Τι ισχύει τελικά;

Ωροσκόπος: Οι αστρολογικοί αστικοί μύθοι που τον συνοδεύουν!

Συχνά τα πράγματα δεν είναι απόλυτα. Ένα ψέμα μπορεί να περιέχει ψήγματα αλήθειας και αντιστρόφως. Επίσης αναφέροντας κάποιον όρο, όπως πχ «προσωπικότητα» ή «ψυχή», θα πρέπει να σιγουρευτούμε πως με τον όρο αυτό εννοούμε το ίδιο πράγμα. Ας εξετάσουμε λοιπόν κάτω από αυτό το πρίσμα ένα- ένα τα όσα λέγονται ευρέως για τον Ωροσκόπο, για να δούμε αν ισχύουν ή όχι.

Ο Ωροσκόπος είναι σημαντικότερος από το ζώδιο.

Ο Ωροσκόπος είναι εξίσου σημαντικός με το ζώδιο (δηλαδή τη θέση του Ήλιου στο γενέθλιο αστρολογικό χάρτη), όπως επίσης και με τη Σελήνη. Αυτά τα τρία, θεωρούνται ισότιμα, παρόλο που ανάλογα με την περίπτωση, κάποιο ή κάποια από αυτά μπορεί να εκφράζονται ισχυρότερα στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου.

Ο Ωροσκόπος αρχίζει και λειτουργεί μετά τα 29-30

Ο Ωροσκόπος μας συνοδεύει από τη στιγμή της γέννησης και αποτελεί ένα από τα βασικά μας χαρακτηριστικά, που το διακρίνουμε είτε στη συμπεριφορά είτε στον σωματότυπο και τα φυσιογνωμικά μας χαρακτηριστικά. Κατά συνέπεια, λειτουργεί συνεχώς και όχι μόνο μετά τα 29. Ωστόσο αυτό θα μπορούσε να έχει μια δόση αλήθειας σε ένα άλλο επίπεδο, αν σκεφτούμε πως στην ηλικία αυτή ο Κρόνος γυρίζει στη γενέθλια θέση του. Είναι μια στιγμή ωριμότητας και ανάληψης ευθυνών. Εκείνη λοιπόν την περίοδο έχουμε τη δυνατότητα να στρέψουμε την ενέργεια αυτή που εκφράζει ο Ωροσκόπος προς μια διαφορετική κατεύθυνση, που να τροφοδοτεί όχι τις δυνάμεις που μας τραβούν προς τα κάτω, αλλά τη δυνατότητα εξέλιξης που εκφράζεται δυνητικά μέσα από τον αστρολογικό χάρτη! Αυτή η δυνατότητα περιγράφεται αναλυτικότερα εδώ

Ο ωροσκόπος αλλάζει κάθε 2 ώρες

Αυτό συμβαίνει μόνο σε χώρες που βρίσκονται στην περιοχή του Ισημερινού. Στον υπολογισμό του Ωροσκόπου υπεισέρχονται εκτός από την ημερομηνία, οι παράγοντες της ώρας και του τόπου γέννησης. Σε βόρεια και νότια γεωγραφικά πλάτη δεν έχουν τα ζώδια την ίδια χρονική διάρκεια στον ωροσκόπο. Έχουμε λοιπόν ζώδια μακράς και σύντομης ανόδου. Δηλαδή από Καρκίνο μέχρι και Τοξότη σε τόπους του βορείου ημισφαιρίου, τα ζώδια έχουν πιο αργή άνοδο στον Ωροσκόπο ενώ από Αιγόκερω μέχρι και Διδύμους, έχουμε γρηγορότερη άνοδο. Αυτό αντιστρέφεται στο νότιο ημισφαίριο. Άρα για να βρει σωστά κάποιος τον Ωροσκόπο του, χρειάζεται είτε να ξέρει τους σωστούς υπολογισμούς που πρέπει να κάνει είτε να έχει κάποιο σωστό αστρολογικό πρόγραμμα. Εδώ χρειάζεται προσοχή, γιατί τα προγράμματα μπορεί να έχουν και κάποια λάθη, ιδιαίτερα κάποια από αυτά που είναι δωρεάν στο διαδίκτυο.

Ο Ωροσκόπος είναι η προσωπικότητα-Ο Ωροσκόπος είναι το εγώ- Ο Ωροσκόπος είναι η Ψυχή- Ο Ωροσκόπος είναι το σώμα.

Τέσσερεις εκφράσεις που σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει ή διαβάσει κάπου. Ήδη εδώ υπάρχουν αρκετές ασάφειες αλλά και αρκετές αντιφάσεις. Καταρχάς μπαίνει το ερώτημα, τι εννοεί ο καθένας λέγοντας «εγώ», «ψυχή» ή «προσωπικότητα»; Επίσης αν ο Ωροσκόπος είναι η προσωπικότητα, τότε πώς γίνεται να είναι και η Ψυχή; Το ένα αναιρεί το άλλο!

Ο ωροσκόπος λοιπόν είναι το σώμα και στον μέσο άνθρωπο συντάσσεται με αυτό που ονομάζουμε «προσωπικότητα». Ταυτόχρονα όμως είναι το «εργαλείο» για την ανάπτυξη αυτού που ονομάζουμε «ψυχή»! Αυτό όμως είναι ένα θέμα που αναπτύσσεται πλήρως εδώ


BANNER 901_με_αγαπαει_300x250


 

Θανασης Ματσωτας Από Θανασης Ματσωτας