Share This!

Ζώδια και ζήλια! Η ερμηνεία της από αστρολογικής και ψυχολογικής πλευράς!

Είναι απόλυτα φυσιολογικό, όταν ερωτευόμαστε, να θεωρούμε ότι το ταίρι μας είναι το ομορφότερο, το τελειότερο πλάσμα στον κόσμο. Κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του, εφόσον στα δικά μας μάτια έχει πάρει την τέλεια, ιδανική μορφή. Αυτό ακριβώς είναι και το ζητούμενο στον έρωτα, να ξεχωρίσεις τον ένα, το μοναδικό, ξεχωριστό άνθρωπο που για χάρη του πλέον δεν θα μπεις σε διαδικασίες σύγκρισης με κανένα άλλο ανθρώπινο ον. Το να νιώθουμε, λοιπόν, το τσίμπημα της ζήλιας στην καρδιά είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό συναίσθημα που αισθάνονται λίγο-πολύ όλοι οι άνθρωποι σε κάποια φάση της ζωής τους και ξεκινά κυρίως από το γεγονός του ότι νομίζουμε πως όλοι θαυμάζουν και βλέπουν το ταίρι μας με τα δικά μας «ροζ» γυαλιά, που συνηθίζει να φορά ο έρωτας. Σύμφωνα με μελέτες ψυχολόγων όμως, τα είδη της ζήλιας διαφέρουν υπερβολικά από άνθρωπο σε άνθρωπο.
 
Βρες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
 

Το φυσιολογικό

Η φυσιολογική ζήλια είναι το συναίσθημα που όλοι έχουμε στα ανθρώπινα γονίδιά μας και προκαλείται από το γενετήσιο ένστικτο, ενώ εκφράζεται μέσα από τη συμπεριφορά κάποιου τρίτου ως προς το ταίρι μας. Έτσι, αν δούμε το ταίρι μας να περιστοιχίζεται από όμορφες (ή και άσχημες – δεν έχει μεγάλη σημασία) γυναίκες και να έλκει το θαυμασμό, είναι λογικό να νιώσουμε το συναίσθημα αυτό, που πιθανότατα εξαφανίζεται από μόνο του, μόλις αποσπαστούμε από το συγκεκριμένο περιβάλλον.
 

Το νευρωτικό

Τα πράγματα σοβαρεύουν όταν το συναίσθημα της ζήλιας παίρνει σάρκα και οστά χωρίς να υπάρχουν ορατές αιτίες ή κίνδυνοι. Δηλαδή όταν μας μπαίνουν ιδέες ότι μπορεί να χάσουμε το σύντροφό μας και προβάλουμε τους φόβους μας προκλητικά και χωρίς λόγο.
 

Το αρρωστημένο

Ξεπερνά τα όρια του αποδεκτού και γίνεται έμμονη ιδέα ο φόβος της απιστίας. Το άτομο βασανίζεται διαρκώς από αμφιβολίες, βρίσκεται μόνιμα σε μια ανησυχία, βλέπει τα γεγονότα διαστρεβλωμένα και τα μεγεθύνει υπερβολικά δημιουργώντας θέματα εκεί που δεν υπάρχουν, προκειμένου να παίρνει επιβεβαιώσεις ότι παραμένει «ένας και μοναδικός». Αν δεν καταφέρει να το εισπράξει επαρκώς, καταφεύγει σε λεκτική(ψυχολογική), συχνά και σωματική βία.
Μην ανησυχείς για το μέλλον!Κάλεσε τώρα στο  14901 και μίλησε άμεσα με τους έγκυρους και έμπειρους αστρολόγους του www.astrologos.gr!  
 

Μύθος & πραγματικότητα για τα ζώδια

Η ζήλια δεν είναι θέμα ζωδίου! Όλοι μπορούμε να νιώσουμε ζήλια στην ψυχή μας όταν αισθανθούμε ανασφάλεια. Οι Ταύροι και οι Καρκίνοι όπως και οι Σκορπιοί θεωρούνται τα πιο κτητικά απ’ όλα τα ζώδια και επιθυμία τους είναι να νιώθουν ασφάλεια από το ταίρι τους. Ποιος όμως δεν το θέλει; Στην πραγματικότητα, λοιπόν, η ζήλια, η άσχημη ζήλια, η αφόρητα καταπιεστική, που δεν σου αφήνει χώρο να ζήσεις και να αναπνεύσεις, αυτή που σε κάθε βήμα σε γεμίζει ενοχές γιατί πρέπει κάθε φορά να ανακρίνεσαι και να δίνεις λεπτομερή αναφορά κάθε κίνησης και κάθε αναπνοής που λαμβάνεις, είναι αυστηρά θέμα ψυχολογικό μεγάλης ανασφάλειας του ενός ή και των δύο συντρόφων ταυτόχρονα.«Ζηλεύω» σημαίνει ότι φοβάμαι πως θα χάσω τον άλλο, που, με τη σειρά του, αυτό σημαίνει ότι διαρκώς συγκρίνομαι με όλους και, φυσικά, δεν νιώθω ότι μπορώ να κερδίσω την εκτίμηση και το θαυμασμό του αγαπημένου μου. Και, βέβαια, επειδή είναι πολύ υποτιμητικό, το συγκαλύπτω και το προβάλλω διαστρεβλωμένο σε κάθε ευκαιρία αλλά με διαφορετικό πρόσωπο κάθε φορά!
 

Η ευθύνη του Κρόνου

Μια από τις πολλαπλές αρμοδιότητες του Κρόνου στο χάρτη μας είναι και τα θέματα εξουσίας. «Χάνω την εξουσία» σημαίνει«χάνω τον έλεγχο πάνω στη σχέση την οποία χρειάζομαι για να νιώθω ασφαλής».Σε δύσκολες γωνίες με προσωπικούς πλανήτες, κυρίως με την Αφροδίτη, πλανήτη του έρωτα και της αγάπης, αλλά και με τον Ήλιο ή τη Σελήνη, δημιουργεί τρομακτικές ανασφάλειες και σύμπλεγμα κατωτερότητας που εκφράζονται με φοβερές σκηνές ζηλοτυπίας. Το άτομο που έχει την όψη κυριολεκτικά «γαντζώνεται»από το σύντροφο αλλά δεν πιστεύει στην πραγματικότητα ότι είναι άξιο και ικανό να αγαπηθεί αληθινά από αυτόν. Προκειμένου να εισπράξει, λοιπόν, αγάπη και συναίσθημα με οποιονδήποτε τρόπο, δημιουργεί διαρκώς προβλήματα. Οι σχέσεις διαρκούν, αλλά η «διατήρηση»είναι επώδυνη.
 Διάβασε πως σε επηρεάζουν οι σημερινές αλλά και οι πλανητικές όψεις των επόμενων 5 ημερών στο  Προσωπικό Ωροσκόπιο
 

Πρόβλημα αναγνώρισης

Κάποιοι θεωρούν τη ζήλια απαραίτητη· γιατί δίνει ένταση και πάθος στη σχέση. Κάποιοι άλλοι τη θεωρούν αναγκαίο κακό, κάποιοι τρίτοι, πάλι, δεν την αποδέχονται καθόλου και τη θεωρούν εξευτελιστικό συναίσθημα. Η χειρότερη πλευρά όμως λέει ότι υπάρχουν και κάποιοι ακόμη που υποφέρουν εξαιτίας της, συχνά χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να την καταπολεμήσουν ή να της προβάλουν σθεναρή αντίσταση. Συνήθως έχει συγκαλυμμένη μορφή, δεν αναγνωρίζεται ευθύς εξαρχής, αλλιώς, θα προλαβαίναμε να αντιδράσουμε. Βγαίνει στην επιφάνεια ξαφνικά και για άσχετο λόγο και οι μορφές που μπορεί να πάρει είναι ακραίες και ιδιαίτερα επικίνδυνες. Στέρηση προσωπικού χώρου επιβίωσης, αδυναμία ανάληψης πρωτοβουλιών, ανάπτυξη ενοχικών συνδρόμων συνοδεύονται με πράξεις βίας –όχι μόνο σωματικής, αλλά κυρίως ψυχοπνευματικής.
Τώρα μπορείς να έχεις την απάντηση σου σε ότι σε απασχολεί με ένα μόνο SMS και κόστος μόνο 1,24€! Στείλε ΛΙΝΑ (κενό) την ημερομηνία γέννησης σου και την ερώτησή σου στο 54991, για μια έγκυρη, άμεση και οικονομική απάντηση.
 

Η ευθύνη του Πλούτωνα

Ο Πλούτωνας, πάλι, συνδέεται, όπως και ο Κρόνος, με θέματα εξουσίας, αλλά με έναν πιο απόλυτο και εξουσιαστικό τρόπο. Ο κυβερνήτης του Σκορπιού, όταν έχει δύσκολες γωνίες με προσωπικούς πλανήτες ή έντονη παρουσία στο χάρτη γενικότερα, π.χ. σύνοδο με ωροσκόπο, δηλώνει έντονη σεξουαλικότητα και πάθος με απόλυτη όμως κτητικότητα, ώστε να κολλάει στον άλλο και να ζητά την πλήρη ταύτιση μέχρι να τον αλλοιώσει. Καχυποψία, σαδομαζοχιστικές τάσεις οδηγούν το άτομο να συμπεριφέρεται αυτοκαταστροφικά και να τινάζει τις σχέσεις του στον αέρα! Από τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες γωνίες του Πλούτωνα είναι με τον πλανήτη Άρη (κυρίως τετράγωνο). Θεωρείται ακραίος και βίαιος σχηματισμός και τα ένστικτα χρειάζονται οπωσδήποτε έλεγχο. Αν όλες οι συνθήκες ευνοούν, το κύτταρο έχει τρομερές εντάσεις, συγκρούσεις και μανία καταστροφής που μπορεί να φτάσει ακόμα και στη δολοφονία, ακόμα και στην αυτοκαταστροφή (αυτοκτονία). Είναι συνήθως αυτές οι ιστορίες που βλέπουμε στην τηλεόραση και μένουμε άφωνοι από τη βιαιότητα του ζηλόφθονου συζύγου που σκοτώνει τη γυναίκα του και αυτοπυροβολείται. Βέβαια, δεν αρκεί μόνο μια ισχυρή γωνία του Πλούτωνα για να εκδηλώσει κάποιος τόσο ακραία συμπεριφορά, αλλά πολλοί συνδυασμοί μαζί που επιφορτίζουν την κατάσταση του πλουτώνιου χαρακτήρα. Ποιος θα ξεχάσει την πανέμορφη κοπέλα από τη Βέροια που έπεσε θύμα δολοφονίας του νεαρού πρώην φίλου της ο οποίος έκανε τον ανήξερο, θρηνώντας μαζί με τους γονείς της; Ή το ακόμα πιο φρικαλέο έγκλημα πάθους της Σαντορίνης, που έκανε το γύρο του κόσμου για την πρωτοφανή βιαιότητα του συζύγου, ο οποίος αποκεφάλισε τη γυναίκα του γιατί νόμιζε ότι τον απατούσε; Και τελικά τι νόημα έχει η αγάπη αν δεν περιέχει ως πρώτο συστατικό της την ελευθερία; Η αγάπη δεν δίνει παρά μόνο τον εαυτό της και δεν παίρνει παρά μόνο από τον εαυτό της. Δεν μπορεί να κατέχει και ούτε μπορεί να κατέχεται. Ένα παλιό ρητό του λαού μας λέει ότι «όταν αγαπάς κάτι, το αφήνεις ελεύθερο. Αν γυρίσει κοντά σου, είναι δικό σου. Αν όχι, ποτέ δεν ήταν».
★ Για να λαμβάνεις τις καθημερινές αστρολογικές προβλέψεις του ζωδίου σου άμεσα στο email σου, κάνε κλικ εδώ!