Share This!

Τα ζώδια, το στοιχείο που ανήκουν και το ερωτικό τους ταίριασμα! Από την Βασιλική Κόντη

Το στοιχείο των ζωδίων και το μεταξύ τους ταίριασμα
 
Ταιριάζουμε; Πόσο θα κρατήσει η σχέση μας;  Πάντα έτσι θα τσακωνόμαστε; Γιατί τα βιώνουμε όλα με τόσο πάθος, ένταση και εγωισμό; Θα βρούμε τις απαραίτητες ισορροπίες, ώστε να ζήσουμε μαζί αρμονικά;
Της Βασιλικής Κόντη
 
Σε αυτές τις ερωτήσεις που ≪καίνε≫, ερωτήσεις που όλοι θα θέλαμε να μπορούσαμε να απαντήσουμε άμεσα, γρήγορα και σωστά, μας απαντά με μοναδικό τρόπο η σύγχρονη επιστημονική αστρολογία και οι διάφορες τεχνικές πρόβλεψης. Η συναστρία, γενέθλια και προοδευτική, είναι ένα εκπληκτικό κομμάτι της μελέτης της συμβουλευτικής μεταξύ δύο προσώπων που βοηθά να καταλάβουμε από το ξεκίνημα μιας σχέσης πόσο καθοριστική σημασία θα έχει για τη ζωή μας, αν θα είναι μακροχρόνια, αν θα υπάρχει αρμονία και, κυρίως, ποια είναι τα δυνατά σημεία που θα πρέπει να επενδύσουμε και ποιες οι πιθανές πηγές προβλημάτων έτσι ώστε, όσο μπορούμε, να αποφύγουμε τις κακοτοπιές.
 

Ζώδια και Στοιχεία

 
Μια πρώτη προσέγγιση στο θέμα τού πόσο μπορεί να ταιριάζουμε τα άτομα μεταξύ μας έχει να κάνει με το στοιχείοπου ανήκουν τα ζώδια και τη συμβατότητά τους.
 
♦Αέρας: Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος
 
♦Φωτιά: Κριός, Λέων, Τοξότης
 
♦Γη: Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως
 
♦ Νερό: Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες
 
Τα αέρινα ζώδια ταιριάζουν με τη φωτιά και, φυσικά, μεταξύ τους. Φανταστείτε μια προσωπικότητα δυναμική και δραστήρια όπως η προσωπικότητα ενός Κριού να προσπαθεί να συνεννοηθεί με ένα άτομο πιο δεσποτικό, όπως είναι ένας Αιγόκερως, ή με κάποιον που του ασκεί κριτική και τον αναστέλλει, όπως ένα άτομο που είναι Παρθένος. 
 
Από την άλλη πλευρά, τα ζώδια της γης ταιριάζουν μια χαρά με τη γη, όπως και με τα υπόλοιπα του νερού.
 
Επειδή όμως σε έναν αστρολογικό προσωπικό χάρτη δεν υπάρχει μόνο το ζώδιο (δηλαδή ο Ήλιος, που συμβολίζει την προσωπικότητα), αλλά ακόμα εννέα πλανήτες μαζί με τη Σελήνη που κατέχουν και αυτοί κάποια θέση σε ένα ζώδιο, φανταστείτε τι γίνεται σε όλα τα επίπεδα μιας σχέσης και τι είδους συγκρίσεις πρέπει να γίνουν για να βγει το πλήρες πόρισμα μιας συναστρίας.
 
Βρες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Π.χ. μια τρυφερή και ονειροπόλα Σελήνη στους Ιχθύς (η Σελήνη περιγράφει το συναισθηματικό μας κόσμο) να πρέπει να συνεργαστεί με μια αέρινη Σελήνη στον Υδροχόο, καθόλου ευσυγκίνητη και καθόλου προσωπική.
 
Διαφορετικές ψυχολογικές διαθέσεις αναπτύσσονται, άλλες ανάγκες προκύπτουν ανά διαστήματα και, κυρίως, άλλα ζητούμενα στην καθημερινότητα (ο ένας θέλει να βγει βόλτα και ο άλλος θέλει να κοιμηθεί ή ο ένας πεινάει και ο άλλος θέλει να πάει σινεμά!), με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσαρέσκεια, γκρίνια και τελικά αντιπαράθεση. 
Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, πως πρέπει όλοι οι πλανήτες μέσα σε ένα ωροσκόπιο να βρίσκονται σε αρμονική θέση μεταξύ τους και επειδή αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, τουλάχιστον να υπάρχουν εξισορροπητικές θέσεις ώστε να αποφεύγονται οι συγκρούσεις.
 

Αποστάσεις πλανητών

 
Κάθε ζώδιο διατηρεί 30 μοίρες μέσα στο ζωδιακό κύκλο. Τα ζώδια του αέρα απέχουν 120 μοίρες μεταξύ τους, αντίστοιχα το ίδιο τα ζώδια του νερού και της γης. Οι αποστάσεις μεταξύ τους δημιουργούν κατάλληλες ή όχι προϋποθέσεις για να μπορέσουν να ≪δέσουν≫ μεταξύ τους. Η απόσταση 30 μοιρών (το επόμενο ζώδιο δηλαδή) θεωρείται ασθενής όψη και δεν λειτουργεί πάρα πολύ. Θα τη χαρακτηρίζαμε αδιάφορη, με την έννοια ότι άλλες φορές λειτουργεί θετικά και άλλες αρνητικά. Η απόσταση 180 μοιρών ή αντίθεση (το απέναντι ζώδιο) θεωρείται αλληλοσυμπληρωματική, άρα θετική, μια και βοηθά πολύ τα στοιχεία που λείπουν από τον καθένα να καλυφθούν από τον άλλο. Η απόσταση 90 μοιρών ή τετράγωνο (ελκυστική γωνία), που είναι όμως μια σταθερά αρνητική όψη η οποία χρειάζεται διαρκώς προσπάθεια. Την έχουν μεταξύ τους οι διαφορετικές ποιότητες, π.χ. ο Σκορπιός με τον Υδροχόο. Η απόσταση 120 μοιρών ή τρίγωνο δηλώνει συνεννόηση και ευχέρειες σε όλα τα επίπεδα.
 
Η απόσταση 60 μοιρών ή εξάγωνο είναι πάρα πολύ καλή ουσιαστικά, βοηθητικά και βιωματικά. Η απόσταση 45 μοιρών ή μισό τετράγωνο, δυστυχώς, βγάζει διαρκώς μια υποβόσκουσα ένταση. Η απόσταση 150 μοιρών επίσης καθόλου βοηθητική, λειτουργεί υπόγεια και με ένταση. Όταν έχουμε πολλές συνόδους, δηλαδή πλανήτες στις ίδιες μοίρες στο ίδιο ζώδιο, διαπιστώνουμε μεγάλη ταύτιση και ομοιότητες. Βέβαια, υπάρχει η άποψη ότι πολλές ευκολίες, δηλαδή τρίγωνα και εξάγωνα ή σύνοδοι, δεν είναι πολύ ενδιαφέροντα μέσα σε μια ερωτική σχέση γιατί τελικά καταντάει βαρετή . 
Λίγες αντιθέσεις, κάποια τετραγωνάκια, είναι πολύ πιο αποδοτικά στο να έχουμε συνεχές ενδιαφέρον, πάθος και σασπένς, ώστε να μην έχουμε εισβολές από ≪τρίτους≫.
 
Θέλεις να μάθεις τι λένε τα άστρα για τα ζώδια σας σήμερα; Οι αστρολόγοι, συνεργάτες του astrologos.gr, είναι πάντα διαθέσιμοι για την δική σου τηλεφωνική πρόβλεψη στο 14901
 
Αιώνιος Έρωτας
 
Το ζευγάρι που ακολουθεί είναι από τα διασημότερα στην ιστορία του κινηματογράφου τόσο για το ταλέντο τους όσο και για την ερωτική τους ιστορία πάθους. Παντρεύτηκαν και χώρισαν 2 φορές, ενώ, όταν γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ≪Κλεοπάτρας≫, ήταν και οι δύο παντρεμένοι με διαφορετικούς συντρόφους.
 
ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΜΠΑΡΤΟΝ: Γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1925, στις 8.00 μ.μ., στο
Port Talbot-Wales.
 
ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΤΕΙΛΟΡ: Γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1932, στις 7.05 μ.μ.,
στο Λονδίνο (σύστημα οικοθεσίας placidus)
 
Τα βασικότερα που παρατηρούμε είναι ότι και οι δύο ανήκουν σε ζώδια νερού
(Σκορπιός και Ιχθύες) και ότι έχουν πολλούς πλανήτες επίσης σε ζώδια νερού,
οι οποίοι έχουν μεταξύ τους επαφή είτε με σύνοδο είτε με αντίθεση. Κυρίως τα
δύο φώτα (Ηλιος και Σελήνη), που είναι οι δείκτες του ανδρόγυνου και τους
συναντάμε ως επί το πλείστον σε χάρτες παντρεμένων ζευγαριών, εδώ έχουν
αντίθεση μεταξύ τους, που δηλώνει τη μοιραία έλξη, αλλά και σύνοδο, η οποία επίσης δηλώνει ότι ήταν φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο. Επίσης, η Σελήνη του Μπάρτον είναι σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα της Τέιλορ και σε αντίθεση με τον Αρη της (Σελήνη - Αρης είναι όψη ύψιστης σεξουαλικής ≪χημείας≫).
 
Συναστρία δεν εξετάζουμε μόνο στις ερωτικές σχέσεις αλλά γενικότερα σε όλες τις σημαντικές προσωπικές μας επαφές, όπως π.χ. ένα μελλοντικό συνεργάτη, κάποιον που πρόκειται να δουλέψει για εμάς - πάρα πολλές μητέρες εξετάζουν τη συναστρία του λατρεμένου τους τέκνου και της πιθανής νταντάς, γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο σήμερα να εμπιστευτείς το παιδί σου σε έναν ξένο άνθρωπο που παρουσιάζεται από το πουθενά μέσω ενός γραφείου εξυπηρέτησης ή μιας τυχαίας αγγελίας. Φιλικές σχέσεις επίσης μπαίνουν συχνά στο μικροσκόπιο μιας συναστρίας, προκειμένου να σωθούν όταν βιώνουν μια κρίση. Ακόμη και μεταξύ γονέων και παιδιών, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις αλλά και λύσεις για τις διαφωνίες τους, για τις αδυναμίες τους σε
κάποιο τους παιδί, αλλά κυρίως για να βρουν τον τρόπο να οικοδομήσουν
μια γερή και σταθερή σύνδεση μεταξύ τους.
 
Όπως επίσης ερωτικότατη θέση έχουν και Αφροδίτη - Ουρανός της Ελίζαμπεθ Τέιλορ (αντίθεση) με τον Αρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον και μάλλον η όψη αυτή πρέπει να είναι και υπαίτια για την έλξη τους αλλά και για τους ομηρικούς καβγάδες και τους χωρισμούς τους. Φυσικά, όπως πάντα σε καρμικές σχέσεις, οι Δεσμοί της Σελήνης κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση έχοντας επαφή και με Κρόνο -που δείχνει ≪παλιές≫ γνωριμίες- αλλά και με Πλούτωνα, που τις σφραγίζει και τους δίνει το στίγμα της μοιραίας σχέσης.
 
Υπάρχουν πολλές ακόμη γωνίες μεταξύ τους και τετράγωνα και τρίγωνα που δείχνουν επακριβώς τι σήμαινε ο ένας για τον άλλο, δυστυχώς όμως, οι αρνητικές ήταν περισσότερες και γι’ αυτό δεν άντεξαν στο χρόνο.
 
Βασιλική Κόντη 
 «Ειδική σε θέματα σχέσεων»  τηλ για ραντεβού 6937131048