Share This!

Το Φενγκ Σούι και η θετική ενέργεια (chi)

Το Φενγκ Σούι και η θετική ενέργεια (chi)

 
Ζούμε σε ένα Σύμπαν από ενεργειακές δονήσεις. Όλες οι ενέργειες μεταφράζονται  σε δονήσεις, γιατί η ενέργεια είναι δόνηση. Όταν χρησιμοποιούμε την αρχαία γνώση του Φενγκ Σούι, δημιουργούμε ισορροπία σε  όλο αυτό το αλισβερίσι ενεργειών που  επηρεάζουν το άμεσο περιβάλλον μας και, φυσικά, εμάς τους ίδιους.
 
Από την Χρυσούλα Στρογγύλη
 
Για να επιτύχουμε αρμονία στη φύση πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις αρχές του φυσικού κόσμου και τις ενέργειες των κατοίκων του. Να θυμάστε, οτιδήποτε είναι ζωντανό έχει chi, δηλαδή ενέργεια. Το όμοιο ταιριάζει με το όμοιό του. Ένα αρνητικό στοιχείο αντιδρά με ό,τι το ελέγχει με φυσικό τρόπο. Αντίθετες  ενέργειες στις σωστές αναλογίες μπορούν  να εξουδετερώσουν τη δυσαρμονία και να μετουσιώσουν σε μια νέα, θετική ενέργεια.
 
Το Φενγκ Σούι δεν είναι κάτι που εισάγουμε αυθαίρετα στο χώρο μας, αλλά υπάρχει ήδη με τη μορφή ενεργειών και επηρεάζει τη ζωή μας. Άνθρωποι, ζώα, φυτά και ορυκτά  εκπέμπουν chi, δηλαδή ενεργειακές  δονήσεις τις οποίες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας.
 
★ Ζήτησε την πρόβλεψή σου με ένα μόνο SMS. Με κόστος μόνο 1,23€ έχεις μια σίγουρη απάντηση. Γράψε στο κινητό σου ΑΔΑΜ (κενό) την ημερομηνία γέννησης σου και το θέμα που σε απασχολεί και στείλε το στο 54991, για μια έγκυρη, άμεση και οικονομική απάντηση.
 

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ & ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ

 
Τα δέντρα και τα φυτά έχουν ωφέλιμο και  θεραπευτικό chi. Όπως ακριβώς υπάρχουν  πολλά βότανα και ρίζες που μας παρέχουν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, έτσι και τα υγιή φυτά μπορούν να δώσουν ένα ευρύ φάσμα θετικών ενεργειών που ενισχύει την υγεία και την ευεξία. Επίσης, τα δέντρα μάς βοηθούν να γειωνόμαστε.
 
★ Βρες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
 
Η καλύτερη θέση για ένα πολύ μεγάλο δέντρο είναι το πίσω μέρος της αυλής, όπου υποδεικνύει υποστήριξη και λειτουργεί σαν «ραχοκοκαλιά» για την περιουσία σας. Ένα πολύ μεγάλο δέντρο μπροστά από την  είσοδο του σπιτιού σας μπορεί να επηρεάζει  αρνητικά, ειδικά εάν βρίσκεται σε απόσταση ενάμιση μέτρου από την είσοδο. Εάν δεν μπορείτε να δείτε το δέντρο μέσα από το σπίτι, η αρνητική επιρροή είναι  μικρότερη, αλλά αν το δένδρο «βλέπει» απευθείας στην μπροστινή σας πόρτα, η κατάσταση χρειάζεται εξισορρόπηση.Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το Φενγκ Σούι ενός χώρου, από την ευρωστία των φυτών μπορείτε να αντιληφθείτε την ποιότητα της ενέργειας  μέσα σε αυτόν.
 
Τα άφθονα, υγιή και «ενεργοποιημένα» φυτά στην αυλή, στον κήπο ή στο εσωτερικό του σπιτιού συμβάλλουν στη δημιουργία ηρεμίας, θεραπείας και αφθονίας του περιβάλλοντος.
 
Το πράσινο χρώμα έχει σχέση με τα μάτια και το ήπαρ, το οποίο, σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική, όταν αποτοξινωθεί, αποτελεί πηγή ειρηνικών συναισθημάτων. Όταν έχετε πάντα γύρω σας πολλά πράσινα πράγματα για να κοιτάτε, θα αναζωογονηθεί η λειτουργία του ήπατος  και θα προωθηθεί η αίσθηση της ευεξίας. Οι διάφοροι τύποι δέντρων έχουν  διαφορετικές ιδιότητες ενέργειας και είναι  απαραίτητο να τοποθετηθούν στα κατάλληλα σημεία, για να είναι ωφέλιμα.
 

★ Οι αστρολόγοι, συνεργάτες του astrologos.gr, είναι πάντα κοντά σου για μία προσωπική πρόβλεψη στο 14901  

 
Για παράδειγμα, οι κινέζικες κόκκινες χουρμαδιές (τζίτζιφα) συνιστώνται στις γυναίκες που δεν μπορούν ν’ αποκτήσουν  παιδιά. Με ιατρικούς όρους, οι κόκκινες  χουρμαδιές επαναφορτίζουν το chi.
 
Λειτουργούν όμως και σε συγκριτικό επίπεδο, γιατί η κινέζικη ονομασία τους, zaο, σημαίνει «νωρίς». Αυτό, σε αναλογικό επίπεδο, μπορεί να ερμηνευτεί ότι επιτρέπει σε μια εγκυμοσύνη να έρθει νωρίς.
 
 Διάβασε πως σε επηρεάζουν οι πλανητικές όψεις σήμερα αλλά και για τις επόμενες 5 ημέρες στο  Προσωπικό Ωροσκόπιο.