Share This!

Τα ζώδια στην Κινέζικη Αστρολογία! Διάβασε τα στοιχεία του ζωδίου σου και ποιες είναι οι ευνοϊκές χρονιές για σένα!

Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ζωδίου σου, τα προτερήματα και οι αδυναμίες σου σύμφωνα με την Κινέζικη Αστρολογία! Ακόμη με ποια ζώδια ταιριάζεις περισσότερο και ακόμη ποιες από τις ερχόμενες χρονιές είναι  για σένα ευνοϊκότερες και ποιες δυσκολότερες!
 
Το 2019, για την Κινέζικη Αστρολογία είναι η Χρονιά του Χοίρου και διαρκεί από τις 5 Φεβρουαρίου 2019 ως τις 24 Ιανουαρίου 2020 
 
Αν θέλεις να μάθεις σε ποιο ζώδιο ανήκεις σύμφωνα με την Κινέζικη Αστρολογία πάτησε εδώ
 
ΠΟΝΤΙΚΟΣ
 
Μπορεί για εμάς ο ποντικός να μην είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό ζώο, αλλά στην κινέζικη παράδοση χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης. Σύμφωνα με τον μύθο, ήταν το πρώτο πλάσμα που έτρεξε στο κάλεσμα του Βούδα και έτσι κέρδισε την πρωτιά και στη σειρά των ζωδίων.
 
Τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο, συνήθως ξεχωρίζουν από τη δημοφιλία τους. Είναι οι αξιολάτρευτοι φίλοι, οι συνεπείς εργαζόμενοι, οι αφοσιωμένοι γονείς. Περιβάλλονται διαρκώς από κόσμο και καταφέρνουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. Είναι πάντα πρόθυμοι να ακούσουν τα προβλήματα των άλλων, προσφέροντας συμπαράσταση και παρηγοριά. Αλλά και να μοιραστούν όλα τα καλά νέα. Όπου και να βρίσκονται, εντυπωσιάζουν με την ικανότητά τους να κάνουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και να δημιουργούν εύκολα την οικειότητα. Το χιούμορ τους ενισχύει την κοινωνική γοητεία τους. Ωστόσο, παρόλο που φαίνονται τόσο ανοιχτοί, μερικές φορές καλύπτουν μια βαθιά δική τους εσωστρέφεια και τη δυσκολία να εμπιστευθούν.
 
Οι Ποντικοί έχουν πολύ έξυπνο μυαλό και τους αρέσει να το επιδεικνύουν. Έχουν πολλά ενδιαφέροντα και ενθουσιάζονται εύκολα με οτιδήποτε καινούργιο. Ο ενθουσιασμός τους μπορεί να διαρκέσει από χρόνια μέχρι… μέρες, αλλά για όσο καιρό κάτι αποτελεί το αντικείμενο του πάθους τους, του αφοσιώνονται απόλυτα. Το χρήμα είναι μια μάλλον σημαντική υπόθεση για τον Ποντικό και θέλει να έχει πάντα μια οικονομική άνεση για να ξοδεύει, ενώ υπάρχει μέσα του ο φόβος μην «ξεμείνει». Η συμπεριφορά του αντανακλά αυτή τη στάση, καθώς εναλλάσσει φάσεις απλοχεριάς με πραγματική τσιγκουνιά. Το ίδιο άτομο που ξόδεψε του κόσμου τα λεφτά για να πάει διακοπές σε πεντάστερο ξενοδοχείο, μπορεί μετά από ένα μήνα να πηγαίνει (με τα πόδια για οικονομία στη βενζίνη) στο πιο μακρινό σούπερ μάρκετ για να βρει φθηνότερες τιμές.
 
Είναι φιλόδοξος και συγκεντρώνεται στους στόχους του αλλά δεν του αρέσει να διακινδυνεύει, καθώς το ρίσκο τον αγχώνει. Στη δουλειά είναι προσεκτικός, ακριβής, σχολαστικός αλλά κι επίσης επινοητικός και δημιουργικός.
 
Στον έρωτα, είναι γεμάτος πάθος και αναζητά τις έντονες συγκινήσεις. Συχνά βρίσκεται μπλεγμένος σε περίπλοκες καταστάσεις. Όταν ζει έναν έντονο έρωτα, γίνεται πολύ περιποιητικός με το αγαπημένο πρόσωπο, αλλά έχει ανάγκη από διαρκή επιβεβαίωση. Τα ζώδια που ερωτικά του ταιριάζουν περισσότερο είναι ο Βούβαλος, ο Δράκοντας και το Φίδι.
 
Οι πιο τυχερές χρονιές για όσους ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι οι χρονιές του Ποντικού (2020), του Δράκοντα (2012) και του Πιθήκου (2016), ενώ οι λιγότερο τυχερές είναι του Αλόγου (2014), του Πετεινού (2017) και του Λαγού (2023).
 
ΒΟΥΒΑΛΟΣ
Τα πιο έντονα χαρακτηριστικά του Βουβάλου είναι η επιμονή, η ισχυρή θέληση και η υπομονή, σε συνδυασμό με σταθερότητα του χαρακτήρα. Έχει ήρεμη ιδιοσυγκρασία, παρόλο που τα ξεσπάσματα της οργής του είναι έντονα, και καμιά φορά γίνεται αυταρχικός. Τον χαρακτηρίζει η καθαρή σκέψη, αν και με κάποια έλλειψη δημιουργικότητας, και χάρη στην εξυπνάδα του καταφέρνει τους στόχους του.
 
Η αφοσίωσή του στο καθήκον είναι απόλυτη, τόσο που να κάνει τη ζωή του μονότονη. Παίρνει τα πάντα πολύ σοβαρά και ακολουθεί τους στόχους του με πείσμα. Ο Βούβαλος είναι δεμένος με την παράδοση και μάλλον συντηρητικός. Όταν οι άλλοι ενθουσιάζονται με μια καινούργια ιδέα, εκείνος θα κουνήσει με δυσπιστία το κεφάλι μουρμουρίζοντας «καλά, περίμενε και θα δεις». Είναι βέβαιος πως, από τη στιγμή που κάτι πρέπει να γίνει, τότε πρέπει να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και κατά πάσα πιθανότητα κανείς δεν μπορεί να το κάνει καλύτερα από τον ίδιο. Έτσι, συχνά οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου φορτώνονται με ένα σωρό υποχρεώσεις, δουλεύοντας ατελείωτα και χάνοντας την προσωπική τους ζωή.
 
Ο Βούβαλος είναι ικανός για τεράστιες θυσίες, εφόσον θεωρεί ότι γίνονται για καλό σκοπό. Ένας καλός σκοπός για εκείνον είναι η καριέρα του. Δίνει τεράστια σημασία στην επιτυχία και θέλει να κερδίζει τον θαυμασμό των άλλων. Επιπλέον δεν ανέχεται τα άτομα που δεν συμμερίζονται αυτή του την τάση και έχει μια κάπως επικριτική στάση απέναντι σε όσους θεωρεί τεμπέληδες και νωθρούς.
 
Οι Βούβαλοι πατούν γέρα στη γη. Άλλωστε τους ελκύει και οτιδήποτε έχει σχέση με τη φύση, που τους ξεκουράζει και τους αναζωογονεί.
 
Στα αισθηματικά ο Βούβαλος είναι αφοσιωμένος και ειλικρινής, φτάνει να μην του ζητήσουν ρομαντισμούς. Για εκείνον ο τρόπος να εκδηλώνει την αγάπη του είναι να φροντίζει με χειροπιαστό τρόπο τα αγαπημένα πρόσωπα, φροντίζοντας να μην τους λείπει τίποτα. Αλλά με τα γεύματα στο φως των κεριών και τις ερωτικές εξομολογήσεις δεν τα πάει καθόλου καλά. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει πλούσια συναισθήματα. Απλώς δεν θέλει να τα …κάνει βούκινο. Επιπλέον μερικές φορές έχει κάποιες τάσεις να παίρνει το πάνω χέρι, καταπιέζοντας τον σύντροφό του. Τα ζώδια που του ταιριάζουν περισσότερο ερωτικά είναι ο Πετεινός, το Φίδι, ο Ποντικός και ο Λαγός.
 
Οι πιο τυχερές χρονιές για όσους ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι του Βουβάλου (2021), του Φιδιού (2013) και του Πετεινού (2017), ενώ οι λιγότερο ευνοϊκές είναι οι χρονιές του Δράκοντα (2012), της Κατσίκας (2015) και του Σκύλου (2018).
 
 
 
ΤΙΓΡΗ
Στην κινέζικη παράδοση η Τίγρη είναι ένα από τα πιο ιερά ζώα. Πιστεύεται ότι προστατεύει από τη φωτιά, τα φαντάσματα και τους κλέφτες. Ο βρυχηθμός της μπορεί να σβήσει τις φλόγες και να τρέψει σε φυγή τα κακά πνεύματα και τους διαρρήκτες. Πάντως, οι εκπρόσωποι του ομώνυμου ζωδίου μπορεί να διακρίνονται από έντονο και άγριο πάθος σε οτιδήποτε κάνουν, αλλά είναι και αρκετά απρόβλεπτοι, οπότε δεν μπορεί να βασίζεται κανείς και πολύ επάνω τους. Σε αντιστάθμισμα όμως διαθέτουν πολλά και γοητευτικά χαρίσματα.
 
Το ένστικτο και το θάρρος συνοδεύουν τη συνήθως περιπετειώδη ζωή αυτού του ζωδίου, που έχει μια ανεξάντλητη σωματική και πνευματική ζωτικότητα. Χρειάζεται διαρκώς νέες προκλήσεις και καινούργιες επιδιώξεις να πραγματοποιήσει. Είναι επαναστάτης και γεμάτος πάθος, τραβάει πάνω του την προσοχή και γοητεύει τα πλήθη. Πιστεύει πως οι κανόνες είναι για να παραβιάζονται. Απεχθάνεται οτιδήποτε συμβατικό και «φυσιολογικό» και κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αποφύγει τη ρουτίνα.
 
Υπάρχουν Τίγρεις που αλλάζουν δουλειά σαν να αλλάζουν πουκάμισο και δεν είναι σπάνιο στη διάρκεια της ζωής τους να κάνουν τα πιο ετερόκλητα επαγγέλματα. Βέβαια, η συνέπεια είναι να μην κατακτούν ποτέ τις υψηλές θέσεις, για τις οποίες μοιάζει να τις προορίζει η φύση, απλώς επειδή δεν αφιερώνουν χρόνο και ενέργεια για να κάνουν καριέρα. Από την άλλη, εφόσον μια δουλειά δεν τους πάει, γιατί να μην την παρατήσουν για κάποια καλύτερη; Κι αυτό κάνουν, παρόλο που κανείς δεν θα στοιχημάτιζε για την επιτυχία τους. Όμως η ίδια η Τίγρη θα το έκανε, μια και λατρεύει τα στοιχήματα, τα ρίσκα και τα παιχνίδια της τύχης και, ευτυχώς για εκείνη, είναι ένα από τυχερότερα ζώδια. Σαν τις γάτες, καταφέρνει να πέφτει πάντα με τα πόδια και θεωρεί τον εαυτό της κάτι παραπάνω από… εφτάψυχο.
 
Οι εκπρόσωποι του ζωδίου έχουν συχνά μια κάπως ματαιόδοξη στάση, και δίνουν μεγάλη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση των ανθρώπων και των καταστάσεων, χωρίς να βλέπουν το βάθος. Φυσικά οι ίδιοι δεν το παραδέχονται.
 
Στον έρωτα, ρίχνονται αδίστακτα στην κατάκτηση και τους αρέσουν τα άτομα που μπορούν να εναρμονιστούν με την «τιγρήσια» ζωτικότητα. Δεν έχουν υπομονή αλλά μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα της σχέσης ενδιαφέρουσα. Ταιριάζουν περισσότερο με εκπροσώπους των ζωδίων του Αλόγου, του Σκύλου και του Χοίρου.
 
Για τις Τίγρεις οι πιο τυχερές χρονιές είναι οι δικές τους, της Τίγρης (2022), του Αλόγου (2014) και του Σκύλου (2018). Δυσκολίες θα έχουν στις χρονιές του Φιδιού (2013), του Πιθήκου (2016) και του Χοίρου (2019).
 
 
ΛΑΓΟΣ
Στην κινέζικη αστρολογία το ζώδιο του Λαγού εκπροσωπεί την αθανασία. Ίσως αιτία γι’ αυτό να είναι η παροιμιώδης αναπαραγωγική ικανότητα του ομώνυμου ζώου, ή ενδεχομένως η δύναμη που έχουν οι εκπρόσωποι του ζωδίου, αν συναντήσουν αντιξοότητες, να ξαναγεννιούνται σαν τον μυθικό Φοίνικα μέσα από τις στάχτες τους, ξεκινώντας και πάλι από το μηδέν.
 
Οι Λαγοί είναι ιδιόρρυθμοι και ιδιότροποι. Δεν τους αρέσει να φορτώνονται με ευθύνες, ούτε και να παίρνουν βεβιασμένες αποφάσεις. Συχνά είναι διχασμένοι ανάμεσα στην αγάπη τους για ελευθερία και την προσκόλλησή τους στην καλοπέραση. Δεν θέλουν να μπλέκουν σε περίπλοκες καταστάσεις και έχουν μια έμφυτη σύνεση, που τους βοηθά να αποφεύγουν τις κακοτοπιές.
 
Αγαπούν τη χάρη και την κομψότητα. Η ομορφιά και η αρμονία παίζουν τεράστιο ρόλο για τους Λαγούς, όχι μόνο ως προς τη δική τους εμφάνιση, αλλά και ως προς το περιβάλλον όπου ζουν και εργάζονται. Έχουν την ικανότητα να αποκτούν όμορφα και ακριβά πράγματα, ακόμα και με μειωμένο προϋπολογισμό. Δεν αντέχουν την κακογουστιά και την ακαταστασία. Δένονται με τα προσωπικά τους αντικείμενα, καθώς τα βλέπουν σαν κάτι που αντιπροσωπεύει το γούστο τους, προσπαθούν να τα διατηρούν σε καλή κατάσταση και δύσκολα τα αποχωρίζονται.
 
Η κουλτούρα είναι άλλος ένας σημαντικός παράγοντας στη ζωή του Λαγού, που αγαπά τις τέχνες και τα γράμματα, τη μουσική, το θέατρο. Συχνά προτιμά να τα απολαμβάνει όλα αυτά σε ένα καλαίσθητο περιβάλλον, συνήθως στο καλοβαλμένο και σχολαστικά περιποιημένο σπίτι του, μακριά από τον «όχλο».
 
Η έντονη διαίσθησή του τον βοηθά να καταλαβαίνει καλά τους άλλους, πράγμα που τον κάνει ιδιαίτερα αξιολάτρευτο και δημοφιλή. Είναι πάντα διατεθειμένος να ακούσει και να παρηγορήσει όποιον περνά δυσκολίες. Ωστόσο ενοχλείται, αν διαπιστώσει ότι ο άλλος δεν είναι ειλικρινής απέναντί του ή δεν παίρνει στα σοβαρά πράγματα που θα έπρεπε, και τότε μπορεί να… αποσύρει την υποστήριξή του.
 
Στον έρωτα ο Λαγός είναι τρυφερός και εκδηλωτικός, αλλά δεν τα πάει καλά με τις καταστάσεις της έντασης, από τις οποίες προσπαθεί να φύγει το γρηγορότερο. Μερικές φορές είναι επιπόλαιος στον έρωτα, πάντως έχει ανάγκη να μοιράζεται τα συναισθήματα και τα ενδιαφέροντά του με το αγαπημένο πρόσωπο. Τα ζώδια με τα οποία ταιριάζει περισσότερο ερωτικά είναι ο Χοίρος και η Κατσίκα.
 
Οι πιο τυχερές χρονιές του, πέρα από τη χρονιά του Λαγού (2023), είναι εκείνες της Κατσίκας (2015) και του Χοίρου (2019). Αντίθετα θα ζοριστεί στις χρονιές του Αλόγου (2014), του Πετεινού (2017) και του Ποντικού (2020).
 
 
ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ
 
Ο Δράκοντας είναι ένα ακόμα ιερό πλάσμα στην κινέζικη παράδοση και όχι μόνο. Στις παραδόσεις όλου του κόσμου, οι δράκοντες είναι οι τρομακτικοί φύλακες των θησαυρών, που προξενούν δέος στους ανθρώπους. Όσοι έχουν γεννηθεί στο κινέζικο ζώδιο του Δράκοντα συμπεριφέρονται με αρκετές ομοιότητες στο μυθικό πλάσμα που τους εκπροσωπεί. Όταν κάποιος ή κάτι τους ενοχλήσει, φτύνουν φωτιές και εκσφενδονίζουν μακριά τον εισβολέα με ένα χτύπημα της ουράς τους. Όταν τα μάτια τους αρχίζουν να …γυαλίζουν, κάποιος τους πρόσβαλε και καλά θα έκανε να απομακρυνθεί, προτού να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους.
 
Δεν είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς έναν Δράκοντα. Κανείς δεν έχει τόσο αγέρωχο βήμα, συμπεριφορά και νοοτροπία. Του αρέσει να επιδεικνύεται στη θεατρική σκηνή της ζωής σαν απόλυτος πρωταγωνιστής. Κυνηγά τους στόχους του με δύναμη και επιμονή, αρνείται να δεχτεί τον οποιοδήποτε περιορισμό και επιδιώκει τη νίκη και μόνο αυτήν σε κάθε τομέα της ζωής του. Και πραγματικά, από τη στιγμή που θα αποφασίσει κάτι, θα κινήσει γη και ουρανό προκειμένου να το καταφέρει.
 
Με την απίστευτη σωματική και ψυχική δύναμή του, ελκύει τον θαυμασμό όλων γύρω του. Έχει γεννηθεί για να είναι ηγέτης και όχι να ακολουθεί. Είναι εκείνος που θα πάρει τα ηνία μιας κατάστασης, όταν οι υπόλοιποι δεν θα ξέρουν τι να κάνουν. Σπάνια ακούει τους άλλους. Είναι πεισματάρης και εκκεντρικός, αλλά ταυτόχρονα λαμπερός και γοητευτικός. Και, με αυτό τον μαγνητισμό που εκπέμπει, καταφέρνει να του συγχωρούνται από τους άλλους και να γίνονται αποδεκτές ακόμα και οι κακές πλευρές του χαρακτήρα του.
 
Όμως αυτά τα χαρακτηριστικά του «γεννημένου νικητή» κάνουν συχνά τον Δράκοντα να μη δείχνει ανοχή στις αδυναμίες και τους φόβους των άλλων. Ίσως επειδή συχνά κατά βάθος και ο ίδιος μπορεί να έχει ορισμένες ανασφάλειες, που κρύβει πίσω από την αγέρωχη και γενναία στάση του. Αν πάντως δει ότι με κάποια συμπεριφορά του πλήγωσε τον άλλο, θα κάνει το παν για να επανορθώσει. Όσο κι αν φαίνεται σκληρός, κατά βάθος είναι τρυφερός και αξιολάτρευτος χαρακτήρας.
 
Στον έρωτα είναι παθιασμένος και αφοσιωμένος, ενώ ξέρει καλά το παιχνίδι της γοητείας. Ο ίδιος δεν κατακτιέται εύκολα. Τα ζώδια που του ταιριάζουν περισσότερο ερωτικά είναι ο Ποντικός, ο Πίθηκος, το Φίδι και το Άλογο.
 
Οι καλύτερες χρονιές για τους εκπροσώπους του ζωδίου, πέρα από εκείνη του Δράκοντα (2012), είναι του Πιθήκου (2016) και του Ποντικού (2020). Οι λιγότερο ευνοημένες είναι οι χρονιές της Κατσίκας (2015), του Σκύλου (2018) και του Βουβάλου (2021).
 
ΦΙΔΙ
Τα Φίδια μπορούν να παινεύονται για πολλά χαρίσματα: είναι έξυπνα, έχουν έμφυτη καλαισθησία και είναι από τα πιο γοητευτικά άτομα στον κινέζικο ζωδιακό κύκλο. Έχουν απόλυτη συναίσθηση της γοητείας τους και τους αρέσει να παρακολουθούν πόσο αυτή επιδρά στον περίγυρό τους. Αγαπούν τα εκλεπτυσμένα πράγματα και τις διανοητικές προκλήσεις και αναζητούν πάντα το καλύτερο στη ζωή. Έχουν βαθύτητα σκέψης, αναλύουν ορθολογιστικά τις συνέπειες των πράξεών τους προτού να δράσουν, συχνά όμως επικεντρώνονται στη δική τους άποψη αποκλείοντας τους άλλους. Πολλοί εκπρόσωποι του ζωδίου έχουν καλλιτεχνικά ταλέντα. Γενικά η επαγγελματική τους απασχόληση θέλουν να τους κινεί το ενδιαφέρον και προτιμούν να δουλεύουν μόνοι, γιατί τους ενοχλεί ο ανταγωνισμός.
 
Στην πραγματικότητα ως προς τις κοινωνικές σχέσεις τους είναι κάπως δύσπιστοι με τους ανθρώπους και δεν ανοίγουν εύκολα την καρδιά τους. Παρόλα αυτά, επιδιώκουν να γίνονται το επίκεντρο της προσοχής. Και συνήθως το καταφέρνουν, έτσι καθώς είναι έξυπνοι, καλλιεργημένοι, καλοντυμένοι. Οι φιλοφρονήσεις και οι κολακείες που αποσπούν, τους ευχαριστούν ιδιαίτερα.
 
Είναι ιδιαίτερα φιλάρεσκοι. Όποιος ζει με έναν εκπρόσωπο αυτού του ζωδίου, θα δει τον δικό του χώρο στην ντουλάπα να μειώνεται διαρκώς, καθώς το Φίδι επεκτείνει συνέχεια την γκαρνταρόμπα του. Και όποιος ταξιδεύει μαζί του, θα εκπλαγεί από τον αριθμό των αποσκευών του, αφού το Φίδι χρειάζεται αμέτρητες αλλαξιές και τα σχετικά ταιριαστά αξεσουάρ. Αλλά στο κάτω-κάτω και ο εκπρόσωπός του στη φύση δεν αλλάζει κάθε τόσο «πουκάμισο»;
 
Το χρήμα είναι σημαντικό γι’ αυτό το ζώδιο, που επιζητά ένα αρκετά δαπανηρό επίπεδο ζωής. Ωστόσο μπορεί να συμπεριφέρεται ακραία, ξοδεύοντας π.χ, ένα τεράστιο ποσό για ένα ρούχο και κάνοντας μετά τσιγκουνιές στα απαραίτητα ψώνια για το σπίτι.
 
Όπως και σε πολλές μυθικές παραδόσεις που θέλουν το φίδι κάτοχο της σοφίας, έτσι και ο εκπρόσωπός του στον ζωδιακό κύκλο εκτιμάται ιδιαίτερα για τις συμβουλές που μπορεί να δώσει. Και πραγματικά, το Φίδι σκέφτεται καλά πριν πει τη γνώμη του, συνδυάζοντας την πείρα, τη λογική αλλά και το συναίσθημα.
 
Στον έρωτα, πίσω από μια επιφανειακή ψυχρότητα, κρύβει αισθησιασμό και πλούτο συναισθημάτων. Απαιτεί όμως απόλυτη πίστη από τον σύντροφό του και ζηλεύει απίστευτα, ακόμα και με την παραμικρή υποψία. Τα ζώδια που του ταιριάζουν περισσότερο είναι ο Πετεινός, ο Βούβαλος και ο Δράκος.
 
Οι τυχερότερες χρονιές για το Φίδι, εκτός από τη δική του (2013) είναι εκείνες του Πετεινού (2017) και του Βουβάλου (2021), ενώ οι λιγότερο ευνοϊκές είναι οι χρονιές του Πιθήκου (2016), του Χοίρου (2019) και της Τίγρης (2022).
 
ΚΑΤΣΙΚΑ
Η Κατσίκα έχει ευγενική καρδιά και λεπτά αισθήματα. Είναι μια εύθραυστη ύπαρξη που ξυπνά στους άλλους τη διάθεση να την προστατέψουν, ένα πλάσμα ευαίσθητο, με έντονη διαίσθηση και φαντασία. Δεν ονειρεύεται μόνο τη νύχτα αλλά και τη μέρα, με ανοιχτά μάτια, ενώ έχει μια δυσκολία να κρατήσει σταθερή επαφή με την πραγματικότητα. Αγαπά τις μελαγχολικές ιστορίες αγάπης και τα δράματα, αλλά στην πραγματική ζωή δεν καταλαβαίνει πώς υπάρχουν άτομα που τους αρέσει να μιζεριάζουν και να υποφέρουν. Όποιος της ανοίγει την καρδιά του, πρέπει να το κάνει με τρόπο, και να μην της …φορτώσει όλους τους καημούς του. Γιατί η Κατσίκα έχει τόση συμπόνια και ενσυναίσθηση, που μπορεί να κάνει το πρόβλημα του άλλου δικό της και να καταλήξει να είναι σε χειρότερη κατάσταση από το ίδιο το άτομο που το έχει, καθώς το συνδέει με τα δικά της παλιά τραύματα. Έχει μια τάση να βλέπει τα πράγματα από την απαισιόδοξη πλευρά και το παραμικρό την κάνει να υποφέρει.
 
Στα πρακτικά θέματα επιδιώκει να βασίζεται στους άλλους, γιατί δεν αντέχει τις ευθύνες και τις αλλαγές. Δύσκολα προσαρμόζεται στην καθημερινή ρουτίνα και έχει ανάγκη από ελεύθερο χώρο για να εκφράσει τη δημιουργικότητά της. Απεχθάνεται την πίεση, ιδίως του χρόνου, και δεν τα πάει καθόλου καλά με το ρολόι. Ούτε με τους αυταρχικούς ανθρώπους. Δεν έχει ιδιαίτερες επαγγελματικές φιλοδοξίες, συνεργάζεται καλά με τους άλλους και προτιμά μια «βοηθητική» θέση από τις διευθυντικές ευθύνες. Αν την αφήσουν στην ησυχία της, μπορεί να λειτουργήσει πολύ αποδοτικά και να έχει εξαιρετικές εμπνεύσεις.
 
Οι εκπρόσωποι του ζωδίου αυτού δίνουν πρωταρχική σημασία στον έρωτα, καθώς θέλουν να αισθάνονται ότι ανήκουν κάπου και έχουν βρει το πρόσωπο με το οποίο θα φτιάξουν μια υπέροχη οικογένεια. Είναι ρομαντικοί και αισθηματίες, κι έχουν ανάγκη από ένα σύντροφο που να μπορούν να εμπιστευθούν, αλλά και να μπορεί εκείνος να τους στηρίξει, να τους δείξει προσοχή και φροντίδα και να τους ηρεμήσει από τις διάφορες ανασφάλειές τους. Από την πλευρά τους τον περιβάλλουν με περιποιήσεις και τρυφερότητα, ώστε να αποφύγουν το ενδεχόμενο της εγκατάλειψης, που τους τρομάζει πολύ. Ερωτικά ταιριάζουν περισσότερο με την Τίγρη, τον Λαγό, το Άλογο και τον Χοίρο.
Οι καλύτερες χρονιές τους, πέρα από εκείνη της Κατσίκας (2015), είναι του Χοίρου (2019) και του Λαγού (2023), σε αντίθεση με τις λιγότερο ευνοϊκές χρονιές, του Δράκοντα (2012), του Σκύλου (2018) και του Βουβάλου (2021).
 
ΠΙΘΗΚΟΣ
Η εξυπνάδα και η περιέργεια οδηγούν όλες τις πράξεις του Πιθήκου, που με την ευστροφία και την πονηριά του βρίσκει πάντα τον τρόπο να πετύχει αυτό που θέλει. Κοινωνικός και λάτρης της κοσμικότητας, επιδιώκει διαρκώς τη βελτίωση της προσωπικής και κοινωνικής του θέσης. Τα αδύνατα σημεία του είναι η ανυπομονησία και η έλλειψη συγκέντρωσης. Το δυνατό του είναι το αναλυτικό μυαλό του, που μπορεί να κάνει ορισμένους να τον θεωρούν κυνικό. Είναι φιλόδοξος, δεν θέλει να βρίσκεται σε δεύτερο πλάνο και χάρη στην πρωτοβουλία και την ανταγωνιστικότητά του συνήθως πετυχαίνει τους στόχους του.
 
Έχει μια απαράμιλλη ικανότητα να βρίσκει λύσεις σε όλα τα προβλήματα, είτε πρόκειται για δικά του είτε των άλλων. Ιδίως ως προς το δεύτερο, οι πάντες θα απευθυνθούν σε εκείνον για να τους βρει τη λύση. Θα εκτιμήσει σε βάθος την κατάσταση, θα βρει τι δεν πάει καλά και θα δώσει μια απάντηση που θα ικανοποιεί τους πάντες. Ορισμένοι εκπρόσωποι του ζωδίου έχουν και μια αντίστοιχη ικανότητα να λύνουν προβλήματα με αντικείμενα, επιδιορθώνοντας μηχανήματα κάθε είδους. Όπως και να έχει, θέλουν διαρκώς να καταπιάνονται με κάτι που θα αποτελεί μια πρόκληση για το μυαλό τους.
 
Δίνουν μεγάλη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση και αφιερώνουν αρκετό χρόνο και χρήμα για να περιποιηθούν την ομορφιά τους. Μερικοί Πίθηκοι είναι ματαιόδοξοι και εγωιστές ως προς αυτό το θέμα, συχνά αδιαφορώντας αν θα επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά είναι τόσο αξιολάτρευτοι που όλα τους συγχωρούνται.
 
Από συναισθηματική άποψη, τους διακρίνουν κάποιες κυκλοθυμικές τάσεις, με τις διαθέσεις τους να εμφανίζουν διακυμάνσεις από τη χαρά στην απογοήτευση. Γίνονται ιδιαίτερα ευερέθιστοι, αν αισθανθούν παγιδευμένοι σε μια ρουτίνα.
 
Ως προς τις σχέσεις ο Πίθηκος δείχνει συχνά να προτιμά την επαγγελματική επιτυχία από την ερωτική. Δεν κατακτιέται εύκολα, έχει ναρκισιστικές τάσεις και δεν αντέχει στις μακροχρόνιες σχέσεις. Συχνά παντρεύεται περισσότερες από μια φορά, γιατί δεν μένει για πολύ ευτυχισμένος σε μια κατάσταση και έχει διαρκώς την αίσθηση ότι με έναν άλλο σύντροφο θα είναι καλύτερα. Αν θέλει κάποιος να τον κρατήσει κοντά του, πρέπει να δημιουργεί στην κοινή τους ζωή συνθήκες που να κρατούν το ενδιαφέρον, με φαντασία και πρωτοτυπία. Τα ζώδια με τα οποία ταιριάζει καλύτερα στον έρωτα είναι ο Ποντικός και ο Δράκος.
 
Οι καλύτερες χρονιές του είναι του Πιθήκου φυσικά (2016), και επίσης του Δράκοντα (2012) και του Ποντικού (2020). Συναντά κάποιες δυσκολίες στις χρονιές του Φιδιού (2013), του Χοίρου (2019) και της Τίγρης (2022).
 
 
ΑΛΟΓΟ
Το όνειρο των εκπροσώπων του ζωδίου του Αλόγου είναι να τρέχουν ελεύθεροι με τη χαίτη να ανεμίζει σαν τα ομώνυμα πανέμορφα ζώα. Αυτά τα άτομα είναι πρώτα απ’ όλα επαναστάτες και δεν ανέχονται κανένα περιορισμό. Ούτε τις ιδέες ή τις γνώμες των άλλων. Όποιος ζει μαζί τους, δεν πρέπει να δείχνει ποτέ ότι περιμένει κάτι από τη σχέση τους, γιατί αυτό ξυπνά μέσα στα Άλογα τάσεις φυγής. Επιπλέον είναι βαθιά πεπεισμένοι πως έχουν πάντα δίκιο, ενώ όλοι οι άλλοι άδικο, γι’ αυτό είναι δύσκολο να τους αλλάξει κανείς γνώμη για οποιοδήποτε. Αγαπούν τα ταξίδια, και δεν μπορούν να μείνουν για πολύ στο ίδιο μέρος. Τους αρέσει να επικοινωνούν με τους ανθρώπους μέσα από τη συζήτηση και άνετα μπορεί να χαρακτηριστούν πολυλογάδες. Είναι ικανοί να σου τηλεφωνήσουν μέσα στα άγρια μεσάνυχτα, γιατί δεν κρατιούνται να σου πουν κάτι που έμαθαν.

 

Συνήθως το Άλογο δεν έχει την αίσθηση του χρόνου. Οι εκπρόσωποι του ζωδίου αυτού είναι πάντα πολύ δραστήριοι, πρακτικοί και πρέπει να έχουν κάτι να απασχολούνται σε κάθε στιγμή της ημέρας. Αξιολάτρευτοι, συμπαθητικοί και γεμάτοι ζωή, είναι γεμάτοι πρωτοβουλίες και συχνά απρόβλεπτοι. Έχουν πολλούς φίλους και αγαπούν τις κοινωνικές συγκεντρώσεις, που τις διοργανώνουν πάντα με επιτυχία, καθώς είναι πολύ καλοί οικοδεσπότες.

 

Το ζώδιο αυτό ζει με μεγάλα πάθη και ενθουσιασμό, με ελεύθερο και αδάμαστο πνεύμα. Η ζωτική δύναμη που το παρασέρνει στις περιπέτειες των αισθημάτων, δεν ελέγχεται πάντα και το Άλογο μπορεί εύκολα να αγανακτήσει όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται σύμφωνα με τα σχέδιά του. Περίεργο και γεμάτο ζωντάνια, οδηγείται από το ένστικτο και χρειάζεται διαρκώς την επιβεβαίωση από τους άλλους. Οι κριτικές μπορεί να πληγώσουν βαθιά τον εκπρόσωπο του ζωδίου που κρύβει, πίσω από μια πανοπλία ανεξαρτησίας και σιγουριάς, μια εύθραυστη και πολύ ευαίσθητη ψυχή.
 
Το Άλογο παρασύρεται εύκολα από κεραυνοβόλους ενθουσιασμούς και τους ακολουθεί με πάθος μέχρι να σβήσουν, είτε πρόκειται για έρωτες είτε για κάποια επαγγελματικά σχέδια. Αυτό ακριβώς το πάθος οδηγεί όλες τις επιλογές του, και συχνά ζει μέσα σε μια φρενίτιδα, «καλπάζοντας» για να ξεφύγει από την πλήξη της καθημερινότητας. Τα ζώδια με τα οποία ταιριάζει περισσότερο ερωτικά είναι η Τίγρη, ο Σκύλος και ο Δράκοντας.
 
Οι καλύτερες χρονιές του είναι, πέρα από τη χρονιά του Αλόγου (2014), εκείνες του Σκύλου (2018) και της Τίγρης (2022). Αντίθετα δεν περνάει τόσο καλά στις χρονιές του Πετεινού (2017), του Ποντικού (2020) και του Λαγού (2023).
 
ΠΕΤΕΙΝΟΣ
Οι εκπρόσωποι του ζωδίου του Πετεινού δεν περνούν ποτέ απαρατήρητοι. Περήφανοι και ματαιόδοξοι, γίνονται το επίκεντρο της προσοχής. Είναι πολύ ειλικρινείς και δείχνουν σίγουροι για τον εαυτό τους, δεν ξέρουν από διπλωματία αλλά γοητεύουν τους άλλους με την αυθεντικότητά τους. Συχνά όμως είναι και παρεξηγημένοι. Η τελειομανία, σε συνδυασμό με την ειλικρίνειά τους, ερμηνεύεται σαν σχολαστικότητα ή υπερβολική επικριτικότητα. Μέσα τους οι Πετεινοί ταλαντεύονται ανάμεσα στην ανάγκη για υλική ασφάλεια και την αναζήτηση μιας ηθικής ακεραιότητας, πράγμα που τους κάνει ιδιαίτερα αυστηρούς στην αυτοκριτική τους. Πϊσω από τη φαινομενική σιγουριά τους, κρύβουν μια ψυχή που έχει ανάγκη να απομονωθεί για να ηρεμήσει τα άγχη της. Παρά την εντύπωση της αυτοπεποίθησης που δίνουν, έχουν μια δειλία που κινδυνεύει να τους δυσκολεύει τη ζωή, όποτε βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σημαντική αλλαγή. Παρόλα αυτά τους αρέσει η καινοτομία και η ποικιλία και θέλουν να φαίνονται ευπροσάρμοστοι και συντονισμένοι με όλες τις νέες τάσεις.
 
Κατά βάθος ο Πετεινός έχει μια τάση να θεωρεί ότι οι άλλοι βρίσκονται σε χαμηλότερο επίπεδο από εκείνον και πρέπει να κατεβάζει το δικό του για να προσαρμοστεί. Στα μάτια πολλών αυτή η συμπεριφορά ίσως να φαίνεται αλαζονική, αλλά στην πραγματικότητα θέλει απλώς να τους πλησιάσει και να βοηθήσει όπου χρειάζεται. Θεωρεί ότι πρέπει να δείξει πως ξέρει τα πάντα και βομβαρδίζει τους άλλους με συμβουλές και συστάσεις.
 
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι μια δουλειά που μπορεί να κάνει με μεγάλη επιτυχία είναι αυτή του δασκάλου, καθώς βρίσκει μεγάλη ικανοποίηση στο να μοιράζεται με τους άλλους τις πολλές γνώσεις του. Γνώσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, από την επιστήμη μέχρι τον εσωτερισμό και από την τεχνολογία μέχρι τις φιλοσοφικές θεωρίες.
 
Στον έρωτα οι Πετεινοί είναι αισθησιακοί, ειλικρινείς και αξιόπιστοι, αλλά μπορούν να αντιδράσουν επιθετικά, αν αισθανθούν ότι μια ερωτική κατάσταση τους «στριμώχνει», περιορίζοντας την ανάγκη τους για ανεξαρτησία. Δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στη σεξουαλική παρά τη συντροφική πλευρά, και μόνο ένας αληθινός και βαθύς έρωτας μπορεί να τους δέσει σε μια σχέση διαρκείας. Όταν ερωτεύονται για τα καλά, δεν έχουν άλλη σκέψη εκτός από το αγαπημένο τους πρόσωπο. Τα ζώδια με τα οποία ταιριάζουν περισσότερο ερωτικά είναι το Φίδι και ο Βούβαλος.
 
Οι καλύτερες χρονιές για τους Πετεινούς είναι η δική τους (2017), καθώς και εκείνες του Φιδιού (2013) και του Βουβάλου (2021). Αντίθετα ζορίζονται στα χρόνια του Αλόγου (2014), του Ποντικού (2020) και του Λαγού (2023).
 
ΣΚΥΛΟΣ
Το ζώδιο του Σκύλου έχει πολλά κοινά σημεία με το ζώο που εκπροσωπεί, με την αφοσίωση και το βάθος των συναισθημάτων του. Είναι ο πιστός φίλος και ο αξιολάτρευτος σύντροφος που «τα δίνει όλα» για όσους αγαπά. Όποιος έχει στη ζωή του έναν εκπρόσωπο αυτού του ζωδίου, ξέρει ότι ποτέ δεν θα είναι μόνος. Οι Σκύλοι είναι αλτρουιστές και αξιόπιστοι, αλλά έχουν μια πολύπλοκη ψυχολογία που συχνά τους βυθίζει στην απαισιοδοξία και τη μελαγχολία. Επηρεάζονται εύκολα από τις στάσεις και τις διαθέσεις των άλλων. Γίνονται ευδιάθετοι αν γύρω τους επικρατεί το κέφι και στενοχωριούνται αν κάποιος έχει πρόβλημα. Δημιουργικοί και καλλιεργημένοι, είναι πολύ ευχάριστοι για συντροφιά και γίνονται το επίκεντρο στο κοινωνικό τους περιβάλλον.
 
Ο Σκύλος είναι ο φύλακας του κινέζικου ζωδιακού κύκλου. Αρκεί η ελάχιστη υποψία απάτης ή αδικίας και ορμά έτοιμος να δαγκώσει! Θα μπει στον αγώνα ενάντια σε οτιδήποτε στραβό ή λανθασμένο, για να υπερασπιστεί τους πάντες. Είναι ο ακούραστος σταυροφόρος του δικαίου, πρόθυμος να ριχτεί σε μια καινούργια εκστρατεία, εφόσον είναι βέβαιος για τα σωστά της κίνητρα. Θα συνυπογράψει διαμαρτυρίες, θα μαζέψει υπογραφές, θα στείλει επιστολές σε εφημερίδες, θα συμμετέχει σε διαδηλώσεις. Όμως, παρόλο που είναι τόσο καλός στο να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των άλλων και να τους προσφέρει ασφάλεια, δεν κάνει το ίδιο για τον εαυτό του. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται πολλές φορές «ριγμένος». Αυτό συμβαίνει επίσης σε συναισθηματικό, οικονομικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Απασχολημένος να βοηθά τους άλλους, καταλαβαίνει όσα γίνονται εις βάρος του όταν είναι πολύ αργά.
 
Ο συναισθηματικός κόσμος του Σκύλου είναι η βάση της ύπαρξής του και στον έρωτα βρίσκει ένα ασφαλές μέρος που μπορεί να μοιραστεί με τον αγαπημένο σύντροφο. Μέσα από τον έρωτα αναζητεί και την προσωπική του επιβεβαίωση. Δεν έχει ανάγκη από συναισθηματική ανεξαρτησία, ενώ προσφέρει γενναιόδωρα την αγάπη και τη φροντίδα του. Γίνεται πολύ προστατευτικός με εκείνον που αγαπά. Όμως, για να συμβούν όλα αυτά, ο σύντροφος θα πρέπει πρώτα να κατακτήσει την εμπιστοσύνη του Σκύλου, που είναι κάπως επιφυλακτικός από τη φύση του. Τα ζώδια με τα οποία ταιριάζει περισσότερο είναι το Άλογο, ο Τίγρης και ο Χοίρος.
 
Οι καλύτερες χρονιές του είναι εκείνη του Σκύλου (2018), καθώς επίσης του Αλόγου (2014) και της Τίγρης (2022). Λιγότερο ευνοημένος από την τύχη είναι στις χρονιές του Δράκοντα (2012), της Κατσίκας (2015) και του Βουβάλου (2021).
 
 
ΧΟΙΡΟΣ
Το ζώδιο του Χοίρου χαρακτηρίζεται από την τάση του να βλέπει πάντα τη ζωή μέσα από ροζ γυαλιά. Πιστεύει ότι όλα πάνε μια χαρά, ακόμα κι αν στην πραγματικότητα έχει γκρεμιστεί το σύμπαν. Μπροστά σε μια καταστροφή, δηλώνει αποφασιστικά ότι πρόκειται απλώς για μια αναποδιά και αρνείται να κάνει κάτι δραστικό για να την αντιμετωπίσει. Δεν αντέχει τα δυσάρεστα γεγονότα και πείθει τον εαυτό του ότι όλα είναι εντάξει, μέχρι την τελευταία στιγμή.
 
Πίσω από την υπέρμετρη αισιοδοξία του, ο Χοίρος κρύβει μια τεράστια ψυχική δύναμη. Δείχνει ήρεμος και εμπνέει σιγουριά, έχει έντονη αίσθηση της δικαιοσύνης, είναι ειλικρινής και ζει σε ισορροπία με τα συναισθήματά του. Κρατιέται μακριά από τις μικρότητες και τη μιζέρια και θέλει να απολαμβάνει τα όμορφα πράγματα της ζωής. Ανάμεσα στις απολαύσεις του, το καλό φαγητό παίζει έναν σημαντικό ρόλο. Έχει περηφάνια και αξιοπρέπεια, καθώς και μεγάλη υπομονή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φτάνει κάποτε κι εκείνος στα όρια των αντοχών του. Τότε μπορεί να «σπάσει» ή να επαναστατήσει με τον πιο απρόβλεπτο τρόπο, αν μια κατάσταση γίνει αφόρητη για εκείνον, έστω και μετά από χρόνια.
 
Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου είναι παντελώς ανίκανοι να πουν «όχι», αν κάποιος τους ζητήσει μια βοήθεια ή μια εξυπηρέτηση. Θα κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να βοηθήσουν. Είναι πανεύκολο να τους εκμεταλλευτεί κανείς, και συχνά πέφτουν θύματα κακόβουλων ανθρώπων που τους πλησιάζουν για να επωφεληθούν. Η αφέλεια των Χοίρων όμως δεν οφείλεται σε ανοησία, αλλά στο γεγονός ότι επειδή οι ίδιοι έχουν μια τόσο καθαρή καρδιά, δύσκολα σκέφτονται ότι και οι άλλοι δεν είναι εξίσου ειλικρινείς στις προθέσεις τους.
 
Στον έρωτα είναι τρυφεροί και προστατευτικοί, γεμάτοι πάθος και εκπλήξεις. Αφήνονται να τον ζήσουν χωρίς επιφυλάξεις και φόβους. Όμως δυστυχώς για εκείνους, η αγνότητα των συναισθημάτων και η ειλικρίνειά τους δεν έχουν πάντα την ανάλογη αντιμετώπιση. Όταν τελειώνει μια ερωτική ιστορία στην οποία ο Χοίρος είχε πιστέψει, πραγματικά η καρδιά του ραγίζει. Όμως δεν ακούει καμιά συμβουλή να έχει τον νου του ή να βάλει πρώτος τέλος σε μια σχέση που δεν πηγαίνει καλά. Και συνήθως την επόμενη φορά επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη.
 
Τα ζώδια που του ταιριάζουν περισσότερο είναι η Κατσίκα, ο Λαγός και η Τίγρη.
 
Οι καλύτερες χρονιές του, πέρα από εκείνη του Χοίρου (2019), είναι της Κατσίκας (2015) και του Λαγού (2023). Περισσότερες δυσκολίες θα συναντήσει στις χρονιές του Φιδιού (2013), του Πιθήκου (2016) και της Τίγρης (2022).