Χειραγώγηση

Πώς θα μας επηρεάσει το σπάνιο φαινόμενο της Διάβασης του Ερμή;

Στις 11 Νοεμβρίου 2019 γίνεται το σπάνιο φαινόμενο της Διάβασης του Ερμή, στις 18ο55΄ του Σκορπιού. Έχουμε την κατώτερη σύνοδο και παραλληλία του ανάδρομου Ερμή με τον Ήλιο.

Όταν ο Ερμής βρίσκεται ανάδρομος στην κατώτερη σύνοδο με τον Ήλιο, έχει ονομαστεί συμβολικά από τον μεγάλο αστρολόγο Dane Rudhyar, «Προμηθέας ανάδρομος». Η ταχύτητά του είναι στο πιο χαμηλό σημείο της τροχιάς του και βρίσκεται στην κοντινότερη απόσταση στη Γη. Θεωρείται λοιπόν ότι εγκλωβίζεται συμβολικά από τη δύναμή της, υποδηλώνοντας κάποιου είδους προσκόλληση. Δίνει μια επαναστατική στάση, όπως επίσης και την τάση του ανθρώπου να επικεντρώνεται σε υπερβολική νοητική δραστηριότητα. Απομακρύνεται έτσι από την επαφή του με τη φύση και χάνει το πραγματικό νόημα της ύπαρξής του. Είναι ο επαναστάτης Προμηθέας που αρχικά ταυτίζεται και μετέπειτα αλώνεται από τον ίδιο το σκοπό του. Ουσιαστικά δεν έχει πρόσβαση στην αίσθηση του σώματος, όπως επίσης και στα συναισθήματά του. Όταν αυτό γίνεται στο ζώδιο του Σκορπιού, όπως στη φετινή Διάβαση, η νοητική δραστηριότητα κατευθύνεται υπόγεια και στοχευμένα. Ελέγχεται δε από τα έντονα πάθη, ατομικά και κοινωνικά. Έχει μεγάλη πρακτικότητα και η πραγματοποίηση των στόχων γίνεται εμμονή. Αυτό βέβαια μπορεί να οδηγεί σε ματαιότητα, μπορεί όμως να αποβεί και πολύ αποτελεσματικό. Εξαρτάται από την ποιότητα του στόχου.

Ο έλεγχος και η χειραγώγηση με οικονομικά ή άλλα οφέλη, μεγιστοποιείται. Η κατασπατάληση του ενεργειακού δυναμικού σε τέτοιους σκοπούς ωθεί σε δύσκολες ισορροπίες που διατηρούνται από τον εκβιασμό, τον εκφοβισμό, τις ψυχολογικές και υλικές εξαρτήσεις και το δίκαιο του ισχυρότερου.

Υπάρχει φυσικά η δυνατότητα της ανελέητης, ολοκληρωτικής ρήξης με το παρελθόν, με ότι αντιπροσωπεύει «χαμηλότερες δονήσεις», μας δεσμεύει και εμποδίζει μια εξελικτική πορεία. Αυτό ουσιαστικά είναι και το μεγάλο ζητούμενο.

Νέες πρακτικές εφαρμογές και ανακαλύψεις μπορεί να προκύψουν στον τομέα της ιατρικής και της χειρουργικής (ιδιαίτερα σε ασθένειες όπως ο καρκίνος και η σκλήρυνση κατά πλάκας), αλλά και της «κατάκτησης» του διαστήματος. Δεν αποκλείεται ωστόσο κάποιο ατύχημα, που να οφείλεται σε απρόβλεπτη έκβαση κάποιου επιστημονικού πειράματος.

Στην οικονομία τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα θα καθορίσουν σημαντικά γεγονότα και μάλιστα με αδιαφανείς και υπόγειες διαδικασίες. Τα κρυπτονομίσματα (bitcoin κλπ), θα εδραιώσουν ακόμη περισσότερο τη θέση τους στη διεθνή οικονομία, ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις, πριμοδοτώντας παράλληλα ως ένα βαθμό και τις υπόγειες διαδικασίες που λέγαμε πριν. Το πετρέλαιο και ο χρυσός μπαίνουν σε νέο κύκλο μακροχρόνιας ανόδου.

Ας δούμε τον αστρολογικό χάρτη αυτής της Διάβασης, γιατί αυτός θα μας υποδείξει πολλά για την επιρροή της.

Εκτός από τη σύνοδο Ήλιου-Ερμή στον Σκορπιό σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, η Σελήνη σχηματίζει σύνοδο με τον Ουρανό στις αρχές του Ταύρου, ενώ ο Άρης από τον Ζυγό σχηματίζει Τ-τετράγωνο με τον Πλούτωνα και την Έριδα και εξάγωνο με τη σύνοδο Δία-Δήμητρας. Η Αφροδίτη είναι σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Αυτός ο συνδυασμός, εκτός από τα παραπάνω, μιλάει για βία και πολεμικές διαμάχες ή τρομοκρατικά χτυπήματα και γεωφυσικά φαινόμενα, όπως σεισμοί, τυφώνες, τσουνάμι ή εκρήξεις ηφαιστείων. Σε όλες τις περιοχές του πλανήτη που επηρεάζονται, μπορούν να συμβούν τέτοια φαινόμενα και σε κάποιες από αυτές (όπως πχ Ισπανία, Γαλλία), θα υπάρξουν αναταραχές με συμμετοχή της κοινωνίας ή έντονο αντίκτυπο σε αυτήν. Οι πολιτικές εξελίξεις εκεί μπορεί να πάρουν τη μορφή «χιονοστιβάδας»!

Η συνέχιση του μεταναστευτικού προβλήματος, είναι μία μόνο από τις αιτίες σταδιακής μεταστροφής της πολιτικής σκέψης και δράσης, όπως επίσης και δημιουργίας νέων τρόπων που θα ασκείται η εσωτερική αλλά και η εξωτερική πολιτική. Αυτές θα υπαγορεύονται από έναν διεθνή χαρακτήρα και θα αναφέρονται όλο και περισσότερο σε σφαίρες επιρροής ή συμμαχίες που υπερβαίνουν το εθνικό πλαίσιο.

Η διαχείριση του ορυκτού πλούτου, όπως το πετρέλαιο, οι υδρογονάνθρακες, το φυσικό αέριο κλπ θα κορυφώσει τις γεωπολιτικές διαμάχες και θα καθορίσει το σκηνικό για τα επόμενα χρόνια.

Η Διάβαση του Νοεμβρίου ενεργοποιεί ιδιαίτερα τον χάρτη της Συρίας και της Τουρκίας (όπως άλλωστε και οι προηγούμενες αλλά και η επόμενη που θα γίνει το 2032) και αποτελεί τον βασικό μάκρο-αστρολογικό παράγοντα της εισβολής όπως έχω αναλύσει.

Υπάρχουν όμως και αρκετές ακόμη περιοχές που θα επηρεαστούν, με έναν ή περισσότερους από τους τρόπους που περιέγραψα παραπάνω, από αυτή τη Διάβαση, όπως προκύπτει από τη σύγκριση με τους γενέθλιους χάρτες τους, αλλά και με τη μέθοδο της Αστροχαρτογραφίας.

Αυτές είναι η Υεμένη, η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ, το Ισραήλ, η Λιβύη, η Ισπανία, η Γερμανία, η Ινδονησία, το Χονγκ Κονγκ, το Περού, η Κολομβία, η Ουάσινγκτον και ανατολικές ΗΠΑ, το Βανκούβερ και ο Δυτικός Καναδάς, το Παρίσι, η Ρώμη και η Ιταλία γενικότερα, η Ελλάδα, η Αλβανία, η Αυστρία και η Βοσνία.

Σε προσωπικό επίπεδο επηρεάζει τους Ταύρους που έχουν γεννηθεί από 7 έως 9 Μαϊου, τους Λέοντες από 9 έως 11 Αυγούστου, τους Σκορπιούς από 10 έως 12 Νοεμβρίου και τους Υδροχόους που είναι γεννημένοι από 6 έως 8 Φεβρουαρίου.


BANNER - 14901_yellow

 

Θαναση Ματσωτα Από Θαναση Ματσωτα