Share This!

Ζώδιο Αιγόκερως: Μυθολογική προσέγγιση του ζωδίου!

" Το κέρατο της επουράνιας κατσίκας αγγίζει τον Ήλιο" Δάντης
 
Ο Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου-έως 19 Ιανουαρίου) είναι ένα πρωτεύον ζώδιο της Γης και ο πλανήτης που το κυβερνά είναι ο Κρόνος.Το δέντρο του είναι η λεύκα και οι πολύτιμοι λίθοι του είναι η τουρμαλίνη και ο γρανίτης.Τα χρώματά του είναι το καφέ, το μαύρο, το γκρι και το πράσινο. 
 
Οι Αιγόκεροι  ταιριάζουν περισσότερο με τους Παρθένους, τους Ταύρους, τους Σκορπιούς και τους Ιχθύς! Όμως ο φλογερός Κριός και και οι έξυπνοι Δίδυμοι μπορούν μερικές φορές να ισορροπήσουν μερικές φορές έναν σκυθρωπό Αιγόκερω.
 
Οι άνθρωποι που γεννιούνται στο ζώδιο του Αιγόκερου έχουν κάποια μελαγχολικά χαρακτηριστικά με μια τάση να μένουν μόνοι τους. Μπορεί να είναι φανατικοί (όπως για παράδειγμα η Ιωάννα της Λωραίνης), συνήθως όμως παίρνουν αυτό που θέλουν γιατί είναι εξαιρετικά επίμονοι. είναι φιλόδοξοι, πιστοί, παθιασμένοι και δημιουργικοί με συστηματικό τρόπο.Όπως η κατσίκα, είναι συνηθισμένοι να ανεβαίνουν σε απόκρημνα μέρη (τους αρέσουν τα βουνά). Γράφουν, οργανώνουν και υπολογίζουν σωστά.
 
Οι Αιγόκεροι γίνονται καλοί ακαδημαϊκοί, αρχιτέκτονες και σταυροφόροι και γενικά πετυχαίνουν σε οτιδήποτε απαιτεί σκληρή δουλειά. Είναι επιτυχημένοι σε επαγγέλματα που απαιτούν που αφορούν στη μουσική, την τέχνη, την κωμωδία και την αφήγηση.
    
Διάσημοι Αιγόκεροι είναι ο Πολ Σεζάν, ο Άντον Τσέχοφ, ο Ανρί Ματίς, ο Ισαάκ Νεύτων, Φεντερίκο Φελίνι, Άντονι Χόπκινς, Τζουντ Λο, Ρέιφ Φάινς, Ντέιβιντ Μπόουι, Αριστοτέλης Ωνάσης, Σάκης Ρουβάς, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Άβα Γκάρντνερ, Φέι Ντάναγουέι, Ντάιαν Κίτον, Τζάνις Τζόπλιν,  Σαντέ,  Melanie C,  Κρίστι Τέρλινγκτον, Κέιτ Μος, Τζένη Καρέζη,  Έλενα Ναθαναήλ, Δήμητρα Ματσούκα, Βίκυ Κουλιανού, Νόνη Δούνια,  Ντίνα Κώνστα.κ.α 
 
  Ζήτησε την πρόβλεψή σου με ένα μόνο SMS. Με κόστος μόνο 1,23€ έχεις μια σίγουρη απάντηση. Γράψε στο κινητό σου ΑΔΑΜ (κενό) την ημερομηνία γέννησης σου και το θέμα που σε απασχολεί και στείλε το στο 54991, για μια έγκυρη, άμεση και οικονομική απάντηση.
 
Ο αστερισμός του Αιγόκερου ξεκινά το δυτικό έτος. Το όνομά του στα λατινικά(capricorn) σημαίνει "το κέρατο της κατσίκας".Η κατσίκα συχνά απεικονίζεται με ουρά ψαριού, παραλλαγή η οποία μάλλον οφείλεται στους Βαβυλωνίους. Οι Σουμέριοι έδωσαν στον αστερισμό το κεφάλι κριαριού και τον ταύτισαν με τον Έα, το ιδεόγραμμα  του οποίου σήμαινε "το σπίτι των υδάτων". Και πράγματι, ο αστερισμός του Αιγόκερου βρίσκεται στο σημείο εκείνο του Ουρανού που ονομάζεται Θάλασσα. Ο Έας ήταν ο θεός της γης και του νερού έτσι η απιεκόνιση μιας κατσίκας με ουρά ψαριού θα έλεγε κανείς ότι είναι επιτυχημένη. 
Οι Αζτέκοι συνέδεαν τον αστερισμό του Αιγόκερου με ένα ψάρι που είχε κέρατα και ονομαζόταν Σιπάκλι. 
 
Οι Αρχαίοι Έλληνες έβλεπαν στον αστερισμό την Αμάλθεια, μια νύμφη που τάιζε τον Δία όταν ήταν βρέφος και φρόντιζε να μη βρει το παιδί ο Κρόνο.
Η Αμάλθεια έβαλε τους Κουρήτες (γιούς της Ρέας, της μητέρας γης) να χορεύουν και να κάνουν θόρυβο για να αποσπάσουν την προσοχή του Κρόνου από την αναζήτηση του Δία. Όταν ο Δίας ανέβηκε στην εξουσία της έδωσε το κέρας της αφθονίας, το λεγόμενο κέρας της Αμάλθειας, το οποίο παρείχε ασταμάτητα φαγητό και ποτό. Σε μερικές εκδοχές του μύθου η Αμάλθεια ήταν κατσίκα. 
 
  Αν θέλεις να διαβάσεις τις ημερήσιες προβλέψεις για το ζώδιο σου από την Κατερίνα Γλύμπη πάτησε εδώ
 
Μερικές φορές ο Αιγόκερος ταυτίζεται με τον Πάνα, που σε διάφορους μύθους είναι ο γιός της Αμάλθειας, ο οποίος πήρε τη μορφή κατσίκας όταν τον τρόμαξε το τέρας Τυφώνας. Άλλοι μύθοι λένε ότι ο Πάνας ήταν γιος του Ερμή και μιας νύμφης ή του Ερμή και της Πηνελόπης ή ακόμη και ο γιος όλων των μνηστήρων της. Ο Πάνας ήταν ένας ρωμαλέος θεός των βοσκών και του άρεσε πολύ να κυνηγάει (και να βιάζει) νύμφες.Ο Πάνας συχνά ταυτίζεται με τον θεό Διόνυσο που είναι ο κυρίαρχος αυτού του αστερισμού και τον Ιανουάριο στην αρχαία Ελλάδα έπιναν πολύ κρασί για να γιορτάσουν την αναγέννηση του Ήλιου μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο.  
 
   Για να λαμβάνεις προβλέψεις άμεσα στο email σου, κάνε κλικ εδώ!
 
Ο Πάνας είχε άσχημη μορφή, ήταν άντρας από τη μέση και πάνω και κατσίκα από τη μέση και κάτω, με κέρατα στο κεφάλι και δίχηλες οπλές.  Ένας άγιος πατέρας της εκκλησίας, ο Ευσέβιος ( 4ο μ.χ. αιώνα) μετέτρεψε τον θεό σε απιεκόνιση του κακού.Τα ελληνικά πνεύματα που ονομάζονται δαίμονες, ερμηνεύτηκαν αργότερα κατά τον ίδιο τρόπο ως σατανικά όντα. 
 
 Διάβασε πως σε επηρεάζουν οι πλανητικές όψεις σήμερα αλλά και για τις επόμενες 5 ημέρες στο Προσωπικό Ωροσκόπιο
 
Ο Αιγόκερως μαζί με τον αντίθετό του Καρκίνο θεωρούνταν από τους πλατωνικούς αλλά και τους Χαλδαίους οι δρόμοι από τους οποίους περνούσαν οι ψυχές για να πηγαινοέρχονται στη γη: αφίξεις μέσω του Καρκίνου και αναχωρίσεις μέσω του Αιγόκερου. Πολλοί από τους αρχαίους πολιτισμούς, όπως ο περσικός, ο τουρκικός, ο συριακός και ο αραβικός έδωσαν το όνομα της κατσίκας σε αυτόν τον αστερισμό. Οι Άραβες τον έβλεπαν σαν "την τύχη εκείων που θυσιάζουν" και θυσίαζαν μικρά κατσικάκια σε μια γιορτή γύρω στις 25 Δεκεμβρίου. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι οι χριστιανοί θεωρούσαν αυτή την ημερομηνία την γενέθλια ημέρα του Χριστού, όπως οι αρχαίοι Πέρσες την θεωρούσαν την γενέθλια ημέρα του θεού Μίθρα.
 
Οι Ινδοί αποκαλούν αυτόν τον αστερισμό Νακς-Χάτρα-Αμπχίτζτ, που σημαίνει "ο νικητής".Στην Κίνα ήταν ο Νιέου, δηλαδή το "βόδι".
 
Οι Εβραίοι τον χρησιμοποίησαν ως έμβλημα της φυλής του Νεφθαλείμ: ο Νεφθαλείμ είναι μια ελεύθερη ελαφίνα και σε αυτή τη την περιπτωση ο Αιγόκερως ερμηνεύεται ως ελάφι. Άλλοι Εβραίοι θεωρούσαν ότι αντιπροσώπευε τη φυλή του Δαν. Και ορισμένοι χριστιανοί πίστευαν ότι ο Αιγόκερως αντιπροσώπευε τον απόστολο Σίμωνα.  
  
Οι Ζουλού βλέπουν τον Αιγόκερω σαν πρόβατο της θάλασσας και πιστεύουν ότι αυτοί που γεννιούνται σε αυτό το ζώδιο είναι τελειομανείς, φανατικοί της βελτίωσης του ευατού τους και πολλές φορές και των άλλων. Γίνονται πολύ καλοί δάσκαλοι. Η σχετική ιστορία αφηγείται ότι η Ντιντίλιλι η φώκια, ασκούσε κριτική στον Θεό Πατέρα όταν δημιορυγούσε τον κόσμο και, προτείνοντάς του να  δώσει  σε όλους τέσσερα μάτια αντί για δύο και να κάνει τα ζώα πιο δυνατά. Του είπε επίσης ότι έκανε λάθος που δημιούργησε τη δύση και την ανατολή, το χειμώνα και το καλοκαίρι, γιατί δημιουργούσε μεγάλη σύγχυση. Μερικές φορές  ήταν πολύ φωτεινά, μερικές φορές πολύ σκοτεινά, άλλες φορές έκανε πολύ ζέστη, άλλες φορές έκανε πολύ κρύο. Στο τέλος έφερε αντίρρηση στον Θεό Πατέρα για το γεγονός ότι έδωσε σε όλους γεννητικά όργανα, γιατί θα περνούσαν όλο τον χρόνό τους κάνοντας έρωτα και όχι δουλεύοντας όπως θα έπρεπε. Ο Θεός Πατέρας έπρεπε κάπως να κάνει την Ντιντίλιλι να σωπάσει και μετέτρεψε τα πόδια της σε πτερύγια (αν και τα γεννητικά της όργανα τα άφησε άθικτα). Της είπε ότι ο Ωκεανός έχει μεγαλύτερη υπομονή από τον ίδιο, άρα θα ήταν καλύτερα να έλεγε σε εκείνον πως θα κυβερνήσει το θαλάσσιο βασίλειό του.
 
Οι Ζουλού έχουν και δέκατο τρίτο μήνα, από τις 28 Δεκεμβρίου ως τις 6 Ιανουαρίου, ο οποίος αντιπροσωπεύεται από τον Ουκαχόμο τη Φάλαινα.Το δεκατρία είναι ιερός και τυχερός αριθμός για τους Ζουλού. Αυτός ο διάμεσος μήνας θεωρείται ο πιο ιερός και πολλές τελετές λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο. Όσοι γεννιούνται στο ζώδιο της Ουκαχόμο της Φάλαινας είναι οραματιστές και μάντεις και πρέπει να υπηρετούν τους άλλους κάνοντας ιερή δουλειά, Όποιος έχει γεννηθεί το δέκατο τρίτο μήνα λέγεται ότι είναι πολύ τυχερός! Για τους Ζουλού η λέξη Ουκαχόμο σημαίνει "αυτός που γνωρίζει τα πάντα". Οι άνθρωποι που γεννιούνται αυτή την περίοδο προσπαθούν να γίνουν σοφοί και ποτέ δεν βρίσκουν ικανοποίηση στην αναζήτησή τους: γνωρίζουν ότι η αναζήτηση της σοφίας δεν τελειώνει ποτέ!