Share This!

Η Αραβική Αστρολογία ως ζώδια έχει τα όπλα της ζωής! Δες ποιο όπλο αντιστοιχεί σε σένα!

Η αστρολογία είναι μια πανάρχαια τέχνη καθώς η μελέτη των αστρολογικών φαινομένων και η  παρατήρηση των επιρροών τους τόσο στους ανθρώπους όσο και στην φύση  απασχόλησε όλους τους λαούς της αρχαιότητας.  Μεταξύ αυτών και οι Άραβες που εκτός της πολεμικής τέχνης ανέπτυξαν και το δικό τους σύστημα  ωροσκοπίων.
 
Έδωσαν στα ζώδια ονόματα όπλων, για να δείχνουν ότι η ζωή είναι ένας αγώνας για την εξέλιξη, και πρόσθεσαν μια ιδιαιτερότητα, κόντρα στη μοιρολατρία: την αντίληψη ότι μπορεί κανείς να αλλάξει ζώδιο και πεπρωμένο, προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, ανάλογα με τις πράξεις του.
 
 Βρες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
 
 
Το αραβικό ωροσκόπιο έχει σουμεριακή καταγωγή και γεννήθηκε στα βόρεια της αραβικής χερσονήσου, στην περιοχή της αρχαίας Μεσοποταμίας, ανάμεσα στον Τίγρη και τον Ευφράτη. Εξαπλώθηκε σε όλη την Μεσόγειο και αργότερα δέχτηκε πολλές επιρροές, ώσπου να εξαφανιστεί. Κομμάτια αυτής της γνώσης διατηρήθηκαν στη Σικελία, που βρισκόταν υπό αραβική κυριαρχία από τον 11ο αιώνα. Τα γραπτά στοιχεία της είναι ελάχιστα και δυσερμήνευτα. Περισσότερο η προφορική παράδοση δίνει ορισμένες ενδείξεις για αυτά τα ωροσκόπια.
 
Σύμφωνα με την αραβική αστρολογία, ο καθένας μας γεννιέται στο ζώδιο ενός όπλου, που συμβολίζει τη στάση μας απέναντι στη ζωή και επηρεάζει σημαντικά το πεπρωμένο μας. Όπως και στη δυτική ή την κινέζικη αστρολογία, υπάρχουν κι εδώ 12 ζώδια, το καθένα με το όνομα ενός όπλου. Χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: τα κοντά όπλα (Στιλέτο, Ξιφίδιο, Μαχαίρι, Χαντζάρι), τα μεσαία όπλα (Κεφαλοθραύστης, Ρόπαλο, Πέλεκυς, Αλυσίδα) και τα μακριά όπλα (Ξίφος, Δόρυ, Σφεντόνα, Τόξο).
 
Ο κάθε άνθρωπος δεν έχει μόνο ένα αλλά δύο ζώδια, ή μάλλον δύο όπλα:
 
Το πρώτο είναι το όπλο στο οποίο γεννήθηκε, που εκπροσωπεί τις δυνατότητες, την ιδιοσυγκρασία του, τα χαρίσματα, τα ελαττώματα και τις ιδιότητες που έχει εκ γενετής. Όμως κανείς δεν θα ζήσει όλη του τη ζωή με ένα ζώδιο, χωρίς να μπορεί να το αλλάξει. Η πρωτοτυπία του αραβικού ωροσκόπιου είναι ότι δέχεται πως μπορεί κάποιος να μεταβάλει το πεπρωμένο του προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Μια σειρά αποτυχιών να τον μετατρέψει σε κοντό όπλο, ενώ με ανάλογο τρόπο, με σκληρή δουλειά και σημαντικές γνωριμίες, να γίνει μακρύ όπλο. Η ζωή είναι μια διαρκής προσπάθεια για να επιτύχει κανείς την πρόοδο ή τουλάχιστον να κρατήσει μια καλή θέση του.
 
Το δεύτερο ζώδιο είναι το όπλο στο οποίο καταλήγει κάποιος. Μπορεί, όπως είπαμε, να ανεβεί ή να κατεβεί στην ιεραρχία. Εδώ θα παίζει ρόλο η κοινωνική θέση ενός ανθρώπου (που δεν έχει να κάνει με το χρήμα αλλά με την τάξη, το κύρος και την παιδεία), η προσωπικότητα, η ικανότητα να τα καταφέρνει.
 
Για να καθοριστεί ένα ωροσκόπιο, παίζουν ρόλο τρία στοιχεία: το ζώδιο, ο αριθμός κατοίκων στην πόλη όπου γεννήθηκε κανείς και το κοινωνικό επίπεδο των γονιών στη χρονική περίοδο της γέννησης του ατόμου. Η ζωή είναι μια μάχη, γι’ αυτό γεννιόμαστε στο ζώδιο ενός όπλου, που αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τη ζωή.
 
Αυτά τα τρία δεδομένα (ζώδιο, ο πληθυσμός της πόλης όπου γεννήθηκες και το κοινωνικό επίπεδο των γονιών σου όταν ήρθες στον κόσμο) αντιστοιχούν σε έναν αριθμό το καθένα. Ο μέσος όρος τους σε τοποθετεί σε μια βαθμίδα στην κλίμακα των αραβικών ζωδίων.
 
Χάριν ευκολίας βέβαια εμείς ακολουθούμε την πιο απλουστευμένη μορφή της αραβικής αστρολογίας, με αντιστοίχιση των 12 όπλων στα χρονικά διαστήματα που αντιστοιχούν στον δυτικό ζωδιακό κύκλο. 
 
Δες εδώ σε ποια ομάδα και σε ποιο ζώδιο ανήκεις ανάλογα με την ημερομηνία γέννησής σου!
 
ΤΑ ΚΟΝΤΑ ΟΠΛΑ
 
Στιλέτο (21 Μαρτίου – 20 Απριλίου)
 
Ξιφίδιο (22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)
 
Μαχαίρι (24 Αυγούστου – 23 Σεπτεμβρίου)
 
Χαντζάρι (24 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου)
 
Γενικά χαρακτηριστικά: Αν γεννήθηκες σε ένα από αυτά τα ζώδια, είσαι εσωστρεφής και πιθανόν να έχεις αρκετές αναστολές. Δεν εκφράζεσαι εύκολα και δεν ξέρεις πώς να αναδείξεις την αξία σου. Δεν προσπαθείς να επιδειχθείς, ούτε να επηρεάσεις καταστάσεις. Αποφεύγεις τις πολλές πρωτοβουλίες και τις ευθύνες. Είσαι μετριόφρων και χρειάζεσαι βοήθεια για να προχωρήσεις. Παρόλα αυτά, διαθέτεις στρατηγικές ικανότητες και μπορείς να ανεβείς στην ομάδα των μεσαίων όπλων, κυρίως στο ζώδιο της Αλυσίδας. Δεν σου είναι εύκολο να γίνεις μακρύ όπλο, ιδίως Ξίφος, γιατί θα σε δυσκολέψουν οι προκαταλήψεις σου. Δύσκολο είναι να φτάσεις και στο Δόρυ. Θα πρέπει να δείξεις θάρρος και επιδεξιότητα. Πιο προσιτή για σένα είναι η Σφεντόνα, εφόσον έχεις κάποιο καλλιτεχνικό ταλέντο ή έστω ένα κίνητρο να προοδεύσεις. Από τη Σφεντόνα δεν αποκλείεται να περάσεις στο Τόξο, με την προϋπόθεση όμως να είσαι αρκετά φιλόδοξος, πράγμα που σπανίζει στα κοντά όπλα.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το δικό σου ζώδιο / όπλο πάτησε εδώ:
 
ΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΟΠΛΑ
 
Πέλεκυς (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)
 
Ρόπαλο (21 Απριλίου – 21 Μαϊου)
 
Κεφαλοθραύστης (22 Μαϊου – 21 Ιουνίου)
 
Αλυσίδα (24 Σεπτεμβρίου – 23 Οκτωβρίου)
 
Γενικά χαρακτηριστικά: Αυτά τα όπλα σε βοηθούν να φτάσεις πιο μακριά. Δεν απαιτούν τόσο μεγάλες τεχνικές ικανότητες και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε. Είναι περισσότερο αμυντικά και ιδίως τα τρία τελευταία, επιτρέπουν ένα βαθμό αυτοσχεδιασμού. Αν ανήκεις σε κάποιο από αυτά τα ζώδια, διαθέτεις αρκετή λογική και αποτελεσματικότητα. Διανύεις την πορεία σου με σίγουρα βήματα, με την πεποίθηση ότι θα πετύχεις τους σκοπούς σου και αποφεύγεις τα απρόοπτα. Συχνά είσαι φιλόδοξος και δραστήριος. Πριν αποφασίσεις οτιδήποτε αναμετράς τα ρίσκα. Θα ήθελες να ανεβείς κοινωνικά, αλλά πιο πολύτιμη για σένα είναι η εσωτερική σου γαλήνη. Είσαι η προσωποποίηση της περισυλλογής, της φρόνησης, της ισορροπίας και της σταθερότητας. Παρόλο που μπορεί να μην κερδίζεις με την πρώτη τις εντυπώσεις, έχεις κρυμμένες δυνατότητες που μόνο εσύ μπορείς να αξιολογήσεις. Θα χρειαστείς χρόνο για να μελετήσεις, να ταξιδέψεις, να δημιουργήσεις σχέσεις. Η οικογενειακή ζωή και η καριέρα αποτελούν τις μεγάλες σου προτεραιότητες. Αλλά αν η μία επικρατήσει εις βάρος της άλλης, υπάρχει φόβος να καθηλωθείς στην τωρινή σου κατάσταση και να μην μπορέσεις να εξελιχθείς. Θα είναι δύσκολο να φτάσεις στο Ξίφος, μια και μάλλον αυτό τον χαρακτήρα θα πρέπει να τον έχεις από γεννησιμιού σου. Μπορεί όμως να γίνεις Δόρυ. Και πολύ συχνά να πάρεις χαρακτηριστικά της Σφεντόνας και του Τόξου. Από την άλλη, όσο κι αν δεν εμπιστεύεσαι τα κοντά όπλα, το Μαχαίρι και το Χαντζάρι σου επιφυλάσσουν εκπλήξεις.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το δικό σου ζώδιο / όπλο πάτησε εδώ:
 
 
ΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΟΠΛΑ
 
Δόρυ (22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου)
 
Σφεντόνα (21 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)
 
Ξίφος (23 Ιουλίου – 23 Αυγούστου)
 
Τόξο (23 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)
 
Γενικά χαρακτηριστικά: Τα μακριά όπλα συμβολίζουν το φως. Όσοι ανήκουν σε αυτά τα ζώδια έχουν όχι μόνο ικανότητες, αλλά και ανεβασμένη αυτοπεποίθηση, αν εξαιρέσει κανείς τις φάσεις της κατάθλιψης που περνούν (πιο συχνές στη Σφεντόνα και στο Τόξο). Αυτή η «μαυρίλα» συχνά είναι ένα αποτέλεσμα της τελειομανίας τους. Θέλουν να έχουν την υπεροχή και δεν βρίσκουν ησυχία, αν δεν την πετύχουν. Αν ανήκεις σε ένα από αυτά τα τέσσερα όπλα, να ξέρεις ότι από τους Άραβες θεωρούνται ότι βρίσκονται στην υψηλότερη κλίμακα από κοινωνικής πλευράς. Έχεις γεννηθεί λοιπόν σε πλεονεκτική θέση! Αν όμως βρέθηκες εδώ, μην επαναπαύεσαι στην επιτυχία, γιατί πολλά μπορεί να αλλάξουν με τους χειρισμούς σου στη ζωή. Και να προσέχεις τη σχέση σου με το χρήμα, γιατί είναι ο μεγαλύτερος εχθρός σου. Αν του θυσιάσεις την τιμιότητά σου, θα κατέβεις στην κλίμακα. Ο διεφθαρμένος πολιτικός, ο στρεψοδίκης, ο γιατρός που κοιτά το συμφέρον του, ο τυχοδιώκτης καλλιτέχνης, είναι όλοι άτομα που, ενώ προικίστηκαν με δυνατότητες και τύχη, έκαναν κακή χρήση τους και επέστρεψαν σε προηγούμενα στάδια εξέλιξης. Προσοχή λοιπόν!

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το δικό σου ζώδιο / όπλο πάτησε εδώ: