντιπροσωπεύει τη λαμπερή πλευρά, δηλαδή επιθέσεις που δυναμώνουν το χαρακτήρα, ενώ ο Acumen τη σκοτεινή πλευρά, δηλαδή επιθέσεις που μας αποδυναμώνουν. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας γυναίκας με γλαύκωμα που ήταν τυφλή για επτά χρόνια. Η συγκεκριμένη ασθενής είχε τη Σελήνη της σε σύνοδο στον Acumen και κατάφερε να αναπτύξει την εσωτερική της όραση και να κάνει συμβουλευτικό και επικοινωνιακό έργο ενώ ήταν τυφλή.

Αλγκόλ (Algol)

Στον αστερισμό του Περσέα, στην 25 ° του Ταύρου, λάμπει ο διπλός αστέρας Αλγκόλ, το «κεφάλι της Γοργούς». Ο Αλγκόλ είναι ένα δυαδικό αστρικό σύστημα στο οποίο  ένας μικρότερος αστέρας κινείται σε  κυκλική τροχιά γύρω από ένα μεγαλύτερο αστέρα, επισκιάζοντάς τον (έκλειψη) ανά τακτά διαστήματα. Από τους παλιότερους συγγραφείς θεωρήθηκε ο πιο κακός αστέρας στον ουρανό, καθώς φαίνεται ότι συμβολίζει το δυνατό καταστροφικό πάθος και το θυμό. Αντιπροσωπευτική της δύναμής του είναι η περίπτωση ενός μικρού κοριτσιού με γαστρεντερικά προβλήματα που είχε τον Ήλιο της στις μοίρες του. Αν και ήταν μόνο 2,5 χρόνων, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ανάμεσά τους νόσο Krohn και έλκος.

Αντάρης (Antares)

Αντάρης είναι το όνομα του λαμπερότερου  άστρου στον αστερισμό του Σκορπιού, του ζωδίου που έχει ιδιαίτερη σχέση με το πάθος, τη σεξουαλικότητα, τη ζήλια και τη  δύναμη βρίσκεται στην 9ο του Τοξότη.Πρόκειται για έναν από τους πιο λαμπερούς αστέρες στον ουρανό και θεωρείται βασιλικός αστέρας. Διαθέτει τη φύση τόσο του Άρη όσο και του Δία και μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα. Σε μια περίπτωση όπου ο Βόρειος  Δεσμός ήταν στον Αντάρη, το άτομο είχε δύο ατυχήματα σε μικρή ηλικία που το κατέστησαν τυφλό. Επίσης, πέθανε από καρκίνο στο κόλον σε ηλικία 42 ετών. Ωστόσο, ήταν πολύ έξυπνο και ταλαντούχο και κατάφερε πολλά στην αθλητική του καριέρα.

Aselli

Ο Βόρειος και ο Νότιος Asellus βρίσκονται στην 7°και 8° του Λέοντος αντίστοιχα. Είναι γνωστοί ως το βόρειο και το νότιο «γαϊδούρι» και  αποτελούν μέρος μιας συγκέντρωσης  άστρων γνωστής ως «Παχνί». Έχουν μια  ιδιαίτερη σχέση με τον Ήλιο και τον Άρη και αποτελούν ενδείξεις για πολύ δυνατά άτομα. Σε επίπεδο ιατρικής αστρολογίας, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας γυναίκας με γλαύκωμα, τυφλής για πολλά χρόνια, η οποία είχε το γενέθλιο Δία της σε  σύνοδο με το Νότιο Asellus. Η συγκεκριμένη γυναίκα έγραψε αρκετά  βιβλία και έκανε συμβουλευτική εργασία ενώ ήταν τυφλή. Όσον  αφορά τις ασθένειες του ανοσοποιητικού συστήματος, μια γυναίκα που είχε τους Δεσμούς της στο Νότιο Asellus εμφάνισε πολλές σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις με έντονη κοκκινίλα και κνησμό (Άρης). Ωστόσο, η ζωή και η δουλειά της παρέμειναν πολύπλευρες, καθώς ασχολούνταν με  τη λογιστική, τα ηλεκτρικά, τη συγγραφή αλλά  και τις εκδόσεις.

Κάστορας & Πολυδεύκης  (Castor & Pollux)

Οι πιο εμφανείς αστέρες στον αστερισμό των Διδύμων, ο Κάστορας και ο Πολυδεύκης, βρίσκονται στη 19° του Καρκίνου. Ως δίδυμοι αστέρες, συνδέονται  άμεσα με την πολικότητα και την παρουσία δύο αντίθετων τάσεων και συχνά εμφανίζονται στον αστρολογικό  χάρτη των  συγγραφέων. Σε επίπεδο ιατρικής αστρολογίας αξίζει να σημειωθεί η  περίπτωση μιας γυναίκας με γλαύκωμα, τυφλής, η οποία είχε το Βόρειο Δεσμό της σε αυτή τη μοίρα. Παρά τη δυσκολία της  κατάστασής της, έγραψε τέσσερα βιβλία  και πολλά άρθρα. Επίσης, σε μια άλλη περίπτωση, μια  γυναίκα με Αλτσχάιμερ, που έχει τον  Ποσειδώνα σε σύνοδο με αυτούς τους  αστέρες, κατάφερε να γράψει ποίηση και αρκετά άρθρα.

Υάδες (The Hyades)

Οι Υάδες είναι ένα σμήνος πέντε έως επτά αστέρων που βρίσκονται στο μέτωπο του  Ταύρου, νοτιοανατολικά των Πλειάδων, στην  4 ° - 6 ° των Διδύμων. Δεδομένου ότι  αναφέρονται στο νερό ή στις σταγόνες της βροχής, δέχονται την επιρροή του Άρη και  του Ποσειδώνα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός  ασθενή του AIDS που είχε το Βόρειο Δεσμό  του σε σύνοδο με τις Υάδες. Το συγκεκριμένο άτομο ηγείτο μιας ομάδας  ομοφυλόφιλω ν και ήταν δεξιοτέχνης στη μουσική. Κατά τη μυθολογία, οι Πλειάδες ήταν  κόρες  του τιτάνα Άτλαντα και της Πλειώνης,αδελφές των Υάδων. Την ύπαρξή τους οι αρχαίοι Έλληνες εμπνεύστηκαν από τον  ομώνυμο αστερισμό, ο οποίος στα νεότερα  χρόνια έγινε γνωστός ως Πούλια. Οι Πλειάδες ήταν επτά, όπως και τ' αστέρια  του αστερισμού που είναι ορατά με γυμνό  μάτι: η Μαία , η Ταϋγέτη, η Ηλέκτρα, η  Στερόπη, η Κελαινώ, η Αλκυόνη και η  Μερόπη.

Σε αστρολογικό επίπεδο, οι Πλειάδες  είναι το πιο γνωστό αστρικό σμήνος και  βρίσκονται στον αστερισμό του Ταύρου, στην 29 ° . Οι μύθοι και οι θρύλοι που τις περιβάλλουν είναι πολλοί και ιδιαίτερα ενδιαφέροντες. Πρόκειται για ένα νεφέλωμα που συνδέεται με την απώλεια της όρασης και την εσωτερική όραση.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν  μια γυναίκα με νευροεκφυλιστική νόσο που είχε τις Πλειάδες  ακριβώς απέναντι από τον Ερμή της, αλλά και μια γυναίκα που  υπέφερε από νόσο του Πάρκινσον αλλά συνέχισε να λειτουργεί και μεγάλωσε  ακόμα κι ένα παιδί μόνη της. Η δεύτερη είχε το Δία της σε σύνοδο με τον Αντάρη.

Επίσης, ένας άντρας που εμφάνισε διπολική διαταραχή (μανιοκατάθλιψη) με τετράγωνο  Άρη-Πλειάδων και τον ωροσκόπο του στον Αντάρη πολλές φορές γινόταν  καταθλιπτικός. Αντίθετα, ένας άλλος  άντρας με την ίδια διαταραχή, ο οποίος είχε τον Ουρανό του σε τετράγωνο με τις Πλειάδες, εμφάνιζε συνήθως υπερδιέγερση  και υπερκινητικότητα.

Συνοψίζοντας, οι απλανείς αστέρες  αποτελούν ένα μεγάλο και σημαντικό  κεφάλαιο της αστρολογίας. Πρόκειται για αυτόφωτα σώματα, Ήλιους, με δικό τους πλανητικό σύστημα, οι οποίοι, λόγω της εξαιρετικά αργής κίνησής τους, που τους  κάνει να φαίνονται ακίνητοι, ονομάστηκαν απλανείς ή σταθεροί αστέρες από την αρχαιότητα. Ανεξάρτητοι εκ φύσεως, οι απλανείς αστέρες μπορούν να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο ανάλογα  με τη θέση στην οποία βρίσκονται και τον πλανήτη που επηρεάζουν.

Χαρακτηριστικά, όταν επηρεάζουν τον Ήλιο, κυριολεκτικά μας μεταμορφώνουν!  Υπό την ενέργεια του απλανούς αστέρα, ειδικά αν βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο, αισθανόμαστε ότι καθορίζεται όχι μόνο η ίδια μας η ζωή αλλά και ο ίδιος μας ο εαυτός.

Αντίστοιχα, η  σύνοδος κάποιου  απλανούς αστέρα  με τη Σελήνη μας φέρνει πολλές  φορές αντιμέτωπους με  θεμελιώδη ερωτήματα της  ύπαρξης και μας  κάνει να αναρωτιόμαστε τι πραγματικά αναζητάμε στη ζωή μας. Όταν ένας απλανής  αστέρας ασκεί  επιρροή στον Ερμή, καθορίζει τον τρόπο επικοινωνίας και αντίδρασής μας  σε διάφορες  καταστάσεις που  προκύπτουν, ενώ  παράλληλα προσδιορίζει και τόσο τις ιδέες όσο και τις αρχές που μας διέπουν.

Η καλλιτεχνική  μας πλευρά και ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την τέχνη και την αρμονία ορίζονται από την όψη των απλανών αστέρων στην Αφροδίτη.

Από την άλλη πλευρά, η επιρροή των  απλανών αστέρων στον Άρη ορίζει την εσωτερική μας ενέργεια καθώς και τις σεξουαλικές μας επιδόσεις. Ανάλογα με  τον αστέρα επίσης, μπορεί να μας προικίσει  ή όχι με δύναμη και θέληση.

Οι απλανείς αστέρες στο Δία υποδηλώνουν τον τρόπο που  ανακαλύπτουμε τον κόσμο και αντλούμε γνώση μέσα από αυτόν, ενώ στον Κρόνο ορίζουν τον τρόπο που θα δομήσουμε τη  ζωή μας αλλά και την κληρονομιά που θα  αφήσουμε στις επόμενες γενιές.

Τέλος, η επιρροή που ασκούν οι απλανείς  αστέρες στον ωροσκόπο μας καθορίζει τη ζωή μας γενικότερα, με τις χαρές αλλά και  τις λύπες, τις ευκολίες αλλά και τις δυσκολίες της και αποκαλύπτει το δρόμο  που θα ακολουθήσουμε σε αυτήν.

 

 

Astrologos team Από Astrologos team