Share This!

Αρνίσια παιδάκια κατσαρόλας!

Τα αρνίσια παϊδάκια μαγειρεμένα με άλλο τρόπο, περισσότερο υγιεινό, αλλά το ίδιο νόστιμο!!

 

Υλικά:
► 500 γραμμάρια αρνίσια παιδάκια
► 1 κρεμμύδι, 
► 2 σκελίδες σκόρδο 

► 1 ποτήρι καλό κρασί
► 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι, 
► Αλάτι,
► μαύρο πιπέρι, 
► κόκκινο πιπέρι γλυκό
► λίγο κόκκινο πιπέρι καυτερό
► μισό ποτήρι ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Bάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε τα παιδάκια.Σοτάρουμε μέχρι να κοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές καλά.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο,σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε λίγο νεράκι Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν καλά τα παιδάκια.Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.Προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι και τα πιπέρια .Διαλύουμε το αλεύρι σε λίγο νεράκι και προσθέτουμε στο κρέας μέχρι να χυλώσει η σάλτσα του.Σερβίρετε με τηγανιτές πατάτες η βραστά καρότα πατάτες και λαχανικά εποχής.Είναι ένα εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο