Σημαντική συμφωνία

Η πολυαστρία στον Αιγόκερω είναι το πρώτο που εντυπωσιάζει στο ωροσκόπιο του αγωγού

Ο αστρολογικός χάρτης που προκύπτει με βάση την ημερομηνία και ώρα υπογραφής από την Ελλάδα και το Ισραήλ της συμφωνίας για τον αγωγό East Med, είναι αρκετά περίπλοκος, αλλά πολύ ενδιαφέρων και περιγραφικός. Σχετίζεται δε άμεσα με τα ωροσκόπια των δύο χωρών αλλά και άλλων που είναι υποψήφιες να προσχωρήσουν στο έργο, όπως η Ιταλία, η Αυστρία ή η Σερβία.

Η συμφωνία υπογράφτηκε ανάμεσα στο διάστημα των δύο πολύ σημαντικών εκλείψεων για την Ελλάδα όπως είδαμε στην ανάλυση για την έκλειψη της 26ης Δεκεμβρίου και με την παρουσία του Δία που κάνει τα πρώτα του «βήματα» στον Αιγόκερω, φαίνεται αμέσως η σπουδαιότητα αυτής της συμφωνίας, ανεξάρτητα από το τι θα επακολουθήσει!

Η πολυαστρία στον Αιγόκερω είναι το πρώτο που εντυπωσιάζει στο ωροσκόπιο του αγωγού.

Η συμμετοχή των «βαρειών» πλανητών αλλά και η σύνοδος Ήλιου-Δία στο ζώδιο των υποδομών δίνει μια αξιόπιστη βάση για υλοποίηση του έργου στη συνέχεια.Γιατί όπως γνωρίζουμε, η συμφωνία αυτή είναι ακόμη σε θεωρητικό επίπεδο και δεν διασφαλίζει τίποτα.Η κατασκευή του αγωγού θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες που είναι αβέβαιοι.

Οι γεωπολιτικές ισορροπίες, τα πραγματικά αποθέματα των κοιτασμάτων, το κόστος αλλά και η οικονομική βιωσιμότητα του έργου, είναι οι κυριότεροι από τους παράγοντες που θα το επηρεάσουν.Κάποιοι από αυτούς είναι αντιφατικοί μεταξύ τους, αβέβαιοι, αλληλοσυγκρουόμενοι ή άγνωστοι ακόμη.

BANNER - 14901_red

Για παράδειγμα, η διαδρομή που προβλέπεται δεν είναι η πλέον συμφέρουσα, γιατί είναι κοστοβόρα και απαιτεί μια αγορά με υψηλές τιμές φυσικού αερίου, αφού θα έχει υψηλό συγκριτικά κόστος πώλησης. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως πάμε ακριβώς σε μια τέτοια αγορά στην επόμενη δεκαετία, άρα αυτό δεν θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα.

Επίσης η πιο συμφέρουσα οδός της Τουρκίας δεν εξασφαλίζει γεωπολιτική σταθερότητα. Άλλος παράγοντας αβεβαιότητας είναι πως δεν υπάρχει ακόμη ολοκληρωμένη μελέτη για τα κοιτάσματα και το έργο. Αυτή δεν θα ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του χάρτη, που αφορά άμεσα στη χώρα μας, αλλά όχι μόνο αυτήν, είναι το τετράγωνο της Σελήνης από την 7η μοίρα του Κριού με τον Δία από την 8η μοίρα του Αιγόκερω!!! Αυτό συμπίπτει ακριβώς με το περίφημο τετράγωνο της διαπλοκής, αυτό του Δία-Πλούτωνα στον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας!

Δείχνει το κεφαλαιακό εύρος που θα δαπανηθεί ή θα εισρεύσει, τη συμμετοχή τραπεζών, εταιρειών-κολοσσών και δυνατών γεωπολιτικών «παιχτών» όπως πχ οι ΗΠΑ, αλλά δεν εγγυάται καθόλου τη σωστή διαχείριση αυτών των κεφαλαίων ή τη δίκαιη κατανομή τους, τουλάχιστον για τη χώρα μας. Εγγυάται ισορροπία, αφού όμως πρώτα γίνουν οι απαραίτητες αναταράξεις που θα την αποκαταστήσουν.

Ας μην ξεχνάμε πως οι μοίρες αυτές των παρορμητικών και το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα είναι «πρωτεργάτες σε ταυτόχρονες θετικές και αρνητικές επιπτώσεις για την Ελλάδα. Είχαμε για παράδειγμα την μεταπολίτευση και την πτώση της χούντας, την εισροή τεράστιων κεφαλαίων στη χώρα, που όμως κατασπαταλήθηκαν, οδηγώντας πάλι με την ενεργοποίηση αυτού του σχηματισμού, στην οικονομική κρίση του 2010!

Είναι σημαντικό εδώ να πω, ότι όλα τα κράτη που προανέφερα και εμπλέκονται ή ενδέχεται να εμπλακούν στη συμφωνία, έχουν έναν πολύ σημαντικό παράγοντα του χάρτη τους στις πρώτες μοίρες των Παρορμητικών ζωδίων. Αυτό καταδεικνύει σε μεγάλο βαθμό την ακρίβεια με την οποία λειτουργεί η αστρολογία αλλά και ο αστρολογικός χάρτης του 1830 για την Ελλάδα!

Το Ισραήλ, η Αυστρία, τα Σκόπια, η Γαλλία, η Σερβία και η Αίγυπτος έχουν ισχυρή παρουσία πλανητών εκεί.

Ιδιαίτερα η Ιταλία έχει ένα σχηματισμό Ταυ-τετραγώνου Ήλιου, Δία, Σελήνης, Κρόνου, Άρη και Δεσμών της Σελήνης εκεί. Ο συνδυασμός αυτός περιπλέκει την απόφαση της χώρας για συμμετοχή στον αγωγό. Ο Άρης της στην ίδια μοίρα με τον Άρη της Τουρκίας θα την αναγκάσει να συγκρουστεί εκτός από την Τουρκία και με πολλά άλλα συμφέροντα. Ωστόσο εκτιμώ πως τελικά θα συμπράξει με την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Πάντως η παρουσία του Άρη στις πρώτες μοίρες των παρορμητικών και ιδιαίτερα του Ζυγού, παρατηρείται στους χάρτες των περισσότερων κρατών που είναι υποψήφια και αυτό είναι ένας παράγοντας ισχυρής διαμάχης. Ακόμη και η Κρήτη που αποτελεί βασικό σημείο για το πέρασμα του αγωγού, έχει σύνοδο Σελήνης-Πλούτωνα στις πρώτες μοίρες του Καρκίνου!

Στην πολυαστρία στον Αιγόκερω έχουμε και την περίφημη σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα στην 23η μοίρα του Αιγόκερω, που σχετίζεται με καταστροφή παλιών δομών εξουσίας αλλά και ανασυγκρότηση. Ας μην ξεχνάμε όμως πως και οι δυο αυτοί πλανήτες είναι με το μέρος των ισχυρών. Η «συνάντησή» τους, δημιουργεί μια ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα, που δεν σημαίνει έναν γενικευμένο ή και παγκόσμιο πόλεμο όπως κάποιοι αστρολόγοι πρεσβεύουν. Σημαίνει όμως απειλή πολέμου!

Αυτή έρχεται μέσα από κλιμάκωση, αύξηση των πολεμικών μετώπων και συνεχόμενα επεισόδια.

Θυμάστε το παλιό τραγούδι του Χατζηδάκι; «Δεν ήταν νησί, ήταν θεριό που κείτονταν στη θάλασσα». Όταν η Φλέρυ Νταντωνάκη τραγουδούσε το κείμενο του Καζαντζάκη για την απελευθέρωση της Κρήτης, ασφαλώς δεν είχε υπόψη της ένα άλλο «θεριό».

Τον αγωγό East Med που πάει να αλλάξει το γεωπολιτικό τοπίο στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή! Αυτό ήδη έχει αρχίσει και είναι ανεξάρτητο από το αν τελικά θα προχωρήσει το έργο ή όχι.

Ακριβώς απέναντι λοιπόν από αυτήν τη μοίρα που λέγαμε πριν, στην 23η του Καρκίνου, βρίσκεται ο Άρης της Κρήτης και φυσικά δέχεται τη δύσκολη επιρροή Κρόνου και Πλούτωνα! Αυτός είναι ο λόγος που η θαλάσσια περιοχή γύρω από το νησί έχει μπει ήδη στο «στόχαστρο» της Τουρκίας μέσω της παράνομης συμφωνίας με τη Λιβύη και φυσικά θα χρειαστεί ιδιαίτερη επαγρύπνηση για τη φύλαξή της για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού είναι πολύ πιθανό να έχουμε ένα σοβαρό επεισόδιο εκεί, εκτός από τα ήδη τεκταινόμενα στην απέναντι όχθη.

Ενδιαφέρον έχει και η Γερμανία που αποτελεί και τον μεγαλύτερο ίσως «πελάτη» απορρόφησης του φυσικού αερίου. Το Ταυ-τετράγωνο Αφροδίτης, Ήλιου, Ουρανού, Ποσειδώνα και Μεσουρανήματος στον χάρτη της, πάλι γύρω από τις… γνωστές μοίρες, την «δένει» στο «άρμα» του αγωγού, αφού όμως πρώτα παίξει όλα της τα «χαρτιά» υπέρ της Τουρκίας, προσπαθώντας να μας αναγκάσει σε «συμβιβαστική» λύση.

Αυτό το «παιχνίδι» θα είναι μία από τις αιτίες της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας τα επόμενα χρόνια, όπως περιέγραψα στο άρθρο για τις σχέσεις των δύο χωρών το 2020, αφού θα οδηγήσει σε διπλωματικό αδιέξοδο.


BANNER - 14901_yellow

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θαναση Ματσωτα Από Θαναση Ματσωτα