Share This!

Τι είναι ο Πλούτωνας; Μια παρουσίαση του "σκοτεινού" πλανήτη και της επιρροής του!

 Ο Πλούτωνας και η επίδραση των διελεύσεων του!

 
Ο Πλούτωνας και η διέλευσή του από το ζώδιο ενός ανθρώπου είναι παραπάνω από βέβαιο πως θα προκαλέσει τριγμούς και αρκετή αναστάτωση. Πολλοί από εμάς νιώθουμε πως ο Πλούτωνας και οι δυνάμεις του συνεπάγονται το ξέσπασμα σκοτεινών δυνάμεων και τραγικών ανατροπών, ικανών να μας προκαλέσουν φόβο και να μας κάνουν να νιώσουμε πως βρισκόμαστε κάτω από συνεχή απειλή. Κάποιοι άλλοι αντιμετωπίζουν πιο θαρραλέα την κατάσταση και προσδοκούν, μέσα από όλες τις δυσκολίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, να δουν στο τέλος ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, ποιες οι αλλαγές και πόσο ακραίες εμπειρίες θα βιώσουν.
 
η θέση του Πλούτωνα στον αστρολογικό σου χάρτη!  Σε αυτό το σημείο γίνεται πολύ επίκαιρος ο λόγος του ινδού ποιητή και φιλοσόφου Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ, ο οποίος μέσα από τα ποιήματά του μας καλεί να οπλιστούμε με δύναμη, να αντισταθούμε και να μην εκλιπαρήσουμε για τη σωτηρία από τον κίνδυνο και τον πόνο αλλά να βιώσουμε την εμπειρία και να «εισπράξουμε» από αυτήν ό,τι έχει να μας προσφέρει.
 

Ο Πλούτωνας μυθολογικά & αστρολογικά

 
Ο Πλούτωνας είναι κυβερνήτης του Κάτω Κόσμου, του κόσμου των νεκρών και των σκοτεινών δυνάμεων. Ο Κάτω Κόσμος τού παραχωρήθηκε όταν μοιράστηκε μαζί με τα αδέλφια του, το Δία και τον Ποσειδώνα, όλα όσα θεωρούμε ως Σύμπαν. Είναι χαρακτηριστικό πως σε πάρα πολλούς πολιτισμούς και θρησκείες εντοπίζουμε ένα ξεκάθαρο διαχωρισμό ανάμεσα στον κόσμο του φωτός και τον κόσμο του σκότους. Ο Κάτω Κόσμος θεωρείται από τους θνητούς ένα τρομακτικό, επικίνδυνο και γεμάτο πόνο μέρος, όπου όλα είναι απαγορευμένα και αποκλεισμένα. Από αστρολογικής άποψης ίσως έχουμε να κάνουμε με έναν από τους πιο «παρεξηγημένους» πλανήτες. Κανείς δεν αρνείται πως ο μηχανισμός του θανάτου είναι κάτω από την επιρροή του. Αυτό είναι που μας τρομάζει στον πλανήτη αυτό. Αξίζει όμως να δούμε όλες τις διαστάσεις του θέματος για να αποκατασταθεί η φήμη του. Ο θάνατος με τον οποίο σχετίζεται ο Πλούτωνας δεν είναι πάντοτε το τέλος, το βύθισμα στην ανυπαρξία. Ο θάνατος είναι αναγκαίο στάδιο της ζωής, από το οποίο πρέπει να περάσουμε προτού ξαναγεννηθούμε. Τα πράγματα κινούνται σε κύκλους και όχι σε μια ευθεία γραμμή· η γνώση αυτή είναι θεμελιώδης και κυρίαρχη σε όλη την αστρολογία. 'Έτσι και ο θάνατος -πραγματικός ή συμβολικός- είναι το τέλος μιας κατάστασης ή ύπαρξης που έχει φθαρεί και η προϋπόθεση για μια καινούρια αρχή. Ο Πλούτωνας μας βοηθά να ξεπεράσουμε το φόβο απέναντι στο πεπρωμένο και να κατανοήσουμε τη θέση μας στον κύκλο της ζωής.
 
Βρες εδώ τη θέση του Πλούτωνα στον αστρολογικό σου χάρτη 
 
Πρέπει να τονίσουμε πως είναι μεγάλο λάθος να πιστεύουμε πως ο Πλούτωνας κουβαλά μόνο σκοτεινά και αρνητικά χαρακτηριστικά. Ο Πλούτωνας μπορεί να εισχωρήσει στην ουσία και να καταφέρει να οδηγήσει στο φως αυτά που μέχρι τώρα κρύβονταν καλά. Πολλοί είναι αυτοί που θα διαπιστώσουν πως είναι πολύ πιθανό να ταλαιπωρηθούμε, ιδίως αν δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε την κριτική και την αλήθεια. Σε ατομικό επίπεδο, μας επηρεάζει όλους άμεσα και εξωτερικεύει την αλήθεια που κρύβουμε μέσα μας. Με την είσοδό του στον Αιγόκερω έρχεται να επηρεάσει κοινωνικές δομές, παραδόσεις και  συνήθειες. Ό λα όσα στέκονται  εμπόδιο στη ζωή και στην εξέλιξή της καταστρέφονται.
 
 Ζήτησε την πρόβλεψή σου με ένα μόνο SMS. Με κόστος μόνο 1,24€ έχεις μια σίγουρη απάντηση. Στείλε ΑΔΑΜ (κενό) την ημερομηνία γέννησης σου και το θέμα που σε απασχολεί και στείλε το στο 54991, για μια έγκυρη, άμεση και οικονομική απάντηση.
 
'Όσο ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Αιγόκερω μεγάλη συμμετοχή θα έχει στις εξελίξεις και ο Κρόνος, ως κυβερνήτης του ζωδίου. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω καλεί να αντιμετωπίσουμε την αναγκαιότητα της ανάπτυξης της ικανότητας, τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω απαιτεί δουλειά και προσεκτικές κινήσεις Οι αργές διελεύσεις έχουν μεγαλύτερη ισχύ, φέρνοντας αλλαγές που δεν γίνονται εύκολα αισθητές και δεν είμαστε ποτέ σίγουροι ότι κάποια εξέλιξη ή ανατροπή είχε τα αίτιά της στην επίδραση του Πλούτωνα.
 
Ο Πλούτωνας δρα στο παρασκήνιο, φέρνοντας τη διάλυση αλλά στη συνέχεια την αναγέννηση. Φέρνει το τέλος και τη νέα αρχή. Προετοιμάζει το έδαφος ήδη από το προηγούμενο ζώδιο και καθώς κάνει την είσοδό του στο επόμενο, φέρνει στο φως όλη την προεργασία, καταστρέφοντας καθετί παλιό και σάπιο και χτίζοντας κάτι νέο και υγιές. Ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά καθορίζει αν θα βιώσει την επιρροή του Πλούτωνα θετικά ή αρνητικά. Μας φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με όλες τις λάθος επιλογές που έχουμε κάνει. Ό σο κι αν προσπαθήσουμε να το συγκαλύψουμε, ο Πλούτωνας θα τα αποκαλύψει όλα και θα πιέσει να εγκαταλείψουμε καταστάσεις που είναι ήδη «νεκρές».
 
 Βρες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

@Astrologosgr

 

Ο Πλούτωνας και ο χώρος του θεάματος! Πως ο Πλούτωνας παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τον ήρωα μιας κινηματογραφικής ταινίας;

 
Έχετε, άραγε, σκεφτεί πόσο κοντά ερχόμαστε και πόσο ταυτιζόμαστε πλέον με μορφές και σύμβολα που αντιπροσωπεύουν τη δύναμη και τα πεδία δράσης του Πλούτωνα στο χώρο του θεάματος και, κυρίως, του κινηματογράφου; Ο Πλούτωνας και οι τομείς επιρροής του, όπως το σεξ, η βία και ο θάνατος, αποτελούν συχνά την πηγή έμπνευσης στο χώρο της τέχνης. Είναι πολύ εύκολο να θυμηθούμε ρόλους και κινηματογραφικούς ήρωες που ξύπνησαν μέσα μας το αίσθημα του τρόμου, του σκοτεινού φθόνου και της λαγνείας. Δολοφονικές, ψυχρές φιγούρες, επικίνδυνοι διαφθορείς, αδίστακτοι άνθρωποι που ασκούν εξουσία σεξουαλική και ψυχική έρχονται να τραβήξουν το βλέμμα μας, να εξάψουν τη φαντασία μας και να γεμίσουν τα ταμεία των κινηματογραφικών αιθουσών.
 
 Οι αστρολόγοι, συνεργάτες του astrologos.gr, είναι πάντα κοντά σου για μία προσωπική πρόβλεψη στο 14901  
 
Ο Πλούτωνας και η παρουσία του στο ζώδιο του Αιγόκερω φέρνει ένα ακόμα πιο σκληρό πρόσωπο στον κινηματογράφο και μας χαρίζει μερικές από τις πιο σκληρές, τρομακτικές και διεφθαρμένες πλουτώνιες φιγούρες, ενώ τα χαρακτηριστικά της παρουσίας του Πλούτωνα σε αυτό το ζώδιο επηρεάζουν όχι μόνο τους ρόλους αλλά το σύνολο της ιστορίας πολλών ταινιών.
 
Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα ταινιών που ξεκίνησαν λίγο πριν από την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω.
 

Ταινίες επηρεασμένες  από τη δίνη του Πλούτωνα

 
«Επικίνδυνες Υποσχέσεις»
 
Ένα πρώτο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ταινία «Επικίνδυνες Υποσχέσεις»
του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ. Πρόκειται για ένα σκοτεινό αστυνομικό θρίλερ, όπου παρουσιάζεται η αυστηρή οργάνωση της ρωσικής μαφίας, οι τελετουργίες που ακολουθούνται και οι άγραφοι νόμοι, δηλαδή ένα ξεκάθαρο αυστηρό πλαίσιο δράσης που έχει τις βάσεις του στο σκοτεινό Πλούτωνα και στον αυστηρό Κρόνο. Οι καταστάσεις είναι σκληρές, κινούμενες σε ένα πλουτωνικό πλαίσιο. Στην αρχή βλέπουμε μια μικρή κοπέλα από τη Ρωσία σε προχωρημένη εγκυμοσύνη να ζητά τη βοήθεια της πρωταγωνίστριας. Η κοπέλα πεθαίνει. Μια σκληρή σκηνή μιας μοναχικής γέννας και ενός θανάτου έρχονται να γεμίσουν το θεατή με την αδυσώπητη ενέργεια του Πλούτωνα. Οι πληροφορίες που έχει στα χέρια της η πρωταγωνίστρια από ένα ημερολόγιο που βρήκε στα υπάρχοντα της νεκρής κοπέλας την καθιστούν άκρως επικίνδυνη για τη μαφία. Ο συμπρωταγωνιστής της Νικολάι, ένας πολύ γοητευτικός, ατάραχος και σκληρός άντρας στην υπηρεσία της μαφίας, αποτελεί κυριολεκτικά την ενσάρκωση της παρουσίας του Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Πρέπει να υπηρετήσει τους σκληρούς νόμους της συμμορίας αλλά και να τηρήσει την αποστολή του ως μυστικού πράκτορα της αστυνομίας. Ένας καθαρά πλουτωνικός ήρωας που καταφέρνει μέσα από την ψυχρότητά του και το πείσμα του να φέρει την αλλαγή, κερδίζοντας απόλυτα το θεατή.
 
 Για να λαμβάνεις τις προβλέψεις της Κατερίνας Γλύμπη άμεσα στο email σου, κάνε κλικ εδώ!
 
«Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους».
 
Ένα δεύτερο παράδειγμα είναι η ταινία  «Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους». Και σε αυτή την ταινία παρουσιάζεται μέσα από ένα ψυχρό βλέμμα το σκληρό πρόσωπο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Η ιστορία εξελίσσεται στο άγονη γη του Τέξας. Από την αρχή είναι ξεκάθαρο πως ο πρωταγωνιστής είναι η απόλυτη ενσάρκωση του Πλούτωνα και μια πολύ «σκοτεινή» φιγούρα. Έπειτα από μια αγοραπωλησία ναρκωτικών ο πρωταγωνιστής, ένας δολοφόνος ψυχρός που φτάνει στα όρια της ψυχοπάθειας, ενσαρκώνει τον πιο δυνατό χαρακτήρα που εκφράζει ξεκάθαρα την παρουσία του Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Είναι μια προσωπικότητα αποφασισμένη να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο.
 
«Θα Χυθεί Αίμα»
 
Άλλο ένα ξεκάθαρο παράδειγμα για το πόσο πολύ έχουν «βαφτιστεί» διάφορες ταινίες στο πνεύμα του συνδυασμού Αιγόκερω - Πλούτωνα είναι η ταινία «Θα Χυθεί Αίμα». Είναι η προσπάθεια ενός σκληρού αλλά αποφασισμένου άντρα να παλέψει με τις δυνάμεις της φύσης αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό, για να πετύχει. Τα πάντα στη συμπεριφορά του κουβαλούν τα χαρακτηριστικά του Πλούτωνα, όπως είναι η αναζήτηση του πλούτου με κάθε τίμημα, η σωματική και ψυχική ταλαιπωρία, η επιβίωση μέσω της αυταπάρνησης και το πείσμα του. Ο πρωταγωνιστής καταφέρνει να συγκεντρώσει δύναμη και εξουσία. Γίνεται ακόμα πιο σκληρός και χαρακτηρίζει και ο ίδιος τον εαυτό του μισάνθρωπο. Αδιαφορεί για τα αισθήματα όλων, μέχρι που στο τέλος φτάνει στην κατάρρευση. Το πετρέλαιο, που του έχει προσφέρει εξουσία, είναι ένα καθαρά πλουτωνικό, σκοτεινό στοιχείο από τα βάθη της Γης. Στο τέλος ο άντρας αυτός που έμοιαζε άτρωτος και με αστείρευτη δύναμη κλείνει αυτό τον κύκλο με τη φράση: «Είμαι τελειωμένος», αποδεικνύοντας πόσο ο θάνατος είναι συνδεδεμένος με τον Πλούτωνα και πως η αλήθεια προβάλλεται σκληρή μπροστά στα μάτια όλων.