Δοκιμασίες

Η Έκλειψη Σελήνης ασκεί πίεση στην οποία θα αντέξουν μόνο όσα έχουν πραγματική αξία

Είναι Σεληνιακή παρασκιάς και πραγματοποιείται στις 10 Ιανουαρίου και ώρα 9:21μμ, με τη Σελήνη στις 20ο 00΄13΄΄του Καρκίνου και φυσικά τον Ήλιο στην αντιδιαμετρική μοίρα στον Αιγόκερω.  Ανήκει στη σειρά Saros 144. Με συντεταγμένες της Αθήνας βγάζει Ωροσκόπο στις 8ο43΄της Παρθένου.

Θα επηρεάσει κατά κύριο λόγο τα ζώδια του Παρορμητικού σταυρού και πιο συγκεκριμένα τους Κριούς που έχουν γεννηθεί από 6 έως 12 Απριλίου, τους Καρκίνους από 9 έως 15 Ιουλίου, τους Ζυγούς από 10 έως 16 Οκτωβρίου και Αιγόκερους που είναι γεννημένοι από  7 έως 13 Ιανουαρίου.

Επίσης θα επηρεάσει όσους έχουν Σελήνη ή Ωροσκόπο κοντά στις 20ο των Παρορμητικών ζωδίων.

Ακόμη σημαντικότερη θα είναι για όσους από τους παραπάνω είναι ταυτόχρονα γεννημένοι τις χρονιές 1958, 1977, 1982, 1986, 1996, 2001, 2005 και 2010.

Είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη έκλειψη που πραγματοποιείται δύο ημέρες νωρίτερα από τη σύνοδο του Κρόνου με τον Πλούτωνα και φυσικά πολλαπλασιάζει την ισχύ της.

Διάβασε το πως επηρεάζονται  όλα τα ζώδια  από την έκλειψη εδώ

Παρατηρούμε μια πολυαστρία στον Αιγόκερω όπου εκτός από την παρουσία του Δία σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης, έχουμε τον Ήλιο σε σύνοδο με Ερμή, Δήμητρα, Κρόνο, Πλούτωνα και τη Σελήνη ακριβώς απέναντι να σχηματίζει την αντίθεση.

Πρόκειται για έναν σκληρό πλανητικό σχηματισμό, που δοκιμάζει τις αντοχές μας! Στην πίεση που ασκεί, θα αντέξουν μόνο αυτά που έχουν πραγματική αξία. Θα έρθουμε αντιμέτωποι με τις δομές που οι ίδιοι έχουμε κατασκευάσει μέσα στα χρόνια και κάποιες από αυτές είναι πολύ δυνατά εδραιωμένες, για να μπορέσουμε να τις αναδιαρθρώσουμε.

Χρειάζεται να μπουν νέες βάσεις, αλλά αυτό είναι αδύνατο αν δεν καταστραφούν ολοσχερώς οι παλιές.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε εσωτερικό επίπεδο, βαθιά κρυμμένα συμπλέγματα, ανυποχώρητες συνήθειες και απροσπέλαστους αμυντικούς μηχανισμούς.

Αλλά και σε εξωτερικό επίπεδο, παιχνίδια εξουσίας, οικονομικά προβλήματα, χρόνιες καταστάσεις που σιγοβράζουν και ζητούν εκτόνωση. Αυτήν την εκτόνωση μπορεί να την δούμε και πολύ ρεαλιστικά σε σεισμική δραστηριότητα ή σε σκάνδαλα που μπορεί να «αποκαθηλώσουν» κάποιους ισχυρούς ανθρώπους.

Η αντίθεση στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω υποδεικνύει πως οι συναισθηματικές προσκολλήσεις, που κατά βάση συντηρούν όλη αυτή τη δομή ακόμη και αν κρύβονται πίσω από ένα εξιδανικευμένο προσωπείο, θα δεχτούν το πρώτο και ισχυρότερο χτύπημα!

Το δυναμικό αυτό δεν είναι διαχειρίσιμο. Πρόκειται για μια δοκιμασία της θέλησης.

Το πρώτο όμως στάδιο αυτής της δοκιμασίας περνά από την παραίτηση! Μια παραίτηση όμως που δεν γίνεται μόνο υποχρεωτικά από τις καταστάσεις, αλλά καλό θα ήταν να συνοδεύεται από την ανάγκη για «κάθαρση».

Η αντίσταση στην αλλαγή δεν ενισχύει τη θέλησή μας, αλλά την προσκόλληση σε σάπια κομμάτια του παρελθόντος, που μας κρατάνε δεμένους χειροπόδαρα και εμείς γαντζωμένοι από πάνω τους, αρνούμαστε να τα αφήσουμε μέχρι τελικής πτώσεως!

Όσο περισσότερο αντιστεκόμαστε στην αλλαγή, τόσο περισσότερο εκρηκτική κάνουμε την κατάσταση. Ο μετασχηματισμός που εγκυμονείται μέσα από αυτή τη διαδικασία, είναι ολοκληρωτικός και συνάμα αναγεννησιακός!

Η παρουσία της Δήμητρας, «στριμωγμένης» ανάμεσα σε όλους αυτούς τους πλανήτες στον Αιγόκερω και νιώθοντας την παγωμένη «ανάσα» του Κρόνου και του Πλούτωνα, θα επιταχύνει τις εξελίξεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ωστόσο η θέση της αυτή δεν αφήνει περιθώρια διαπραγματεύσεων. Η διπλωματία παρακάμπτεται από την ισχύ. Η εξουσία του ισχυρότερου καταστρατηγεί κάθε κανόνα και είναι έτοιμη να φτάσει στα άκρα ισοπεδώνοντας κάθε αντίσταση. Η σύγκρουση μοιάζει αναπόφευκτη ακόμη και αν κάποιοι οδηγούνται εκεί χωρίς να έχουν επιλογή. Η υποχώρηση προς χάρη της ειρήνης δεν περιλαμβάνεται στις δυνατές επιλογές, ακόμη και αν ήταν στις προτιμήσεις μας.

Το θέμα είναι πως κάποιοι μπορεί να μην είναι τόσο ισχυροί όσο νομίζουν. Θα διακινδυνεύσουν μια «Πύρρειο νίκη» ή θα αφήσουν την απειλή να αιωρείται σε βάθος χρόνου;

Οι περιοχές της γης που επηρεάζονται από αυτήν την έκλειψη είναι ο Καναδάς, η Βουλγαρία, η Σουηδία, η Φινλανδία και το Μεξικό.

Αστροχαρτογραφικά η γραμμή του Άρη διασχίζει το Λιβυκό πέλαγος και περνά δυτικά της Κρήτης και πάνω από την Αθήνα, πράγμα που σημαίνει καταρχάς, πως η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο κλιμακώνεται περισσότερο, ενώ δεν αποκλείονται και κάποια άλλα από αυτά που ανέφερα παραπάνω. Επίσης αναζωπυρώνονται οι εντάσεις στο χώρο της παιδείας, καθώς επιχειρούνται εκεί νέες ρυθμίσεις.


BANNER - 14901_yellow

 

 

 

 

Θαναση Ματσωτα Από Θαναση Ματσωτα