Κρυφές συμφωνίες

Αστρολογική ανάλυση της συνάντησης Τραμπ- Ερντογάν. Τι κυοφορεί και τι αντίκτυπο μπορεί να έχει για Ελλάδα και Κύπρο!

Για να αξιολογήσουμε με αστρολογικά κριτήρια τη συνάντηση αλλά και να φανταστούμε την μελλοντική πορεία, θα ανατρέξουμε στα ωροσκόπια των δύο ηγετών αλλά και των δύο χωρών.

Καταρχάς βλέποντας τα ωροσκόπια των δύο ηγετών, θα διαπιστώσουμε πως αμφότεροι λειτουργούν υπό πίεση σε προσωπικό επίπεδο. Μια πίεση που ασφαλώς έχει ξεκινήσει πολύ καιρό νωρίτερα και αναμένεται να συνεχιστεί εντός και εκτός των χωρών τους.

Θα σταθώ στα πολύ βασικά σημεία.

Ο  Ερντογάν δέχεται τη δύσκολη επιρροή του Κρόνου στον Ωροσκόπο του ενώ ο Άρης του Ηλιακού τόξου τετραγωνίζει το Μεσουράνημα του γενέθλιου χάρτη του.

Αυτό είχε αντίκτυπο το τελευταίο διάστημα στην εκλογική ήττα της Κωνσταντινούπολης αλλά και στις εσωκομματικές αντιδράσεις που αντιμετωπίζει από τους πρώην συνεργάτες του. Όσο για την περίπτωση της Συρίας, μόνο προσωρινά έχει γλυτώσει τις περιπέτειες εκεί, έστω και την ύστατη στιγμή, αφού υπάρχει πολύ μέλλον σε αυτή την ιστορία και οι ΗΠΑ δεν έφυγαν από την περιοχή, όπως είχα προβλέψει και στην ανάλυση για την εισβολή στη Συρία.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως δεν έχουν εγκαταλείψει το σχέδιο για τη δημιουργία Κουρδικού κράτους, αφού πρώτιστο μέλημά τους ήταν να προστατέψουν τα Κουρδικά πετρέλαια.

Δύσκολα λοιπόν ο Ερντογάν θα αφήσει την «πολεμική» οδό που έχει επιλέξει αλλά και ταυτόχρονα έχει εγκλωβιστεί σε αυτήν, παρόλη την ευελιξία που διαθέτει.

Σε αυτό συνηγορεί και η πολύ επιθετική σύνοδος της Σελήνης του Ηλιακού τόξου της χώρας με τον γενέθλιο Άρη της.

Ο προοδευτικός Ωροσκόπος του Τραμπ, που σχηματίζει τετράγωνο με τον γενέθλιο Πλούτωνα, τον φέρνει αντιμέτωπο με το «βαθύ» Αμερικάνικο κράτος. Ξυπνά όμως και… ο Δίδυμος μέσα του όταν αναμιγνύεται στο «μεγάλο παζάρι» της Μέσης Ανατολής. Ουσιαστικά είναι σε αντιπαράθεση όχι μόνο με τους αντιπάλους, αλλά και με το ίδιο του το κόμμα.

Αυτό το τετράγωνο είναι που του έφερε και τα προβλήματα σε νομικό και πολιτικό επίπεδο και δεν αποκλείεται να φέρει στην επιφάνεια νέα σκάνδαλα ή οτιδήποτε μπορεί να τον πολεμήσει, ακόμη και παίζοντας «βρώμικα» με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη!

Το θέμα είναι πως το τετράγωνο αυτό συνεχίζει να λειτουργεί και μάλιστα ενεργοποιείται περισσότερο από τη διέλευση του Ουρανού, προς τον Ιούνιο του 2020 και μετά, οπότε η προσπάθεια που κάνει το αντίπαλο πολιτικό σύστημα να τον «καθαρίσει», μπορεί να κορυφωθεί και να μην είναι τόσο ανεδαφική όσο αρχικά ακούγεται.

Και μάλιστα σε μια εποχή που οι εκλογές θα είναι πολύ κοντά πια και ίσως δεν θα έχει λόγο να το κάνει, αφού αστρολογικά τουλάχιστον, ο Τραμπ δεν έχει πιθανότητες να τις κερδίσει.

Αυτό είναι και ένα σημαντικό κλειδί για τη συνάντηση των δύο ηγετών και ακόμη περισσότερο για τη συμπεριφορά του Τραμπ, που συμπεριφέρεται δουλικά προς τον Ερντογάν με προκλητικό τρόπο!

BANNER

Είναι προφανές πως το μόνο που ενδιαφέρει τον Αμερικανό πρόεδρο, είναι να κλείσει ένα καλό deal, που θα ενισχύσει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα και μετά την αποχώρηση από το προεδρικό αξίωμα!

Γι αυτό «πουλάει τρέλα» και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο.

Η συναστρία των δύο ηγετών, δεν είναι μια ιδιαίτερα δυνατή συναστρία, όπως είναι αυτή μεταξύ των χωρών τους. Η Σελήνη και των δύο στον Τοξότη, δεν αρκεί για να τους δώσει τη «χημεία» που επικαλούνται. Αντίθετα, ο Πλούτωνας του Ερντογάν πάνω στον ωροσκόπο και τον Άρη του Τραμπ, ανάμεσα σε άλλες ενδείξεις, δίνει τροφή στα σενάρια που τους κατηγορούν για κρυφά προσωπικά οικονομικά συμφέροντα.

Η συνάντηση είχε σκοπό την επικοινωνιακή πολιτική των δύο ηγετών και τίποτα παραπάνω. Ήταν βέβαια και μια προσπάθεια να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας, που όμως έχει αρκετό δρόμο μπροστά του και θα συναντήσει ισχυρές αντιστάσεις, κυρίως από το «βαθύ» Αμερικάνικο κράτος που δεν μπορεί να ανεχτεί τα παιχνίδια του «σουλτάνου». Κανένα ημίμετρο για τους S-400 δεν πρόκειται να πείσει ποτέ πραγματικά το σύνολο της πολιτικής σκηνής στις ΗΠΑ, ό,τι και να συμφωνήσει ο πρόεδρος. Η αύξηση του στόχου των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών στα 100 δις, είναι ένα καλό «καρότο», αλλά δεν πρόκειται ποτέ να επισκιάσει θέματα όπως αυτό των S-400. Οπότε όλα παραμένουν ανοιχτά ειδικά όσο μικραίνει ο χρόνος προς τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2020.

Ωστόσο φαίνεται πως οι ΗΠΑ έχουν χάσει τον βηματισμό τους και είναι δύσκολο να συντονιστούν στην εξωτερική πολιτική. Αυτός είναι ένας ακόμη παράγοντας που απομακρύνει χρονικά μια οριστική διευθέτηση των διαφορών, οδηγώντας σε ευκαιριακές ψεύτικες «λύσεις», που έχουν μάλλον χαρακτήρα κοντόφθαλμων τακτικών κινήσεων παρά στρατηγικό χαρακτήρα.

Οποιαδήποτε συμφωνία, ακόμη και κάτω από το τραπέζι, σύντομα θα ανακληθεί αφού δεν θα εφαρμοστεί ποτέ στην πράξη!

Αλλά και η στάση του Τραμπ θα αλλάξει, έστω φαινομενικά, αρκετές φορές ακόμη, πράγμα που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην Τουρκική οικονομία αλλά και στο νόμισμα.

Άκρως ενδιαφέρουσα είναι η συναστρία των δύο ηγετών με την Κύπρο και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την τροπή που θα πάρει το ενεργειακό παιχνίδι στο νησί σύντομα. Ειδικά αν συνυπολογίσουμε και την επίσης δυνατή συναστρία Ισραήλ- Κύπρου. Οπότε το κουίζ γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο και για δυνατούς λύτες!

Ο χάρτης του Αμερικανού προέδρου, εκτός από τη σύνοδο Ήλιου-Ουρανού στους Διδύμους σε αντίθεση με τη Σελήνη, έχει πολλά ακόμη στοιχεία που δείχνουν έναν άνθρωπο που λειτουργεί απρόβλεπτα, ευκαιριακά και χωρίς να υπολογίζει κανέναν. Κυρίως δε, με βάση το προσωπικό του συμφέρον, που ποτέ δεν αγνοεί, παρόλη τη θεατρικότητα και τους εντυπωσιασμούς που βγάζει ο Ωροσκόπος του στον Λέοντα. Σίγουρα δεν είναι ο άνθρωπος που μπορεί κάποιος να βασιστεί σε αυτόν. Πολύ περισσότερο μια ολόκληρη χώρα ή ο πλανήτης. Ειδικότερα η Ελλάδα, αφού εκτός από την πολύ δύσκολη συναστρία που έχει με τον Τραμπ, ο Άρης του στο αστροχαρτογράφημα, περνά ακριβώς πάνω από την Αθήνα!


BANNER - 14901_yellow

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θαναση Ματσωτα Από Θαναση Ματσωτα