Σημαντική προσωπικότητα

Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη χώρα μας

Η ώρα γέννησής της δεν είναι γνωστή, οπότε δεν μπορούμε να έχουμε μια ακριβή αστρολογική εικόνα γι αυτήν, αφού δεν μπορούμε να έχουμε Ωροσκόπο αλλά και κατανομή των πλανητών στους αστρολογικούς οίκους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να δούμε αρκετά πράγματα από τα υπόλοιπα στοιχεία του αστρολογικού της χάρτη.

Υπάρχει μια πιθανότητα να έχει Ωροσκόπο Παρθένο, που δικαιολογεί ανάμεσα σε άλλα και την ιδιαίτερη αγάπη της για τα ζώα, αλλά φυσικά δεν μπορούμε να μιλήσουμε με βεβαιότητα. Δίδυμος λοιπόν με Σελήνη, Άρη και Χείρωνα στον Υδροχόο η νέα πρόεδρος και με έναν αστρολογικό χάρτη που έχει πολλές αντιφάσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το Υδροχοϊκό «πνεύμα» βρήκε δίαυλο έκφρασης μέσα από την εξειδίκευση και ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος.

Η σύνοδος της Σελήνης με τον Χείρωνα, αλλά και η Αφροδίτη από τον Καρκίνο, υποδηλώνουν τη συνέχεια της οικογενειακής παράδοσης στη νομική, αλλά και τη γενικότερη «φιλοσοφία» και στάση ζωής που πήρε από την οικογένεια και που αποτελεί σημείο αναφοράς γι αυτήν.

Ο σχηματισμός του Ταυ-τετραγώνου στον χάρτη της με τη συμμετοχή της συνόδου Δία-Πλούτωνα, σε αντίθεση με τον Άρη και τετράγωνο με τον Κρόνο, είναι από μόνος του ένα ολόκληρο βιβλίο. Κρύβει μέσα του μια «ηφαιστειακή» ενέργεια που κρύβεται πίσω από το φαινομενικά άτρωτο συναισθηματικά προσωπείο των στοιχείων του αέρα, έτοιμη να ξεσπάσει σπανίως, αλλά ανεξέλεγκτα! Κάποιες φορές δίνει διάθεση για ρίσκο και ολοκληρωτικές ρήξεις ή ανατροπές.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη σύνοδο Δία-Πλούτωνα για την οποία έχω αναφέρει πολλές φορές πόσο σημαντική είναι στον χάρτη της χώρας, αλλά και στους χάρτες σημαντικών προσωπικοτήτων, ιδιαίτερα της πολιτικής σκηνής. Οπωσδήποτε όμως ο συνδυασμός αυτός υποδηλώνει μια πολυσχιδή προσωπικότητα, που δεν επαναπαύεται και δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο.

Μπορεί να ελίσσεται ανάμεσα σε διαφορετικές καταστάσεις χωρίς να χάνει την πρακτικότητα, τη λογική και το «μέτρο», αλλά και χωρίς να παραμερίζει τον αντικομφορμιστικό χαρακτήρα της ή να βάζει κάτω από το «χαλί» τα οράματά της! Τα Υδροχοϊκά στοιχεία και ιδιαίτερα η Σελήνη, πολλές φορές κρύβουν μέσα τους ένα «ελιτίστικο» στοιχείο που δεν είναι εύκολα ορατό, αλλά υπάρχει και μπορεί να εκφράζεται επιδεικνύοντας μια «διαφορετικότητα».

Αυτή τη διαφορετικότητα πιστεύω πως θα τη δούμε στην πορεία της στην προεδρία, όχι μέσα από το «φαίνεσθαι», αλλά μέσα από καίριες παρεμβάσεις, που θα εκφράζουν μια μη αναμενόμενη ίσως και αντισυμβατική οπτική και ερμηνεία των πολιτικοκοινωνικών καταστάσεων,χωρίς όμως να την οδηγούν σε ρήξη είτε με την πολιτική εξουσία είτε με την κοινωνία. Αυτό εκφράζει άλλωστε και η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο σε τετράγωνο με τον Ουρανό, που γίνεται δύο μέρες αργότερα από την εκλογή της και είναι ακριβώς αυτή που της έδωσε και την τελική ώθηση για την άνοδό της στο προεδρικό αξίωμα.

Υπάρχει η άποψη πως η επιλογή της δεν σχετίζεται μόνο με την ευρύτερη αποδοχή που έχει στην αντιπολίτευση, αλλά και στην τάση «υποβάθμισης» του προεδρικού αξιώματος.

Ακόμη και αν είναι σωστή αυτή η άποψη, πιστεύω πως η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δείξει ιδιαίτερα ενεργή παρουσία και η θητεία της δεν θα περάσει απαρατήρητη!


BANNER

 

 

 

 

 

Θαναση Ματσωτα Από Θαναση Ματσωτα