Share This!

Το ζώδιο του μήνα Λέων (23 Ιουλίου – 23 Αυγούστου)

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Όπως το λιοντάρι κυβερνά τη ζούγκλα, έτσι και ο  Λέων είναι υπερήφανος και αγαπά να το δείχνει.

Ο  Λέων  είναι καλλιτεχνικός, αξιοπρεπής, αυταρχικός, αλαζονικός, υπερφίαλος, γεμάτος αυτοπεποίθηση, δημιουργικός, δραματικός, ζεστός, άμεσος, δυναμικός, εγωιστής, κομψός, ενθουσιώδης, υπερβολικός, καλός εραστής, γενναιόδωρος, παράφορος, παρεμβατικός, ανεκτικός, πρόσχαρος, τρυφερός, παθιασμένος, παιχνιδιάρικος, ευπαρουσίαστος, δημοφιλής, ισχυρός, περήφανος, σταθερός, πεισματάρης, ζωντανός, ζωηρός, με ζεστή καρδιά και ταλαντούχος.

 

Follow us:

 

 

 

ΠΛΑΝΗΤΗΣ:

ΗΛΙΟΣ

ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ:

5ος ΟΙΚΟΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΟ:

ΦΩΤΙΑ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΣΤΑΘΕΡΟ

ΦΥΣΗ:

ΑΡΣΕΝΙΚΟ (ΘΕΤΙΚΟ)

ΕΞΑΡΣΗ ΖΩΔΙΟΥ:

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΖΩΔΙΟΥ:

ΟΥΡΑΝΟΣ

ΠΤΩΣΗ ΖΩΔΙΟΥ:

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

ΣΗΜΕΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ:

ΚΑΡΔΙΑ, ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ, ΠΛΑΤΗ

ΤΥΧΕΡΗ ΗΜΕΡΑ:

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΧΡΩΜΑ:

ΚΙΤΡΙΝΟ, ΧΡΥΣΑΦΙ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ:

ΔΥΝΑΜΗ, ΗΓΕΜΟΝΙΑ, ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ

ΕΛΑΤΤΩΜΑ:

ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ, ΕΠΙΔΕΙΞΙΟΜΑΝΙΑ

ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ:

ΗΛΙΟΣ

ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ:

ΧΡΥΣΟΣ, ΡΟΥΜΠΙΝΙ, ΖΙΡΓΚΟΝΙ, ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΤΙΓΡΗ, ΤΟΠΑΖΙ, ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ

ΜΕΤΑΛΛΟ:

ΧΡΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ  ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ:

ΜΙΧΑΗΛ

ΛΟΥΛΟΥΔΙ:

ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΑΛΑΤΙ ΔΙΑ-ΤΡΟΦΗΣ: 

ΦΩΣΦΟΡΟΣ, ΑΣΒΕΣΤΙΟ – ΘΕΪΚΟ ΚΑΛΙΟ

ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ:

ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ, ΚΑΡΔΙΑ, ΥΠΕΡΤΑΣΗ, ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ:

ΓΑΛΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΙΝΔΙΑ

 

 

Ο Ήλιος είναι ο κυβερνήτης του Λέοντα.

Ο Λέων κυβερνά τον πέμπτο οίκο του φυσικού  ζωδιακού κύκλου.

Μέρη του σώματος που κυβερνά ο Λέων είναι η καρδιά, το άνω μέρος της πλάτης, η σπονδυλική στήλη, η σπλήνα και η αορτή.

Οι Λέοντες ανήκουν στα ζώδια της Φωτιάς. Τους αρέσει η διασκέδαση η ψυχαγωγία και η κοινωνικότητα, ενώ παράλληλα επιζητούν την αναγνώριση και τον θαυμασμό από τον κοινωνικό τους περίγυρο. Είναι έντονα ρομαντικοί και αισιόδοξοι. Τους αρέσει η ελευθερία, η χαλάρωση και ο έντονος ερωτικός ενθουσιασμός στις σχέσεις. Αρέσκονται στο να πρωτοτυπούν, ενώ υπερισχύει μέσα τους ένα ισχυρό αίσθημα αξιοπρέπειας και γενναιοδωρίας. Το έντονα ανεπτυγμένο αίσθημα δικαιοσύνης και τιμιότητας που διακατέχει τους Λέοντες, τους κάνει πιστούς φίλους με ισχυρό συναίσθημα του φιλότιμου και της αυτοθυσίας. Είναι καλοσυνάτοι και στοργικοί, αλλά παράλληλα μπορούν να γίνουν έντονα πεισματάρηδες, απρόθυμοι, ξεροκέφαλοι, αδιάφοροι και πολλοί σκληροί όταν πληγώνονται. Αγαπάνε με φλογερό πάθος και απεχθάνονται την πίεση, τον έλεγχο και της ζήλιες. Τέλος, οι Λεοντές είναι έξυπνοι, τολμηροί, περήφανοι, ενεργητικοί και εύκολα γίνονται το κέντρο της προσοχής, έχοντας έμφυτη την ικανότητα να τα πηγαίνουν καλά με όλους. Είναι όμως λιγάκι δύσκολο, φίλοι μου, να συγχρονιστείτε με τους Λέοντες, αν συμβαίνει το δικό σας ταμπεραμέντο να είναι διαφορετικό. Ο Λέων είναι το ζώδιο που του αρέσει να αυτοεπαινείται και να θαυμάζει τον εαυτό του, τουλάχιστον στις περιπτώσεις που έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία, η ακόμη και μια δυναστεία.

Η γυναίκα Λέων ζει ένα ρομαντικό όνειρο και η μυστική της φιλοδοξία είναι να βρει έναν άνθρωπο που θα την ανεβάσει στο θρόνο που πιστεύει πως της αξίζει δικαιωματικά. Συνήθως η ίδια προσπαθεί να παντρευτεί με έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι στην κορυφή της κοινωνικής τάξης. Μπορεί να ψάχνει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για τον ιδανικό άντρα και θέλει πραγματικά να είναι ένας διανοούμενος που θα έχει αρκετά χρήματα και θα την κάνει να είναι η βασίλισσα του σπιτιού. Σκέφτεται πως η αγάπη είναι ένας άσος στο μανίκι της στο παιχνίδι της ζωής, που διακατέχει τα συναισθήματά της για την επιτυχία. 

Μια γυναίκα Λέων νομίζει ότι είναι όμορφη και συχνά αυτό είναι πραγματικότητα. Φοβάται να δώσει τον εαυτό της πραγματικά στον έρωτα της, μην τυχόν χάσει την ομορφιά της. Το ωροσκόπιο της αγάπης προειδοποιεί για πιθανά προβλήματα του νευρικού συστήματος από την ηλικία των 30 ετών και μετά, ως αποτέλεσμα της μανίας για τα χρήματα και τις υλικές απολαύσεις.

Ένας άντρας Λέων μπορεί να είναι ο πιο ειλικρινής και γενναιόδωρος εραστής και θαυμαστής. Μπορεί να μην είναι πολύ ευκατάστατος, διακατέχεται όμως από έρωτα και πολύ πάθος. Είναι πρόθυμος να βρει μια γυναίκα που αξίζει την αναγνώριση των άλλων και το προσπαθεί ασταμάτητα. Πιστεύει ότι γεννήθηκε για να ζήσει μια παθιασμένη, περιπετειώδη ζωή και ψάχνει μια γυναίκα που να αξίζει να το ζήσει μαζί του αυτό. Είναι αδύνατον να φανταστεί τον εαυτό του να απορρίπτεται από κανέναν. Το ωροσκόπιο της αγάπης και του έρωτα σας ενημερώνει, για να κατακτήσετε έναν άντρα Λέοντα, θα πρέπει να τον θαυμάζετε και να του το δείχνετε με κάθε ευκαιρία για να τον έχετε γατάκι στα πόδια σας!    

Ο έρωτας και η αγάπη για ένα Λέοντα είναι έξαρση συναισθημάτων με επίμονη την επιθυμία και το σεξουαλικό πάθος! Αν τον απορρίψετε, ο πόνος του είναι βαθύς, γίνεται αναποφάσιστος και αμφιβάλλει για τα συναισθήματα του και γενικά τον διακατέχει ψυχολογική αστάθεια. Οι Λέοντες, αν καταλάβουν πως το ταίρι τους δεν τους αγαπά και προτιμούν μια άλλη επιλογή, ο θυμός του είναι καταστροφικός. Από την άλλη πλευρά πάλι, καμία γυναίκα δεν μπορεί να επηρεάσει τη ζωή ενός άνδρα Λέοντα. Αν αυτή τον εμποδίζει να κάνει μια καλή καριέρα ή θα του σταθεί εμπόδιο στην επιχειρηματική του επιτυχία, ο Λέων θα διαλύσει τη σχέση, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα μένει μόνος και χωρίς σύντροφο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στην οικογένεια, ο Λέοντας είναι ο βασιλιάς του σπιτιού και αποκλείεται να επιτρέψει στη σύντροφό του να είναι ο ηγέτης στο σπίτι, εκτός αν δεν το αντιλαμβάνεται. Μια επιτυχημένη Λέων μπορεί να είναι η πιο κατευνάσιμη σύζυγος του κόσμου.  Στον έρωτα οι Λέοντες αναγκάζονται πολλές φορές να επιλέξουν ανάμεσα στη αγάπη και στον αγώνα μεταξύ του επαγγέλματος και της κοινωνικής θέσης. Όταν η επιλογή γίνεται, θα πρέπει να είναι σε θέση να διαχειριστούν σωστά τη ματαιοδοξία τους

Ερωτική συναστρία

Οι Λέοντες, σύμφωνα με την ερωτική συναστρία, μπορούν να ταιριάσουν καλά με Τοξότες, Κριούς, Διδύμους και Ζυγούς, ενώ θα πρέπει να αποφύγουν τους Σκορπιούς και Ταύρους, τόσο στην φιλία όσο και το γάμο.

Επαγγέλματα που ταιριάζουν στους Λέοντες είναι: 
Σχεδιαστές, διευθυντές ή πρόεδροι επιχειρήσεων, μοντέλα, εκπαιδευτές, προπονητές, φωτογράφοι, σκηνοθέτες, εκπαιδευτικοί, μουσικοί, δημοσιογράφοι, κλπ

 

Οι ερωτογενείς ζώνες

Η πιο ερωτογενής ζώνη ενός Λέοντα είναι το μυαλό του. Καταφέρατε να εξάψετε το μυαλό του, είναι όλος/όλη δικός σας. Πέραν αυτού, το στομάχι, ο αφαλός και τα πλευρά είναι τα πιο ευαίσθητα σημεία τους.

Πως να τους πλησιάσετε

Ο άντρας Λέων είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός και εκπέμπει ερωτισμό. Μόλις τον δείτε, θα σας τραβήξει κάτι απροσδιόριστο  κοντά του! Αν τελικά  όμως σας ενδιαφέρει, πέρα από την πρώτη εντύπωση, προχωρήστε άφοβα, μην ξεχνώντας να του κάνετε φιλοφρονήσεις, ώστε να του τραβήξετε την προσοχή.

Φροντίστε να είστε περιποιημένη, καθαρή, παρφουμαρισμένη, ώστε να του δώσετε το ερέθισμα για ερωτικές φαντασιώσεις… Αν σας πλησιάσει και δείτε ότι του αρέσουν τα κομπλιμέντα σας, τότε θα μπορούσατε να του ζητήσετε να σας συνοδεύσει σε κάποια κοινωνική εκδήλωση με glamour και παπαράτσι ή να δειπνήσετε σε ένα in εστιατόριο. Μην του τα δώσετε όλα από το πρώτο ραντεβού, αφήστε τον να κοπιάσει για σας. Μην φοβάστε, θα ξανάρθει και μάλιστα με άγριες διαθέσεις.

Υγεία

Οι ασθένειες του Λέοντα περικλείουν την καρδιά, με πιο σοβαρή την θρόμβωση ή το έμφραγμα.  Επίσης οι Λέοντες παθαίνουν περικαρδίτιδα και ρευματοειδείς καρδιοπάθειες, έχουν πρόβλημα στα μάτια και παθαίνουν πυρετό από ίκτερο. Ο Λέοντας, παρόλο που αγαπά τα παιδιά, είναι ένα ζώδιο με συχνά προβλήματα γονιμότητας.

Ο Λέων αντιπροσωπεύει την καρδιά του φυσικού μας συστήματος. Εσωτερικά, ο Λέων κυβερνά την καρδιά, την σπονδυλική στήλη, το συκώτι, τη σπλήνα, τις πνευμονικές αρτηρίες και την αορτή. Εξωτερικά, κυβερνά την πλάτη και τον βραχίονα, ενώ δομικά, τους δώδεκα σπόνδυλους της πλάτης.

ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΛΕΑΙΝΕΣ

Martha Stewart, Mata Hari, Mae West, Coco Chanel, Lucille Ball, Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis, Madonna, Jennifer Lopez, belts, Halle Berry,

Melanie Griffith, Roseanne Arquette, Sandra Bullock, Gillian Anderson, Charlize Theron, Lisa Kudrow, Hilary Swank, Angela BaseMelanie Griffith, Roseanne Arquette, Sandra Bullock, Gillian Anderson, Charlize Theron, Lisa Kudrow, Hilary Swank, Angela Baset, Kate Bush, Whitney Houston, Tori Amos, Monica Lewinsky, Αντιγόνη Αμανίτου, Σμαράγδα Καρύδη, Ζέτα Μακρυπούλια, Μάρα Δαρμουσλή, Άντζελα Ευριπίδη

 

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΛΕΟΝΤΕΣ

Alfred Hitchcock, Kenny Rogers, Bill Clinton, Blake Edwards, Stanley Kubrick, John Huston, Roman Polanski, Robert Redford, Dustin Hoffman, Robert De Niro, Mick Jagger, Kevin Spacey, Sean Penn, Martin Sheen, Patrick Swayze, David Duchovny, Woody Harrelson, Matt Le Blank, Matthew Perry, Ben Affleck, Antonio Banderas, Stephen Dorff, Στράτος Τζώρτζογλου, Φώτης Γιαννιώτης, Αλέξανδρος Παρθένης, Νίκος Κακλαμανάκης


Σχέσεις Λέοντα με τα άλλα ζώδια του Ζωδιακού κύκλου:

Λέων με Κριό: Σχέση αρμονική, γεμάτη ενέργεια και ενθουσιασμό.
Λέων με Ταύρο: Σχέση όχι και τόσο αρμονική, γεμάτη ανταγωνισμό και πρόσκαιρη συγκατάβαση. 
Λέων με Δίδυμο: Σχέση αρμονική, γεμάτη εξέλιξη και ερωτισμό.
Λέων με Καρκίνο: Σχέση αρμονική, γεμάτη αφοσίωση και αμοιβαία αισθήματα. 
Λέων με Λέων: Σχέση καθόλου αρμονική, γεμάτη δυσκολίες, διαμάχες και ανταγωνισμό. 
Λέων με Παρθένο: Σχέση όχι και τόσο αρμονική. Χρειάζεται προσπάθεια και αλλαγή συμπεριφοράς από την πλευρά του Παρθένου.
Λέων με Ζυγό: Σχέση αρμονική, γεμάτη κοινωνικότητα και αμοιβαία αισθήματα.
Λέων με Σκορπιό: Σχέση όχι και τόσο αρμονική, γεμάτη δυσκολίες και έντονο ανταγωνισμό. 
Λέων με Τοξότη: Σχέση αρμονική, γεμάτη πληρότητα, όνειρα και αμοιβαία αγάπη. 
Λέων με Αιγόκερω: Σχέση όχι και τόσο αρμονική, γεμάτη εξουσία, ένταση και ανταγωνισμό. 
Λέων με Υδροχόο: Σχέση λιγάκι δύσκολη, γεμάτη αντιθέσεις από την πλευρά του Υδροχόου. 
Λέων με Ιχθύ: Σχέση όχι και τόσο αρμονική, γεμάτη δυσκολίες και έλλειψη κατανόησης και από τις δυο πλευρές.

Ευνοϊκές ημέρες
Ερωτικά: 9, 12, 13 ,16, 23, 25 και 28
Επαγγελματικά: 2, 4, 10, 13, 22 και 26 

Ακατάλληλες ημέρες: 1, 9, 11, 14, 25 και 29
Πλησιάστε: Ταύρους, Λέοντες, Παρθένους και Υδροχόους
Απομακρυνθείτε από: Δίδυμους, Τοξότες και Ιχθείς
Τυχεροί αριθμοί: 12, 16, 18, 25, 28, 32, 44 και 48

 

Της Αλίντας Κανάκη

 

▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪

 

Το astrologos.gr σου προτείνει: