Αναζητώντας την ταύτιση - Το μεγάλο ζήτημα που πραγματεύεται αυτή η Πανσέληνος, είναι το πώς μπορούμε να δημιουργούμε τον έρωτα!

Μια Πανσέληνος που λειτουργεί σε πολλά επίπεδα αλλά κινητήριος μοχλός είναι ο ΕΡΩΤΑΣ!

Πραγματοποιείται στις 9 Φεβρουαρίου και ώρα 9:33πμ, στον άξονα Υδροχόου-Λέοντα, με τη Σελήνη στις 20ο του Λέοντα και φυσικά τον Ήλιο ακριβώς απέναντι στην αντίστοιχη μοίρα του Υδροχόου. Για την Αθήνα έχει Ωροσκόπο στις 9ο 38΄του Κριού.

Ποια ζώδια επηρεάζονται περισσότερο από την Πανσέληνο;

Θα επηρεάσει τα ζώδια του Σταθερού σταυρού και πιο συγκεκριμένα, τους Ταύρους που έχουν γεννηθεί από 7 έως 13 Μαΐου, τους Λέοντες από 9 έως 15 Αυγούστου, τους Σκορπιούς από 9 έως 15 Νοεμβρίου και τους Υδροχόους που είναι γεννημένοι από 6 έως 12 Φεβρουαρίου. Ακόμη περισσότερο σημαντική θα είναι για όσους από τους παραπάνω είναι ταυτόχρονα γεννημένοι τις χρονιές 1944, 1947, 1966, 1971(!), 1975, 1985, 1990(!), 1994 και 2009.

Μετά τα δύσκολα «φεγγάρια» της προηγούμενης περιόδου, επιτέλους έρχεται ένα, που πάνω από όλα θα μας φέρει χαράΦυσικά μπορεί να λειτουργήσει σε πολλά επίπεδα. Όλα όμως καταλήγουν σε αυτό το συναίσθημα.

Η διασκέδαση,το φλερτ, η κοινωνική δραστηριότητα, η ενασχόληση με το αγαπημένο μας χόμπι, όλα αυτά ευνοούνται με αυτήν την Πανσέληνο, αλλά ταυτόχρονα εκφράζουν και τα διαφορετικά επίπεδα λειτουργίας της. Πίσω τους όμως, ο κινητήριος μοχλός, η αιτία αλλά και ο σκοπός, είναι ο «έρωτας», που λειτουργεί σε όλα αυτά τα επίπεδα! Φυσικά με την κλασσική του έννοια, αλλά όχι μόνο με αυτήν. Είναι η δύναμη της δημιουργίας, η ακατανίκητη επιθυμία να αποκτήσω το αντικείμενο του πόθου, που με κάνει να εστιάζομαι απόλυτα σ’ αυτό, αγνοώντας οτιδήποτε άλλο!

BANNER - 14901_ροζ_300χ250

Τα μικρά παιδιά είναι συνεχώς «ερωτευμένα», αφού δεν σκέφτονται το μέλλον, ούτε το παρελθόν. Το μυαλό τους εστιάζεται αυτόματα στο παιχνίδι, σε αυτό που τα ευχαριστεί, αποσπασμένα και απορροφημένα στον κόσμο του παιχνιδιού, ζώντας απόλυτα στη στιγμή εκείνη και αυτός είναι ο λόγος που ο χρόνος φαίνεται να περνάει αργά όσο είμαστε παιδιά ενώ μεγαλώνοντας φαίνεται σαν να επιταχύνεται! Φυσικά, ανάλογα με το αντικείμενο του πόθου, κρίνεται σε ένα βαθμό και το επίπεδο. Αλλά ο έρωτας είναι πάντα η κινητήριος δύναμη, όπως άλλωστε πρεσβεύει και ο Πλάτωνας!

Το μεγάλο ζήτημα που πραγματεύεται αυτή η Πανσέληνος, είναι το πώς μπορούμε να δημιουργούμε τον έρωτα!  Αυτό είναι το δεύτερο και βασικότερο κριτήριο του επιπέδου. Δηλαδή η «ποιότητα» και η «προέλευση» του έρωταΔεν είναι ο έρωτας που εμφανίζεται και μας παρασύρει. Είναι το να μπορούμε να δημιουργούμε και να διατηρούμε εμείς αυτήν την κατάσταση, σε κάποια σημαντικά θέματα της ζωής μας. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο που δείχνει πως αλλάζει το «επίπεδο» και γίνεται υψηλότερο.

Δύο παράγοντες έρχονται να συμβάλλουν και να τονίσουν τα χαρακτηριστικά αυτής της Πανσελήνου: Τα Φώτα στο μεσοδιάστημα Ποσειδώνα-Πλούτωνα και ο Άρης στον Τοξότη σε τρίγωνο με τη Σελήνη.

Ο πρώτος παράγοντας μπορεί να δώσει χώρο στο συναισθηματικό, ρομαντικό και φαντασιακό εκείνο κομμάτι του έρωτα και της επιθυμίας, που θέλει να ζήσει το «δράμα» του, εξιδανικεύοντας καταστάσεις που κάθε άλλο παρά ιδανικές είναι ή προβάλλοντας τον έρωτα σε «δανεικά ιδανικά», που λέει και η Σοφία Κουρτίδου.

Από την άλλη, μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με μια πιο «λεπτοφυή» πλευρά και να ανεβάσουμε τον «πήχη», αναζητώντας συναισθηματική ταύτιση με «ιδανικά δανεικά». Ποια είναι τα «ιδανικά δανεικά»; Αυτά που ανανεώνονται συνεχώς και χρωστάμε μόνο στον εαυτό μας!

Πως επηρεάζει η Πανσέληνος στον Λέοντα τα ζώδια; Προβλέψεις εδώ

Με αυτήν τη συνεχή ανανέωση σχετίζεται ο δεύτερος παράγοντας και την εκφράζει αυτός ο παιδιάστικα χαρούμενος, επεκτατικός, υπερδραστήριος και ακούραστος Άρης στον Τοξότη. Γιατί η δημιουργικότητα έχει ένα χαρακτηριστικό. Δεν εξαντλείται ποτέ. Αντίθετα, πολλαπλασιάζεται με τη χρήση!

Όπως είπε και ο Αϊνστάιν, «η δημιουργικότητα είναι μεταδοτική. Διαδώστε την»!


BANNER - 14901_red

Θαναση Ματσωτα Από Θαναση Ματσωτα