Share This!

Κινέζικο Ωροσκόπιο: Άλογο

ΑΛΟΓΟ

 

To Άλογο χαρακτηρίζεται από δύναμη, ενέργεια και μια εξωστρεφή φύση. Τους εκπροσώπους του πολύ ιδιαίτερου αυτού ζωδίου πρέπει να τους φανταστεί κανείς να καλπάζουν ανέμελοι με την περήφανη χαίτη τους να ανεμίζει σαν τα ομώνυμα πανέμορφα ζώα γιατί πραγματικά επιζητούν την ελευθερία και δεν ανέχονται κανένα περιορισμό. Όποιος ζει μαζί τους, δεν πρέπει να δείχνει ποτέ ότι περιμένει κάτι από τη σχέση τους, γιατί αυτό ξυπνά μέσα στα Άλογα τάσεις φυγής. Επιπλέον είναι βαθιά πεπεισμένοι πως έχουν πάντα δίκιο, ενώ όλοι οι άλλοι άδικο, γι’ αυτό είναι δύσκολο να τους αλλάξει κανείς γνώμη για οποιοδήποτε. Αγαπούν τα ταξίδια, και δεν μπορούν να μείνουν για πολύ στο ίδιο μέρος. Λατρεύουν την ανθρώπινη επικοινωνία και την κοινωνική επαφή, απολαμβάνουν να αποτελούν το κέντρο της προσοχής σε μια συντροφιά και άνετα μπορεί να χαρακτηριστούν πολυλογάδες. Είναι ικανοί να σου τηλεφωνήσουν μέσα στα άγρια μεσάνυχτα, γιατί δεν κρατιούνται να σου πουν κάτι που έμαθαν.
 
Συνήθως το Άλογο δεν έχει την αίσθηση του χρόνου. Οι εκπρόσωποι του ζωδίου αυτού είναι πάντα πολύ δραστήριοι, πρακτικοί και πρέπει να έχουν κάτι να απασχολούνται σε κάθε στιγμή της ημέρας. Αξιολάτρευτοι, συμπαθητικοί και γεμάτοι ζωή, είναι γεμάτοι πρωτοβουλίες και συχνά απρόβλεπτοι. Έχουν πολλούς φίλους και αγαπούν τις κοινωνικές συγκεντρώσεις, που τις διοργανώνουν πάντα με επιτυχία, καθώς είναι πολύ καλοί οικοδεσπότες.
 
Το ζώδιο αυτό ζει με μεγάλα πάθη και ενθουσιασμό, με ελεύθερο και αδάμαστο πνεύμα. Η ζωτική δύναμη που το παρασέρνει στις περιπέτειες των αισθημάτων, δεν ελέγχεται πάντα και το Άλογο μπορεί εύκολα να αγανακτήσει όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται σύμφωνα με τα σχέδιά του. Περίεργο και γεμάτο ζωντάνια, οδηγείται από το ένστικτο και χρειάζεται διαρκώς την επιβεβαίωση από τους άλλους. Οι κριτικές μπορεί να πληγώσουν βαθιά τον εκπρόσωπο του ζωδίου που κρύβει, πίσω από μια πανοπλία ανεξαρτησίας και σιγουριάς, μια εύθραυστη και πολύ ευαίσθητη ψυχή.
 
Το Άλογο παρασύρεται εύκολα από κεραυνοβόλους ενθουσιασμούς και τους ακολουθεί με πάθος μέχρι να σβήσουν, είτε πρόκειται για έρωτες είτε για κάποια επαγγελματικά σχέδια. Αυτό ακριβώς το πάθος οδηγεί όλες τις επιλογές του, και συχνά ζει μέσα σε μια φρενίτιδα, «καλπάζοντας» για να ξεφύγει από την πλήξη της καθημερινότητας. Τα ζώδια με τα οποία ταιριάζει περισσότερο ερωτικά είναι η Τίγρη, ο Σκύλος και ο Δράκοντας.

Οι καλύτερες χρονιές του είναι, πέρα από τη χρονιά του Αλόγου (2014), εκείνες του Σκύλου (2018) και της Τίγρης (2022). Αντίθετα δεν περνάει τόσο καλά στις χρονιές του Πετεινού (2017), του Ποντικού (2020) και του Λαγού (2023).

Για να βρεις το ζώδιο των αγαπημένων σου προσώπων δες το κινέζικο ωροσκόπιο και αστρολογία
 

Κατόπιν, δες αναλυτικά το πορτρέτο του ζωδίου τους, τα χαρίσματα και τις αδυναμίες τους, τα καλύτερα ζωδιακά τους ταιριάσματα και τις χρονιές που είναι ευνοϊκότερες και δυσκολότερες, κάνοντας κλικ σε αυτό που σε ενδιαφέρει.