Θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα -Τι είμαι και τι μπορώ να γίνω; Αυτό είναι το κρίσιμο και μεγαλεπήβολο ερώτημα αυτής της Νέας Σελήνης!

Στη Νέα Σελήνη της 26ης Νοεμβρίου υπάρχουν έντονα και εκρηκτικά στοιχεία

Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 26 Νοεμβρίου και ώρα 5:05 μμ στις 4ο 3΄του Τοξότη. Με συντεταγμένες Αθήνας έχει Ωροσκόπο στις 13ο 16΄των Διδύμων. Θα επηρεάσει κυρίως τα ζώδια του Μεταβλητού σταυρού και πιο συγκεκριμένα τους Διδύμους που έχουν γεννηθεί από 22 έως 28 Μαΐου, τους Παρθένους από 24 έως 30 Αυγούστου, τους Τοξότες από 23 έως 29 Νοεμβρίου και τους Ιχθείς που είναι γεννημένοι από 20 έως 26 Φεβρουαρίου. Ακόμη πιο σημαντική θα είναι αυτή η Νέα Σελήνη για όσους από τους παραπάνω είναι ταυτόχρονα γεννημένοι τις χρονιές 1956, 1969, 1975, 1988, 1994, 2007 και 2013.

Επίσης χρειάζεται προσοχή από όσους έχουν Ήλιο, Σελήνη ή Ωροσκόπο γύρω από την 5η μοίρα των Σταθερών ζωδίων, αφού ο Άρης από αυτήν τη μοίρα του Σκορπιού σε αντίθεση και αντιπαραλληλία με τον Ουρανό, πυροδοτεί επικίνδυνα την ατμόσφαιρα.  Αυτή άλλωστε είναι και η δυσκολία αυτής της Νέας Σελήνης, που ουσιαστικά ενεργοποιεί και συνεχίζει το έργο της προηγούμενης, αφού σε εκείνη τα Φώτα, από την ίδια μοίρα του Σκορπιού, σχημάτιζαν αντίθεση με τον Ουρανό.

Υπάρχουν έντονα, βίαια και εκρηκτικά στοιχεία, που μπορεί να εκδηλωθούν ποικιλοτρόπως.

Οι γραμμές της Αστροχαρτογραφίας «δείχνουν» την Ελλάδα και την περιοχή του Αιγαίου, την Ισπανία και σχεδόν όλη τη Λατινική Αμερική και ιδιαίτερα Βραζιλία, Εκουαδόρ, Βενεζουέλα, Βολιβία και Χιλή.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η σύνοδος των Φώτων στον Τοξότη μεταφέρει έναν «παιδιάστικο» και αγνό ενθουσιασμό. Μέσα από την περιπέτεια και το κυνήγι της εμπειρίας αναζητάμε τη διεύρυνση και τη γνώση.

Τι είμαι και τι μπορώ να γίνω! Αυτό είναι το κρίσιμο και μεγαλεπήβολο ερώτημα αυτής της Νέας Σελήνης.Θέλουμε να τα ζήσουμε όλα και να μάθουμε τα πάντα για τα πάντα!

Συχνά όμως το κάνουμε με απληστία, με βιασύνη, με τρόπο αρπακτικό, έχοντας την ψευδαίσθηση ή τον εγωισμό, πως οποιαδήποτε γνώση έχει ένα μυστικό, που αν μας το αποκαλύψουν, αυτόματα αποκτάμε και τη γνώση! Δεν αντιλαμβανόμαστε πως το νόημα της λέξης «γνώση», προϋποθέτει το συνδυασμένο νόημα άλλων λέξεων, όπως εμπειρία, εξάσκηση, κόπος, κατανόηση, πειραματισμός, απορροφητικότητα, όσμωση, χρόνος, σωστός χρονισμός, λάθη.

 Όλες αυτές είναι απείρως σημαντικότερες λέξεις από τη «θεοποιημένη» στις μέρες μας πληροφορία! Και μάλιστα σε μια εποχή που όλα έχουν γραφτεί για όλα. Τίποτα δεν είναι πια κρυφό. Όλοι έχουν πρόσβαση παντού ή και αν δεν έχουν για κάτι, τουλάχιστον γνωρίζουν την ύπαρξή του. Μέσα σε όλη αυτή την «αχόρταγη» στάση, πιθανότατα να κρύβονται και πολλές άλλες, όπως για παράδειγμα η ματαιοδοξία πως κάποια πράγματα μας ανήκουν δικαιωματικά, ή ο αριβισμός και η τάση να θέλουμε να τα κατακτήσουμε χωρίς προσπάθεια.

Υπάρχουν όμως και πολλά πράγματα που είναι αυτονόητα και ως εκ τούτου τα θεωρούμε δεδομένα και κάποια από αυτά είναι τελείως σαθρά, ή έχουν απολέσει με το χρόνο το νόημα και την αξία τους.Ενδεχομένως να αποτελούν και νέες «μόδες» που επιβάλλονται μέσω του μιμητισμού και της μαζικής αποχαύνωσης.Παρόλα αυτά, κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε ή αποδεχόμαστε σιωπηρά συνήθειες που μας «κάνουν τη μέρα, νύχτα» και αλλάζουν ακόμη και βασικές, αυτονόητες αρχές της ύπαρξής μας!

Ενίοτε στο όνομα του περίφημου «politically correct»«Ισχύει», θα απαντούσαν πολλοί τώρα, κοιτάζοντας τη σωστή εφαρμογή του «κουρελιασμένου» τους jean! 

Η διεύρυνση λοιπόν που αναζητάμε μέσω αυτής της Νέας Σελήνης προϋποθέτει κάποιες επανεκτιμήσεις. Επανεκτιμήσεις ουσιαστικών παραδοσιακών αξιών που σκιαγραφούνται μέσα από το τρίγωνο των Φώτων με τον Χείρωνα και την Αφροδίτη που την ίδια μέρα μπαίνει στον Αιγόκερω για να σχηματίσει μια «διευκολυμένη αντίθεση» με Άρη και Ουρανό, προσπαθώντας να αποσβέσει την ισχυρή σύγκρουση των δύο πλανητών.

Η ενέργεια της αντίθεσής τους αναζητά βίαιη εκτόνωση σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο, αλλά μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη σε μια αφτιασίδωτη αξιολόγηση και να αποτελεί ουσιαστική απάντηση στο βασικό ερώτημα της Νέας Σελήνης που τέθηκε παραπάνω.

Γιατί για να «γίνω» και να πετύχω στα μεγαλεπήβολα σχέδια που οραματίζομαι, θα πρέπει πρώτα να αναζητήσω αυτό που πραγματικά είμαι αυτή τη στιγμή και να προσδιορίσω το τωρινό πλαίσιο αναφοράς. Αυτός ο προσδιορισμός, πιθανότατα να κρύβει οδυνηρές διαπιστώσεις, που απαιτούν ριζικές και ίσως ακόμη πιο οδυνηρές αναδιαρθρώσεις.

Εκτός λοιπόν από τη λειτουργία του Ερμή και του Άρη στον Σκορπιό, εδώ υποκρύπτεται και μία από τις πολύ σημαντικές διασυνδέσεις με την Νέα Σελήνη στον Σκορπιό που προηγήθηκε!

Όταν κάποτε ρωτήθηκε ο Φίλιππος Πλιάτσικας τι εννοεί με τον στίχο «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα, θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα», απάντησε:

«Χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε τα αυτονόητα»!


BANNER

Θαναση Ματσωτα Από Θαναση Ματσωτα