Share This!

Ζώδιο Ζυγός : Μυθολογική προσέγγιση του ζωδίου!

Ο Ζυγός  (23 Σεπτεμβρίου -23 Οκτωβρίου) είναι παρορμητικό  ζώδιο του Αέρα  με κυβερνήτη πλανήτη την Αφροδίτη. Λουλούδια του ζωδίου είναι η ορχιδέα και ο κρίνος. Ο πολύτιμος λίθος του είναι το οπάλι, ενώ αγαπημένα χρώματά του είναι το γαλάζιο, το σκούρο μπλε και το ροζ. 

Οι Ζυγοί ταιριάζουν πολύ με τους Υδροχόους και τους Διδύμους.

Χάρη στη έντονη αίσθηση της ομορφιάς και της ισορροπίας  γίνονται πολύ καλοί σύμβουλοι. Επαγγέλματα που τους ταιριάζουν είναι  του μουσικού, του ηθοποιού, ποιητές ή δραματουργοί, ενώ μπορούν να γίνουν καλοί διπλωμάτες ή επιχειρηματίες..
 
Διάσημοι Ζυγοί είναι η Μπριζίτ Μπαρντό, η Σάρα Μπερνάρ, ο Μοχάτμα Γκάντι, ο Φρανς Λιστ, ο Νίτσε, ο Όσκαρ Ουάιλντ, Μελίνα Μερκούρη,Κάρολος Κουν, Γιάννης Κότσιρας, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Στέλιος Μάϊνας, Μόνικα Μπελούτσι, Σούζαν Σάραντον, Κέιτ Γουίνσλετ. 
 
Όπως και οι Δίδυμοι, ο αστερισμός του Ζυγού συνδέεται με την δυαδικότητα, τους δύο δίσκους της ζυγαριάς, παρόλο που αρχικά μπορεί να είχε συνδεθεί με τις δύο δαγκάνες του Σκορπιού. Οι Άραβες δίνουν στα δύο κύρια άστρα τα ονόματα "Βόρεια και Νότια Δαγκάνα". Οι Βαβυλώνιοι αναφέρουν μια ζυγαριά σε αυτή την περιοχή του ουρανού, αλλά οι Έλληνες αρχικά δεν συμπεριλάμβαναν ζυγαριά στον ζωδιακό τους κύκλο, αντίθετα έβλεπαν τις δαγκάνες του Σκορπιού. Λέγεται ότι μετά τον αστρονόμο Ίππαρχο ο οποίος κατέγραψε περίπου 850 άστρα, οι Έλληνες άλλαξαν το όνομα σε Ζυγός. Μπορεί να πρόκειται για την ίδια ζυγαριά που κρατούσε η Αστραία, η παρθένος θεά της δικαιοσύνης, μια από τις απεικονίσεις της Παρθένου.   
   
Αυτός ο αστερισμός  ίσως αντιπροσωπεύει και την ζυγαριά που χρησιμοποιούσε ο ομηρικός Δίας για να αποφασίσει για την μοίρα των ανθρώπων.
 
Μια ακόμη ελληνική ερμηνεία υποστηρίζει ότι ήταν το άρμα που μετέφερε την Περσεφόνη στον κάτω κόσμο. 
 
  Ζήτησε την πρόβλεψή σου με ένα μόνο SMS. Με κόστος μόνο 1,24€ έχεις μια σίγουρη απάντηση. Γράψε στο κινητό σου ΑΔΑΜ (κενό) την ημερομηνία γέννησης σου και το θέμα που σε απασχολεί και στείλε το στο 54991, για μια έγκυρη, άμεση και οικονομική απάντηση.

Ο Ζυγός  που αντιπροσωπεύει την δικαιοσύνη , είναι το μοναδικό ζώδιο του ζωδιακού κύκλου που είναι άψυχο. ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι οι πρώτοι παρατηρητές ήθελαν να τιμήσουν το ιδανικό της δικαιοσύνης. Πιο κυνικά, η ζυγαριά μπορεί να έχει τοποθετηθεί στον ουρανό για να υποδείξει την απουσία δικαιοσύνης στην Γη.  
 
Ο Ζυγός είχε μεγάλη σημασία για τους Ρωμαίους Καίσαρες  και τους αστρολόγους, οι οποίοι τον είχαν συμπεριλάβει και στο Ιουλιανό ημερολόγιο. Ο Ιούλιος Καίσαρας απεικονιζόταν συχνά σε νομίσματα κρατώντας μια ζυγαριά, δηλώνοντας την εξουσία του και το αίσθημα δικαιοσύνης. τόσο ο ίδιος όσο και ο Αύγουστος ταυτίζονταν με αυτόν τον αστερισμό.

Για τους Ζουλού  το ζώδιο έχει πάρει το όνομά του από έναν σοφό δικαστή. Πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που γεννιούνται στο ζώδιο του Ζυγού είναι σκεπτικιστές και δεν πιστεύουην τίποτα. Τους αρέσει να ερευνούν  την ζωή σε βάθος. Θα κάνουν τα πάντα για έναν φίλο και αγαπούν το κυνήγι. Όταν όμως αποκτήσουν αυτό που ήθελαν, προχωρούν στις επόμενες αναζητήσεις.   

Ο σχετικός μύθος αφορά σε έναν βασιλιά και τον γιό του που τον έλεγαν Γκουμπουντέλα. Όταν ήταν μικρό παιδί έπαιζε με κούκλες αντί να παίζει με τα ζώα και όταν μεγάλωσε του άρεσε να ασχολείται με τις γυναικείες δουλειές. Ήταν εξαιρετικός υφαντής και οι γυναίκες της φυλής ζήλευαν τόσο πολύ την ομορφιά των καλαθιών του που παραπονέθηκαν στον Σανγκόμα, δηλαδή τον σαμάνο (μάγο-ιερέα). Εκείνος μετέφερε τα παράπονά τους στην μητέρα-Γη, η οποία κάλεσε τον Γκουμπουντέλα και έβαλε δύο ζόμπι να τον τυλίξουν μέσα σε ένα χαλί για να μην μπορεί να κινηθεί. όταν ξετύλιξαν το χαλί, ο Γκουμπουντέλα είχε μεταμορφωθεί σε μια πανέμορφη γυναίκα. αφού πλέον μπορούσε να καταλάβει και την γυναικεία αλλά και την αντρική υπόσταση , είχε πολύ μεγάλη ζήτηση ως σοφός κριτής. Οι άνθρωποι που επιθυμούσαν την συμβουλή της έπρεπε να γεμίσουν δύο καλάθια και  η Γκουμπουντέλα τα χρησιμοποιούσε για να βγάλει την απόφαση της. Η διάρκεια της ζωής της ήταν μεγάλη και παραγωγική και οι άνθρωποι την σέβονταν τόσο που την ανύψωσαν στους ουρανούς, όπου κρατά ακόμη τα δύο καλάθια  της και παίρνει σοφές αποφάσεις.  ,       
 
  Αν θέλεις να διαβάσεις τις ημερήσιες προβλέψεις για το ζώδιο σου από την Κατερίνα Γλύμπη  πάτησε εδώ
 
Η Αιγυπτιακή παράδοση θεωρεί αυτόν τον αστερισμό ως την ζυγαριά που χρησιμοποιούσε ο Όσιρις για ζυγίζει τους νεκρούς και να αποφασίζει την ανταμοιβή τους στη μετά θάνατο ζωή.
 
Το πιθανότερο είναι ότι η ζυγαριά με τους δύο δίσκους συμβολίζει την ισότητα της ημέρας και της νύχτας την στιγμή της φθινοπωρινής ισημερίας, όταν ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Ζυγού. Είναι μια εποχή αφθονίας και εορτασμού για την συγκομιδή. Είναι και μια  εποχή αφθονίας και εορτασμού για την συγκομιδή. Είναι και μια εποχή από την οποία λείπουν οι υπερβολές, η ανυπόφορη ζέστη του καλοκαιριού από την μια πλευρά,που εκπροσωπείται από το φλογερό ταπεραμέντο του Λέοντα, και το τσουχτερό κρύο του χειμώνα από την άλλη, που εκπροσωπείται από τα βέλη του Τοξότη.     
 Για να λαμβάνεις προβλέψεις άμεσα στο email σου, κάνε κλικ εδώ!
 
Οι χριστιανοί ταυτίζουν τον αστερισμό του Ζυγού με τον απόστολο Φίλιππο και οι Εβραίοι με την φυλή του Ασήρ. Οι κινέζοι αποκαλούν  κάποια από τα άστρα του Ζυγού Τι,  που σημαίνει το κάτω μέρος, και ένα άλλο άστρο Σόου Σινγκ που σημαίνει "το άστρο της μακροζωίας."  Οι Ινδοί το αποκαλούν "η ισορροπία" αλλά και "η φωτιά". Οι Εβραίοι  τον αποκαλούσαν Μοζναγίμ, που σημαίνει ¨μπράτσο ζυγαριάς". Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πρώτοι λαοί που εγκαταστάθηκαν στην κοιλάδα του Ευφράτη έβλεπαν αυτόν τον αστερισμό σαν βωμό και αργότερα σαν λάμπα. 
 
 Διάβασε πως σε επηρεάζουν οι πλανητικές όψεις σήμερα αλλά και για τις επόμενες 5 ημέρες στο Προσωπικό Ωροσκόπιο.