Share This!

- Ημερολόγιο Δεκεμβρίου 2017 - almanac -

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου θα τιμήσει και με το παραπάνω την παράδοση να είναι  ο μήνας που προχωρούμε σε αναθεωρήσεις, ενδοσκοπήσεις και σημαντικές αποφάσεις για την πορεία της ζωής μας. Αίτιοι αλλά και αρωγοί για αυτές τις διαδικασίες είναι τόσο η ανάδρομη πορεία του Ερμή που από το ζώδιο του Τοξότη μας οδηγεί σε δεύτερες και ουσιαστικές σκέψεις αλλά και ο Άρης που περνώντας στον Σκορπιό μας δίνει την κατάλληλη ενέργεια αλλά και σταθερή συμπεριφορά για να κινηθούμε προς την επιτυχία!Το πιο σημαντικό βέβαια είναι η μετακίνηση του Κρόνου που εγκαταλείπει το ζώδιο του Τοξότη για να περάσει σε αυτό του Αιγόκερω, ζώδιο του οποίου είναι κυβερνήτης και από τη νέα του θέση θα μας βάλει στη διαδικασία να βάλουμε τη ζωή μας σε βάσεις σταθερές αλλά και να κρατήσουμε στη ζωή μας μόνο τα πρόσωπα εκείνα που μας έχουν αποδείξει την αξία τους! Αυτές οι επιρροές βέβαια του Κρόνου θα είναι πολύ πιο έντονες από τον επόμενο μήνα, ενώ για τον Δεκέμβριο η Αφροδίτη από το ζώδιο του Τοξότη για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα δίνει μια πιο ανάλαφρη και παιχνιδιάρικη διάθεση στα ερωτικά μας!  
 
 
Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι πλέον σημαντικές πλανητικές όψεις του μήνα και πως αυτές μας επηρεάζουν!
 
Σημείωση: Οι ημερομηνίες αφορούν σε όλα τα ζώδια και όχι μόνο αυτά στα οποία δίνεται η έμφαση, ενώ η επιρροή των όψεων ισχύει για τρεις  ημέρες πριν και τρεις μετά τον σχηματισμό τους.
 
Τα φεγγάρια του μήνα:
 
3/12 Η Πανσέληνος στο ζώδιο των Διδύμων (επιρροή +/- 7 ημέρες) : Πρόκειται για μια Πανσέληνο που θα μπορούσε να είναι η αιτία της νεανικότητας, της περιέργειας, της μετάδοσης πληροφοριών, της ζωντάνιας, του χιούμορ και της διάθεσης για φλερτ στη συμπεριφορά όλων μας αν δεν υπήρχε την ίδια μέρα το τετράγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα που φέρνει απογοητεύσεις, εξαπατήσεις και ψέματα.. Ας είμαστε λοιπόν πολύ προσεκτικοί και  ας μην δείχνουμε μεγάλη εμπιστοσύνη σε πρόσωπα που δεν γνωρίζουμε.. Περισσότερο προσεκτικοί θα πρέπει να είστε όσοι ανήκετε στα Μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι-Τοξότες, Παρθένοι-Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου).
 
18/12 Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Τοξότη 26ο 31’  (επιρροή +/- 7 ημέρες) : Με αυτή τη Νέα Σελήνη κοιτάμε μπροστά, στο μέλλον, κάνουμε σχέδια, οργανώνουμε ένα μακρινό ταξίδι, προγραμματίζουμε έναν νέο κύκλο μάθησης! Οι Δίδυμοι-Τοξότες και Παρθένοι-Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου ετοιμαστείτε για νέα ξεκινήματα είτε στην ερωτική είτε στην επαγγελματική σας  ζωή, ακόμη και ένα ακόμη μέλος στην οικογένειά σας!
 
 Για μια προσωπική πρόβλεψη της επιρροής των κινήσεων της Σελήνης στον αστρολογικό σου χάρτη κάλεσε τώρα στο 14901
 
Οι σημαντικότερες κινήσεις των πλανητών για τον  Δεκέμβριο 2017
 
1/12 Η Αφροδίτη περνά στον Τοξότη (επιρροή ως τις 25 Δεκεμβρίου): Με τη θέση αυτή της Αφροδίτης οι ερωτικές μας επιδιώξεις εστιάζουν περισσότερο στο φλερτ, στο παιχνίδι της κατάκτησης, στους ερωτικούς πειραματισμούς και αφήνουν σε δεύτερη μοίρα την δημιουργία σταθερών δεσμών..
Κριοί, Λέοντες και Τοξότες αλλά και Δίδυμοι, Ζυγοί Υδροχόοι, έχετε όλη την ευχέρεια και να βελτιώσετε τη σχέση σας αλλά και να κάνετε μια νέα συναρπαστική γνωριμία όσοι είστε αδέσμευτοι!
 
1/12 Ο Άρης σε αντίθεση με τον Ουρανό (επιρροή +/-7 ημέρες): Η ανάγκη μας για ελευθερία και ανεξαρτησία είναι εκτός ορίων με αποτέλεσμα οι σχέσεις μας να κινδυνεύουν από εντάσεις και εκρήξεις που θα φέρουν αναταράξεις..
Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου συγκρατείστε την νευρικότητα σας και ελέγξτε –όσο γίνεται-την ξεροκεφαλιά σας για να μην βρεθείτε σε αντιπαράθεση με τους κοντινούς σας ανθρώπους!
 
3/12 Ο Δίας σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα (επιρροή +/-20 ημέρες): Μια όψη που τονίζει την πνευματική πλευρά της προσωπικότητας μας, με τον ιδεαλισμό και τον ανθρωπισμό να εκφράζονται μέσα από τη στήριξη και τη συμπαράσταση που δείχνουμε στους γύρω μας ενώ είναι επίσης ένα διάστημα που θα μας απασχολήσουν μεταφυσικά θέματα!
Ταύροι, Καρκίνοι, Σκορπιοί, Αιγόκεροι και Ιχθύες γεννημένοι στα τέλη του πρώτου και στις αρχές του δεύτερου δεκαήμερου έχετε την ευκαιρία να εκφράσετε τα ταλέντα αλλά και την πνευματικότητα σας!
 
3/12 Ο Ερμής από το ζώδιο του Τοξότη ξεκινά την ανάδρομη πορεία του (+/- επιρροή ως τις 23 Δεκεμβρίου): Ενώ η αναδρομή του πλανήτη μας κάνει να σκεφτόμαστε περισσότερο και ουσιαστικότερα, δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να πάρουμε αποφάσεις, να ξεκινήσουμε συναλλαγές με το εξωτερικό ή να αρχίσουμε μαθήματα ή σεμινάρια.
Τα μεταβλητά ζώδια, Δίδυμοι-Τοξότες και Παρθένοι-Ιχθύες επηρεάζεστε ακόμη περισσότερο και δείξτε προσοχή γιατί εύκολα θα παρεξηγείτε αυτά που σας λένε με αποτέλεσμα εκνευρισμούς και εντάσεις στην επικοινωνία..
 
3/12 Ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα (επιρροή +/- 2 ημέρες): Η ασάφεια και η αοριστία κυριαρχούν και είναι προτιμότερο να κρατηθούμε μακριά από σημαντικές συζητήσεις, αποφάσεις και σχέδια μεγαλεπήβολα.. Το πιο πιθανό είναι υπάρξουν παρεξηγήσεις από έλλειψη σωστής κατανόησης των όσων λέγονται..
Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες γεννημένοι στα τέλη του πρώτου και στις αρχές του δεύτερου δεκαημέρου φροντίστε να κρατηθείτε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα και αποφύγετε τις καταχρήσεις..
 
6/12 Ο ανάδρομος Ερμής σε σύνοδο με τον Κρόνο (επιρροή +/-2 ημέρες): Σκέψεις συγκρατημένες και αισθήματα μοναξιάς φέρνει αυτή η όψη ενώ δεν μας είναι εύκολο ούτε να μεταδώσουμε τις σκέψεις μας ούτε να συγκεντρωθούμε.. Περισσότερο ευάλωτοι οι Δίδυμοι-Τοξότες, Παρθένοι-Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου.
 
6/12 O ανάδρομος Ερμής σε εξάγωνο με τον Άρη (επιρροή +/- 7 ημέρες): Μπορούμε να πείσουμε με τα επιχειρήματά μας τους συνομιλητές  μας αλλά μπορούμε επίσης να αισθανθούμε υπερβολική άνεση και σιγουριά για αυτά που εκφράζουμε χωρίς να τα έχουμε πραγματικά διερευνήσει..
Δίδυμοι, Λέοντες, Ζυγοί, Τοξότες και Υδροχόοι του τρίτου δεκαημέρου θα μπορέσετε να περάσετε τις απόψεις σας αρκεί είστε σαφείς στον τρόπο που εκφράζεστε..
 
6/12 O Άρης σε εξάγωνο με τον Κρόνο (επιρροή +/-7 ημέρες): Με ορμή, θάρρος, συγκρότηση και προσεκτικούς χειρισμούς μπορούμε να επιτύχουμε αυτά που επιδιώκουμε και να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας.
Κριοί-Ζυγοί και Λέοντες-Υδροχόοι του τρίτου δεκαημέρου με την πειθαρχία, την αντοχή, την δύναμη  και την σοβαρότητα που σας οπλίζει η συγκεκριμένη όψη μπορείτε να  τακτοποιήσετε τις υποθέσεις που καιρό τώρα σας απασχολούν!
 
9/12 Ο Άρης περνά στον Σκορπιό (επιρροή ως  26/1/2018):  Με τον Άρη να βρίσκεται στο ζώδιο του οποίου είναι κυβερνήτης το πάθος, η σεξουαλική ορμή και φυσικά η ανάγκη μας να διαλευκάνουμε κάθε «μυστήριο» ή μυστικό που υπάρχει στο περιβάλλον μας θα είναι ισχυρή! Παράλληλα, με την δύναμη που μας χαρίζει ο παντοδύναμος Άρης μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά αφήνοντας πίσω σχέσεις και ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα πια να μας πουν..  
Εσείς που ανήκετε στα σταθερά ζώδια (Ταύροι-Σκορπιοί και Λέοντες-Υδροχόοι ) φροντίστε να αποφύγετε τις συγκρούσεις λόγω της αδιαλλαξίας και της ανεξαρτησίας που εκδηλώνετε!
 
10/12 Ο ανάδρομος Ερμής σε τρίγωνο με τον Ουρανό (επιρροή +/- 2 ημέρες): Με τις εμπειρίες του παρελθόντος ως οδηγό βρίσκουμε νέες λύσεις σε παλιά προβλήματα.. Προσοχή στον τρόπο που μιλάμε γιατί ..εκ παραδρομής μπορούμε να αποκαλύψουμε περισσότερα από όσα πρέπει..
Δίδυμοι-Τοξότες, Λέοντες Υδροχόοι και Κριοί γεννημένοι στα μέσα του τρίτου δεκαημέρου εμπιστευτείτε τη διαίσθηση σας!
 
10/12 Η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα (επιρροή +/-2 ημέρες): Υπερβολικός συναισθηματισμός αλλά και μια ανάγκη να βοηθήσουμε τους πάντες  ίσως μας κάνουν εύκολα θύματα.. Στα θετικά  της όψης η άνεση με την οποία εκδηλώνουμε την ερωτική μας διάθεση αλλά η φαντασία που εμπλουτίζει τις εκδηλώσεις πάθους..
Ταύροι-Σκορπιοί, Καρκίνοι-Αιγόκεροι και Ιχθύες γεννημένοι στα τέλη του πρώτου και στις αρχές του δεύτερου δεκαημέρου ανοίξτε την καρδιά σας στην αγάπη και δείξτε ανοχή στα λάθη των αγαπημένων σας..
 
13/12 Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον ανάδρομο Ερμή (επιρροή +/-2 ημέρες): Ενώ θέλουμε να πούμε, να γράψουμε και να κάνουμε πολλά, κάπου μπλοκάρουμε ή αναβάλλουμε τις κινήσεις μας..
Δίδυμοι-Τοξότες και Παρθένοι –Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου μην υπογράψετε οποιοδήποτε είδους συμβάσεις, μην κλείνετε συμφωνίες και μην ξεκινάτε μαθήματα..
 
15/12 Ο ανάδρομος Ερμής σε σύνοδο με την Αφροδίτη (επιρροή +/- 2 ημέρες): Η κατάλληλη στιγμή να προσεγγίσουμε και πάλι μια παλιά μας αγάπη να δούμε αν ακόμη μας θυμάται.. Το μυαλό μας αρνείται να μπει σε πλαίσια και όλο ξεφεύγουν οι σκέψεις μας..
Κριοί-Ζυγοί, Δίδυμοι-Τοξότες και Λέοντες-Υδροχόοι του δευτέρου δεκαημέρου ετοιμαστείτε για μια απρόσμενη και πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με το παρελθόν..
 
16 /12 Ο Ήλιος σε τρίγωνο με τον Ουρανό (επιρροή +/- 2 ημέρες) : Μια όψη που δημιουργεί μια τάση προς ο καινούργιο, το μοντέρνο, και το πρωτότυπο και αν θέλουμε να αγοράσουμε κάποιο gadget τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.. Δίδυμοι-Τοξότες, Λέοντες-Υδροχόοι και Κριοί του τρίτου δεκαημέρου μπορείτε να επιταχύνετε τις εξελίξεις εκφράζοντας με άνεση τις ιδέες σας!
 
20/12 Ο Κρόνος περνά στον Αιγόκερω (επιρροή ως 17 Δεκεμβρίου 2020) : Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο που κυβερνά ο Κρόνος και για όσο διάστημα θα φιλοξενείται σε αυτό το ζώδιο θα μπορέσει να εκφράσει με άνεση όλα τα χαρακτηριστικά του όπως την επιμονή, την εργατικότητα, την υπευθυνότητα και την αντοχή στις δυσκολίες.. Μπορεί όμως να φέρει στην επιφάνεια και όλες τις φοβίες και τα άγχη μας ώστε να τα αναγνωρίσουμε και να τα ξεπεράσουμε!
 
21/12 Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό (επιρροή+/-2 ημέρες): Ο ενθουσιασμός στην εκδήλωση των συναισθημάτων μας φέρνει κοντά μας πρόσωπα που μας γοητεύουν με τον πρωτότυπο τρόπο που μας προσεγγίζουν! Δίδυμοι-Τοξότες, Λέοντες-Υδροχόοι και Κριοί  γεννημένοι στα μέσα του τρίτου δεκαημέρου ετοιμαστείτε να ζήσετε εκπλήξεις (ευχάριστες)  στα ερωτικά σας!
 
21/12 Ο Ήλιος περνά στον Αιγόκερω (επιρροή ως 20 Ιανουαρίου 2018): Το διάστημα που ο Ήλιος θα διασχίζει τον Αιγόκερω το ενδιαφέρον στρέφεται στα επαγγελματικά μας και γενικότερα στην εξέλιξη της καριέρας μας. Προσοχή στις υπερβολικές απαιτήσεις και την αυστηρότητα που ίσως εκφράσουμε προς τους συναδέλφους μας με αποτέλεσμα προστριβές..
 
21/12 Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Κρόνο (επιρροή +/-2 ημέρες): Έχουμε τη δύναμη να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια που παρουσιάζονται χάρη στο σθένος και τις σωστές ενέργειές μας! Κριοί-Ζυγοί και Καρκίνοι-Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου θα αντιμετωπίσετε κάποια οικογενειακά προβλήματα που όμως θα καταφέρετε να τα αντιμετωπίσετε!
 
23/12 O Ερμής επιστρέφει σε ορθή πορεία (επιρροή ως τις 11 Ιανουαρίου 2018): Τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους, η αισιοδοξία και η χαρούμενη διάθεση του Τοξότη βρίσκει τρόπους να εκφραστεί ενώ επιδιώκουμε την ειλικρίνεια και την αλήθεια στις σχέσεις μας! Κριοί-Ζυγοί, Δίδυμοι-Τοξότες και Λέοντες-Υδροχόοι θα δείτε την κοινωνική σας ζωή να ανθίζει!
 
25/12 Η Αφροδίτη περνά στον Αιγόκερω (επιρροή ως 18 Ιανουαρίου 2018) : Με την Αφροδίτη σε αυτή τη θέση περισσότερο μας ενδιαφέρει μια σχέση που θα μας παρέχει εχέγγυα σταθερότητας και μακροημέρευσης  και λιγότερο μια παθιασμένη σχέση. Προκειμένου να προστατευτούμε από σχόλια και κριτική μπορεί να κρατήσουμε κρυφή τη ερωτική μας ζωή..
Όσοι ανήκετε στα ζώδια της Γης (Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι) και του Νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες) μπορείτε να βελτιώσετε την ερωτική σας ζωή και οι αδέσμευτοι να γνωρίσετε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόσωπο!
 
25/12 Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Κρόνο (επιρροή +/-2 ημέρες): Η όψη αυτή μας κάνει αρκετά συντηρητικούς αλλά και υποτονικούς στις ερωτικές μας διεκδικήσεις  ενώ τα λόγια αγάπης δεν μας πείθουν.. Αντίθετα στα επαγγελματικά μας μπορούμε να μεγαλουργήσουμε με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα μας!
Κριοί-Ζυγοί και Καρκίνοι-Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου προστατέψτε την ερωτική σας σχέση από ψυχρότητα και λόγια σκληρά..
 
28/12 Ο Άρης σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα (επιρροή +/-7ημέρες): Με πίστη στις ικανότητες μας αλλά και την τάση του Ποσειδώνα να μην διακρίνει τον κίνδυνο μπορεί να πάρουμε ρίσκα που θα μας δυσκολέψουν.. Τα καλά νέα είναι ότι λειτουργεί η εσωτερική μας φωνή την οποία θα πρέπει να ακούσουμε.. Καρκίνοι-Αιγόκεροι, Σκορπιοί και Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου θα εισπράξετε την αγάπη των γύρω σας!
 
 Βρες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης